Здравей Гост

Хирон 4-10 дом, IC-MC

• 6 Отговора
  • 2142 Прегледи
Хирон 4-10 дом, IC-MC
« -: Юли 13, 2012, 03:44:19 pm »
Здравейте отново, въпреки, че засега никой не ми е отговорил на въпросите в този форум, почти никой ... Извинявам се предварително, ако има защо ... Може би, има, задавам въпроси, без да прочета предварително, но в момента наистина нямам свободно цялото време на света, за да седна и да прочета ...

От транзитите ми за днес в астро.ком видях следното:
- Транзитна Луна в съвпад с натален Хирон, в 4-ти натален дом в Телец. К4 също е в Телец;
- Транзитна Луна в ТЛЦ в тригон с нат.Асц КЗР;
- Транзитна Луна в тригон с натален Сатурн в Дева. Сатурн е управителя на хороскопа ми, намира се в осми натален дом ... и в момента по прогресия е на Асцендента ми;
- Транзитна Луна в опозиция с МС.

Ще задам един малко тъп въпрос, но за какво отговарят 4-10 дом? Имам спомен, че е нещо свързано с кариерата, професията ... Предполагам, че е нещо свързано с това ... Имах днес по обяд точно, един разговор с шефа ми ... каза, да съм по-спокойна, и че му се струвам доста объркана, а това пречило на концентрацията ми, ама според мен, точно пък той е объркан и неконцентриран ... и ме изкарва мен виновна ... един вид ... , а аз по всякакъв начин се опитвам да помагам и да си върша добре работата ... Както и да е, моят отговор беше "Изглеждам объркана, но само изглеждам, в действителност не е така ... и съм си доста концентирана ..." И ... тишина  :rolleyes:

И още един въпрос имам в главата си?  :-\ За дългосрочен аспект в астро.ком ми дава Хирон в квадрат с натално Слънце "A paintful sting" и опозия на натален Марс "How you say it" са заглавията, но нямам време да чета днес точно какво означава това. Мерна ми се само, че ще ме държи поне година някъде ..., а точно в момента започвам една нова връзка с нов мъж ... и не ми е ясно какъв ще е резултата от всичко това ... (някой да не си помисли, че е шефа  ;D, този още не ми е шеф, ама може да стане знае ли човек  :rolleyes:)

Ако някой иска да се включи с коментар по темата, ... ако не ... утре или вдруги ден ще я изтрия или преместя, ... че май не е на много правилното място, но незнам къде трябва да бъде.

Благодаря за всички отговори, ако има такива.

*

Papy

• 4343
Re: Хирон 4-10 дом, IC-MC
« Отговор #1 -: Юли 13, 2012, 03:52:02 pm »
Като нямаш време да четеш как ще ни прочетеш отговорите :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #2 -: Юли 13, 2012, 04:29:11 pm »
 ;D  tanina, от време на време се появяват и такива бисери като теб, да ни разсмеят  ;D
така като те чета, първото, което си мисля е " добре, че не съм ти шеф " ... ;D
второ, на прав път си за 4-10 дом, продължавай да четеш  ;)
трето, страх ме е да ти отговоря на другите въпроси, да не ме обвинят като в онзи виц за това, що е то български форум :
" един задава въпрос и ..... всички му обясняват колко е ... "  :P

« Отговор #3 -: Юли 13, 2012, 04:31:01 pm »
Танина, Луната е най-бързата "планета" и поради това аспектите, които сключва с натални планети при транзити, са с трайност няколко часа. Такъв аспект може да отключи събитие само при условие, че общият климат по транзити и прогресии към натала (а също и аспектите в солара и/или по дирекции) подсказва за събитието.

Хирон го превъзнасят като "планетата" (всъщност е астероид) на любовта и романтиката (наред с Венера и Нептун) във форума на astro5.net, но бих те посъветвала като за начало да се концентрираш върху по-популярните планети - светилата (Слънце, Луна) и тези от Меркурий до Плутон плюс лунните възли (нодална ос).

Четвъртият дом отговаря за дома ти, семейството, родители (някои поставят по този дом бащата, други - майката), традиции, обичаи, родина, корени. С Хирон в 4-тия ти дом може да усещаш, че дома, семейството и възпитанието, което си получила, не са били онези, за които си мечтала. Да чувстваш някаква липса в дома (семейството) си. Това може да е напр. родител, отсъсващ от дома или живота ти. А транзитът на Луната в този дом периодично да отключва такива носталгични мисли у теб.
Ти си от поколение с опозиция Хирон/Уран - бунтарско поколение, което не признава обществени норми, няма кумири, издига човеколюбието като висш идеал.
Десетият дом е свързан с кариерата, професията, стремежите, общественото положение на индивида. Права си, че разглеждаш цялата ос 4/10 дом заедно, а не домовете поотделно.

Извинявай, според моите скромни астрологични познания да изглеждаш обърката и разконцентрирана (разбирай, отнесена в облаците) ти е присъщо и не вярвам шефът ти да е първият, който установява това. Натално имаш съвпад Луна/Нептун в опозиция с Меркурий. А с Уран в 10-тия дом не обичаш шефове, обичаш сама да си си шеф, въпреки че си сговорчива, team player.

По транзити Нептун и Хирон са в квадрат със Слънцето ти (и опозиции с Юпитер и Марс в 8-ми дом). Пази се от розови очила, особено в любовно-сексуалната сфера, тъй като Слънцето се намира в 5-тия дом. Нептун е бавен, може да те държи повече от година, но проявлението на аспекта би трябвало да започне да става по-силно след като орбисът между Нептун и наталните ти планети стане по-малък от 3 градуса и да достигне връхната си точка около точния аспект.
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 04:37:15 pm от Mirabella »

« Отговор #4 -: Юли 13, 2012, 04:41:03 pm »
Mirabella благодаря за отговора. Ясно ми е, че всичкото отнесено ми идва от съвпада Луна-Нептун, но също така ми дава и голяма чувствителност на моменти ... и розови очила постоянно  :-\
Относно Хирон и дома и семейството ... напротив, смятам, че са ме възпитавали правилно, ама аз нещо не съм поела както трябва и сега малко ме е яд за това  :-\. Относно дома и семейството, този човек с когото започвам връзка, чувствам като мой дом и мое семейство, но тук много ясно пак съм с розови очила, явно ще ме разочарова по някое време ... , но и това си го знам ... Дано само не ме нарани много.
И първо днес мисля да мина да си поговоря с него, а след това ще ходя и при семейството си - майка и татко.
Също имам чувството, че той ме връща там къде трябва да съм, и от където съм била преди доста време, но по някое време съм се объркала и съм тръгнала в грешната посока ..., ако въобще може да има връщане назад ...
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 04:46:18 pm от tanina »

« Отговор #5 -: Юли 17, 2012, 02:18:31 pm »
Даааа днес розовите очила вече се счупиха  :blink:, то още вчера почнаха, ама днес вече съвсем се счупиха  ;D

Това от кой ли транзит ми е дошло .... Предполагам, че от Плутона му, който квадратира моя съвпад Нептун-Луна.
« Последна редакция: Юли 17, 2012, 02:33:50 pm от tanina »

« Отговор #6 -: Юли 17, 2012, 02:41:14 pm »
Mirabella благодаря още веднъж за отговора ти. Видях го този тр. Нептун в Риби в мой втори дом, само че той май сега е ретро ... явно трябва да чакам да стане около 9-ти градус Риби ... и тогава какво? Пак наново с розови очила ... и да се пазя. Ще знам. Благодаря ти.