Здравей Гост

Елекции от А до Я - теория и практика

• 122 Отговора
  • 16706 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Нека имаме и такава тема.
Който има казус, свързан с избор на подходящо време, да го отнася тук.

Започвам темата с това, че ми се ще да направя подходяща елективна карта за стартиране на нов сайт. Запознах се с правилата в елективната астрология и моето лично мнение е, че не може всички те да бъдат спазени, т.е. за сметка на едно можем да нарушим друго. А и както знаете, перфектни елекции няма. В различни астрологични форуми съм попадала на елективни карти, които не са построени със стриктно спазване на всички правила, а са обявени за успешни и работещи.

Друг е въпросът (поне за мен) е на коя система да дам приоритет - на ведическата мухурта или на западния модел.
Двете системи са доста различни. Освен това установих, че ако една карта изглежда относително благоприятна според западните правила, тя може да се окаже неблагоприятна по ведическите. Дори някои аспекти отпадат, тъй като индийците използват малко по-различна система на аспекти.

И в крайна сметка може да минат часове или дори дни в избора на "подходяща карта" и накрая да не си сигурен кой вариант да избереш. Дори ако разгледаме знака на Луната - по тропикал Луна може да бъде силна, а по сидерал да се окаже в неблагоприятна накшатра, квадратът между светилата е неблагоприятен според западните астролози, докато според ведическите този лунен ден може да се окаже благоприятен за определен вид дейност или начинание.
Не се препоръчва намаляваща Луна за нови начинания, а в индийския лунен календар има дни (титхи), когато Луната е намаляваща, но денят се счита за много благоприятен. И, съответно, по време на растяща Луна има дни, които не се считат за благоприятни.

В моя случай, имайки предвид, че става въпрос за сайт /медия/, би трябвало да се избере ден, в който Меркурий има определени достойнства, да има силна и благоприятно поставена Луна и силни Лунни възли. Може да добавим и хармоничен аспект между Меркурий и Марс за повече убедителност - зависи от типа целева аудитория и на каква тематика ще е сайтът, с каква цел е създаден. Ако сайтът е свързан с предлагане на услуги, се чудя в кой дом да е разположена Луната - според правилата не трябва да е в падащ дом, не е желателно и да е в ъглов, по този начин кръгът от възможности се стеснява. Добавяме ъглов Юпитер за "звездна подкрепа", макар че сега той не е особено силен по есенциален статус, но все пак става въпрос за меркуриево начинание, затова Юпитер в Близнаци може да е подходящ. И ако разчитаме на силно присъствие в интернет пространството, според мен би трябвало сайтът да има силен първи дом и силен управител на Асцендента. Ако разглеждаме целевата аудитория по 7 дом, тогава търсим връзка между У1 и У7, но все пак У1 да е по-силен, а У7 да е "добре приет" от У1 (евентуално можем да потърсим благоприятна рецепция).

По-трудно е с Луната - хем трябва да е в подходяща накшатра, хем благоприятен лунен ден, хем да няма разминаване с елективните правила от западната астрология, да не е без курс, което понякога е много трудно да се спази и трябва да се даде приоритет или на едното, или на другото.

Ще се радвам, ако споделите вашите мнения и впечатления за изкуството на елективната астрология.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re: Елекции от А до Я - теория и практика
« Отговор #1 -: Юли 18, 2012, 08:11:33 am »
Лили, синхронично на моето въпросче,пускаш тази тема, благодаря  ;D

та за стартиране на сайт - подходящо време
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #2 -: Юли 18, 2012, 08:17:32 am »
Разбира се, че не всички правила могат да бъдат спазени в една карта. Освен ако не рискуваме цял живот да чакаме подходящия момент, но сигурно няма да го дочакаме по една или друга причина. Не разбирам от елективна астрология, не съм се пробвала да правя елекции.

А това за дилемата между западна и индийска астрология ми напомня за лафа за човека, който имал два часовника. Избери си едната (която повече ти допада) и действай смело. ;)
Може би след като премине ретроградната фаза на Меркурий ще е по-подходящо? Аз стартирах блога си по ретро Мерк и пиша там от дъжд на вятър. ;D Е, ясно е, че е най-лесно да обвиня ретроградния Меркурий. Казах го малко в кръга на шегата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юли 18, 2012, 08:18:16 am »
та за стартиране на сайт - подходящо време

Със сигурност няма да се стартира по ретро Меркурий, нито в ретроградна сянка. Чак толкова не бързаме.  :blink:

Цитат
Не разбирам от елективна астрология, не съм се пробвала да правя елекции.

Мирабела, аз съм се пробвала да правя елекции, но именно защото нещата са много противоречиви и не можеш да спазиш всички правила, се отказах да се занимавам с тоя дял от астрологията.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Юли 18, 2012, 08:22:47 am »
а за тези с ретро мерк по рождение кой период е по благоприятен или няма значение натала  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юли 18, 2012, 08:35:15 am »
Стреличке, аз лично нямам практически наблюдения, макар че в астрологичните среди масово се лобира теорията, че периодите на ретро Меркурий са благоприятни за родените с такъв.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Юли 18, 2012, 09:39:10 am »
Аз съм с ретро меркурий и не съм забелязала ретроградието да ми пречи. Относно елекциите-водещо е събитието или е водещо кой ще го изпълнява?
Например важна е картата на човека дали ще е добре аспектирана в ден за операция, или е по-важно луната да не е в знака на оперирания орган?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Юли 18, 2012, 09:54:16 am »
И двете са важни - и елективната карта, и нейната "синастрия" с наталната карта на човека, за когото се прави. Но когато става въпрос за група/организация и един "продукт", нещата доста се усложняват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #9 -: Юли 18, 2012, 10:47:15 am »
В случая със сайта картите на създателите не ми се виждат толкова приоритетни, по-скоро е важна синастрията м/у тях, за да движат добре нещата. Преди време бях питала какви са правилата при бизнес синастрии-не си спомням някой да ми отговори.

