Здравей Гост

имам въпрос за Лилит

• 19 Отговора
  • 2036 Прегледи
*

elodiq

• **
  • 903
имам въпрос за Лилит
« -: Август 03, 2012, 02:12:42 pm »
Кажете ми как се тълкува бисекстил във натална карта във който взима участие лилит много ще съм ви благодарна за малко яснота как се тълкуват такива бисекстили

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: имам въпрос за Лилит
« Отговор #1 -: Август 03, 2012, 02:23:32 pm »
предполагам коректно зададения въпрос е:

При добра воля, МОЛЯ бихте ли ми казали Лилит в аспект бисекстил към (може би двете планети, във взаимен тригон....)какво значи :P. Въпреки, че реално бисекстил е тригон (би - две, секстил 60 = 120/тригон), кой и кога е решил, че бисекстил е нещо друго не знам и не е коректно.

ТОВА са фигурите в класическата астрология, с доста подробни описания и картинки:
http://www.astrotheme.com/files/figures-composed-aspects.php

;)
« Последна редакция: Август 03, 2012, 03:10:41 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #2 -: Август 03, 2012, 02:49:55 pm »
Извинявам се за невежеството си  по темата просто така излиза във zet9 иначе другите две планети са меркури във водолей и марс във везни, а Лилит се намира във стралец иначе благодаря за инфото ще го прегледам  :blink: :blink: :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3 -: Август 03, 2012, 03:04:23 pm »
никой не се е родил научен, но това е нещо, което можеш да си провериш сама в нета.

Изобщо не ме учудва ако руснаците са си измислили това наименование...най-добрите романи, филми, които съм чела/гледала са руски, ама така си преиначават нещата...творци... :P ;)

За самия казус - това, което си го описала бих го тълкувала само като тригон Мерк-Марс, но бих обърнала внимание и Венера къде е, защото е тригон във въздушни знаци и Венера  е замесена.

За Лилит единственото нещо, което съм забелязала на 100%, е че хора родени с Лилит в 1 дом са много лесно манипулируеми и лесно стават жертви на внушения и от там на "магии" (на външни вмешателства). Важно точка е, но не мисля, че аспектите към нея имат значение, че тя може енергийно да си взаимодейства с планетите както си взаимодействат планета-планета. Ако някой друг има други наблюдения, и на мен ще ми е интересно да сподели.  ;)

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #4 -: Август 03, 2012, 03:11:46 pm »
При мен лилит е във седми дом марс е във пети и меркури във девети като съответно седми дом ми е стрелец везни във пети и във девети водолеи а за венера тя е във водолеи

*

Anabell

• 2022
« Отговор #5 -: Август 03, 2012, 03:26:43 pm »
след като и Водолей е толкова замесен къде е Сатурн?

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #6 -: Август 03, 2012, 03:50:05 pm »
искам като за начало да ти благодаря за отделеното време :):) сатурн се намира във везни във пети дом и от своя страна образува тау квадрат със слънцето във осми дом и Северен възел в Рак във втори дом

*

Anabell

• 2022
« Отговор #7 -: Август 03, 2012, 04:19:43 pm »
нп,

идеята ми е, че Сатурн и Венерата ти правят взаимна рецепция, и двете планети по природа са въздушни и се намират във въздушни знаци - важно е в наталната ти карта това. Освен това Сатурн е екзалтиращ, а и асцендентът ти е в Близнаци (доколкото схванах картата ти). Следоветелно и Мерк ти е важна планета - упр асц. А 1, 5, и 9 дом са огнените домове - зареждащи с енергия, чистите идеи, при теб във въздух (допълващата стихия) и натоварени с планети. Би трябвало да имаш голям творчески потенциал, който обаче може би изразяваш трудно, защото си прекалено аналитична (въздух и Сатурн в 5).

