Здравей Гост

Транзити на Лилит?

• 360 Отговора
  • 93425 Прегледи
*

Инти

• 2068
Re:Транзити на Лилит?
« Отговор #240 -: Септември 14, 2009, 06:03:25 am »
тая гадюга ,в скоро време ще кацне в/у наталната ми венера във втори дом.в момента е в/у пр.слънце ::),лелееее,ужас! съвпада с транзитния СЛВ в/у пр.слънце!!!!! е не!това е нещо кармично! ???
чакам един чичко от чужбина ;D,дали няма да ме изкуши?

На мен ми се струва , че по-скоро ти ще го изкушаваш, все пак Лилит е в женски род :P ::)

*

Инти

• 2068
« Отговор #241 -: Септември 14, 2009, 06:05:43 am »
Инти, и моята дъщеря има съвпад на Меркурий с ЮЛВ. Меркурий е на трон и и управлява Слънцето в Дева. Като малка не обръщаше внимание на детайлите. А Девата, напротив би трябвало да е перфекционист. Имахме голям проблем с правописа.

При мен съвпада,тъй като е в Козирог, често препрочитам и редактирам поста, докато не го изпипам изцяло, щото с тоя Стрелец пиша понякога първосигнално, но пък сесктила към управителя Сатурн ми помага също, и понякога виждам как стила ми на писане е доста стегнат, но пък Нептун, Венера и Меркурий са в енергийна мрежа, плюс това имам антисия между Нептун и Меркурий, та поезията и прозата която пиша не скучна козирошка  :P , само дето Козирога, не е Водолей  :D, нищо  ;), бавно и славно, така е със знак Козирог.

А съвпадите с южния възел също могат да дадат пречки и спънки, не само наработени таланти.

При мен писателската дарба е в развитие, имам наработено по съвпада, аз имах впредвид ,че ще използвам енергията на съвпада на Меркурий и южен възел да пиша и на астрологични теми.
« Последна редакция: Септември 14, 2009, 06:21:11 am от Инти »

*

Инти

• 2068
« Отговор #242 -: Септември 14, 2009, 10:32:00 am »
Лилит – Черната Луна

Муси Дачева

Под името Лилит в астрологичната литература са познати три понятия: астероидът Лилит, който се намира в пояса на астероидите между Марс и Юпитер, хипотетичната Лилит – „Тъмната Луна“, която е втори невидим спътник на Земята и Лилит – Черната Луна, абстрактна геометрична точка от лунната орбита,нейният апогей.

Тук ще говорим за Лилит като хипотетична точка, свързана с лунната орбита. Има различни мнения по това дали да е точката намираща се в апогея на лунната орбита или тази в незаетия и от земята фокус.Но от геоцентрична гледна точка и в двата случая Лилит има една и съща еклиптична дължина тъй като двете точки лежат на една линия с центъра на Земята – линията Апсид.
Лилит преминава през Зодиака за 8.85 г. Средното и движение за денонощие е 6′41″, а за година- 40°40′42″. По този начин Лилит преминава през даден зодиакален знак средно за около 9 месеца.

Какво казва митологията?

В наши дни се знае, че названието „Лилит“ идва от еврейското „Лил“ – нощ, мъгла, тъмнина.
Но в историческите източници Лилит се появява доста по-назад във времето, още в шумерската митология отпреди 5000г.. Тя е помощница на Богинята Инана – Небесната кралица, с която заедно в определено време през годината се спускали при мъжете на Земята за ритуални церемонии.
Най-разпространена обаче е еврейската история за Лилит.
Лилит била първата жена изобщо и съответно първата жена на Адам. На шестия ден Бог решил да сътвори човека по свой образ и подобие. Думата «adam» идва от «adamah» (прах) и се отнася както за мъж така и за жена. Та двамата с Адам били създадени от прах като равни, но Адам искал да доминира в техните взаимоотношения и да я държи в подчинение. Лилит била непокорна и свободолюбива, избягала, скрила се около Червено море и се присъединила към низшите демони. По този начин Лилит станала «първата феминистка в света»

Как се проявява Лилит в наталната карта?

