Здравей Гост

Транзити на Лилит?

• 360 Отговора
  • 93603 Прегледи
Транзити на Лилит?
« Отговор #160 -: Януари 13, 2007, 01:03:18 pm »
охо, нормално е темата за Лилит да е многотомна, имайки напредвид, че напрктика обсъждаме доста странични неща, които са и в пряка връзка с тази страстна палавница ;)

всъщност колкото повече те чета толкова повече ми се изянсяват някои трудно разбираеми аспекти от личната ми карта.. например "защо толкова привличам дружките водолей?" свързано е с юпитер-сатурн ;) Но това също е малко към темата асц.-десц.  :D
а летвата не седми дом, тъй като седмия дом е "границата" между личното и извънличното - вътре и вън, е важно да се анализира до каква степен личноста е осъзнала и преработила довомете до 7-мия и до каква степен има готовност да преработва тези след него.  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #161 -: Януари 13, 2007, 02:00:40 pm »
Цитат
Та нали седмия е вратата към нас, все пак в живота може да имаме много познати, но колко от тях наистина сме допуснали близко?
Все повече разширяваме "границите" на темата, а и тя е толкова всеобхватна. Предвид това, че точката Лилит в хороскопа се разглежда на същия "осеви" принцип като линията на Лунните възли, Вертекс-Антивертекс, Асц-Дсц, няма начин просто да й наложим тясна "рамка". А и в интервюто на немски нали се споменаваше, доколкото се сещам, за влиянието на тази ос върху човешките взаимоотношения  B)

За сатурновите граници в абстракция - те са необходими, защото ни фиксират "тук и сега". За Аза и за Духа граници няма, Егото ни обаче е силно обвързано с кръста на хороскопа и се развива в очертаните от него рамки.

В конкретика обаче нерядко забелязвам, че от дистанция и разграничаване на "Аз" от "Ти" често имат нужда хора, които по принцип имат проблем с границите - или с дефинирането им, или с определянето и установяване на същите.
 :)
« Последна редакция: Януари 13, 2007, 02:02:00 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #162 -: Януари 13, 2007, 02:13:01 pm »
Цитат
например "защо толкова привличам дружките водолей?" свързано е с юпитер-сатурн ;)
Хмм... това не знам дали е така в твоя случай. Водолейчовците идват по уранови аспекти и аналогии в радикса, а също нерядко и в 'противовес' на лъвска акцентация. А и не само това са факторите, предизвикващи "идването" на определени астрологични доминанти в нашия живот. Тази тема е доста обширна и не по-малко сложна.

На мен по Юпитер в 7 дом ми върви не само на юпитерови Луни и Слънца в твърд аспект или конфигурация с Юпитер, а и на везнишки (знакът на екзалтация на Сатурн) Луни и Асценденти или лични планети в силен аспект /конфигурация/ със Сатурн - особено такива Луни, Слънца и Венери...  :blink:  поне вече съм наясно "защо все на мен" и отърване нЕма значи :huh:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #163 -: Януари 13, 2007, 08:06:38 pm »
Аз съм в контра отношения с Лилит,с нея нещо не се долюбвам.
Така грозно ми е кацнала върху Луната в 11 дом в Козирог,че сигурно изглеждам като
в очите на всички приятели :D  :D  :D

Цитат
Абе аз какво се тръшкам с лилитно-юпитеровата си "вратичка"  Док цяла плутонова "порта" си има в партньорския дом и скромно си мълчи   
Тъков ми бил късметот <_<  :P  ;)  :D ,няма да му рева,я :D  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #164 -: Януари 14, 2007, 12:48:34 am »
Цитат
Аз съм в контра отношения с Лилит, с нея нещо не се долюбвам.
Така грозно ми е кацнала върху Луната в 11 дом в Козирог...
Почти на върха на 12-ти дом са ти кацнали и двете хубавици, а Луната попада и върху важен мидпойнт при това - Венера/Лунни възли. В партньорския 7-ми дом си имаш Плутончо в точна опозиция с владетеля на Дсц, нодалната ос попада в мидпойнта Венера/Плутон...  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #165 -: Януари 14, 2007, 11:20:21 am »
:D Dok neznam koi ot dvamata vizira6, no i dvamata sa mnogo sladki :P  :P  :P  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #166 -: Януари 23, 2007, 11:41:49 am »
Съвсем наскоро попаднах на предположение дали Лилит (може/трябва да) се "проработва" чрез Луната, което доста ме заинтригува. Какво мислите по този въпрос?