И не съм чак толкова добър "ясно_видец" :P ;) но се усетих, че имаш нещо важно закодирано в натала свързано с въздуха, след като "ровиш" около него. Но не мисля, че Лилитът всъщност те интересува.  :P ;) Но пък може и да греша.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #8 -: Август 03, 2012, 04:21:25 pm »
Ако искаш си пусни наталната карта да я видя, но имам време още 1 час и след това се отдавам на почивка  :P.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #9 -: Август 03, 2012, 04:34:04 pm »
Писах ти на лични :):)

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #10 -: Август 03, 2012, 05:06:31 pm »
мисля че това би трабвало да е линк към нея http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&

*

Anabell

• 2022
« Отговор #11 -: Август 03, 2012, 05:10:24 pm »
не не излиза тя.
Свали файла на твоя комп и после от меню - прикачени файлове и допълнителни опции (веднага под прозореца, в който пишеш отговора) го качи във форума.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #12 -: Август 03, 2012, 05:26:08 pm »
ето го и това което гледам във програмата
« Последна редакция: Август 03, 2012, 05:36:38 pm от elodiq »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #13 -: Август 03, 2012, 05:37:05 pm »
да това е и се вижда. Сега Лилит е точка от Лунната орбита - отговаря за Лунни неща, а при теб Луната е важна - тя е упр на асц всъщност, и е в Скорпион - всякакви неща приписвани на Лилит (черни, тъмни, диви, вампиризъм, демоничност и какво ли още не) са много сходни с проявите на Луна в Скорпион. Това изобщо не значи, че само това е типично за Луна в Скорпион, но мисля, че преди да се опитваш да разбереш Лилит, трябва да си наясно с Луната си и освен това със силната си въздушна стихия и Венера в рационалния знак Водолей и взаимната рецепция със Сатурн. Това е само мой съвет, но имам усещане, че не приемаш водното, дълбокото в теб, че го има конфликтът на Афродита - Урантия (Уран значи - небе - въздушна, прозрачна, честна, обективна, светла Венера) и дълбоката Луна в изгнание в Скорпион (Скорпионът упрявлява всички сенчести, влажни места на планетата, блата и застояла вода премесена с пръст).

И като се прибави и силния 8 дом, но и силния 5 дом (5 дом - Слънце, творчество, светлина), става сложно и драматично със сценични специални ефекти (5 дом = сцена, 8 дом = дълбоки драми). И не знам Слънцето в Козирог как точно ги балансира тези неща. По точно интересно е, че именно мунданния упр на 5 дом е в 8 дом на личния ти радикс.  ;D :P

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #14 -: Август 03, 2012, 05:41:43 pm »
благодаря донякъде съм наясно със луната си макар че от скоро се занимавам но съм по прочела някой неща, а за това слънце във козирог честно казано изобщо не се усещам като такъв, а що се отнася до Лилит интересуваме от гледна точка на това че някъде бях чела че е знак за безбрачие ако се намира във седми дом във женска карта, във предвит, че всичките ми връски се разпадат и то просто еи така без очевидна причина,
« Последна редакция: Август 03, 2012, 05:55:38 pm от elodiq »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #15 -: Август 03, 2012, 05:51:59 pm »
не споря, нито твърдя, че съм права, изказвам мнението си. ;) Можеш да се съгласиш, а може и изобщо да не му обърнеш внимание. Аз съм с асц Скорпион и в живота си имам доста хора с Луна в скорпион, и като цяло силни Плутониянци. Няма да крия, че като ти видях съвпада на Луната с Юпитер (Юпитер е оптимист, но е и лаком, и спекулативен...) в Скорпион, лекичко настръхнах и си казах, ако не си е преработила картата е доста добър консуматор на чужди ресурси и енергия.  ;) Като при Скорпион това се случва несъзнателно.... в смисъл няма виновни или лошо -добро, но ако си в живота моя приятелка, бих била доста подозрителна и внимателна към теб.  ;)

