Здравей Гост

Елекции от А до Я - теория и практика

• 122 Отговора
  • 16798 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Елекции от А до Я - теория и практика
« Отговор #40 -: Август 25, 2013, 02:47:21 pm »
Благодаря ви!
Ами тя Венера сега е във Везни, а тогава май Луната ще трябва да е в Близнаци предполагам, или в Лъв (понеже търся да избера време през идващата седмица).

Пробвай на Луна в близнаци...Няма да има тежки аспекти от страна на тежкарите...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

• 2737
« Отговор #41 -: Август 25, 2013, 02:50:21 pm »
Много ти благодаря, Марая! Самият човек е Близнак с Луна в Лъв, така че дано Луната в този знак да помогне.
Иначе за транзити, при него Юпитер транзитира сега в 11 дом, при мен в 5, Марс е в 6-ия ми дом, при него обаче в 11.  :lol: После обаче, когато Марс мине в Лъв, пък ще му налази Луната, която при него е У11 и е в 12 дом, а от личен опит вече знам, че съвпада на Марс с наталната Луна не е особено хубав период.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Август 25, 2013, 02:51:06 pm »
Весо, на 29 август между 14 и 14.45 ч (Пловдив) е добре, но да не е по-късно.

Луна в накшатра Мригашира е много подходяща за такива инициативи (приятелство, сдобряване, брачен или любовен съюз). АС в накшатра Анурадха също е благоприятен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Август 25, 2013, 02:54:01 pm »
Много ти благодаря, Марая! Самият човек е Близнак с Луна в Лъв, така че дано Луната в този знак да помогне.
Иначе за транзити, при него Юпитер транзитира сега в 11 дом, при мен в 5, Марс е в 6-ия ми дом, при него обаче в 11.  :lol: После обаче, когато Марс мине в Лъв, пък ще му налази Луната, която при него е У11 и е в 12 дом, а от личен опит вече знам, че съвпада на Марс с наталната Луна не е особено хубав период.

Зависи от статуса на планетите и аспектите.., Марс е планета на действието и активността..
Близнаци се свързва с комуникацията..При него ще има нов Лунар...така,че избери подходящо време на близнашка луна.
Успех! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #44 -: Август 25, 2013, 02:55:40 pm »
Веско, много се карате с тоя приятел. Седнете и се разберете по мъжки. ;) Без значение от времето.
Много са ви детски караниците. Чак пък за прошка да го молиш. Все едно голям грях си сторил. Ако е за прошка, Сирни Заговезни ли да чакаш?
Щом избягването на конфликтни ситуации става трудно, ясно е - не си подхождате за приятели. Сори, ама страничният наблюдател това мисли. И двамата май много капризничите, обаче не в синхрон за жалост.

Луната в елекцията да не ти е в кардинален знак, че там са малефиците сега (нищо, че и Юпитер е там). Утре, като мине опозицията Луна/Сатурн, при сходящ секстил Луна/Юпитер може да пробваш. Но не успявам да ти наглася хубав АС за трайност. Зарежи моята елекция. Лили ти е избрала по-добра.

Според мен, ще се сдобрите с него и после пак ще се нацупите за нещо. Вие все така си правите. Не можете един без друг и един с друг за дълго явно. ;)

*

Veselin

• 2737
« Отговор #45 -: Август 25, 2013, 03:00:08 pm »
Много ви благодаря на всичките!!!
Наистина, напоследък много се караме, и то съвсем за детски работи. Тази година в солара ми така или иначе имам Марс и Плутон в 11 сол/11 нат дом. Не ми се иска да го изгубя като приятел обаче, понеже много често сме си помагали, имали сме много весели моменти, успяваме да се разбираме за много неща, имаме и много общи интереси и хобита (а на мен ми е много трудно да намеря такива хора). А и истината е, че с никой друг човек не ми е било толкова забавно да общувам, а и никой преди не е успявал да ме разсмива до такава степен, че веднъж дори да стане беля. Аз съм склонен да правя компромиси, но не знам той доколко е с тази Лъвска Луна.
Ще пробвам на 29-и, дано наистина да стане.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #46 -: Август 25, 2013, 03:46:11 pm »

Луна в накшатра Мригашира е много подходяща за такива инициативи (приятелство, сдобряване, брачен или любовен съюз). АС в накшатра Анурадха също е благоприятен.
А тогава Луната не е ли вече без курс? Иначе хубавото е, че квадратурата Венера Юпитер ще е вече разходяща.
Нищо не разбирам от ведическата астрология и май затова се бъркам, като ги смесвам със западната.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Август 25, 2013, 03:58:19 pm »

А тогава Луната не е ли вече без курс? Иначе хубавото е, че квадратурата Венера Юпитер ще е вече разходяща.
Нищо не разбирам от ведическата астрология и май затова се бъркам, като ги смесвам със западната.  :-[

За ведическа мухурта (елекция) има други правила.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #48 -: Август 25, 2013, 04:00:17 pm »
Ясно. Благодаря ти много! Ще пробвам тогава, пък дано стане.
Иначе, и на мен ми се е искало да седнем да се разберем за всичко по мъжки, но не е от хората, които винаги искат да чуят другия. Има и такива моменти, но са много рядко, и то когато съм у тях (и пак рядко се случва да го хвана в такова настроение).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Август 25, 2013, 04:07:35 pm »
А квадратурата Венера/Юпитер в случая не е определяща, дори ако е сходяща.

