Здравей Гост

Нервно-лингвистично програмиране

• 74 Отговора
  • 10082 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Нервно-лингвистично програмиране
« Отговор #20 -: Август 17, 2012, 11:36:09 pm »

Искам моите близки да са безсмъртни (телата им) и ако мисля положително в тази насока, ще постигна ли желания резултат? (и нужно ли е?) :)

Аз знам, че неща, които засягат други хора са обречени. Принципно, мечтите, желанията и тн са лични и би следвало да не се намесват в чуждия живот, колкото и да ни се иска понякога.

Не съм много съгласна да намесваме смъртта в темата защото е мисля ясно на всеки, че тялото не е безсмъртно. Има начало, има и край. Но че болести се повлияват от мисълта е вече факт. Аз съм се запознавала с Луиз Хей, между другото. И си заслужаваше. Тя поне като говори, знае какво говори, защото е преживяла страховити неща. И все още е жива и има сили да мечтае.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Август 17, 2012, 11:38:06 pm »
Не съм много съгласна да намесваме смъртта в темата защото е мисля ясно на всеки, че тялото не е безсмъртно. Има начало, има и край.

Смъртта е най-добрият пример за неизбежното, с всичко друго може да се спекулира, не и с нея.

Цитат
Аз съм се запознавала с Луиз Хей, между другото. И си заслужаваше. Тя поне като говори, знае какво говори, защото е преживяла страховити неща.

Какво например? Какво да разбираме под "страховити неща"?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #22 -: Август 17, 2012, 11:40:11 pm »
За мен не е пример, именно защото е неоспоримо неизбежна.

Изнасилвана, малтретирана, загубва детето си, разболява се от рак.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Август 17, 2012, 11:41:31 pm »
Изнасилвана, малтретирана, загубва детето си, разболява се от рак.

Има много хора със съдби, не по-малко трагични от нейната. Но вероятно тя успява да преодолее рака, така ли е?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #24 -: Август 17, 2012, 11:43:18 pm »
Аз не я сравнявам с други хора. Да, преодолява го. Това, което за мен е важно, когато човек пише нещо, да знае за какво пише. В нейния случай мога да се доверя, защото тя е минала оттам. Някой като Джо Витале ми е леко... неискрен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 17, 2012, 11:47:19 pm »
Не става въпрос за сравняване. Тя е искала да превърне опитностите, през които е минала, в бестселър - направила го е. Имала е нужда да го сподели с хората, надявала се е да е с нещо полезна. И вероятно е, книгите й се четат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #26 -: Август 18, 2012, 12:02:38 am »
Не знам дали е искала да ги прави бестселър или е писала, защото за нея това също е било вид терапия (както и за мен е). Но че е полезна, на мен лично ми беше много полезна. С нейна помощ се отървах от миналото. безценна ми беше, бих казала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Август 18, 2012, 12:06:21 am »
Имам една нейна книга и все се каня да я прочета най-сетне... надявам се да дойде и тоя ден.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #28 -: Август 18, 2012, 12:10:57 am »
Аз само една съм чела. Следващите са ми твърде американски. Четох я два пъти, докато успея да направя упражненията и после само афирмациите съм ползвала.  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Август 18, 2012, 12:20:59 am »

Искам моите близки да са безсмъртни (телата им) и ако мисля положително в тази насока, ще постигна ли желания резултат? (и нужно ли е?) :)

Аз знам, че неща, които засягат други хора са обречени. Принципно, мечтите, желанията и тн са лични и би следвало да не се намесват в чуждия живот, колкото и да ни се иска понякога.

Не съм много съгласна да намесваме смъртта в темата защото е мисля ясно на всеки, че тялото не е безсмъртно. Има начало, има и край. Но че болести се повлияват от мисълта е вече факт. Аз съм се запознавала с Луиз Хей, между другото. И си заслужаваше. Тя поне като говори, знае какво говори, защото е преживяла страховити неща. И все още е жива и има сили да мечтае.