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #16 -: Август 03, 2012, 05:57:17 pm »
допълних ти нещо горе за това защо се интересувам от Лилит  :blink: :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #17 -: Август 03, 2012, 06:14:34 pm »
аха, ок, извини ми тогава наталния Плутон, който е в съвпад с наталната ти Луна и веднага заби в дълбока психология.  ;)
Не, не мисля, че това е вярно за Лилит. Лично аз не съм съм правила сериозни изследвания на Лилит в който и да е дом, но считам, че има значение тази точка, Луната е много важна и всяка нейна по-специфична точка от еклиптиката и има смисъл (възлите, Лилит и т.н.), но Луната не отговаря за брака, а за менталните ни способности, за въображението ни, за психичните ни, лични особености. Отговаря и за доста физиологични процеси, защото влия на водата, а човешкия организъм е главно вода.

Относно 7 дом - това е домa на партньорствата и бракa като граждански договор. В Индия гледат брак за жена по 9 дом, (търсят духовното израстване на индивида, а не общия бизнес, както е било по времето на древен Рим и Гърция в Европа.). 7 дом няма нищо общо с любовта като забавление, флирт и романтика - 5 дом, или като дълбоко душевно преживяване - 4,8,12 дом. Освен това няма и нищо общо с общия живот - 4 дом и 6 дом (общо жилище, общ дневен ритъм).

Това са моите аргументи, за да считам, че Лилит в 7 дом, дава провалени връзки. Ако попиташ, която и да е жена в този форум, може да ти каже, че е преживявала тежки моменти в личния си живот, разводи и т.н. и много малка част от нас имат Лилит в 7 дом. Така, че не се психирай (свойство на Луна във воден знак, много сте добри в самовнушението) и тормози напразно.  ;)

При теб Светилата са в знаков секстил, което е много добър аспект за партньорство, имаш планети в западното полукълбо (търсиш другите, склонна си да работиш в екип) и имаш Слънце в 8 дом (приятелките ми със Слънце в 8 дом, се ожениха за мъже, които в последствие станаха финансово стабилни, да не кажа богати за Бг).

Водните знаци са плодовити и грижовни и при толкова планети в 5 дом, очаквам или да си гениален дизайнер, творец или да имаш поне 2 забележителни деца. Имаш 3 планети във Везни - рядко човек с акцентирани Везни остава сам, партньорите са много важни за вас. При толкова силен упр на 7 дом - Сатурн, е нормално да имаш късен брак. Козирогът обикновено дава награди след Сатурновото завръщане - след 29-30 годишна възраст. Но при толкова планети около Луната ти никога няма да си сама.  ;) :P
« Последна редакция: Август 03, 2012, 06:26:53 pm от Anabell »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #18 -: Август 03, 2012, 06:22:46 pm »
дори е интересно, че аз се включих по темата ти, защото съм Слънчев Козирог, с пълен 2 дом (имам доста лични ресурси) и реално се оказвам твой партньор тук във форума. Жена съм, нямам бисексуални наклонности  :P ;), но 7 дом отговаря за всякакъв тип партньори и ето, че картата ти проработи перфектно в тази житейска ситуация.  :P

Освен това си мисля, че твоят партньор ще е зрял, сериозен и отговорен и ще си върши работата качествено и ще поема отговорност и ще стига до завършен краен резултат. А от това по - хубаво, здраве му кажи, за един мъж, на който трябва да имаш доверие. (Мисля, че това се отнася и за мен :P :-[, поне в дадената ситуация, в която играя ролята на "помагащ астролог").  ;D :P :-[

Айде, това от мен. Петък вечер е.  ;)

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #19 -: Август 03, 2012, 06:23:11 pm »
Това е вярно тук си права по някакво страно стечение на обстоятелствата като цяло влизам от връзка във връзка във смисал че няма голямо разтояние от време във което да съм сама  ;D ;D ;D мерси за което лека вечер за сега  :blink: :blink: