Съгласен съм с Lillie.Асцендентът е и прозорец към света и фундаменталният миг,в който материята оживява,в момента на първата глътка въздух,дух,душа и тяло са в единство по някакъв начин,доколкото могат.Асц. е и още, и още, и още.
Интересен е подходът на Anabell.Не съм чел ведическа аястрология,но съм чел ведическа литература,епос,митология,такива неща и астро-интерпретации на хора,които изпозват ведическа астрология-звучат ми някак черногледи,по -подобие на недоразбраните външни планети и все още преобладаващият акцент сред астро-средите,че са"злосторници".
Много неща,могат да се четат и учат,но кое достига до нас наистина?Затова трябва и да се преживяват.Не може човек да научи всичко...Струва ми се ,че Луната е свързана с личността на човека-Какво той чувства към себе си,как се чувства на място,добре ,в хармония със себе,как реагира срещу външни дразнители инстинктивно и все опира до чувства и онази част от ирационалното,която със сигурност е част от душата.А душата нима не се вмества в личността!? :blink:Аnabell,опитай се да се самонаблюдаваш и да видиш в какви моменти постъпваш по-скоро по луна,по слънце,асц.Не изключвам в женска карта луната и връзката и към моделите на личността да се вплитат по-интензивно в азовата кострукция,такче жената повече да се отъждествява с тях.Това е нормално,нали :blink:Не изключвам и при особено силна луна в наталната карта,интензитетът на нейната природа да доминира.От някои самонаблюдения съм видял при себе си,че първоначалните реакции в дадени ситуации са ми в съответствие с луната във везни-разсъдливо,търсене на справедливи решение,интелектуално до колебливо,а като падне пердето,пада и масата за преговори :blink: И защо се получава така?Заради чувствата е-изживяването е точно душевно-стомахът се свива

,защото нехармоничните,враждебни ситуации ме изкарат от равновесие и истинктивно искам да го въстановя.Съответно в годините като малко момче колебливите реакции-за търсене на най-правилно решение са били първосигналната реакция.Азът трябва да се роди :blink: и да се свърже и консолидира с тези "гласчета"в натала,едно от които е как и е удобно на душата.