Сред астролозите няма еднозначно отношение към Лилит и нейното влияние върху родения. Някои са много крайни в оценките си и й приписват всички негативни страни на човешката личност – най-долните страсти, неосъзнаните тъмни желания и противоестествените наклонности, физическите уродства и психичните отклонения. Други изцяло отричат нейното влияние върху характера и съдбата на човека.

Какато обикновено става – истината е някъде по средата. Влиянието на Лилит в рождествения хороскоп се проследява по няколко астрологични пътеки. Тя се задържа в един зодиакален знак за около 9 месеца- достатъчно дълъг период, сравним с този на Юпитер (12 месеца). Този факт придава стойност на позицията и по знак в наталната карта. Хората,които имат рождени дати с разлика до 9 месеца, често имат и Лилит в един и същ или в съседен зодиакален знак.

Другата линия на анализ идва от разполагането на Лилит по дом, нещо което се проследява в уточнена с дата, час, минути, натална карта. И третата позиция от която се разглежда влиянието на Лилит е връзките, отношенията, аспектите, които тя прави с останалите елементи на рождествения хороскоп и особено с рождените светила.

Лилит в наталната карта на жените е по -силно проявена и се свързва най-вече с дълбоките емоционални изживявания, сексуалната страст и физическата привлекателност – оръжията на женската власт над мъжете. Например сексуалност и силно магнетично привличане на другия пол притежават жените, при които рождената Лилит прави аспект с рождените Слънце, Луна, Асцендент и (или) МС(зенит).
Лилит се смята за съуправител на Скорпион и екзалтираща в Риби.

Някои изследователи на Черната Луна, след анализ на хиляди натални карти на хора, водещи много активен начин на живот, са стигнали до следните изводи:
- съвпадът и опозицията на Лилит с Луната в наталната карта влияе неблагоприятно върху разкриването на творческите способности и социалната реализация на човека.
- няма доказателства за това, че съвпадът и опозицията на Лилит и Луната носят фаталност в хороскопа. Но при някои астрологични съчетания като разполагане по осите Дева-Риби, Лъв-Водолей и Овен-Везни плюс съвпад на Лилит с рожденото Слънце се наблюдава завишен риск за живота.

Лилит в наталната карта е фокус на неосъзнатите желания и пристрастия. При включването й в хороскопа, било от транзити към нея или самата тя транзитираща някои рождени точки, човек става много по-чувствителен и раним като дълбоко и продължително преживява обстоятелства привнесени от обективния свят.

При транзитите на Лилит през ъглите на хороскопа личността преминава през някои драматични събития, свързани с позицията й в рождената карта и областта, върху която тя влияе. Например Лилит в Скорпион в пети дом на хороскопа прави човек способен да задържа дълбоко в себе си както обида така и силно чувство за вина. Когато транзитната Лилит навлезе в кардиналния четвърти дом, се създават обстоятелства за освобождване от вината натрупана през текущия цикъл на черната Луна към близък човек на основата на прошката и взаимно разбиране. Тригоните и секстилите към рождената позиция от своя страна създават обстоятелства около децата,които са повод за голяма родителска гордост.

Лилит и Кармата

Наред със Сатурн, дванадесети дом и Лунните възли, Лилит в астрологията е показател за проявленията на Кармата- законът на причинно-следствените връзки в поредицата от животи на Душата..
Деветгодишният цикъл на Лилит е белязан с изкушения и провокиране на негативното у човека. Това е период, в който се проверява чистота на помислите, желанията и действията на човека. Законът на Кармата действа най-силно, когато Лилит пресича ъглите на хороскопа като в зависимост от рождената и позиция (знак, дом, аспекти) , въздействието е различно и много индивидуално.

Когато Лилит е неблагоприятно свързана наталната карта – в квадрат или опозиция с Луната, с малфактор или е в съвпад с Южния възел, при нейните транзити през кардиналните домове настъпват остри драматични събития в живота на човека.

Когато Лилит е свързана благоприятно с Луната, Слънцето, Венера, Юпитер или Селена в наталната карта, чрез съвпад, тригон или секстил, при преминаването и през кардиналните домове, не се усеща толкова голям драматизъм и напрежение. Наротив, в тези периоди човек се чувства в голяма степен удовлетворен, не съзнавайки дори причината за това. Подсъзнателно се насочва към конкретните хора, с които предстои да има емоционално наситени, кармични взаимоотношения и те са в повечето случаи с положителен знак.

4 юни 2008г

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #243 -: Септември 14, 2009, 02:43:26 pm »
В ключов момент съм - транзитен Лилит и СЛВ са в съвпад с натален СЛВ. Основното, което забелязвам напоследък е, че постигнах цели, към които много дълго се стремях, а сега разбирам , че всъщност не са ми били необходими чак толкова, колкото съм мислела и съответно не ме радват особено.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #244 -: Септември 14, 2009, 02:58:13 pm »
    Постигната цел, не е цел! Торони, заключението какво е всъщност - това е важно.

*

veshti4ka

« Отговор #245 -: Септември 14, 2009, 03:02:25 pm »
хихи намерих още нещо интересно от митологията на Лилит:

Лилит e символ на протеста, гнева и неопитомената сексуалност на жената.
Лилит е жена в най-широкия и съвременен смисъл на думата. Най-старите археологични доказателства за митологичното и съществуване датират от преди 2000 – 3000 години пр. Хр. в Шумер. Тя е изобразявана като красива гола жена, чийто „накит“ е змия.
Персонажът не съществува в Библията.
В един еврейски мидраш*, обаче, е разкрит напълно образа на тази „фатална“ жена. Равинът започва своя разказ, придържайки се едновременно към Библията и към античните философи, а именно, че първото човешко същество било двуполово.
Някои от доводите си авторът открива в твърдение на Аристофан, че изконното двуполовото антропоморфно същество, бидейки по-късно разделено на две части вечно търси липсващата си половина.
Ако жената (Ева) създадена от Адам след неговият първоначален, двуполов вид, то тогава какво се случва с другата половина от Адам?
Отговорът е Лилит. Тя е онази липсващата половина от Адам.
Първоначално е имало едно същество, двуполово. То се разделя, на мъжка и женска половина или още Адам и Лилит. После Лилит изчезва и на нейно място е създадена Ева, от тялото на Адам. В подкрепа на този равин е и апокрифната литература.
Тази теория за началото, поражда куп въпроси:
Защо Лилит изведнъж изчезва? Откъде идва Ева? Какво прави змията увита около врата на Лилит? И въобще каква е ролята на Лилит в цялата история?
Ето, какво пише в една енциклопедия на митовете и загадките:
“Приказката за първата жена на Адам датира от онези далечни времена, когато равините направили опит да асимилират вавилонската богиня Белет или Белили в еврейската митология. В еврейски разкази нейната плодовитост и сексуални предпочитания разкриват същността й на “Великата майка” на населението, земеделски племена по онова време. Те се опълчили срещу нашествието на номадските овчари представени от Адам. Историята разказва, че Адам се оженил за Лилит, защото се бил уморил да се съешава с животни (содомията била грях в Стария Завет, но много разпространена сред овчарите). Адам се опитал да насили Лилит да легне под него в мисионерската поза. Мюсюлманите казват: проклет да е мъжът, който прави жена си небе, а себе си земя. Католическите власти казват, че всяка сексуална поза различна от мъжа доминиращ, е грях. Но Лилит не е била нито мюсюлманка, нито католичка. Тя се подиграла на адамовата сексуална грубост, наругала го и избягала от рая. Адам се помолил на Бог да му върне бунтарката. Бог изпратил трима ангели да я търсят и те я намерили край Червено море в земята на демоните. Тя отказала да ги последва, проклела ги и прекарала времето си правейки любов с демоните, които изглежда били по-забавни, и раждайки по сто демонични деца всеки ден...”
Приказката продължава, отговаряйки на въпроса: Откъде идва Ева?
“Бог наказал Лилит за нейното неподчинение и оставил нейните деца да умират всеки ден. На този геноцид Лилит отговорила като сама погубвала деца: тя убивала новородените или умъртвявала родилките. Или прелъстявала мъже в съня им и след това ги убивала или те се побърквали. Междувременно, Бог създал Ева от адамовото ребро, за да е сигурен, че ще има послушна спътница до него.”
Културната интерпретация се основава главно на историята за Лилит като първата съпруга на Адам, която предпочела свободно съществуване в земята на демоните пред идилия в Едем.
Интересен е моментът на болка и отмъщение: Лилит била наказана, защото действала така, както смятала за правилно. В гнева си тя отмъщавала на Адам, събирателен образ на мъжа.
Тя отмъщава и на Ева, която е символ на всички мили раболепни** жени, които изневеряват на собствената си философия, нагаждайки се към мъжките изисквания.
Въобще, появата на Лилит и функциите, които изпълнява образът й, говорят за болезненото начало на патриархата.
По някакъв неясен начин, Ева е била по-умна от Лилит в цялата й радикална честност:
Ева действала мило и сервилно, но по-късно приласкала Адам да опита ябълката от забраненото дърво и после споделила живота си с него извън рая.
Образът на Лилит е съществувал, видоизменял се и днес, за нас тя не значи убийца на новородени и прелъстителка на мъже, нито слагаме амулети на вратите си, за да предпазим децата си от нея.
Днес тя е революция. Изразява болезненото преминаване от един тип общество към друго и промените и издевателствата върху жената през всички тези епохи.
Лилит е апотеоз на независимостта, на смелостта, на свободомислещата и разкрепостена сексуалност.

