Здравей Гост

Прогресивна Луна в аспект с Юпитер

• 47 Отговора
  • 12077 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Прогресивна Луна в аспект с Юпитер
« -: Август 20, 2012, 10:59:49 am »
Бихте ли споделили нещо ....без значение категорията на аспекта... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
Re: Прогресивна Луна в аспект с Юпитер
« Отговор #1 -: Август 20, 2012, 12:30:34 pm »
Опозе пр. Луна( у 2) с нат. Юпитер( у 6)- намаляване на доходите поради лошо финансово състояние на учреждението,в което работех- премахване на всички бонуси и ежемесечно излизане в неплатен по 5 дни.

« Отговор #2 -: Август 20, 2012, 12:37:13 pm »
Опозе пр. Луна( у 2) с нат. Юпитер( у 6)- намаляване на доходите поради лошо финансово състояние на учреждението,в което работех- премахване на всички бонуси и ежемесечно излизане в неплатен по 5 дни.

При мен отново "предстои"  ;D този аспект-пр.Луна(У12) опозиция Юпитер(У5). :-\
« Последна редакция: Август 20, 2012, 12:42:20 pm от MoonLight »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #3 -: Август 20, 2012, 12:52:35 pm »
Зависи и от дома,където се случва,моята опозиция активираше оста 5- 11,имах и кратка авантюрка със Стрелешки Марс ,последвана от продължителна връзка с мъж със силен Юпитер в картата.

« Отговор #4 -: Август 20, 2012, 12:57:25 pm »
Зависи и от дома,където се случва,моята опозиция активираше оста 5- 11,имах и кратка авантюрка със Стрелешки Марс ,последвана от продължителна връзка с мъж със силен Юпитер в картата.

По остта 3-9домове. :blink: Предположения???

« Отговор #5 -: Август 20, 2012, 01:12:17 pm »
Преди половин година имах прогресивна Луна в съвпад с натален Юпитер в 9-ти дом в  Рак. Само няколко дни след точния аспект, ме уведомиха че се местя за 6 месеца в друга държава. Когато преместването беше факт, почти всеки ден се налагаше да пътуваме из съответната страна, разгледах, видях и научих много за култура, география, забележителности. Престоят беше чуден, работата беше малко, удоволствията много повече ;)

Луна се явява съуправител на 9-ти заедно с Меркурий, може би затова така благотворно подейства аспекта.

Астрологията не е задължително да работи по принцип винаги и при всички. Благоприятните тенденции са най-трудно проявими. В този ред на мисли се сетих за една мисъл на Кайли преди време. Както имам неоспорими доказателства за ефективността на астрологията, също така имам и такива в обратната посока, въпреки че не става въпрос за разглеждане на единичен/ни фактори, а на абсолютно всички.
Така че скептицизма не е излишен.

Напротив. На келявия космонавт, ракетата и космоса му криви. Ако си на летището, не може да очакваш да ти се паркира влак, а на гарата не чакай подводница. Транзита не Юпитер не е самостоятелен. Не го ли съобразите с транзита на Сатурн /и на Уран, Нептун и Плутон като бекграунд/, нищо няма да се получи. Сатурн по транзит във везни е много по-силен от транзитиращия Юпитер през овен, телец и близнаци. Тези които имат Сатурн по рождение в Козирог, Водолей или Везни, могат сигурно да се похвалят с интересни неща по Сатурн /чрез дом и управление/, не и по Юпитер, откъдето и да минава.
Когато Юпитер влезе в рак, а Сатурн е в Скорпион, ще видите какво изобилие ще се изсипе за тези, които имат по рождение Юпитер в рак, риби или стрелец. Да не забравяме обаче, че има значение какво управлява Юпитер и в кой дом е.

На двете моми, на които не им работят картите, предлагам да си напишат какво точно са очаквали, от кои планети и домове и защо така са решили. Ако чакат влак на летището няма да се получи.

Asol, може ли да чуя поне едно от твоите доказателства за неефективност на астрологията. Интересно ми е на какво основание си го решила.

Чак пък да стигаме до употребата на такива изрази, много е пресилено! А и всеки астролог който е разгледал достатъчен брой карти, би трябвало да е попадал и на такива, които не работят! Мен силно ме интересува ЗАЩО няма проява.
Аз съм последовател на Реализма не само като един от политическите принципи, но и в реалния живот! Скептицизмът върви наред с реализма, съмнението е много типично за мен. Затова след като осъзнах че при мен предиктивна Астрология не работи в повечето случаи, съответно започнах да търся причина защо това е така.

Въпреки че съвсем отскоро се занимавам с Астрология, не съм чак толкова некомпетентна и наивна, за да очаквам само един транзит да даде резултат, било то добър или лош. Освен това, винаги съм подчертвала, че не очаквам само позитивни проявления, напротив, винаги очаквам най-лошото! Но ако транзитен Сатурн е върху Плутон и СЛВ в 12-ти дом опозирайки Луна, Меркурий и ЮЛВ в 6-ти, прогресивна Луна сменя дом и знак, Уран и Нептун също, дирекционен АЦ сменя дом и знак и още и още...и това по едно и също време и няма събития, естествено е да започна да се съмнявам! Щом Сатурн и Плутон не се проявяват, какво да коментирам повече. Наблюденията ми са базирани върху последните две години от живота ми, не става въпрос за месец или два.

