Здравей Гост

Транзити на Лилит?

• 360 Отговора
  • 93620 Прегледи
Транзити на Лилит?
« Отговор #180 -: Януари 26, 2007, 03:39:27 pm »

и една уранясала лилитка :)

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #181 -: Януари 26, 2007, 03:46:46 pm »
Хм... интересно - Черна Луна, излъчваща светлина  :D къде ли ги има такива лилитки?  :P да де, от Уран всичко може да се очаква  :blink: макар че на мен обичайните "похвати" на уранчовците вече са ми до болка ясни и познати :lol: някои хора са (сме) така предсказуеми...  
« Последна редакция: Януари 26, 2007, 03:54:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #182 -: Януари 26, 2007, 07:38:04 pm »
оо уран никак не е предвидим..

а относно светещата Лилит се вдъхнових от един пост в друг форум "лилит се храни от енергията на планетите, с които е в съвпад"

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #183 -: Януари 26, 2007, 08:03:28 pm »
Цитат
оо уран никак не е предвидим..

Предвидим е, предвидим  :P зависи дали за Уран или "уранчо" си говорим  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #184 -: Януари 26, 2007, 08:06:15 pm »
Цитат
а относно светещата Лилит се вдъхнових от един пост в друг форум "лилит се храни от енергията на планетите, с които е в съвпад"
Тоя лаф за "захранване" на Лилит съм го срещала и по други места и форуми... вече не мога да му хвана нишката откъде е тръгнал  ;)  :D
« Последна редакция: Януари 26, 2007, 08:23:23 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #185 -: Януари 26, 2007, 08:21:20 pm »
Цитат
Слънцето в очите ми
Аз нося слънцето в очите си.
Дори и в непрогледна тъмнина,
когато луната и звездите зад облаци скрити са
Аз нося слънцето в очите си.

Благодаря ти от сърце :rolleyes:

А това птиче виждаш ли го? Бял гълъб. Символ на Духа и на Душата.
 :)
« Последна редакция: Май 06, 2008, 06:22:29 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #186 -: Януари 26, 2007, 09:07:07 pm »
Цитат
А това птиче виждаш ли го? Бял гълъб е. Символ на Духа и на Душата.
И за още нещо се сетих, важно...
Да се научиш да обичаш и да усещаш трептенето на Душата на отсрещния е много по-важно от това какво реално ти причинява "носителят" й 'тук и сега'. Ако поне веднъж се замислим и се опитаме да разберем и осъзнаем за какво всъщност ни е 'изпратен' даден човек, ще ни е по-лесно да 'докоснем' Душата му с нашата Душа. Понякога думите не са достатъчни, дори могат да бъдат и пречка. Думите също са "инструмент", те са "посредник". Те са и нашето ограничение. Думите са подвижен информационен носител, но понякога те не са достатъчни, нито пък необходими. Думите могат да бъдат оръжие, но могат да бъдат и безсилие. Когато Душите, две или повече, вибрират на различни честоти, думите са безполезни и дори могат да навредят. За съжаление.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #187 -: Януари 27, 2007, 07:17:53 am »
Едно вълшебство ми помогна тази нощ
да осъзная, че магия съществува.
За нея няма времена, пространства, площ,
тя някъде в живота ти пътува.
Търкаляш утрин - вечер, нощ и ден,
объркваш вярата с тъга, плача с песен.
Едно вълшебство трябва на човек,
за да забрави, че светът е лош и грозен,
за да пребъде в този тежък век,
за да отблъсне всичките угрози.
Не си желая и съкровище дори,
дори не искам да си върна свойто детство,
не искам замъци, имоти и пари,
достатъчно ми е да срещам по едно вълшебство.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #188 -: Януари 28, 2007, 03:14:19 pm »
Когато потънеш в тъмнината на заблудата, неверието и страха,
помни, че тя е част от пътя към Светлината.
Помни, че светлина има и тя е навсякъде - дори в тъмнината.
Можеш да я видиш и със затворени очи, стига да отвориш сетивата си за нея.
Сърце, погълнато от страх, не може да почувства радостта и усещането за лекота, които носи Светлината.
Душа, потънала в мрака на съмнението, не може да усети трептенето на други Души, изпратени да я озарят със светлина.