Лилит е Апогеят на Луната, най-отдалечената точка (и фиктивна при това), която символично би могла да бъде представена и като "тъмната страна" на Луната. Там, където сме подвластни на Лилит, няма осъзнаване. Има само проекция на сенките на подсъзнанието. Там, където е Лилит, традиционната лунна "роля" се отхвърля или най-малкото подлежи на дълбоко преосмисляне. Луната ни привързва към шаблони и минали навици като ги "отразява", защото функцията й е рефлекторна, съхраняваща. Ако Луната няма собствена светлина и отразява тази на Слънцето, Лилит е "огледало", в което образите, изпратени ни от лунния "пейзаж", се пречупват и фокусират. Ако Луната е подсъзнание, Лилит е сянка на подсъзнанието.

Та затова не ми е много ясен механизмът на "проработка" на сянката чрез обекта, който отразява... но пък като се замисля в действителност не е ли така - промяната в обекта променя и неговото отражение?  
« Последна редакция: Януари 24, 2007, 09:39:01 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #167 -: Януари 24, 2007, 09:38:38 am »
Perigee and Apogee, and Perihelion and Aphelion

We need to cover a few more related things before tackling eclipses. First, the orbit of the Moon is not a circle, but rather an ellipse. So is the orbit of the Earth. So is the orbit of every celestial body we know of. An ellipse doesn't have a center as a circle does. Instead, it has two foci (plural of focus). The more elongated (oval-shaped), the ellipse, the more distance between the foci. In the case of one body elliptically orbiting another, the orbited body (or, as is the case with the Earth and Moon, the common center of gravity), is positioned at one focus. The result is that the distance between the orbited body (say the Sun), and the orbiting body (say the Earth), varies, as does the speed of the orbiting body (in this case, the Earth). To use that example, when the Earth is closest to the Sun, it is said to be at perihelion2, and when it's furthest away, it's said to be at aphelion. As the Earth approaches perihelion, the Sun's gravity pulls in the direction of its motion, causing its speed to increase. As the Earth swings past perihelion and begins moving away from the Sun towards aphelion, the Sun's gravity pulls in the opposite direction of its motion, causing it to slow down. These principles also apply to the Moon, Venus, Jupiter - in fact, to all orbiting bodies.

Different yet similar terms are used for the Moon - when the Moon is closest to Earth, it's said to be at perigee, and when furthest away, at apogee.

*The Elliptical Orbits of the Earth and Moon

The Visible Size of the Sun and the Moon

We all know that an object appears bigger when it's closer to us, and smaller when it's further away. The same is true of the Sun and Moon. When the Earth is at perihelion, and the Sun is closest to us, the Sun's apparent semidiameter in the sky is 16.3' (minutes), of arc. When the Earth is at aphelion, and the Sun is most distant, its apparent semidiameter is only 15.8' of arc.

Similarly, when the Moon is at perigee, its apparent semi-diameter is 16.8' of arc, while at apogee, it's only 14.7' of arc. This has direct bearing upon eclipses, as we shall see.

Копирам го от тук -
http://www.astrologyclub.org/articles/nodes/nodes.htm

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #168 -: Януари 24, 2007, 10:25:33 am »
Lillie, обичам те :)

Моля те, много те моля!!! остави Лилит за известно време :unsure:  :huh:  :o

Пиши за Слънцето, моля те! :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #169 -: Януари 24, 2007, 11:19:59 am »
О, ти се появи най-сетне  :D

За теб всичко, душко  :P  :rolleyes:

Валда, подарявам ти... цялата Светлина в тази безкрайна Вселена  :)
« Последна редакция: Януари 24, 2007, 11:28:32 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #170 -: Януари 24, 2007, 12:13:47 pm »
Цитат
О, ти се появи най-сетне  :D

За теб всичко, душко  :P  :rolleyes:

Валда, подарявам ти... цялата Светлина в тази безкрайна Вселена  :)
Благодаря за жеста, макар че усещането ми за Светлината не е точно такова :D

А Светлината е за всички :rolleyes: Не мисля да те оставям в тъмното, момиче! :)
Дали да не помоля АН да ти заключи любимата темичка! :huh:  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #171 -: Януари 24, 2007, 12:20:14 pm »
Мен не ме мисли  :P писането за "тъмни неща" не ми пречи да виждам Светлината :D усещам нещата във взаимната им контрастност, по скорпионски  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #172 -: Януари 24, 2007, 03:31:43 pm »
Валда,

и аз избрах да ви обичам... и нося цялата отговорност за това, независимо от "гледката"  :)
Ти знаеш.