И щом искаш пример, очаквах при навлизане на прогресивна Луна в 9-ти дом и при съвпада и с натален Юпитер там, да се преместя в друга страна. Луна е съуправител на 9-ти дом, а Юпитер е У3. Същевременно имах и подкрепящ транзит от Юпитер върху натално Слънце, както и смяна на знак на дирекционен АЦ от Скорпион в Стрелец.

Използвайки твоя израз, силно се надявам грешката да е в "собствения телевизор" ;D Затова и се обръщам за помощ към пишещите тук, за някаква насока, тълкуване, обяснение.

Ти проблеми с паметта ли имаш или просто обичаш да си послъгваш мъжката? -:))))

WTF бе хора?????

« Отговор #6 -: Август 20, 2012, 01:14:22 pm »
в края на септември очаквам съвпад пр. Луна (У2, У3) с натален Юпитер (У7) в Рак, 2-ри дом.
по същото време тр. Сатурн(У8, У9) ще тригонира Юпитера.

по това време трябва да излязат резултати от едни конкурси, от които очаквам по-скоро (предложения за) колаборации за бъдещи проекти, отколкото някакви пари. макар че не бих отказала и тях, де.

//с 2 думи, маркирам си темата:Д

« Отговор #7 -: Август 20, 2012, 01:15:17 pm »
Може да е очаквала за постоянно да се премести, не за 6 месеца.
При толкова много активност на Стрелец в картата няма начин да няма събитие, свързано с чужбина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Август 20, 2012, 01:35:04 pm »
След 24 месеца ПР.Луна ще образува тригон към нат.Юпитер , а няколко месеца преди това ще съвпадне с ПР.Марс и ще тригонира ПР.Юпитер. Действието е от 3-ти към 7-ми натални и 2-ри -6-ти прогресивни.
Предполагам,че фокуса ще бъде свързан с чести пътувания, договори и споразумения...работа в областта на Урановите дейности...писане , не изключвам вероятност за сключване на брак отново тъй като ПР.Луна ще стъпи в/у МП Слънце-Луна и ще фокусира Юпитер. По същото време ПР.АСЦ/ДСЦ ще имат тригон с наталния Сатурн.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #9 -: Август 20, 2012, 01:52:16 pm »

Много грубо и невъзпитано!

Засега нямам проблем с паметта!

Това за мен не е стойностно събитие, което променя живота ми. Както вече споменавах хиляди пъти, пътуванията и преместванията в други страни са част от живота ми през последните десет години. Имам ги и без прогресивна Луна да е в 9-ти и да аспектира Юпитер. Преместването което визирам не беше за постоянно, казах вече 6 МЕСЕЦА! Освен това в периода се опитвах да сменям и гражданство, но имаше много пречки и не се получи! Това е нещо много важно, а не пътуване до някъде!

Абсолютно не съм искала да коментираш нито картата ми, нито живота ми, затова ако обичаш не си губи времето! Ако за теб една екскурзия в чужбина е събитие, за мен отдавна не е.

Аха, то имало и още работи -:)))

*

Asol

• 4140
« Отговор #10 -: Август 20, 2012, 02:38:33 pm »
Въпросът е по-скоро, че картата ти е работеща - независимо от значимостта, която му отдаваш то е събитие случило се точно по това време - не е Нищо, "няма събития" както си  написала ти. Е, преместила си се макар и за шест месеца, но това все пак не е едноседмична екскурзия. Тенденциите са общи, а детайлите могат да бъдат "пъстри" и нееднопосочни макар и в тази сфера и на подобна тематика.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #11 -: Август 20, 2012, 02:47:31 pm »
Сега потърсих периода,когато съм имала съвпад на пр. Луна с нат. Юпитер на К 11.
Противно на очакванията,много кофти период се оказа.
Точно по времето на т. нар. Виденова зима,когато парите се обезцениха и хората живееха в ужас от безизходицата,която цареше.Аз- завършваща университета,без никакви перспективи за работа,оставаше ми само стажа.Най - тежка ми беше мисълта,че с приятелите се пръсваме като пилци из БГ- то.
Напълнях за пръв път в живота си( Луна У 1) и то чуствително,изгубих и дядо си тогава.
Последва и най- тежката година в живота ми.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #12 -: Август 20, 2012, 02:54:54 pm »
Ам че цяло пр новолуние в тригон с Юпитер си имах... защото вече излиза от градуса, макар за светилата още да важи. Фактически, наистина не мога да разбера как се проявява. От момента на точния градус аз съм все така в същото положение, в което бях и тогава. Емоционално, семехно, финансово - всякак. Някак виждам, че около менс е движат все повече и повече хора, но аз съм отстрани. Нещата се случват около мен, не на мен. Луната ще направи съвсем точен тригон с наталния Юпитер съвсем скоро (защото пр новолуние беше на 7 градуса от градуса на нат Юпитер). Луната е У7, Юпитер У11, самото пр новолуние също е в 11ти натален, 9ти прогресивен. Определено може да се каже, че съм заобиколена с повече хора по 7 и 11 дом, но няма събитийност, не са ми близки, не са част от вътрешния ми кръг... Малко странно ми се струва това да е проявата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Август 20, 2012, 02:58:37 pm »
За някои е събитие посещението на друг град... :blink: , за друг е ежедневие. Въпрос на гедна точка...Но понякога на пръв поглед нищо не значещи събития отключват важни и ключови периоди в живота на натива....И нека не забравяме, че става дума за Юпитер ;D и неговите очаквания...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #14 -: Август 20, 2012, 03:09:05 pm »
Аз моята я виждам,че работи,ама най- рано месеци след някоя прогресия или транзит,иначе на момента едно чакаш,друго те спохожда.
Като мине време и осъзнаеш събитието,погледнеш го с други очи,пък тогава ти светне,че е било предвидимо,ама е нямало кой да го проумее.
Предпочитам да си гледам миналите карти,по- добре да трупам опит,отколкото напразни говежди надежди ;D
Марая е права,че е въпрос на гледна точка важността на нещата и събитията в живота ни.