« Последна редакция: Май 06, 2008, 06:23:55 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #189 -: Февруари 01, 2007, 07:41:51 pm »
Чудех се къде да го напиша, но нека да е тук, в любимата ми темичка  :P и без това сме я обърнали на философски размишления за всичко що е Любов  :)

ВЕЧНИТЕ ДУХОВНИ ЗАКОНИ НА ЖИВОТА

"Любовта понася търпеливо грешките, които не можем да поправим"
Й. Йелинек

Много често думата “любов”, се използва, свободно за описване на най-различни чувства и взаимоотношения, и не е трудно да се обърка нейното истинско значение. Обществото днес е склонно да определя любовта, като романтично чувство, към човек от противоположния пол. Възможно е да се възприема любовта и в много по-широк смисъл: основното чувство на добронамереност към другите, грижа за тяхното здраве и благополучие, желание да им се случват само добри неща. Тук се включват нашите родители, деца, приятели, всички.
Любовта, казано по друг начин, е идеалът и мечтата на всеки човек, защото Душите ни са заченати с любовта на Твореца и ни е отредено да изявим себе си чрез любов. Ние сме удовлетворени, когато обичаме и някак си празни, без любов. Макар че за нея да са написани милиарди думи, нито една от тях, както и всички те заедно, не улавят напълно същността й.
Понякога си мислим, че обичаме някого, а се оказва всъщност, че обичаме онова, което смятаме,  че той или тя са способни да ни дадат. И какво се оказва, че това е  един вид ”условна“ любов. Но любовта в най-висшия си вид не иска нищо в отплата. Тя обича заради самата любов, и не се замисля над това какво или кого обича, нито дали ще и се отвърне с любов.
Един ранен християнски ръкопис, съдържа следния красив съвет:
“Онова, което не се основава на любов, не е трайно, защото любовта не намалява, а свети със своя светлина. Тя слага край на смута, потушава огъня на омразата, възстановява мира на света и събира разделените, поправя неправдите, помага на всички и не вреди на никого. Онзи, който я призове на помощ, в бъдеще няма да се бои от зло, а ще намери сигурност и вечен мир.”
В човешките отношения ние понякога забравяме, че истинската любов се дава свободно, без ограничения. Любовта е нашата лична зелена светлина, докато всичко, което е извън нашата любяща природа, е определено с червената светлина на знака “Спри !“. Любовта е реална. Тя действа. Любовта е нежна, макар че и е едно от най-силните оръжия. Нека любовта ви даде да се справите с всяка една ситуация, защото тя е най-великият хармонизатор и лечител на живота.

* * *
Послание с мисъл за един хубав ден

Една причина, един сезон или един цял живот ... си ти за мен!?
Обърни внимание на това, което четеш. След като си го прочел, ти ще разбереш причината, поради която ти го изпращам. Хората се появяват в твоя живот поради дадена причина – за един сезон или за цял живот. Когато разбереш защо и за колко дълго идват те при теб, ти ще узнаеш какво да направиш за всеки един от тях.
Когато някой идва в твоя живот поради някаква причина ... обикновено тя намира израз в нуждата от среща. Той, тя или те идват да ти помогнат да преминеш през труден момент, да ти дадат напътствия и опора, да те подкрепят физически, емоционално или духовно. Може да ти се струва, че са изпратени от Бога, и те са! Те са при теб заради това, че ти имаш нужда от тях. А след това без да си направил нищо погрешно от твоя страна в неподходящия момент този човек ще каже или ще направи нещо, за да приключи взаимоотношението. Понякога той умира. Понякога си тръгва. Понякога прави сцени и те кара да заемеш позиция по въпроса. Онова, което трябва да осъзнаеш сега е, че нашата нужда е била посрещната, нашето желание изпълнено, неговата работа свършена. На молбата ти, която си изпратил горе е било отвърнато. А сега е време да продължиш.
И тогава хората идват в живота ти за един сезон. Защото е дошъл твоя ред да участваш, да израснеш или да се научиш. Те ще ти донесат спокойствие или смях. Ще те научат на нещо, което някога не си правил. Те обикновено ти даряват невероятна, огромна радост! Повярвай в нея! Тя е истинска. Но, само за един сезон.
Взаимоотношенията, които продължават цял живот, ти дават житейски уроци. Това са взаимоотношения, които трябва да изразиш, за да имаш стабилна емоционална основа. Твоя задача е да приемеш урока, да обикнеш човека и да приложиш наученото във всички твои взаимоотношения и кътчета от твоя живот.
Казват, че любовта е сляпа, но приятелството е ясновидство. Благодаря ви, че сте част от моя живот. Спирам до тук и просто се усмихнете, ако не искате да прочетете последната част:
Тя се отнася до това да покажете на хората, че ги обичате и да видите колко много хора обичат вас. Обичай така, сякаш никога не си бил нараняван.
Не се притеснявайте, защото само вие ще видите резултата.

