Здравей Гост

Духовенството - Стрелец VS Риби

• 26 Отговора
  • 3377 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Духовенството - Стрелец VS Риби
« Отговор #20 -: Август 04, 2012, 05:07:01 pm »

Дух,душа и тяло-това единство между тленно и нетленно.И Anabell  говори за него.Всеки може да говори за него навярно :blink:Много съмнително асцендентът да е душата.По-скоро на архитипно ниво-асц е плътта,луната -по-скор душата,слънцето се свързва с духа,а неговата природа е огнена,но понеже може да бъде във всеки знак,дълго може да спорим само въздухът ли има правомощия над духа.

това, което си написал е коректно за традиционната астрология. Аз не се наемам да "съдя" вярно ли е или не. Тук пускам един линк, ако на някой му се чете езотеричната астрология (Алис Бейли и т.н.) какво твърдят. Интересно е. Птолемей също казва нещо интересно по темата - че хората с еднакъв асцендент са приятели, защото имат еднакъв път на Земята.  ;) Има връзка асцендентът и душата.

Луната поне личните ми наблюдения подкрепят ведическата трактовка, че това е менталното ни възприятие за реалността - личността ни, която ние сме си измислили. Луната е ревливото дете, което иска да стане на неговото, и не отчита заобикалящата го среда (инфантилност, незрялост). Не мога да свържа Луната сама по себе си с душата. Че дава сънища и психически способности дава, но и другите планети носят дарове, които се считат за екстра-сенски. Аз винаги правя хороскоп с Чандра Лагна (луния асцендент), за да видя как човекът възприема света и до сега 100% успеваемост. Но реалната ситуация, я показва истинския асцендент (класическия).     

http://www.alanoken.com/docs/Soul_purpose_p1.htm
When One Door Closes Another Door Opens

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #21 -: Август 05, 2012, 01:18:07 pm »
Съгласен съм с Lillie.Асцендентът е и прозорец към света и фундаменталният миг,в който материята оживява,в момента на първата глътка въздух,дух,душа и тяло са в единство по някакъв начин,доколкото могат.Асц. е и още, и още, и още.
Интересен е подходът на Anabell.Не съм чел ведическа аястрология,но съм чел ведическа литература,епос,митология,такива неща и астро-интерпретации на хора,които изпозват ведическа астрология-звучат ми някак черногледи,по -подобие на недоразбраните външни планети и все още преобладаващият акцент сред астро-средите,че са"злосторници".
Много неща,могат да се четат и учат,но кое достига до нас наистина?Затова трябва и да се преживяват.Не може човек да научи всичко...Струва ми се ,че Луната е свързана с личността на човека-Какво той чувства към себе си,как се чувства на място,добре ,в хармония със себе,как реагира срещу външни дразнители инстинктивно  и все опира до чувства и онази част от ирационалното,която със сигурност е част от душата.А душата нима не се вмества в личността!? :blink:Аnabell,опитай се да се самонаблюдаваш и да видиш в какви моменти постъпваш по-скоро по луна,по слънце,асц.Не изключвам в женска карта луната и връзката и към моделите на личността да се вплитат по-интензивно в азовата кострукция,такче жената повече да се отъждествява с тях.Това е нормално,нали :blink:Не изключвам и при особено силна луна в наталната карта,интензитетът на нейната природа да доминира.От някои самонаблюдения съм видял при себе си,че първоначалните реакции в дадени ситуации са ми в съответствие  с луната във везни-разсъдливо,търсене на справедливи решение,интелектуално до колебливо,а като падне пердето,пада и масата за преговори  :blink: И защо се получава така?Заради чувствата е-изживяването е точно душевно-стомахът се свива  ;D ,защото нехармоничните,враждебни ситуации ме изкарат от равновесие и истинктивно искам да го въстановя.Съответно в годините като малко момче колебливите реакции-за търсене на най-правилно решение са били първосигналната реакция.Азът трябва да се роди  :blink: и да се свърже и консолидира с тези "гласчета"в натала,едно от които е как и е удобно на душата.
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Anabell

• 2022
« Отговор #22 -: Август 05, 2012, 01:42:03 pm »
 :P ;)

О да, Слънцето се развива с възрастта. Луната е миналото, Слънцето бъдещето. И целият натал е много важен. При 2-3 планети на асцендент, тогава човек става много по - внимателен към обективната си връзката със света, самоанализира се, но се стреми да е коректен. Луната винаги се опитва така, да преразкаже ситуацията, че тя да е правата. Често човек с акцентиран знак на асцендента има проблеми с другите хора, да не кажа, че им идва в повече на другите с тази пряка енергия...но това му помага на него, за да разбере света (по асцендент).

И все пак по прогресии към 40 годишнина тези планети са на МЦ - вече се е наложил, колкото и на другите това да не им харесва.  ;)

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #23 -: Август 05, 2012, 06:00:28 pm »
Да,всичко подкрепям.И аз така мисля за някои от тези неща.Може другите да имат проблеми с акцентирания ;D ;D . И особено с хора,които имат стелиуми в 1 дом и доста кардинална изява.Аз,например имам 2 планети там,но не желая проблеми с дриугите,ако може всички да се обичаме по света :blink:Но любов без сблъсък няма.А,как да го кажа на тея дето са си заровили главата в пясъка в името на фалшивата хармония и добрия тон ; ;D
Но струва ми се да върнем нещата към темата-какво бихте препоръчали на хората,носители на Нептунианска енергия,така че да се адаптират в този свят,защото те най-често биват неразбрани и в същност техните духовни подтици биват усмивани ,подигравани и линчувани,вместо да им се помогне да ги канализират.Тежко е отчаянието на Нептунианците.А,отчаянието е грях-имаме грижа за топлината на сърцето  си,но на всеки някой път,дори да стиска зъби му потича сълзица,много вода има у нас-и добре,че го има балансът иначе щяхме да се разлеем-а дали Нептунианците най-много не искат едно такова разливане в общата емоция и възторг?Марихуана!? ;DЮпитер някакси кара другите да се съобразяват с него и не им се качват на главата толкова много.Според вас коя енергия може по-силно да стигне до масите :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #24 -: Август 05, 2012, 07:24:40 pm »
Нептун може да се прояви по много успешни начини - на Запад, можеш да си успешен музикант, артист, творец, изпълнител, който да вдъхновява хората, при нас в Бг, с един силен Нептун по добре да си семейно ориентиран и да се обградиш с приятели, да помагаш, съчувстваш. При нас просто индустриите за творчество не съществуват все още. Но добър лекар и учител, терапевт, треньор можеш да станеш без проблем и тук с един силен Нептун. Иначе имам роднини с Луна в Риби - определено са много подходящи за отглеждане на деца и създаване на семейства - грижовни, подхранващи, не обичат конфликти, състезания...стига им домашния уют.  ;)

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #25 -: Август 05, 2012, 08:13:34 pm »
Потвърждавам.И аз имам в моето семейство  с луна в риби :blink:

« Отговор #26 -: Август 08, 2012, 02:57:51 pm »
Винаги съм се чудила защо ме привличат толкова Рибите ( аз съм Стрелец ) и това малко или много ми дава някой отговори.

Това което не харесвам в тях е тяхната прекалено ленива, дълбока меланхоличност. Да, добри са, но за мен една голяма част за лицемери. Хлъзгави. Другото което не ми харесва е, че прекалено много време се отделя на детайла, на романтиката, на незнам си какво си и по този начин връзката с реалността е НУЛА. Сори, ама живеем в РЕАЛНИЯ СВЯТ ( асц. Козирог съм ) и смятам,че тези фантазии и простотии не само са Алогични, както казвате, а са и загуба на време. Няма лошо човек да мечтае и фантазира, но това си има граници. Айде да говорим за нещо постижимо и реално, а не за маргинални идеи.

Това което не харесвам в Стрелците е че винаги искаме да помагаме на някой, а много често този някой не ни е искал помоща или мнението и по този начин ставаме досадни и нахални. Бъркаме се там където не ни е работата, без да ни питат. Правим много широки и крайни заключения. Разпиляваме се, скачаме от една тема/емоция на друга. С времето моя Козирог успя да тушира много от тези неща в мен за което съм благодарна. Но истината е, че един Стрелец може да бъде страхотен вдъхновител, учител ( ако е достатъчно търпелив ) и наистина да предскаже какво ще се случи. Това просто си го имаме. И хубавото е,че всичко е в красиви, положителни багри и винаги си казваме " спокойно, всичко е наред", " всичко е прекрасно и утре ще бъде прекрасно". Това ни дава много сили и много хора ни търсят за да им вдъхнем надежда и да има кажем " споко, всичко е наред, не се притеснявай, и това ще мине".