те оттук го забърсах: http://selenabg.com/Forum/viewtopic.php?t=1788&highlight=%EB%E8%EB%E8%F2

*

Helo

« Отговор #246 -: Септември 14, 2009, 03:14:04 pm »
Тази статия за Лилит е от тук:

http://horoskop.rozali.com/zagadki/p9275.html

Обаче са сложили снимка на шумерската богиня Инана. Някой казват, че Инана и Лилит са едно и също митологично същество. Обаче в историите за шумерските богове според мен ясно се вижда, че Лилит е женски дух, а Инана е богиня и двете са съвсем различни. Веднъж духът Лилит заедно с една птица и една змия се заселили в едно дърво, което Инана си била посадила в нейната градина, а тя не била никак доволна от нашествениците. Накрая героят Гилгамеш ги изгонил.

Тази история е описана тук:

http://tukisun.blogspot.com/2009/07/blog-post_31.html

*

veshti4ka

« Отговор #247 -: Септември 14, 2009, 03:19:18 pm »
и ся кво  ::)  всяка жена, която недолюбва мисионерската поза отива при/по дяволите а  ;D ;D ;D  

сигурно само у нашия форум има поне няколко отбора ЛИЛИТКИ  ;D

« Отговор #248 -: Септември 14, 2009, 03:36:15 pm »
    Четох и аз тази статия и стигнах до извода /е все някой преди мен е стигнал до същия извод, ама нека си го кажа/, че връзките на мъжете с фатални жени, трябва да търсим виновницата за това в хороскопа Лилит, а добрата съпруга, домакиня и приятелка - по Луна...В синастрии, транзити и прочие...В моменти, когато е аспектирана тази точка в хороскопите им. А в женските хороскопи, защо за едни мъже сме - за пример, а за други вампове....Мисля, че ме разбрахте кво искам да кажа....Мисълта ми тече много бързо и докато я стигна с писането и вече съм я забравила  :D

*

veshti4ka

« Отговор #249 -: Септември 14, 2009, 03:43:56 pm »
Лилит е апотеоз на независимостта, на смелостта, на свободомислещата и разкрепостена сексуалност.
това изречение ми звучи като мото на сексуалната революция през 60те години  :-[  интересно Лилитката къде се е подвизавала по него време в картата на Америка  8)

иначе тази година дирекционната Лилит ми е в точен съвпад с АС-то, но при мен това се изразява по-скоро в отстояване на собствените си идеи и борбата за мястото ми под Слънцето. честно казано на никакви ексцесии не съм била подложена и не съм подлагала никого... като изключим факта, че спечелих войната за независимост /развода/  ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #250 -: Септември 14, 2009, 04:26:46 pm »
Предлагам да си премерим Лилитките,или Лолитките, че Лолита е същинска Лилита в действие !

Всеки да напише в резюме в кой знак, в кой дом, и най-силните аспекти към Лилит, моля не пишете нищо излишно , това е за статистиката, за да видим кой е преобладаващия елемент на Лолитките в сайта!