* * *
От неизвестен автор

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #190 -: Февруари 01, 2007, 08:06:58 pm »
УАУ,Lillie, тази темичка започва да ми харесва :D  :D  :D  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #191 -: Февруари 01, 2007, 08:13:32 pm »
Уау, ти се появи най-сетне  :P трансформирах я от тъмна в светла, за да те изкарам от ъндърграунда  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #192 -: Февруари 01, 2007, 08:23:22 pm »
Цитат
Уау, ти се появи най-сетне  :P трансформирах я от тъмна в светла, за да те изкарам от ъндърграунда  :D
Къде го виде тоя ъндърграунд :huh: ?

Скитам сред мрака и  призраците на миналото:)
Интересно е! На път съм да се превърна в призрак :D  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #193 -: Февруари 01, 2007, 08:31:47 pm »
Оу, недей така  :unsure: нямам все още толкова развити свръх-, хипер-, екстрасензорни възприятия да те уловя... по принцип анонимни ловя, но призраци... тц... все още  :lol:
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 08:39:26 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #194 -: Февруари 01, 2007, 08:45:02 pm »
Цитат
Оу, недей така  :unsure: нямам все още толкова развити свръх-, хипер-, есктрасензорни възприятия да те уловя... по принцип анонимни ловя, но призраци... тц... все още  :lol:
Не искам да ловя никой,  обичам волни, дръзки и самоуверени призраци в мрака :D

Кайли, виж *Lord Maitreya* във форумите на abv.bg - писал е интересни неща за календара на маите :)  

Транзити на Лилит?
« Отговор #195 -: Февруари 01, 2007, 08:56:36 pm »
Цитат
Цитат
Уау, ти се появи най-сетне  :P трансформирах я от тъмна в светла, за да те изкарам от ъндърграунда  :D
Къде го виде тоя ъндърграунд :huh: ?

Скитам сред мрака и  призраците на миналото:)
Интересно е! На път съм да се превърна в призрак :D
Поздрави полупризраче :o !

С това ще си спечеля я шамари от теб,я усмивка

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #196 -: Февруари 02, 2007, 07:33:55 am »
Цитат
Поздрави полупризраче :o !

С това ще си спечеля я шамари от теб,я усмивка
Шамари за Мария Калас???????????? :o
Нееееееееееееее! Ето:
 :)  :)  :)

Гледам, нещо те е вдъхновило да пишеш за цветята :D Ясно какво щом си почнал с Лилието :D  :P
И мен то ме вдъхнови да диря древни ордени и емблеми. Открих *орден на бялата Лилия"!!!
Ти си спец по ровичкането в нета. Ще ти бъда благодарна ако ми изровиш нещо за този орден! :rolleyes:  :)  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #197 -: Февруари 02, 2007, 10:52:47 am »
Виж тук -
http://www.lysator.liu.se/nanny/guilds/monks/monks.html

"The Order of the White Lily is a monastic order dedicated to the worship of the great god Lars, creator of the world. The order reveres that which is holy, and is for those who choose the path of good and righteousness.

" ...and Lars set_light(1)..."

-- quoted from an ancient text describing the origins of the universe".
и

"The White Lily Monastery stands within the walls of Basalt Keep on the continent of Antharis. The monastery contains a chapel, a garden, and a dormitory so that monks may begin each day's journey from within its walls. The old monastery still stands near Larstown, but its gardens have grown as many weeds as herbs in the days since the order left for the new world".

Antharis?

Споменава се за стар манастир до Larstown... по-нататък попадам на Larsian continent - не знам дали наистина е съществувал или е фентъзи :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #198 -: Февруари 02, 2007, 11:01:54 am »
Валда...

какво ще кажеш за Lars и Zath? Дали е възможно?  :blink:  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #199 -: Февруари 02, 2007, 11:05:59 am »
Цитат
Валда...

какво ще кажеш за Lars и Zath? Дали е възможно?  :blink:  :huh:
Всичко е възможно, защо подценяваш Силата на Създателя? :)

Копни и лошия , не се стряскай :)

Аз имах предвид ордена на Бурбоните, но ти май имаш навика да се връщаш в други времена.Някои хора ще се окажат прави ,че не знам какво правя :(

Бях помолила Док, ама ти като примерно пионерче... Не знам дали му е времето да се връщаш там :huh: