Здравей Гост

Транзити на Лилит?

• 360 Отговора
  • 93541 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #200 -: Февруари 02, 2007, 11:13:06 am »
Все повече се убеждавам, че онзи храм не е египетски... липсват каквито и да било атрибути, одеждите на жреците също не са египетски... и езикът вероятно  :ph34r:
Нещо келтско се усеща сякаш...  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #201 -: Февруари 02, 2007, 11:27:15 am »
Цитат
Все повече се убеждавам, че онзи храм не е египетски... липсват каквито и да било атрибути, одеждите на жреците също не са египетски... и езикът вероятно  :ph34r:
Нещо келтско се усеща сякаш...  :huh:
Хайде,разведри се малко, че се почувствах виновна :o

http://youtube.com/watch?v=-lu0Xuri7AE&mode=related&search=

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #202 -: Февруари 02, 2007, 05:45:52 pm »
Цитат
Всичко е възможно, защо подценяваш Силата на Създателя? :)
Копни и лошия , не се стряскай :)

Абе... тия две божества никъде не се споменават в пантеона на келтските богове  :huh: в целия гугъл също, нишката се губи  :ph34r:

"The Temple of Zath is located deep under ground at the island of Dreadstone. A small ferry connects the island with the Larsian continet through the small Harbour Village, west of Larstown. Below a crack in the ground near the castle of Dreadstone lies the Netherworld, and outside the entrance to the wicked place is an opening in the wall, leading to a path deeper into the ground, to the realm of Zath, to pain, darkness and everlasting death.

Location of the demon guild
The demon guild is hidden deep in the jungles of Tropical Islands.
The cheapest way to go there is to rent a galley in Larstown and travel to the northern part of the jungle. From there you should travel southwards through the dark jungle until you find a sink hole. Explore it and you will soon find the secret entrance to the demons guild.
Show proper respect at the old altar, and you might find yourself in the lair of the demons".
Засега приемам, че може и да е само фентъзи...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #203 -: Февруари 05, 2007, 11:22:21 pm »
Цитат
Нека продължим за Любовта и за всичко, което е Нелюбов...

Любовта е да приемеш различността на другия, а не да я отхвърлиш и осъдиш,
Любовта е да осъзнаеш и да почувстваш, а не да отричаш и да не виждаш,
Любовта е да простиш и да отправиш поглед към това, което ще бъде, а не да оставаш фиксиран върху това, което е било,
Любовта е да видиш света през очите на другия, а не да го заслепиш с "блясъка" на Егото си, само защото вижда света в друга, по-различна от твоята перспектива,
Любовта е да приемеш светлината и добронамереността, които ти изпраща другият, а не да ги пратиш в мрака на неосъзнатите си страхове.

Мисля, че засега е достатъчно, но смятам да продължа...

Много красиви фрезии си избрала Lillie !
Препратих ги днес нa един приятел за рождения му ден.
Красиви думи и за любовта, но за жалост трудно постижими...
 :(
Е-е-е, тях не му ги препратих, за да не го затормозя, нали Водолеите са много FREE...  :D
И аз мисля, че засега е достатъчно, но също смятам да продължа...  ;)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #204 -: Февруари 06, 2007, 08:03:47 pm »
От мен цветя да искаш  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #205 -: Февруари 06, 2007, 10:18:40 pm »
Цитат
От мен цветя да искаш  :D

Супер са, БЛАГОДАРЯ !

:D

Знаеш ли как може да въведем картинка в съобщението, но не взета от сайт ( с адрес тип: http://www.....), а записана в хард диска на нашия компютър ?  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #206 -: Февруари 07, 2007, 07:59:21 am »
Не може. И аз се чудех как, но не става. Трябва или да са от интернет адрес или да ги качиш някъде.
Например тук:
http://photobucket.com
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #207 -: Февруари 07, 2007, 10:13:58 pm »
Цитат
Не може. И аз се чудех как, но не става. Трябва или да са от интернет адрес или да ги качиш някъде.
Например тук:
http://photobucket.com
 :)
ОК, БЛАГОДАРЯ !!! ;)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #208 -: Февруари 08, 2007, 10:09:25 am »
Можеш да прикачиш картинка дори към подписа си, ако имаш такъв  B) моята я качих първо във фотобукета, а после в контролния панел на профила в астросайта даваш URL-линка на картинката от личния си албум  :)

И за да не разводняваме съвсем темата... казват че червеният мак е "лилитно" цвете.  

« Последна редакция: Февруари 08, 2007, 11:27:11 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #209 -: Февруари 08, 2007, 01:20:01 pm »
Цитат
Можеш да прикачиш картинка дори към подписа си, ако имаш такъв  B) моята я качих първо във фотобукета, а после в контролния панел на профила в астросайта даваш URL-линка на картинката от личния си албум  :)

И за да не разводняваме съвсем темата... казват че червеният мак е "лилитно" цвете. 

Аз знам, че макът се свързва също и с Рибите и се е използвал още в древността
 за успокоение на емоционални напрежения и безсъние... :(  ;)

Смених ти фона на картинката, за да изпробвам сайта за прикачване на img :)

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #210 -: Февруари 08, 2007, 01:57:28 pm »
Ето нещо интересно, на английски:

The Poppy and the Ritual of Remembrance

It is necessary to examine the symbolic background of the poppy before tracing its development from ordinary common flower to symbol of remembrance.  As it is a flower which contains many seeds, the poppy has become a symbol of fertility.  Perhaps the most important element symbolically is the association the poppy has with sleep and forgetfulness. Some species of poppies can be cultivated for their opiate properties, which gives the poppy its most prominent symbol - the narcotic, sleep-inducing qualities of the plant. In mythology, poppies grew on the banks of the River Lethe, a river in Greek mythology which flowed through Hades, which the souls of the dead are 'obliged to taste, that they may forget everything said and done when alive'.5 The word lethe itself is Greek, meaning 'forgetfulness'.
 The poppy symbol has a long tradition in English literature, with many references to the sleep-inducing, oblivion-creating features of the flower, or, on its fertility properties. The following examples illustrate how the poppy has been used in English literature, right up to the First World War. It is interesting to compare these examples with the poems from the war to be discussed later in this essay.

William Shakespeare writes in 'Othello',

Not poppy, nor mandragora,
    Nor all the drowsy syrups of the world,
    Shall ever medicine thee to that sweet sleep ...' (III, iii, 330).

These narcotic/sleep-inducing properties are also found in 'To Autumn' by John Keats from 1819, 'Or on a half-reaped furrow sound asleep/Drowsed with the fumes of poppies ...' (ll. 16-17).

The Scot, Robert Burns, mentions the many seeds of the poppies, emphasising the fertility symbolism, 'But pleasures are like poppies spread/You seize the flow'r, its bloom is shed ...' 'Tam O'Shanter' (ll. 59-60).

In the poem, 'The Poppy', published in August 1891, Francis Thompson details the properties of sleep and oblivion the poppy possesses: 'Till it grew lethargied ...' (stanza 3), 'the flower/ Of sleep brings wakening to me/And of oblivion, memory' (stanza 8),

'... this withering flower of dreams' (stanza 11), 'the sleep-flower ...' (stanza 16), '... the sun-hazed sleeper' (stanza 17). It is the lines of the second stanza which, considering they were written over twenty years before the First World War, seem most ominous, almost acting as a warning to the generation to follow.

With burnt mouth, red like a lion's it drank
    The blood of the sun as he slaughtered sank,
    And dipped its cup in the purpurate shine
    When the Eastern conduits ran with wine.

* * *
http://www.sfheart.com/poppy.html

Poppy - Papaver somniferum - Opium poppy - Somnus, god of sleep was always crowned with poppies or lying surrounded with them. Ceres, the goddess of corn, wore a crown of grain interwoven with poppies. Poppies were sacred to Ceres. They are still called cornflowers in many European countries.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #211 -: Февруари 11, 2007, 11:16:38 pm »
Цитат
Ето нещо интересно, на английски:

The Poppy and the Ritual of Remembrance

Наистина е много интересно за всички, които се интересуват от символиката на цветята !!!
Благoдаря Lillie !!!

