Здравей Гост

Транзити на Лилит?

• 360 Отговора
  • 93516 Прегледи
Транзити на Лилит?
« -: Февруари 17, 2006, 10:07:42 am »
Здравейте, имате ли наблюдения или инфо където мога да прочета повече - за транзитите на Лилит? ;)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2006, 11:11:33 am »
Привет  :rolleyes:  :D
Мисля, че из руските сайтове има много инфо - какво ли не, но с уговорката, че нямаш проблем с четенето и разбирането на езика...  ;)  
Оставам с впечатление обаче, че сякаш за въпросната Лилит има доста противоречиви схващания и интерпретации, тоест въпросът за това, че тя е *източник на Злото* не е еднозначен  :blink: Това, че е символ на първичната природа на изкушенията, към които имаме особена склонност и предразположеност, да... В тази връзка съществуват и някои несъответствия от чисто математическа гледна точка - всъщност коя Лилит /Черна Луна/ е препоръчително да се използва - "средна Лилит" или "истинска Лилит" /както е при Лунните възли, но там твърдението на мнозинството е, че се използва true node/?  :unsure:  същото е положението и със Селена /Бяла Луна/ - тук се спори коя от двете да се използва - Селена или Арта; в тази връзка дори съществува мнение /на някои автори-астролози/, че всъщност Селена в картата не е една-единствена точка, макар и да е представена чрез една такава, локализирана в определен знак и градус, обаче някои смятат, че всъщност тя е, тъй да се изразя, с "четворно" проявление, тоест тази "точка" всъщност формира кръст :ph34r:  За да е по-ясно и разбираемо, да вземем един пример: Селена /Арта/ се намира, да речем, в 1*27' Рак, 10 дом. Тогава останалите "фокални" точки, които са нашата връзка с Абсолюта, с Космическото Съзнание, ще са съответно 1*27' Козирог, 1*27' Овен и 1*27 ' Везни...

И като обобщя всичко прочетено досега, с няколко изречения мога да кажа следното:
- Лилит, както споменахме вече, в повечето астрологични /и най-напред библейски/ източници се свързва с проявленията на Злото, на демона-изкусител;
- Лилит според някои астролози е "съзнание в чист вид", тоест това е своего рода изходна точка, от която извира първичното ни, все още непокварено от наложените впоследствие социални и религиозни образи и идеи, съзнание.
И щом Селена е портата, която ни свързва с Макрокосмоса, Лилит е вратичка... не към Ада, изкушението и порока, а към Подсъзнанието, тоест тя е връзката с нашия Микрокосмос;
- в психологическата астрология, както споменах вече, Лилит се свързва с подсъзнанието и психологическите комплекси и задръжки, защото Лилит - Апогеят - е най-отдалечената точка на Лунната орбита спрямо Земята /тук се извинявам за оскъдните си познания по астрономия!/, и затова тези психологически комлекси често отстават невидими, защото са на "дъното", погребани /но живи и неистово борещи се за живот, да излязат на повърхността/ в недрата на подсъзнанието. И щом Луната символизира душата, кармичната памет и подсъзнанието, Лилит е символ на онова подсъзнание, което е най-дълбоко и фиксирано, тоест което много трудно се променя и трансформира, защото то е *вкоренено*  :blink:  :ph34r:

Независимо от негативизма и аурата на тайнственост и поквара, които са чест "спътник" на астрологическата Лилит, Черната Луна има и доста креативни измерения. Неслучайто творческите хора и тези, които добиват публична популярност пред широка аудитория, имат силна /аспектираща важни лични планети или ъглова/ Лилит.

По този начин отново се връщаме на въпроса за "проработката" на планетните принципи в хороскопа  /макар че Лилит не е реална планета, тя е само сянка/. И може би точно поради тази й същност на *Сянка* Лилит получава какви ли не злокобни интерпретации в картата. Защо? Защото всеки се страхува от тази Сянка и не всеки би се осмелил да се изправи "на четири очи" с тъмната си половина и да я признае, че съществува  като  работи активно с подсъзнанието си... и повечето предпочитат да търсят тази *сянка* навън, в другия/другите...  :huh:  :ph34r:
« Последна редакция: Февруари 17, 2006, 11:11:58 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Лилит?
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2006, 11:45:15 am »
Привет Lilie

Благодаря за винаги изчерпателните отговори :)
Няма да имам време да търся из руските сайтове - пък и не обичам да чета на руски..
Като цяло не ми стана много ясно как да я тълкувам Лилит, затова ще те питам конкретно за твоето мнение - в радикса имам съвпад на Марс,Лилит и Нептун - а сега по транзити тр. Лилит ми прави квадрат с натален Марс,който по принцип управлява 2 дом, но все пак е марс:)) та се чудех как да го тълкувам...

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2006, 12:00:07 pm »
За съжаление нищо конкретно не мога да ти кажа, а и аз самата не акцентирам особено върху Лилит...  :unsure:  ;) За нейните транзити знам, че предимно действат съвпадите й с натални планети и особено Венера, Марс, Уран  /или транзит на тези планети през Лилит в радикса/. Особено важно е нейното завръщане, а също аспектите й с натална Селена... По принцип тези аспекти /на Лилит и Селена/ трудно могат да бъдат усетени във физически план, по-скоро действат във фините астрални полета...  :o
За завръщането й само мога да подтвърдя, че ми донесе много болезнена раздяла, имайки предвид, че се е завърнала върху наталната си позиция в 7 дом - домът на партньорските връзки  :unsure:  :ph34r:

« Последна редакция: Февруари 17, 2006, 12:01:34 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Транзити на Лилит?
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2006, 01:15:05 pm »
Цитат
Привет Lilie

Благодаря за винаги изчерпателните отговори :)
Няма да имам време да търся из руските сайтове - пък и не обичам да чета на руски..
Като цяло не ми стана много ясно как да я тълкувам Лилит, затова ще те питам конкретно за твоето мнение - в радикса имам съвпад на Марс,Лилит и Нептун - а сега по транзити тр. Лилит ми прави квадрат с натален Марс,който по принцип управлява 2 дом, но все пак е марс:)) та се чудех как да го тълкувам...
Лилит може да показва  това към което можеш да се пристрастиш или изкушиш. Например в съвпад с марс и нептун може да е пристрастяване към секс и алкохол(още повече ако е  в 8-ми или 5-ти дом)...най общо казано,е трябва да има и други показатели в рядикса за да е вярно ;)  И хубави качества трябва да има както каза Лили)) Може пък да е слабост към бойни изкуства или музика ..в друг вариант

..си мисля

а ти какво мислиш?)

в стрелец ли е съвпада?
« Последна редакция: Февруари 17, 2006, 02:35:21 pm от DDD »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Транзити на Лилит?
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2006, 02:52:15 pm »
Аз пък де я видя Лилит и ми настръхва косата.
Все имам едно наум в тоя участък.
Щото, добра или лоша-тя е природата на подхлъзването или отласкването.
Нали така-изкушението е за да те направи по-силен, не да те убие.
Въпреки че по-често убива, ма за това са си виновни изкушените.

*

АН

Транзити на Лилит?
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2006, 05:59:10 pm »
Прави подхода ни преимуществено емоционален по въпросите на дома или наталната планета, които активира :)

И ако човек по правило е с рационален подход, чак се учудва на себе си :D  

*

bonka60

Транзити на Лилит?
« Отговор #7 -: Май 18, 2006, 11:23:48 am »
ЗДРАВЕЙТЕ,ПРИЯТЕЛИ! ИМАМ МОЛБА КЪМ ВАС. ТЪЙ КАТО ЗНАМ ТВЪРДЕ МАЛКО / ДА НЕ КАЖА ПОЧТИ НИЩО/ БИХ ИСКАЛА ДА ЗНАМ КЪДЕ БИХ МОГЛА
ДА НАМЕРЯ РАЗПОЛОЖЕНИЕТО НА ЛИЛИТ СПОРЕД РОЖДЕННИТЕ ДАННИ,ЗАЩОТО В МОИТЕ ЕФЕМЕРИДИ НЕ СА ПОМЕСТЕНИ,КАКТО И НА СЕЛЕНА.
АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ПОСОЧИ НЯКОЙ САЙТ,БЕЗКРАЙНО ЩЕ СЪМ МУ БЛАГОДАРНА.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #8 -: Май 18, 2006, 12:22:12 pm »
По принцип www.astro.com отчита Лилит и неколцина други фиктивни точки (и астероиди), само че трябва да активираш тази опция в списъка, след като си направиш натална карта и влезеш във Free Horoscopes - Extended Chart Selection  ;)  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #9 -: Май 18, 2006, 12:32:41 pm »
И да споделя какво прочетох вчера за въпросните Лилит и Селена (Черна и Бяла Луни). Та се получава следното, освен че се говори за Селена и Арта като "разновидности" на Бялата Луна, отделно има и още една Бяла Луна, която е в точна опозиция с Лилит (Черна Луна). По същия начин като при възлите - отбелязва се Северният Лунен възел, а позицията по знак, градус и дом на Южния е точно отсреща, в опозиция... сещам се, че някъде из форумите се споменаваше съвсем бегло за т.нар. "опашка на Лилит", която се приема, че е в точна опозиция на Черната Луна. Говореше се също така и за Приап... сега пък разбирам, че има Бяла Луна, която е "огледално отражение" на черната  :blink: Някакви коментари по въпроса...?  
« Последна редакция: Май 06, 2008, 05:53:08 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Транзити на Лилит?
« Отговор #10 -: Май 18, 2006, 04:48:32 pm »
Цитат
И да споделя какво прочетох вчера за въпросните Лилит и Селена (Черна и Бяла Луни). Та се получава следното, освен че се говори за Селена и Арта като "разновидности" на Бялата Луна, отделно има и още една Бяла Луна, която е в точна опозиция с Лилит (Черна Луна). По същия начин като при възлите - отбелязва се Северният Лунен възел, а позицията по знак, градус и дом на Южния е точно отсреща, в опозиция... сещам се, че някъде из форумите се споменаваше съвсем бегло за т.нар. "опашка на Лилит", която се приема, че е в точна опозиция на Черната Луна. Говореше се също така и за Приап... сега пък разбирам, че има Бяла Луна, която е "огледално отражение" на черната  :blink: Някакви коментари по въпроса...?  :huh:  :rolleyes:  B)
 :)
А в материала споменаваше ли се какво символизират?

Според мен, има малък проблем със символиката и съответствията за фиктивните точки.....
Там наистина най-добре човек да тренира непрекъснато интуицията си и да я ползва :)  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #11 -: Май 18, 2006, 05:47:13 pm »
Значението им е на Апогей и на Перигей на лунната орбита (извинявам се за оскъдните познания по астрономия), макар че статията не бе точно за тях,  за безбрачието при жените /има линк на www.clubastrology.net/... та като една от такива индикации (наред, разбира се, с редица други по-важни фактори) бе посочена "стерилната" (девствена, чиста, аскетична) Бяла Луна в 7ми дом, което предполага Черна Луна  /Лилит/ в 1ви. Оставам със следното впечатление обаче, че Лилит е сякаш една-единствена, докато нейният антипод е доста многолик - Селена, Арта, Бяла Луна...  
« Последна редакция: Май 06, 2008, 05:53:34 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

Транзити на Лилит?
« Отговор #12 -: Май 19, 2006, 09:26:55 am »
Цитат
Значението им е на Апогей и на Перигей на лунната орбита (извинявам се за оскъдните познания по астрономия), макар че статията не бе точно за тях,  за безбрачието при жените /има линк на www.clubastrology.net/... та като една от такива индикации (наред, разбира се, с редица други по-важни фактори) бе посочена "стерилната" (девствена, чиста, аскетична) Бяла Луна в 7ми дом, което предполага Черна Луна  /Лилит/ в 1ви. Оставам със следното впечатление обаче, че Лилит е сякаш една-единствена, докато нейният антипод е доста многолик - Селена, Арта, Бяла Луна...  :huh:  :)  :o
 :o  :o  :o ееее, това вече ми идва в повече :o

още една черна точка в моята карта :ph34r:

не стига другото, ами и това - имам Черна Луна в 1-ви, съответно Бяла в 7-ми :(

а какъв е набора от други фактори за безбрачие.........? :(  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #13 -: Май 19, 2006, 12:41:19 pm »
Както посочих вече, не е само това...  то по тази логика братовчед ми с Асц Козирог + Лилит и Луна в последния градус Козирог в 1ви дом в квадрат с Плутон и Сатурн (и съответно Бяла Луна в 7ми дом) какво ще го правим...?  
И още нещо важно - никой не е обречен от Звездите на безбрачие, самота или някакъв вид изолация, а просто това е изборът и пътят, който съзнателно или поради някакво стечение на обстоятелствата е поел  :blink:  :huh:
Може би е по-приемливо да се говори за наличието на индикации и показатели за по-слаба склонност към стабилно обвързване с произтичащите от него задължения и отговорности (Сатурн) или по-трудно/по-късно сключване на брак, а не "безбрачие" или пък "самота да края на живота", как мислите?  
А линкът към оригиналната статия е любезно предоставен от колегите ето тук:

www.clubastrology.net

P.S. По-късно ще изпратя линк към самата статия, тъй като в момента има проблем с влизането във въпросния сайт.
« Последна редакция: Май 06, 2008, 05:54:09 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

Транзити на Лилит?
« Отговор #14 -: Май 19, 2006, 12:51:12 pm »
Цитат

P.S. По-късно ще изпратя линк към самата статия, тъй като в момента има проблем с влизането във въпросния сайт.
 :D http://www.clubastrology.net/phpBB2/viewto...=955&highlight= :D

намерих сайта и препратката, но дава наистина някаква грешка и не мога да я прочета :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #15 -: Май 19, 2006, 02:11:32 pm »
Оригиналната статия (на руски език) е тук:

http://zodii.ru/marr/nomarr.htm

"безбрачие в женски хороскоп"
* линкът е предоставен от remi
 :)
« Последна редакция: Май 25, 2006, 08:20:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #16 -: Септември 20, 2006, 12:59:15 pm »
Ще ми се отново да актуализирам темата за Лилит - що е тя, коя е тя, каква е тя?

Защо ли точно сега се сетих за нея...

I’m sorry for the times that I made you scream
For the times that I killed your dreams
For the times that I made your whole world rumble
For the times that I made you cry
For the times that I told you lies
For the times that I watched and let you stumble

It’s too bad, but that’s me
What goes around comes around, you’ll see
That I can carry the burden of pain
’cause it ain’t the first time that a man goes insane
And when I spread my wings to embrace him for life
I’m suckin’ out his love, ’cause I, I’ll never be nobody’s wife

I’m sorry for the times that I didn’t come home
Left you lyin’ in that bed alone
Was flyin’ high in the sky when you needed my shoulder
You’re like a stone hangin’ round my neck, see
Cut it loose before it breaks my back, see
I’ve gotta say what I feel before I grow older
I’m sorry but I ain’t gonna change my ways
You know I’ve tried but I’m still the same
I’ve got to do it my own way

“Nobody`s wife” – Anouk 1997

*Песента на Лилит в седми дом*
(в ураново/плутоново изпълнение)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Транзити на Лилит?
« Отговор #17 -: Септември 20, 2006, 01:17:28 pm »
Ми актуализирай си я.  :P
Аз не се сещам за нея, щото никога не я забравям.
Като погледна в която и да е карта, първата ми работа е да се втренча в Лилит и да ми щръкне косата от ужас.  :D
Като между впрочем покрай мойта злополучна работа-Лилит ми висеше в десети дом, минала сравнително наскоро през МС, и бях прочела в Зета следното - Ако по време на тоя транзит (Лилит в 10-и) човек получава власт, награди или сменя целите в живота си, то въпросът какви сили са повлияли на това е излишен.
Даже още като си бях добре в работата, няма няма, па току ми мине тая страна на въпроса през главата.
Въобще аз гледам на лилит така-където се намира при транзит, чакай неприятности в тоя дом и си посипвай преждевременно главата с пепел. Щото после можеш да нямаш време.
Уран е сладур в сравнение с нея, щото Уран чисти, а тая си е просто проклетия.

*

Valda

• *
  • 377
Транзити на Лилит?
« Отговор #18 -: Септември 20, 2006, 01:17:40 pm »
Цитат
I’m sorry for ..............

Lillie,
чудя се дали Лилит изобщо би използвала този израз :blink:  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Лилит?
« Отговор #19 -: Септември 20, 2006, 01:54:03 pm »
Цитат
Цитат
I’m sorry for ..............

Lillie,
чудя се дали Лилит изобщо би използвала този израз :blink:
За Лилит не знам, но Уран никога (или поне в повечето случаи) не се извинява  :lol:  хайде обаче сега да не се обиждаме тези, които имаме по-акцентиран уранов архетип в хороскопа, а да го приемем като невинна и шеговита закачка  :P

На мен лично нито един уран/уранчовец, без оглед на пол, не ми се е извинил досега, дори и да е имало за какво. Нито пък го очаквам - с Нептун и Юпитер отдавна сме се разбрали по въпроса с очакванията...  :rolleyes:  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.