Вземат се под внимание и естествените сигнификации на планетите. Наличието на негативен аспект между Венера и Юпитер би имало по-съществено значение в елекция, свързана с финансов въпрос, с влагане на средства или разпореждане с тях. И пак не е толкова фатална - влиянието е по-слабо изразено, не е като при Марс и Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #50 -: Август 25, 2013, 04:10:48 pm »
Съвсем забравих пък, че ще има и сходяща квадратура между Марс и Сатурн. Аман от гадни аспекти!  :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Август 25, 2013, 04:17:56 pm »
Весо, няма идеална елекция - търси се относителен баланс. И в повечето случаи се избира по-малкото зло, карта без негативни аспекти няма. Ако има кофти аспект с малефик, можем да избутаме на по-заден план влиянието му като изберем подходяща домификация. Освен това Марс и Сатурн нямат отношение към приятелствата, гледай на първо място да подсилиш естествените сигнификатори. Затова съм ти избрала Луна в накшатра Мригашира да е разположена в 7 дом, при този час ще има силна Венера в 10 дом - няма значение, че аспектът е разходящ, все пак това е последният аспект на Луната в знака.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #52 -: Август 25, 2013, 04:19:31 pm »
Благодаря ти много!!!  :58:
Ще дам обратна връзка какво е станало. И дано повече да няма скандали, че не знам докога ще издържа така. Достатъчни са ми тези вкъщи.

« Отговор #53 -: Август 25, 2013, 06:50:16 pm »
Уф, тия елекции са голяма краста - колкото и да въртиш картата, никога няма да е "достатъчно добра".

Този вариант сякаш не изглежда да е зле, само ако можехме да разкараме квадрата между Плутон и Уран от ъглите...

При всички положения за успешно бизнес начинание трябва да има силен 10 дом - със силно поставен управител, силен бенефик или благотворна неподвижна звезда там. Но ако разчитаме на клиенти, трябва да има и активност по оста 1/7 дом, по възможност управителите им да имат хармоничен аспект, макар че да се постигне това и да се спазят всички останали препоръки не винаги е възможно.

А с изгряващ Стрелец (накшатра Анурадха) как ви се струва?

Но тук у7 (клиентите) е много близо до Слънцето и вероятно е невидим - това дали е фактор с определящо значение?
Иначе пък в сидералната карта ще има силно поставено Слънце в 10 дом от Лагна - Слънце и Меркурий в накшатра Магха (Регулус).

И една с по-късен час - знакът на АС не се променя, но Венера става управител на МС, екзалтиралият Юпитер (у1) минава в 7 дом.

Lillie, открихме магазина на 21.08.2013 в 15.30h. Срязахме лентата, пийнахме шампанско и така, сега чакаме клиенти!
Днес е ден 5-ти, трудно е  :(. Може би Юпитер като влезе в 8-ми дом? Какво да очаквам от Венерката, не е ли много напрегната?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Август 25, 2013, 06:53:56 pm »
Боряна, не се отчайвай и не избързвай да правиш песимистични прогнози.  :blink:

В края на септември в нашата фирма ще навършим една година от официалния старт ъп, а още нямаме финансови постъпления от реално обслужени клиенти, дотук само се наливат средства и се заплащат текущи разходи...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #55 -: Август 25, 2013, 07:17:38 pm »
Боряна, не се отчайвай и не избързвай да правиш песимистични прогнози.  :blink:

В края на септември в нашата фирма ще навършим една година от официалния старт ъп, а още нямаме финансови постъпления от реално обслужени клиенти, дотук само се наливат средства и се заплащат текущи разходи...
Да, права си, ще пиша след около 15 дни. ;)
А това е картата на магазин, който отворих преди няколко години.

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Август 25, 2013, 07:22:23 pm »
Боряна,
Какво продавате в магазина? :-\

« Отговор #57 -: Август 25, 2013, 07:27:08 pm »
Боряна,
Дамска мода и аксесоари

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Август 25, 2013, 07:37:13 pm »
Боряна,
Дамска мода и аксесоари

И..къде е Венера в елективната карта? А Луната? :-\ :rolleyes:
Аспект с Юпитер...

« Отговор #59 -: Август 25, 2013, 07:49:28 pm »
Боряна,
Дамска мода и аксесоари

И..къде е Венера в елективната карта? А Луната? :-\ :rolleyes:
Аспект с Юпитер...
Тогава астрологията за мен беше, хороскопите във вестника :blink: От скоро се занимавам. Може да дадете предположения, а аз ще ви кажа какво е реалното състояние към този момент :blink: