Здравей Гост

Братята и сестрите в натала

• 30 Отговора
  • 4934 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Братята и сестрите в натала
« -: Юли 10, 2012, 07:23:06 pm »
Знаем че братята и сестрите в натала са по 3 дом, дори имаше теория, че за всеки следващ брат или сестра се гледа през един дом напред 3,5 7,9.....и т.н. Но мен ме интересува, кои точно братя и сестри са отразени в натала, едноутробните ли / от майка / или тези с един баща, а може би всичките ????
Имате ли наблюдения ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

Re: Братята и сестрите в натала
« Отговор #1 -: Юли 10, 2012, 07:44:23 pm »
Моят 3дом(тук са Луна и Плутон) е везни-Венера в овен,9дом.(плюс Юпитер тук)Сестра ми е със Слънце в близнаци.Нищо общо с изброеното. :-\
Моят 5дом(тук са Нептун и Уран) е стрелец.Брат ми е със Слънце в стрелец. :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Юли 10, 2012, 07:47:17 pm »
Според това, което проверих, по у3 може да се съди за отношенията на родения с братя/сестри, за бройката евентуално по брой аспекти + знака на к3.

Аз лично не мога да изведа закономерност
В картите на 3 деца, 1 от един баща, 2 и 3-то-от друг, разпределението е такова:
1 дете 1 баща: к3 близнаци, мерк в 10-ти ретро, съвп венера, квадрати към марс и сатурн
2 дете 2 баща: к3 лъв, слънце в 12-ти, съвп мерк и луна, тригон уран, оп плутон
3 дете 2 баща: к3 скорпион, плутон в 4-ти, оп венера, квадрати към уран, юпитер, сатурн, луна, тригон меркурий

В карти на близнаци: к3 в риби, нептун във 2-ри, съвп уран, квадр мерк и слв, секстили плутон, венера, сатурн

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3 -: Юли 10, 2012, 09:21:14 pm »
Имам по-голям брат.Разлика 2 години и половина.

Имам плутон и уран в 3ти дом във везни.Управителя на 3ти дом е меркурий.
Брат ми е слънце везни.

Плутон е опозе слънце,а уран опозе меркурий.

Майка ми така го възпита,че да ме мрази.
С годините нещата между нас съвсем умряха,той не изпитва нужда да комуникира с мен,семейството ми...не ме уважава.
Много страдах от този факт...но вече не.

А просто установих,че егоистите живеят по-добре ;)
Колко жалко, че не съм от тях...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Юли 10, 2012, 09:28:10 pm »
Знаем че братята и сестрите в натала са по 3 дом, дори имаше теория, че за всеки следващ брат или сестра се гледа през един дом напред 3,5 7,9.....и т.н. Но мен ме интересува, кои точно братя и сестри са отразени в натала, едноутробните ли / от майка / или тези с един баща, а може би всичките ????
Имате ли наблюдения ???

Тц...не е така... ;D
Според древните големия брат се гледа по 12-ти дом... :P
И по Марс...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #5 -: Юли 10, 2012, 09:43:55 pm »
Имам осем години по-голяма сестра. Луната ми е в Овен, в трети дом в съвпад с Венера и Юпитер. Преди мен майка ми има спонтанен аборт, но май беше в някой от началните месеци на бременността. Асц. ми е Козирог, а сестра ми е с козирожка Луна.
Ама не ми се обяснява затова качвам двете карти. На който му е интересно да гледа.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Юли 10, 2012, 09:46:59 pm »
Имам осем години по-голяма сестра. Луната ми е в Овен, в трети дом в съвпад с Венера и Юпитер. Преди мен майка ми има спонтанен аборт, но май беше в някой от началните месеци на бременността. Асц. ми е Козирог, а сестра ми е с козирожка Луна.
Ама не ми се обяснява затова качвам двете карти. На който му е интересно да гледа.

Супер показателно..Древните имат право.... :blink:
Сестра ти е страхотна... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7 -: Юли 10, 2012, 09:47:41 pm »
Я разясни малко повече:)
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Юли 10, 2012, 09:54:46 pm »
Я разясни малко повече:)

Сатурн е женска планета...Това от мен... ;D
Другото от теб..помисли и ще разбереш!