Ако има Лолитки в мъжки род, да заповядат и те , може после да си направил един Карнавал на Изкушението, и да се надпреварваме да изкусим и без това дефицитните Адамовци в сайта, така ще си проличи оригиналния подход на всяка Лолитка, и колко и е добре й е проработена  лолитката::) :P  ;) :)

*

Helo

« Отговор #251 -: Септември 14, 2009, 04:56:50 pm »
Предлагам да си премерим Лилитките,или Лолитките, че Лолита е същинска Лилита в действие !

Всеки да напише в резюме в кой знак, в кой дом, и най-силните аспекти към Лилит, моля не пишете нищо излишно , това е за статистиката, за да видим кой е преобладаващия елемент на Лолитките в сайта.

Моята е в 5-ти дом в Риби.
Има два положителни аспекта към моите Венера и Марс, които са в опозиция. Тригон към Марс, секстил към Венера.
И един аспект към Меркурий, маркиран с черни точки, който не го знам какво означава.

« Последна редакция: Септември 14, 2009, 05:06:40 pm от Helo »

*

Helo

« Отговор #252 -: Септември 14, 2009, 05:14:39 pm »
Ама Кинти, кажи къде е твоята Лилит за статистиката. Не да се връщам да търся назад в темата. И си води списък, а после ще направиш и изводи за общите тенденции на Лилит в хороскопите на потребителките на този форум.
« Последна редакция: Септември 14, 2009, 07:57:05 pm от Helo »

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #253 -: Септември 14, 2009, 07:54:26 pm »
Моята е в Скорпион в нат.6 ти дом. Прави точен тригон с Мерк. във 2 ри дом и куинкокс със Сатурн и Асц . Определено си я усещам много силно в хороскопа. 

*

Helo

« Отговор #254 -: Септември 14, 2009, 07:58:18 pm »
Моята е в Скорпион в нат.6 ти дом. Прави точен тригон с Мерк. във 2 ри дом и куинкокс със Сатурн и Асц . Определено си я усещам много силно в хороскопа. 

Как я усещаш?

*

Инти

• 2068
« Отговор #255 -: Септември 14, 2009, 08:00:35 pm »
Спокойно бе Хей НЛО, не съм давала информация за моята Лилитка!

Като написах нищо излишно, имах впредвид само статистичните данни, и пак някои Близначета тръгнаха да пишат ли пишат ::)

Лилит в Козирог на куспидата на осми дом, точен секстил с Луна в Скорпион и полусекстил със Слънцето.

*

veshti4ka

« Отговор #256 -: Септември 14, 2009, 08:08:43 pm »
Лилит в Козирог в 11 дом. квадрат с Уран във Везни в 8 дом, тригон с Вертекс в Дева в 7 дом, секстил със Селена /бялата Луна/ в Риби в 1 дом  :P

транзитната Лилитка наскоро се възвърна на рождена позиция и никъв ефект  ;D  в момента ми е в 12 дом, а дирекционната ми се е цъцнала на ас-то и си отработва квадратурата с Урана посредством тригон  ;D ;D ;D  ама те си се разбират помежду си и мен не ма закачат  :P
« Последна редакция: Септември 14, 2009, 08:48:38 pm от Вещичка »

*

Инти

• 2068
« Отговор #257 -: Септември 14, 2009, 08:21:51 pm »
Засега имаме две водни, две земни при това в Козирог и една огнена Лилитка.

Мия, не се уточнила какви аспекти прави нейната Лилитка!!! Моля да си редактира поста!

Да изчакаме желаещите първо да си постната информацията , след това ще преминем към интерпретиране, като всеки ще се опита да интерпретира с помощта на отсрещната страна позицията на Лилит в хороскопа, ще се разделим по двойки за да не стане едно големо манджоре ;D

Винаги може да потърсите помощ от приятел!

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #258 -: Септември 14, 2009, 08:27:16 pm »

Как я усещаш?

Като фатална в личните си  взаимоотношения. Обикновено мъжете на които се спирам ( а това  се е случвало сравнително рядко в живота ми)  трудно си тръгват, защото не искат.

*

mamma_mia

« Отговор #259 -: Септември 14, 2009, 08:31:55 pm »
Натална лилит ми е в 4ти дом скорпион.Прави само един аспект обърнато К надолу(не знам как се казва)със сатурн.