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #212 -: Февруари 12, 2007, 09:45:25 am »
Ммм... разводнихме малко темата, бих казала доста, ама тя си беше с такава тенденция на развитие  :lol: виж Зъболекар как се е постарал в темата си за цветята  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #213 -: Февруари 25, 2007, 05:48:57 pm »
Лилит ;цитат от теософския речник :P -Според еврейските предания,жена демон,която е била първата жена на Адам до сътворението на Ева. Лилит има влияние върху новородените и техните майки, Лил е нощ,а Лилит -Сова,в средновековните съчинения е символ на женски демон.
« Последна редакция: Февруари 25, 2007, 05:49:26 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Jeni

Транзити на Лилит?
« Отговор #214 -: Февруари 26, 2007, 01:33:33 am »
Цитат
Аз знам, че макът се свързва също и с Рибите и се е използвал още в древността
 за успокоение на емоционални напрежения и безсъние... :(  ;)

Аййй, май докато излязат маковете ще будувам аз!
 :D  

Re:Транзити на Лилит?
« Отговор #215 -: Май 07, 2009, 01:03:49 am »
Има ли някой наблюдения върху опозицията на транз.Лилитка/Фортуна.Наскоро в една друга тема бях питала за транзитни аспекти към и на фортуна и ми казхте,че не ги отчитате.Обаче от два дни тази Лилит ми опозира здраво Фортуната,изкара ми всичките дяволи наяве,казах неща за които сигурно ще съжалявам,обаче не можах да си прехапя езика.Най-много се притеснявам,че с тази опозиция и дяволиите на Лилит,може да съм си изритала късмета и щастието :'(.Събитията се случват по 5/11 дом,където е и опозицията.Какво ще кажете?
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Asol

• 4140
« Отговор #216 -: Май 07, 2009, 09:43:17 am »
Лилит и фортуна, могат да са фактор, ако в радикса са силно аспектирани с важни точки - изгряващ знак, слънце, господар на хороскопа ...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #217 -: Май 07, 2009, 01:02:40 pm »
Има ли някой наблюдения върху опозицията на транз.Лилитка/Фортуна.

Наблюдения не,но според Мартин Шулман Локус Фортуна си има опозиционна точка наречена Безлично Съзнание и в твоя случай  Лилит ти е правила съвпад с нея,наред с опозицията към Фортуна.

Цитат: "Кармична астрология" том 2

"Индивидът конфронтира своя обективен Аз в дома и знака,противоположни на Локус Фортуна.Това създава силна тенденция да се реформират нагласата и поведенческите модели на другите.Човек започва да осъзнава онази част от себе си,която не е лична,а която вместо това отразява ролята,изиграна в божествения план."

Добре,имаш събитие по 5/11 дом.Но никакви ли други аспекти нямаш -към Луна,Меркурий,Марс примерно ?  ::)
Може и Меркурий от стационарен към ретро да ти влияе,особено ако има и аспект към натала.

*

Helo

« Отговор #218 -: Май 07, 2009, 02:08:06 pm »
Fortune  и Locus Fortuna едно и също ли е?  ???

« Отговор #219 -: Май 07, 2009, 06:52:56 pm »
Има ли някой наблюдения върху опозицията на транз.Лилитка/Фортуна.

Наблюдения не,но според Мартин Шулман Локус Фортуна си има опозиционна точка наречена Безлично Съзнание и в твоя случай  Лилит ти е правила съвпад с нея,наред с опозицията към Фортуна.

Цитат: "Кармична астрология" том 2

"Индивидът конфронтира своя обективен Аз в дома и знака,противоположни на Локус Фортуна.Това създава силна тенденция да се реформират нагласата и поведенческите модели на другите.Човек започва да осъзнава онази част от себе си,която не е лична,а която вместо това отразява ролята,изиграна в божествения план."

Добре,имаш събитие по 5/11 дом.Но никакви ли други аспекти нямаш -към Луна,Меркурий,Марс примерно ?  ::)
Може и Меркурий от стационарен към ретро да ти влияе,особено ако има и аспект към натала.

Имам съвпад на нат.Меркурий с транз Венера в 8-ми дом,което пък задейства тригон от натала към нат Юпитер в 11-ти дом.Транз.Марс и нат.Марс също правят съвпад в 8-ми дом.По принцип в синастрията ми с човека към когото избълвах всичко имаме съвпад на моята Лилит с неговият Марс,но аз това го усещам като обсебеност и пристрастеност :-[.Погледнах и неговите транзите и се оказа,че при него транз.Лилит прави квадрат с нат.Луна,а транз.Марс е в съвпад със същата Луна.Обаче той добре си е овладял енергиите,защото посрещна моите дяволи с мълчание,което ме вбеси още повече.
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец