Здравей Гост

Казуси

• 381 Отговора
  • 47062 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Казуси
« Отговор #280 -: Август 24, 2012, 06:04:29 pm »
Взаимна рецепция брои ли се за позитив в Джйотиш? Слънце във Везни, Венера в Лъв?

Цитат
PARIVARTANA YOGAS

A parivartana yoga occurs when planet A is in the sign of planet B, and planet B is in the sign of planet A.

For example, if Mars is in Taurus and Venus is in Aries, Mars is in the sign of Venus and Venus is in the sign if Mars. In Western (horary) astrology, this position is called ‘in reception'. If this position occurs in your own horoscope, it is indicated by a small wave (˜, in mutual reception with another planet). Although the computer programme that we use for our printouts regards this as a beneficial condition code, that is not always the case. We can ascertain that the influence both planets have on each other is similar to that of a conjunction. If this is beneficial or not depends of the character of both planets and especially the houses they rule. There are three kinds of parivartana yogas.

Dainya yoga: This yoga occurs when one of the planets participating in the yoga is lord of the sixth, eighth or twelfth house. These are dushtana houses that generally have an unfavourable influence.

In most cases, the lord of the sixth, eighth or twelfth house will be strengthened by the benefic influence of the other planet.

However, the other planet involved in this yoga is always damaged.

Example: When Sagittarius is on the ascendant, the Moon is lord of the eighth house and the Sun is lord of the ninth house. Should the Moon be in Leo and the Sun in Cancer, then we have a dainya parivartana yoga. In this case, the Sun will be damaged because it has to battle with the difficult energy of the eighth house. The Moon however, will get a boost from the influence of the favourable ninth house energy.

A possible interpretation for the lord of the eighth house when it is favourably influenced: Perhaps the person involved here will receive an inheritance (eighth house) from his father (ninth house), or he may be a teacher (ninth house) of psychology (eighth house).

A possible interpretation for the lord of the ninth house when it is unfavourably influenced: Probably this person's father (ninth house) has had a problematical life because the lord of the ninth house has been affected by the influence of the lord of the eighth house, which has to do with all kinds of problems. In addition, it is possible that his good fortune (lord of the ninth house) will be tainted (influence of the lord of the eighth house).

Kahala yoga: This occurs when one of the planets of this yoga is lord of the third house. The other planet may not be lord of the sixth, eighth or twelfth house (because we then have a dainya yoga). The third house is the house of energy and strength. A kahala yoga would mean that the person involved would invest a lot of energy and vigour in improving his circumstances.

Example: If Taurus is on the ascendant, the Moon is lord of the third house and Saturn lord of the ninth and tenth houses. Supposing the Moon is in Capricorn and Saturn in Cancer. Then we have a kahala yoga. This person will put a lot of energy (third house) into his career (tenth house) and into broadening his horizons (ninth house).

Maha yoga: When a parivartana yoga occurs between the lords of the first, second, fourth, fifth, seventh, ninth, tenth or eleventh houses, we have a maha yoga. The lords of the third, sixth, eighth or twelfth houses may not be involved, because then we would have either a dainya yoga or a kahala yoga. This yoga enriches the planets involved.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #281 -: Август 24, 2012, 06:06:29 pm »
Благодаря.  :blink:

« Отговор #282 -: Август 24, 2012, 06:07:41 pm »
Ronia, и аз съм в период на Кету, ако това те успокоява. ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #283 -: Август 24, 2012, 06:12:52 pm »
Да, благодаря, че сподели, друго си е с компания.  ;D При теб къде е? Знаеш ли добър ли е, лош ли е?  ;D

« Отговор #284 -: Август 24, 2012, 06:19:58 pm »
Кету ли или периодът? Периодът започна миналия месец. За Кету в страницата, която сподели с нас, пише, че ми е приятел ("друг"), но при мен е в 12-тия дом. Домът не ми изглежда много приятелски.

Периодите имат подпериоди, които би трябвало да дават различни нюанси. Разсъждавам по аналогия с фирдариите.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #285 -: Август 24, 2012, 06:26:24 pm »
Аз от всичкото изчетено, не схващам значението на този "приятел". Само в 3, 6 и 9 май беше, пишеше, че е благоприятен Кету. А за теб периодът съвсем скоро е започнал, усещаш ли промяна? Кету ми се струва, че в 12ти може би не е толкова лош... Някак го връзвам с природата на възела... Но нищичко не разбирам. Ще потърся за подпериоди сега.  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #286 -: Август 24, 2012, 06:27:24 pm »
Кету в 12 дом се чувства в свои води, нали е естествена "мокша карака", затова не би трябвало да "страда" много в 12 дом.

Раху в 6 дом също не е в лоша позизиця, малефиците са добре приети в 3, 6 и 11 дом.

Ако това ще ви успокои  ;D - в антардаша на Венера съм (идва след Кету), с нищо не е по-добра, още повече се закучиха нещата. Така че Кету и Раху не са чак толкова страшни, в някои случаи могат да бъдат доста ефективни дори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #287 -: Август 24, 2012, 08:18:57 pm »
Асц (1ви дом) е маркиран с две линийки, оттам си броих аз и се ориентирах по третата таблица, където пише кое в кой дом е по натал. Иначе, да, знаците на някои планети са различни. Асц ми също е различен, но описанието е коректно, в интерес на истината.  :-[

*

Papy

• 4343
« Отговор #288 -: Ноември 17, 2012, 11:33:42 pm »
Помогнете ми малко
Търся индикации за танцьор-великия танцьор

Силна венера, вероятно нептун, малко марс за хъс, вероятно и аспекти м/у тях
Но...струва ми се недостатъчно

Благодаря предварително  :blink:

« Отговор #289 -: Ноември 18, 2012, 12:05:03 am »
Марс в телец, някъде съм чела, че дава добра пластичност и гъвкаво тяло ;D

Моята мечта винаги е била да танцувам и съм го правила винаги като малка, когато съм била сама... Баща ми имаше познат, който имаше школа по спортни танци, но замина за чужбина и всичко пропадна да се запиша там.
Сега си реализирам малко мечтата, но не съм никак постоянна, треньорката е балерина на Балшой театър, мога да я попитам за данни, когато отида, но не обещавам да е супер скоро ;D

Но за великия танцьор - не знам :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #290 -: Ноември 18, 2012, 12:16:17 am »
Балшой театър си е достатъчно велико :)

Марс в телец-диспозитор венера
А марс в риби? Или в 12-ти?
А при теб какви връзки има м/у тримата заподозрени?

« Отговор #291 -: Ноември 18, 2012, 12:27:37 am »
...че съм мързелива и срамежлива ;D

Марс във 2-ри дом, почти на К3 в телец :kva: Венера в 12-ти :soe: АС. Марс е и куинконс Сатурн, ето защо на стари години тръгнах ;D
« Последна редакция: Ноември 18, 2012, 12:45:44 am от romantica »

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #292 -: Ноември 18, 2012, 12:36:55 am »
Помогнете ми малко
Търся индикации за танцьор-великия танцьор

Силна венера, вероятно нептун, малко марс за хъс, вероятно и аспекти м/у тях
Но...струва ми се недостатъчно

Благодаря предварително  :blink:
Познавам страхотен танцьор, превърнал хобито си-танците, в професия. Направил си е училище за танци и преподава на деца и тинейджъри с голяма любов. За 1-2 години стана много известен, в клипове, по турнета. Незнам часа на раждане, венера в риби в знаков тригон с марс, секстил с юпитер, тригон със сатурн в скорпион. Слънце в Овен в тригон с диспозитора си. Нептун квадрат слънце. Ако завъртя венера да дойде във 2ри дом, така същата става У5,10.

*

Papy

• 4343
« Отговор #293 -: Ноември 18, 2012, 12:41:06 am »
Ини, можеш ли да сложиш карта-без данни, разбира се
Жалко, че не знаем час-в неговия случай би трябвало и 5-ти да е акцентиран

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #294 -: Ноември 18, 2012, 12:51:01 am »
Ини, можеш ли да сложиш карта-без данни, разбира се
Жалко, че не знаем час-в неговия случай би трябвало и 5-ти да е акцентиран
Оп! Тук съм си измислила 2:45am за час, но пък и 2:30 става.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #295 -: Ноември 18, 2012, 12:54:06 am »
Ето картата на една велика танцыорка. Между другото съм й астрална близначка и годината на раждане е същата с разменени цифри  ;D
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Papy

• 4343
« Отговор #296 -: Ноември 18, 2012, 12:55:06 am »
Мерси :)
Според мен всяка изява на талант/умение, иска твърди аспекти
Тук има-уран кв венера, слънце/юпитер, слънце/нептун-рибешки истории

*

Papy

• 4343
« Отговор #297 -: Ноември 18, 2012, 12:58:24 am »
Уран се намесва в цялата работа
Или на мен така ми се струва

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #298 -: Ноември 18, 2012, 01:04:53 am »
Мерси :)
Според мен всяка изява на талант/умение, иска твърди аспекти
Тук има-уран кв венера, слънце/юпитер, слънце/нептун-рибешки истории
Ти остави ами аз за първи път му гледам картата, пък това е човека с който се привлякохме много преди години. Цяла вечер се дебнехме в една дискотека и накрая се запознахме и се чудихме каква е тая химия между нас. Пък то: венерата му в точен тригон с моето слънце и сатурн, марса му точно на моя ЮЛВ, луната му върху марса ми, моята луна между слунцето и мерк му, а венерата ми в тригон в мерка му, знаков със слънцето. ето го...  http://www.youtube.com/watch?v=fPtouWIFRhs&list=UUH3y9_3-Ob7Hp3j3AvbLrAw&index=4&feature=plcp
Независимо от стила музика, таланта си е талант. :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #299 -: Ноември 18, 2012, 01:17:04 am »
Ееее-много готин  :blink:
Като видя някой да танцува добре, направо сърцето ми скача :)