« Последна редакция: Януари 24, 2007, 03:54:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #173 -: Януари 24, 2007, 06:00:43 pm »
Едно от най-същностните измерения на обичта, на любовта към ближния е да го приемеш такъв, какъвто е без да го осъждаш, и същевременно да запазиш обективност.

Любовта е Толерантност, Любовта е Търпение, Любовта е Добронамереност, Любовта е Лоялност. Истината и Любовта вървят ръка за ръка. Любовта е и Прошка - този, който не умее да прощава, не може да се докосне до Любовта.

Там, където тези качества ги няма, няма и Любов, има други "сили".
Затова "огледалата" понякога се случва да се чупят...

« Последна редакция: Януари 25, 2007, 08:20:22 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #174 -: Януари 24, 2007, 06:10:07 pm »
Цитат
Ха,ха .....да заключат любимата тема на Лили,ми то това рогатото ми слънчице,ще намери пак начин да си я промуши онтово :D  :D  :D  :D  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #175 -: Януари 24, 2007, 06:36:25 pm »
Цитат
Цитат
Ха,ха .....да заключат любимата тема на Лили, ми то това рогатото ми слънчице, ще намери пак начин да си я промуши отново :D  :D  :D  :D
И тогава какво ще последвааа...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #176 -: Януари 25, 2007, 12:53:07 pm »
Цитат
Моля те, много те моля!!! остави Лилит за известно време :unsure:  :huh:  :o

Пиши за Слънцето, моля те! :rolleyes:
Така ли искаш Слънцето

или по-отблизо?

Силната светлина заслепява и ни отнема способността да виждаме...
Пазете си "крилцата".
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #177 -: Януари 25, 2007, 07:59:53 pm »
Нека продължим за Любовта и за всичко, което е Нелюбов...

Любовта е да приемеш различността на другия, а не да я отхвърлиш и осъдиш,
Любовта е да осъзнаеш и да почувстваш, а не да отричаш и да не виждаш,
Любовта е да простиш и да отправиш поглед към това, което ще бъде, а не да оставаш фиксиран върху това, което е било,
Любовта е да видиш света през очите на другия, а не да го заслепиш с "блясъка" на Егото си, само защото вижда света в друга, по-различна от твоята перспектива,
Любовта е да приемеш светлината и добронамереността, които ти изпраща другият, а не да ги пратиш в мрака на неосъзнатите си страхове.

Мисля, че засега е достатъчно, но смятам да продължа...

« Последна редакция: Януари 25, 2007, 08:01:25 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #178 -: Януари 25, 2007, 11:47:55 pm »

Сляпа луна
Сляпа луна, къде са звездите?
Сляпа луна, къде са мечтите?
Сляпа луна - зад тъмни облаци скрита.
Сляпа луна - пак тебе аз викам.

Сляпа луна, защо ли те питам?
Мълчиш, а аз търсейки те, скитам
Сляпа луна, за мен покажи се.
За миг поне, после пак скрий се.

Слънцето в очите ми
Аз нося слънцето в очите си.
Дори и в непрогледна тъмнина,
когато луната и звездите зад облаци скрити са

И с всеки светъл лъч то отразява
радостта или болката във мен.
В топлината му се гушвам и забравям
тъгата по отминалия ден.

И всяка утрин отваряйки ги знам,
че то грее и ще стопли дните ми
изпълвайки ги със живот и плам.

Редакция за да не разводнявам темата на ЛИЛИ :)
Стиховете са от тук:http://itence.blogspot.com/
« Последна редакция: Януари 26, 2007, 08:02:34 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #179 -: Януари 26, 2007, 09:35:32 am »
Не ми разваляй сериозността на темата. Има си и конкретна целева аудитория любимата ми темичка  :P

Нищо "тук и сега" не е случайно, Докторе, нищичкооооооо!
Слънцето излъчва светлина, Луната я попива и отразява.
И, както казва ПЪТник, всички сме еднакви и имаме един Създател, а разликата е само в нашите възприятия и отношението ни към заобикалящия свят. Всеки живее в своя огледална "реалност", а сборът на тези реалности и светове е лабиринтът, спиралата, в която се въртим всички.

Ако нечие огледалце дава пукнатини и дефекти, това съвсем не означава, че огледалцето на другарчето е зацапано. Както казват, проблемът е във вашия телевизор. Светлината - такава, каквато е - е дадена на всички, но всеки я пречупва и отразява по различен начин. Различността на другия не е повод, нито пък оправдание да сметнем "огледалцето" му за изцапано.
Времето е много ценен и за съжаление все още ограничен ресурс на този свят, затова... нямаме много време, сетете се за какво и защо...    :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.