*

Asol

• 4140
« Отговор #15 -: Август 20, 2012, 03:10:48 pm »
MayFlower, коментирам че в случая е такава и крайния ти коментар за "няма събития". Това че ти си очаквала друго, не омаловажава факта, че все пак има някакво проявление по аналогиите на аспектираната планета.
А както знаеш отделни фактори не  "работят" сами по себе си, те са част от цяло. Това че не винаги ги виждаме, не значи че ги няма.
Аз пък винаги се съмнявам.  ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #16 -: Август 20, 2012, 03:12:40 pm »
За някои е събитие посещението на друг град... :blink: , за друг е ежедневие. Въпрос на гедна точка...Но понякога на пръв поглед нищо не значещи събития отключват важни и ключови периоди в живота на натива....И нека не забравяме, че става дума за Юпитер ;D и неговите очаквания...

Така е. За пр новолуние с теб си бяхме говорили в друга тема, аз помня казах, че задава тон, дава фон на бъдещето.  ;D Освен това, и соларно новолуние. И връщане на възлите в наталното им положение. Юпитер имаше третото си завръщане тази година. Изобщо, много неща се събраха, да видим...  :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Август 20, 2012, 03:37:20 pm »
Предпазлива съм и някак по- дистанцира по отношение на Юпитер... ;D
Смятам , че твърдите аспекти са онези , чрез които динамиката на карта реализира...

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Август 20, 2012, 04:00:09 pm »
MayFlower, коментирам че в случая е такава и крайния ти коментар за "няма събития". Това че ти си очаквала друго, не омаловажава факта, че все пак има някакво проявление по аналогиите на аспектираната планета.
А както знаеш отделни фактори не  "работят" сами по себе си, те са част от цяло. Това че не винаги ги виждаме, не значи че ги няма.
Аз пък винаги се съмнявам.  ;D
Аз също винаги се съмнявам :blink: И въобще не изключвам възможността самата аз да не съм разбрала все още изцяло и правилно динамиката на моя собствен натал. Възможно е напоследък аспектите по някаква причина да се изживяват на вътрешно ниво, вместо да дават събития в реала.

Когато твърдя че НИЩО не работи, визирам важни и стойностни събития (кой каквото влага в смисъла и проявата на такива). Животът си върви изпълнен с дребни случки във всекидневието, които не отбелязваме като събитие. Например, преди три дни когато тразнитен Марс мина през АЦ и съвпадна със Сатурн там, си ударих главата много лошо в един шкаф, значи тук картата работи-Марс У6 върху АЦ донесе травма.

Добра новина , макар и физическата болка да е причинила дискомфорт. ;D Имаш верен час на раждане.
Има и друго...това може да се отрази и в бъдеще.../дано не се случва/...
Но това , че нещо е маловажно за нас днес...въобще не значи , че е така.
Но пък и нека се съгласим, че когато има силни аспекти които все пак са предпоставка дадено голямо събитие да се случи, а пък то не става, тогава е редно да потърсим къде е причината.

Големите събития според мен в човешкия живот са две...и те са раждането и смъртта. Останалото е преходно. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 20, 2012, 05:28:56 pm »
При мен тригонът на прогресивната Луна към нат. Юпитер в 7 дом абсолютно никакви събития не донесе, но бях изпаднала в много тежка депресия тогава, си спомням. Няколко месеца по-късно аспектът се повтори, но с прогресивния Юпитер, по това време имаше две събития, но с краткотраен характер. Едното беше свързано със започване на работа и напускане след месец и половина - впоследствие разбрах, че не са това, за което се представят. Спретнаха ми много мизерен номер, големи смешници се оказаха. А и като им гледам обявите в джобса, май наистина са мошеници - по няколко пъти на месец едни и същи обяви вървят, целогодишно. По всяка вероятност има огромно текучество там (и има защо).  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.