Здравей Гост

Нервно-лингвистично програмиране

• 74 Отговора
  • 10051 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Нервно-лингвистично програмиране
« Отговор #60 -: Август 18, 2012, 12:34:43 pm »
Оптимистичната нагласа няма нищо общо с манипулирането, а по-скоро с това да пробваш да си промениш "очилата", "ъгъла" на наблюдение, защото би трябвало вътрешната нагласа да е предпоставка и за външната реакция.

Иначе манипулацията присъства навсякъде и под всякакъв вид.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Август 18, 2012, 12:39:11 pm »
Например бях на една презентация на продукти (фирмата не е важна),но там умело използваха точно      такива методи с хора,които бяха обучени на това.

Ходила съм на две-три такива презентации, за да се позабавлявам. И ме учудва колко хора им се връзват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #62 -: Август 18, 2012, 12:42:57 pm »
Да копираш и прилагаш чужди шаблони е като да навличаш чужда дреха........и да си въобразяваш, че си някой друг и да тръгнеш по неговия а не по твоя си път.
Позитивното мислене не е равнозначно на това да се чувстваш или да се държиш като щастлив идиот.  ;) и да чакаш всичко да ти се поднесе наготово.
Мечтите са посоката, която следваме. По кой път ще минем в опита си да ги достигнем е въпрос на личен избор, направен на база собствените ни възможности.
 Пътя, по който е минал някой друг може да не е по силите ми и няма защо да тръгвам като овца след него. ;D
Силното желание да следвам мечтите трябва да е подкрепено с проява на воля за тяхното осъществяване и положителното мислене е като фар, който помага да не загубиш вярната посока.  :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

« Отговор #63 -: Август 18, 2012, 12:44:14 pm »
Например бях на една презентация на продукти (фирмата не е важна),но там умело използваха точно      такива методи с хора,които бяха обучени на това.

Ходила съм на две-три такива презентации, за да се позабавлявам. И ме учудва колко хора им се връзват.

Коментарът ми беше свързан точно с такива презентации и така попада малко извън темата, но в рамките на дискусията. За такова манипулиране става дума. Много хора ще се поласкаят да чуят колко хубава кожа имат и как еди кой си крем ще ги накара да засияят, заблестят като перли, скъпоценни камъни, злато (ако е с бронзат) т.н. Игра с ниското самочувствие на хората, с надеждите, най-съкровените им желания и т.н. Явно не се изразих правилно, трябваше да цитирам поста преди моя.

И допълвам. Понякога границата между позитивното мислене и самозаблудата е толкова тънка, че някои хора не успяват да разберат как от първото са попаднали във второто.

Защо не погледнем това астрологично? Ако използваме стериотипите в западната астрология, Юпитер се свърза с оптимизма, Нептун - със (само)заблудата, а реалността е по Сатурн.
Аз имам ъглова Луна в Стрелец и Юпитер в 9-ти дом, така че съм оптимистка по природа. Сатурн обаче също ми е силен, бидейки екзалтиран по знак и с доста аспекти (а също и класически управител на Слънце, Меркурий и АС). Така че съм оптимиска-реалистка.
« Последна редакция: Август 18, 2012, 12:53:36 pm от Mirabella »

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #64 -: Август 18, 2012, 01:05:44 pm »
Мирабела,
много точно си се изразила: "...Игра с ниското самочувствие на хората, с надеждите, най-съкровените им желания и т.н..."
И им се предлага "шаблон"-ганицата между позитивното мислене и самозаблудата.
Точно шаблона се опитват да представят като "най-доброто", което може да постигне някой и той няма да се стреми да постига "своите си върхове"......
Аз пък смятам, че съм реалистичен оптимист   ;D
С Юпи/Сатурн/Нептун в голям воден тригон и всички лични планети във въздушни знаци... ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #65 -: Август 18, 2012, 01:15:08 pm »
Mоите пък са в голям огнен тригон. Но за промяната в настройката и работата с мисълта, за мен много по-голяма роля изигра съвпадът Меркурий/Плутон (откъм 8ми на К9). Може би големите трима са формирали основата на къщата, но инструментите за ремонта бяха тези двамата.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #66 -: Август 18, 2012, 01:34:04 pm »
Тя основата ще да е голямичка основата щом е огнен тригона... ;D   и на инструментите доста работа им се е отворило   :P

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #67 -: Август 18, 2012, 02:32:48 pm »
Тъй беше.  ;D

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #68 -: Август 18, 2012, 03:21:19 pm »
На мен пък Сатурн и Юпитер са ми във трети дом, в Дева, Нептун - шести в Стрелец. Секстил Сатурн и Уран, секстил Нептун и Плутон, Юпитер ми е в опозиция с Венера, ама този аспект не е май за тук. Аз пък прекалено много вярвам в добрината на хората, мисля си, че ако аз не постъпя еди как си, значи и другите не биха го направили. И да, доста се самозаблуждавам в тая насока. Това за личните взаимоотношения. В работата обикновено трудно биха могли да ме заблудят и доста бързо режа всички опити.