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #10 -: Юли 18, 2012, 11:37:53 am »
Въпросът е доста сложен и трябва най-напред да се определи кой момент се счита за начален за сайта.
Когато създавах моя сайт започнах с купуване на домейн. Много дълго избирах името и когато най-накрая реших как да се нарича, просто отидох в офис на фирма, която предлага тази услуга и предплатих домейна. Оказа се, че това се е случило броени часове след точния момент на новолуние. Дейността е нова за мен, така че всичко изглежда като предварително планирано. След това се заех със създаването на самия сайт. За начален момент считам часа, в който закачих сайта за домейна и той стана видим в интернет пространството. Отново избрах новолуние, но не и час, понеже не знаех колко време ще отнеме. Получи се картата, прикачена долу. Дейността е свързана с услуги в сферата на здравеопазването. Засега се развива нормално.

*

Papy

• 4343
« Отговор #11 -: Юли 18, 2012, 11:52:32 am »
И нещо друго се чудя. Да кажем, че сайтът е астрологичен. Няма ли един квадрат слънце-уран да е по-градивен, отколкото тригон примерно. Тоест правилата същите ли са, или много зависи от сверата на въпроса за елекция, както например е с операциите. Макар че логиката при здравните въпроси е малко по-различна.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #12 -: Юли 18, 2012, 12:06:39 pm »
Много важно по отношение на елективната астрология е повече информация...
Сайт като цяло - добре...Но тук е важно също така да се знае с каква насоченост ще бъде самия сайт...Или бизнеса респективно...
Основно и важно нещо при елекцията е ЮПИТЕР НА МЦ...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #13 -: Юли 18, 2012, 12:34:21 pm »
Когато съм стартирала блога си не съм изчислявала елекции, просто тогава ми дойде идеята. И за мен това би трябвало да е ориентира плюс синастрията с човека, който го интересува. Интересен е факта, че съм го представила тук във форума, когато Меркурий от картите на създаването и представянето са били в точен тригон.

« Последна редакция: Юли 18, 2012, 02:03:52 pm от Asol »

« Отговор #14 -: Юли 20, 2012, 11:42:59 am »
И двете са важни - и елективната карта, и нейната "синастрия" с наталната карта на човека, за когото се прави. Но когато става въпрос за група/организация и един "продукт", нещата доста се усложняват.

Когато става въпрос за група/организация даваш приоритет на онзи, който управлява групата и взема крайните решения. Обикновено това е собственикът /или жена му -:))))/

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #15 -: Юли 20, 2012, 04:03:57 pm »

Когато става въпрос за група/организация даваш приоритет на онзи, който управлява групата и взема крайните решения. Обикновено това е собственикът /или жена му -:))))/

:rolf: :clap:
When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
« Отговор #16 -: Декември 12, 2012, 12:47:24 pm »
Не намерих по-нова тема, вадя тази

Дайте, моля, някакви насоки - практически
Например сега имаме 3-4 заточени планети, марс в екзалтация и нептун-тронов
Значи ли, че трябва да подсилим още марса-например в 1-ви, или нептун
Или напротив-да подсилим сигниф на бизнес-начинанието, нищо, че са в заточение?

« Отговор #17 -: Август 15, 2013, 06:56:45 pm »
Момичета, виждам че темата не е активна от доста време, но все пак ще публикувам картите.
Казусът е: ще отварям магазин и се чудя на коя дата да стане това.
Моля ви, ако имате възможност да погледнете картите :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #18 -: Август 15, 2013, 07:09:46 pm »
Детски стоки ли ще продаваш? Питам заради активната ос 5-11 дом. През интернет ли ще е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 15, 2013, 07:13:40 pm »
Сега нямам никакво време за анализи - защо не избереш малко по-ранен час, Венера да е в съвпад с АС? Така и Юпитер ще е по-близо до МС.

Предполагам, че Луна в Риби си избрала заради големия воден тригон, но в тази накшатра тя не е благоприятна. Можеш да избереш Луна във Водолей, но да е в разходящ квадрат със Сатурн. Опозицията й със Слънцето не е толкова фатална - тогава е най-силна, пълнолуние. Същото се отнася и за квадратурите - Луна в първа четвърт е ок за нови начинания, не е толкова неблагоприятна. Със знака на Луната е сложно - трябва и да е в благоприятна накшатра, и благоприятен лунен ден, и да има хубави сходящи аспекти...

Ако държиш Луната да е в Риби, по-добре да е в Сатабхиша, т.е. 21 август.

А ако става въпрос за електронна (интернет) търговия, е добре Меркурий да не е изгорен, да е по-далеч от Слънцето - доколкото е възможно.

« Последна редакция: Август 15, 2013, 07:30:05 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.