А в нейната карта Меркурий... ;D - виж къде е ...

Мисля, че имаш доста разговори с нея..,мисля, че тя е сиглетон за мн. неща в живота ти... :P

Но е уникална ЖЕНА...Освен физически ...тя е прекалено широко скроена ...и там намира място не само приятелския кръг, а и целия свят!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #9 -: Юли 10, 2012, 09:58:05 pm »
Всъщност въпроса мми беше, дали всички братя ли са в картата, без знаение къде е коренът, бащата или майката ????
И къде е разликата , защото такава трябва да има, няма как.
Например, аз имам 3 братя общо 2-ма от тях са от втория бракна баща ми, демек само на половина.
1. Слънце риба АЦ Лъв
2. Слънце Везни АЦ Лъв
И двамата са по-малки от мен
По големия ми брат, иначе казано истинския е със Слънце в Телец и АЦ Рак.
Къде ги виждате сега тия тримата ? То хубаво, ако древните са прави АЦ на големия отговаря на К12 - Рак
Ами останалите и има ли значение че не са ми пълни братя. Незнам дали търся под вола теле, ама.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #10 -: Юли 10, 2012, 10:32:29 pm »
Хмм, а дали няма да сработи принципът на производните домове?
Аз ще проверя утре за моя пример, ти виж за твоя: децата на баща ти-5-я от неговия-описват ли ги?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #11 -: Юли 10, 2012, 10:49:31 pm »
Ми аз като нямам братя и сестри?  ;D К3 в Овен, това е разбираемо, Овен не е точно по размножаването, индивидуалист е. Но пък в 3ти е дащният Юпитер.  ;D У3, Марс, е в Рак, в 6ти дом.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Юли 11, 2012, 12:53:29 am »
Всъщност въпроса мми беше, дали всички братя ли са в картата, без знаение къде е коренът, бащата или майката ????
Например, аз имам 3 братя общо 2-ма от тях са от втория бракна баща ми, демек само на половина.
1. Слънце риба АЦ Лъв
2. Слънце Везни АЦ Лъв
Къде ги виждате сега тия тримата ? То хубаво, ако древните са прави АЦ на големия отговаря на К12 - Рак
Ами останалите и има ли значение че не са ми пълни братя. Незнам дали търся под вола теле, ама.....

Дай в прав текст... :wub:

Какво те вълнува...Има отговор на всичко...след като има въпрос.... ;)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #13 -: Юли 11, 2012, 11:31:14 am »
1. Слънце риба АЦ Лъв
2. Слънце Везни АЦ Лъв

Главно ме вълнува, къде в моята карта е показан най-малкия ми 1/2 брат? Интересувам се , защото за неговата майка, той е трето дете - 9 дом от втори брак, също 9 дом, а п о9 -ти е баща ми, който почина преди 9 години. Т.е. ако тя има индикация за загуба по 9 дом, и брат ми ще го засегне несъмнено...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Юли 11, 2012, 11:51:17 am »
1. Слънце риба АЦ Лъв
2. Слънце Везни АЦ Лъв

Главно ме вълнува, къде в моята карта е показан най-малкия ми 1/2 брат? Интересувам се , защото за неговата майка, той е трето дете - 9 дом от втори брак, също 9 дом, а п о9 -ти е баща ми, който почина преди 9 години. Т.е. ако тя има индикация за загуба по 9 дом, и брат ми ще го засегне несъмнено...