« Отговор #69 -: Август 18, 2012, 04:19:31 pm »
Лошите! То за добрите и хубавите аз не се чудя защо ми се случват. А може би трябва!
Например преди 6 месеца се бях ориентирала много сериозно към емиграция. Преживях "възврат на урановият ти" :), демек един мъж, който много обичам, но нещата все не се получават реши да се върне в живота ми и аз го допуснах, защото харесах обещанията му за съвместен живот. Заминаването за чужбина не се състоя на онзи етап и разбира се, връзката се разпадна след около 3-4 месеца. Та, не спирам да се питам защо пак го позволих, завръщането? какъв точно урок трябваше да науча? Да се убедя за пореден път, че веднъж счупеното, винаги оставя белег? Защо трябваше да ми бъде дадена мечта и след това да ми бъде отнета така грубо? И още много, много въпроси от този тип.

е как защо,за да ти умрат илюзиите, че някой хора търпят развитие и се променят надскачайки собствените си негативни нагласи,някой си остават на първо стъпало цял живот,въпроса е да се научиш да ги различаваш изкачващите се от статистите :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #70 -: Август 18, 2012, 05:52:58 pm »
Лошите! То за добрите и хубавите аз не се чудя защо ми се случват. А може би трябва!
Например преди 6 месеца се бях ориентирала много сериозно към емиграция. Преживях "възврат на урановият ти" :), демек един мъж, който много обичам, но нещата все не се получават реши да се върне в живота ми и аз го допуснах, защото харесах обещанията му за съвместен живот. Заминаването за чужбина не се състоя на онзи етап и разбира се, връзката се разпадна след около 3-4 месеца. Та, не спирам да се питам защо пак го позволих, завръщането? какъв точно урок трябваше да науча? Да се убедя за пореден път, че веднъж счупеното, винаги оставя белег? Защо трябваше да ми бъде дадена мечта и след това да ми бъде отнета така грубо? И още много, много въпроси от този тип.

е как защо,за да ти умрат илюзиите, че някой хора търпят развитие и се променят надскачайки собствените си негативни нагласи,някой си остават на първо стъпало цял живот,въпроса е да се научиш да ги различаваш изкачващите се от статистите :mellow:

Много добре казано! Усмихна ме :)

« Отговор #71 -: Август 19, 2012, 09:04:16 pm »
 :blink: ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Август 19, 2012, 10:56:09 pm »
Това се преподава във ВУЗ-овете вече... още преди 3-4 години сме го учили по Теория на управлението, а в УНСС са спецове по темата, пълно е с клипчета в нета, за техниките. Има значение. Най-добри са водните зодии, то на тях не им трябва дори курсове да минават... :P

Хаха, водните лесно си внушават, но и подлежат на лесно внушение отвън. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Август 19, 2012, 10:58:17 pm »
И някои нептунови конфигурации, но и тук влиянието е двояко - и баламосници, и баламосващи. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Август 19, 2012, 10:59:15 pm »
Това, което казваш е напълно вярно. Вероятността е в пъти по-голяма, отколкото ако си в добро настроение. Това е само малка част от космическите закони, които действат винаги около нас. Ето ги и самите космически закони:
1. Закон за причинността (Закон на кармата) - това е законът "каквото посееш, това ще пожънеш".
2. Закон за аналогията (Каквото горе, такова и долу/Каквото вътре, такова и вън)
3. Закон за резонанса (Светът около теб е твое огледало) (в отвъдното този закон е по-разбираем като "Закон за привличане на подобното")
4. Законът за превъплъщението, който се базира на закона за ритъма. Към тях можем да причислим "Законът за реинкарнацията". Информацията е от книгата " Не пипай тази книга!" на Ян ван Хелсинг.

Това са Законите на Херметизма
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