В това се крие именно силата....Няма как да бъдеш над нещата , ако не си бил в гърлото на дявола... :blink:
И когато всички транзити и планетарни конфигурации са срещу теб...трябва да се радваме...,защото те са тръмплин за един друг по-различен светоглед...,мир...,свят-винаги свързан с вътрешното ни усещане....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #30 -: Август 18, 2012, 12:47:38 am »
Не знам дали е искала да ги прави бестселър или е писала, защото за нея това също е било вид терапия (както и за мен е). Но че е полезна, на мен лично ми беше много полезна. С нейна помощ се отървах от миналото. безценна ми беше, бих казала.
Ronia, аз също съм чувала за нея. Книги не съм чела, но може би е дошъл моментът да дам някой лев за нещо по-смислено. Би ли споделила коя си чела, защото, ако съдим по заглавията, всяка изглежда интересна и полезна, а за момента не мога да си позволя да купя няколко.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #31 -: Август 18, 2012, 12:52:41 am »
Честно казано, не смея по отношение на книги, храна и хотели да препоръчвам. Мисля, че това са много индивидуални неща и не познавам двама да са на едно мнение. Но... Аз четох "Излекувай живота си", ама на английски, би трябвало така да е заглавието. Освен това, нейните книги са ми казвали, че ги има онлайн безплатно тук в някакви онлайн библиотеки... Едната била само за такъв тип литература, ню ейдж, езотерична и т.н. Така че може да не се купува. Ще пусна в Гугъл да проверя.

Ето, намерих ги, както и още много неща през Гугъл излизат, много афирмации, които на мен ми бяха много полезни, има ги извадени от книгите, което е много удобно, а това е книгата (доколкото разбирам се цъка на книжката отдясно и се тегли), в този сайт ги има и другите: http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%C8%E7%EB%E5%EA%F3%E2%E0%E9+%E6%E8%E2%EE%F2%E0+%F1%E8 ; само две са всъщност http://www.spiralata.net/booklist.php?LangID=0&Letter=Х
« Последна редакция: Август 18, 2012, 12:58:54 am от Ronia »

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #32 -: Август 18, 2012, 01:10:53 am »
Ronia, великолепно! :wub: Много благодаря, обичам този тип книги и съм сигурна, че няма да остана разочарована. Както някой е казал: "Единствено книгата, която не си прочел, няма да ти помогне." или нещо от сорта  :rolleyes:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #33 -: Август 18, 2012, 01:18:46 am »
За нищо. Хубава мисъл, и аз така мисля и чета много, обичам да чета.  :blink:

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #34 -: Август 18, 2012, 06:50:24 am »

Mims, моля те, сподели една твоя мечта.
Нямам мечти,но имам нужди- от нова работа , например. ;D

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #35 -: Август 18, 2012, 07:48:35 am »
През 1928 г.Пол Дирак с уравнение от квантовата механика доказва,че мисълта е Сила. За това уравнение получава Нобелова награда през 1933.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #36 -: Август 18, 2012, 08:49:14 am »
През 1928 г.Пол Дирак с уравнение от квантовата механика доказва,че мисълта е Сила. За това уравнение получава Нобелова награда през 1933.

Много ми е интересна научната страна, но нищо не разбирам от физика. Ако можеше някак като за идиоти да е разказано...  :-[

*

Papy

• 4343
« Отговор #37 -: Август 18, 2012, 08:53:28 am »

Това къде го прочете? Дирак доказва съществуването на позитрона преди да е открит

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #38 -: Август 18, 2012, 09:29:06 am »
Четох една книга на Николай Дойнов -там попаднах на това,след това и от материали за Дирак -Квантовата механика е много сложна наука и е сложна за разбиране на сегашния стадий на човешкия мозък, но нали сме устроени все да търсим точни научни потвърждения за неща,които са трудно обясними ,а там има такова обяснение,но е сложно за разбиране.Зачела съм се и в книгата ,,Физика на Бога,, а също и ,,Тайната доктрина,,За мен са много сложни и трябва да се четат по няколко пъти за да ги разбереш. но обогатяват знанията ти .

*

Papy

• 4343
« Отговор #39 -: Август 18, 2012, 09:51:19 am »
Хубаво е да се чете. Ама...обяснения от не-математици и не-физици аз лично приемам доста скептично