Съгласно арабската традиция сигнификаторите на братята и сетрите са:
1.Трети дом и неговия управител
2.Планетата Марс
3.Точката на братята и сестрите и нейния управител
Що се отнася до планетата, която е сигнификатор на братята и сестрите се налагат някои уточнения.Повечето автори - например Омар приемат Марс за генерален сигнификатор на братята и сестрите.Но според едно мнение което идва още от Доротей, Слънцето и Сатурн указват по-възрастните братя, Юпитер и Марс-средните братя, а Меркурий-по-младите.Луната символизира по-възрастните сестри, а Венера-по-младите.Но тук също има варианти-Кушьяр просто пише, че Марс символизира по-възрастните братя, а Меркурий-по-младите.Леовитиус, а по-късно и Лили пишат, че Марс символизира братята, а Луната-сестрите.Ние приехме Марс за генерален сигнификатор на братята и сестрите .
Причините поради които на братята и сестрите се отрежда планетата Марс се коренят във факта, че всеки дом се свързва с определена планета според халдейския ред.Така първи дом се свързва със Сатурн,втори с Юпитер, трети с Марс, четвърти със Слънцето, пети с Венера, шести с Меркурий седми сЛуна.Редът отново се повтаря като на осми дом съответства Сатурн.

Точката на братята и сестрите или Pars Fratrum*(лат.) се пресмята по следния начин:
PF=Асцендент +Юпитер-Сатурн за дневно раждане
PF=Асцендент Сатурн- Юпитер за нощно раждане

Основният метод чрез който се съди дали родения ще има много или
малко братя и сестри се състои в следното-разглеждат се в какви знаци попадат
сигнификаторита на братята и сестрите.Вземат се предвид:
- знака на върха на трети дом
- знака в който попада управителя/алмутена на трети дом
- знака в който се намира Марс
- знака в който попада точката на братята и сестрите
- знака в който се намира управителя на точката на братята и сестрите
Ако всички или болшинството сигнификатори попадат в плодовити знаци-то родения ще има много братя и сестри.Ако обаче повечето сигнификатори попадат в безплодни знаци-родения или ще бъде лишен от братя и сестри или те ще бъдат малко на брой.Възможен е и трети вариант, ако повечето планети попадат в по-скоро плодовити /по-скоро безплодни знаци то
може да направим извода, че родения ще има среден на брой братя и сестри.
Съгласно Леовитиус се взема предвид и естеството на планетите сигнификатори.Ако плодовити планети попадат в плодовити знаци-родения ще има много братя и сестри.Ако безплодни планети попадат в безплодни знаци-
родения вероятно няма да има братя и сестри.Ако обаче плодовити планети попаднат в безплодни знаци или безплодни планети попадат в плодовити знаци, то може да кажем, че родения ще има среден на брой братя и сестри.
Кои планети са плодовити и кои не? Ето какво казва по този въпрос
Леовитиус.
Плодовити планети са Юпитер, Венера и Главата на дракона, понеже той има природата на Юпитер и Венера.
Безплодни планети са Сатурн и Марс и Опашката на дракона, понеже той има природата на Сатурн и Марс.
Средноплодовити планети са двете светила, но Слънцето поради своята прекомерна сухота е по-скоро безплодно, а Луната поради прекомерната си влажност е по-скоро плодовита.Меркурий, който по своята природа е неутрален не е нито плодовит, нито безплоден, а става плодовит, ако е свързан с плодовити планети и съответно безплоден, ако е свързан с безплодни планети.
Това е според древните...
« Последна редакция: Юли 11, 2012, 11:59:34 am от Марая »

« Отговор #15 -: Юли 11, 2012, 12:00:57 pm »
Цитат

В натала ми е 19гр.стрелец,съвпад Сатурн(У6). :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Юли 11, 2012, 12:05:55 pm »
Цитат

Има ли аспект м/у Сатурн и Юпитер? И , ако ДА...какъв?

« Отговор #17 -: Юли 11, 2012, 12:09:37 pm »
Цитат

Да,има тригон.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Юли 11, 2012, 12:14:36 pm »
Цитат

Да,има тригон.

Това би следвало да означава , че имаш по-голяма сестра...
« Последна редакция: Юли 11, 2012, 12:21:55 pm от Марая »

« Отговор #19 -: Юли 11, 2012, 12:17:20 pm »
Цитат

Това би следвало да означава , че имаш по-голяма сестра...

Да,има тригон.

Да,имам по-голяма  сестра.Брат ми също е по-голям. :blink: