Здравей Гост

Прогресивна Луна в аспект с Юпитер

• 47 Отговора
  • 12092 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Прогресивна Луна в аспект с Юпитер
« Отговор #20 -: Август 20, 2012, 05:56:47 pm »
MayFlower, коментирам че в случая е такава и крайния ти коментар за "няма събития". Това че ти си очаквала друго, не омаловажава факта, че все пак има някакво проявление по аналогиите на аспектираната планета.
А както знаеш отделни фактори не  "работят" сами по себе си, те са част от цяло. Това че не винаги ги виждаме, не значи че ги няма.
Аз пък винаги се съмнявам.  ;D
Аз също винаги се съмнявам :blink: И въобще не изключвам възможността самата аз да не съм разбрала все още изцяло и правилно динамиката на моя собствен натал. Възможно е напоследък аспектите по някаква причина да се изживяват на вътрешно ниво, вместо да дават събития в реала.

Когато твърдя че НИЩО не работи, визирам важни и стойностни събития (кой каквото влага в смисъла и проявата на такива). Животът си върви изпълнен с дребни случки във всекидневието, които не отбелязваме като събитие. Например, преди три дни когато тразнитен Марс мина през АЦ и съвпадна със Сатурн там, си ударих главата много лошо в един шкаф, значи тук картата работи-Марс У6 върху АЦ донесе травма.

Добра новина , макар и физическата болка да е причинила дискомфорт. ;D Имаш верен час на раждане.Има и друго...това може да се отрази и в бъдеще.../дано не се случва/...
Но това , че нещо е маловажно за нас днес...въобще не значи , че е така.
Но пък и нека се съгласим, че когато има силни аспекти които все пак са предпоставка дадено голямо събитие да се случи, а пък то не става, тогава е редно да потърсим къде е причината.

Големите събития според мен в човешкия живот са две...и те са раждането и смъртта. Останалото е преходно. ;)

Да, за верния час на раждане поне съм сигурна :blink: Миналата есен като имах възврат на Марс се подхлъзнах върху паднали листа на тротоара и едва не си счупих крака, но се посиних цялата, все ми се разминава с по-леки травми.

Иронията е че неаспектиран Юпитер винаги носи събития, дали от по-голяма или по-малка величина, но донася по нещо! Ето го и Марс бързака, мина, удари ме и замина ;) А транзитен Сатурн цяла година се мота на АЦ без да го усетя. Уран и той върху ЮЛВ и Луна, ама и от него нищо!

Заммисли ме... :-\ Моя е мажорно неаспектиран....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #21 -: Август 20, 2012, 06:12:33 pm »
Разбира се , че неаспектираната планета е своенравна и непредсказуема. Тук някъде из форума съм споделяла , че прилича на Уран.. ;D
И тъй като прогресивната луна за мен е едно от на-важните неща се заислих какво ли би фокусирала при аспекта с Юпитер след около 2г.
Юпитер в картата е в 7-ми , почти на к8. Натания аспект с Луната е полукаре... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #22 -: Август 20, 2012, 06:14:29 pm »
Действащ Голям огнен Трин-ТРИГОН НА Прогресивна Луна в 8дом към Натално Слънце в 12 дом и тригон към Натален Юпитер в 4 дом в Стрелец ...засега няма събития ..Тригона е още действащ....
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Grace

• 2257
« Отговор #23 -: Август 20, 2012, 06:23:29 pm »
Цитат
Иронията е че неаспектиран Юпитер винаги носи събития, дали от по-голяма или по-малка величина, но донася по нещо!  Ето го и Марс бързака, мина, удари ме и замина  А транзитен Сатурн цяла година се мота на АЦ без да го усетя. Уран и той върху ЮЛВ и Луна, ама и от него нищо!
Информирай модератор    Активен

На мен ми се струва, че ти си доста ориентирана към темите по Юпитер и затова отчиташ всички събития по тази тематика. Аз не мисля, че картата ти не работи. Мисля, че ти имаш избирателно отношение към събитията, а понякога неоправдани очаквания вследствие на изолирани транзити.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Август 20, 2012, 06:33:40 pm »
Разбира се , че неаспектираната планета е своенравна и непредсказуема. Тук някъде из форума съм споделяла , че прилича на Уран.. ;D
И тъй като прогресивната луна за мен е едно от на-важните неща се заислих какво ли би фокусирала при аспекта с Юпитер след около 2г.
Юпитер в картата е в 7-ми , почти на к8. Натания аспект с Луната е полукаре... :rolleyes:

Марая, след две години прогресивна Луна ще направи съвпад с натален Юпитер в 7-ми дом, така ли? Какво управлява Луна в натала ти и какво Юпитер?

Не...Ще направи тригон от 3-ти дом...
Луната е управител на 8-ми , а Юпитер на 1-ви...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #25 -: Август 20, 2012, 06:47:19 pm »

Но пък и нека се съгласим, че когато има силни аспекти които все пак са предпоставка дадено голямо събитие да се случи, а пък то не става, тогава е редно да потърсим къде е причината.
Най- често е в самите нас,онова, на което му се казва свободна воля.
Не може да чакаш да срещнеш мъжа на мечтите си,щото не знам си къв транзит се задавал и активираш не знам си що при условие,че не правиш нищо по въпроса.Все пак действиято поражда противодействие.
Преди три четири години една астроложка ,любител,ми гледа картата и отсече- съвпадне ли прогр.  или дир. МЦ с Юпитера ти,който е в секстили с Марс и Слънце,мъжките сигнификатори,жениш се;прогр. Луна влезе ли в 5 - раждаш.
Еми минаха и заминаха тия благини,нито едното ме споходи,нито другото.Това бяха потенциални събития,наистина,аз бях тази,която реши да не ми се случат.
А от тр. Юпитер освен килограми и лъжлив оптимизъм,май друго не съм получила ;D
Мейфлауър,ти от Сатурн на АЦ какви очакванияжимаш?

*

Grace

• 2257
« Отговор #26 -: Август 20, 2012, 06:59:49 pm »
Цитат
Уран и той върху ЮЛВ и Луна, ама и от него нищо!

Mayflower, извинявай, но Луната ти е на 13 гр в Овен, ако не греша. Какъв Уран и какво очаквания отсега? Тр Уран е на 8* ретрограден ...  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #27 -: Август 20, 2012, 07:19:06 pm »
За Уран - мисълта ми е, че макар и сходящ, съвпада предстои, така че е рано да се каже - " Уран върху Луна и той нищо " ..
Относно възела също предстои да се разбере, Уран ще се върне до 4*, възела ти е на 5*. Дори, аз бих обърнала внимание на факта, че Уран ще застане стационарен върху оста на възлите на 12 декември. Ако има и други значими индикации към натала, ... ще има и събитийност.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Август 20, 2012, 07:41:20 pm »
Да ви кажа, при мен точният съвпад на Уран с нат. Слънце не даде резултат, докато Уран не се отмести на 1 градус и не беше отключен от аспект на транз. Юпитер и транз. Марс към Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #29 -: Август 20, 2012, 08:02:22 pm »
За Уран - мисълта ми е, че макар и сходящ, съвпада предстои, така че е рано да се каже - " Уран върху Луна и той нищо " ..
Относно възела също предстои да се разбере, Уран ще се върне до 4*, възела ти е на 5*. Дори, аз бих обърнала внимание на факта, че Уран ще застане стационарен върху оста на възлите на 12 декември. Ако има и други значими индикации към натала, ... ще има и събитийност.  :blink:

Грейси, на теб ще докладвам първо ако има някакво събитие:) Било то по Уран, Сатурн, възли или нещо друго! Но пак казвам, такъв застой и толкова усилия за нищо през последните две години, не съм имала досега.

да, благодаря :) следя си аз хората с прогнозите и чакам ...  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #30 -: Август 20, 2012, 08:04:24 pm »
Да ви кажа, при мен точният съвпад на Уран с нат. Слънце не даде резултат, докато Уран не се отмести на 1 градус и не беше отключен от аспект на транз. Юпитер и транз. Марс към Слънцето.

точно за това говорим :) само един изолиран транзит няма да даде събитие, ако не е подкрепен и от други фактори. 

« Отговор #31 -: Август 20, 2012, 08:31:19 pm »
предстои ми аспект - квинконс на пр.луна с нат юпитер-луната е У на АСЦ ,юпитер на 6 0 МЦ.Очаквам нещо позитивно :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #32 -: Август 20, 2012, 08:53:42 pm »
Брейди, Тийл, компания и всякакви знайни или незнайни астролози може да представляват още един поглед към определен въпрос. Важното е ти до какви изводи стигаш.

« Отговор #33 -: Август 20, 2012, 09:15:48 pm »
Много силно се влюбих романтично и т.н. 12 дом се случи аспекта.Загубих си и акъла за което по късно горчиво съжалявах
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Grace

• 2257
« Отговор #34 -: Август 20, 2012, 10:05:02 pm »
Цитат
Например, намерих отговор от Rob Hand защо транзитен Сатурн върху Плутон не се изяви в събитийност, има случай точно като моя, аспекта е в същия дом и знак и опозиция Луна, много добре е обяснено от него, ама не съм знаела къде да търся. Полека-лека ще стигна до истината!

Мей, дай линк към това обяснение  :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #35 -: Август 20, 2012, 11:12:20 pm »
MayFlower, според мен ти е проработил Сатурна върху Плутон и то по учебник - нали го обсъждахме, че си се изолирала, нежелание за общуване с по-големи маси хора и т.н. Това си е класика. Сатурн - ограничение, Плутон - масите, учрежденията, корпорациите, големите събирания на хора.

*

Asol

• 4140
« Отговор #36 -: Август 21, 2012, 12:52:11 pm »
"Нескопосани празнословия" ?! Всеки се опита да ти помогне и да ти даде една друга гледна точка на "защото". :unsure:  Сега само морето ли е невъзпитан ?  :-\ Не съм забелязала някой да е плямпал между другото заради лафа. Приложиха се аргументи и опит да се погледне обективно ситуацията и да не се гледат нещата едностранчиво. Даже бе споделен практически опит, което е много по-ценно от написаното от който и да е. А иначе с изявлението си, че картата ти не работи въпреки едно или друго и собствените ти коментари в тази тема самооборващи крайната ти позиция, самата ти провокира подобна дискусия.

А иначе много транзити минават просто транзитно, поради причини изброени в "нескопосаните празнословия" и е безмислено да се търси причина защо е така.

« Отговор #37 -: Август 21, 2012, 01:10:20 pm »
Уважаема госпожице или госпожа MayFlower.
Забравяш нещо много съществено, хвърляйки обвинения за липса на конструктивност.

1. Това е форум и никой с нищо не ти е длъжен.
2. Никъде не видях да си си поставила хороскопа, освен несвързаните обяснения кое къде било.
3. Картата НЕ Е НЕРАБОТЕЩА заради транзита на Сатурн на 12 дом. Този транзит на Сатурн в знака си на екзалтация е доминантен, при условие че Юпитер по транзит не е в свой силен есенциално знак и поради тази причина затапва всичко останало. Това вече го написах, но НЯМА КОЙ ДА ЧЕТЕ. Чукча не читател, чукча писател. В чуждите форуми четем, в българските сме много велики и чакаме да ни се поднесе всичко смелено и наготово. Освен това възпитано ти обясних, че за трайно преместване се търси У4, не У3 нито пък У14.
4. Ако търсиш конструктивен отговор, закачаш си картата с всички данни, така че всеки да си я разгледа както му е удобно и чакаш някой да пожелае да ти даде отговор.
5. Това не е място за лични консултации. Има си професионални астролози. Плащаш и получаваш, така както е направила любезната участничка от чуждоезиковия форум.

Толкова хора се включиха да дават отговори по хороскопа ти, а това последното е пълна неблагодарност.
Току що обиди всички, които се постараха да ти помогнат.

Не си прави труда да ми опонираш, защото мога да бъда още по-невъзпитан. На такива като теб се отговаря по този начин.

« Отговор #38 -: Август 21, 2012, 01:14:47 pm »

Да, нескопосано е например да се твърди, че видиш ли, щом Юпитер е неработещ малефик в нечия карта, ще се изяви като такъв и в моята и да се спори с мен че не може да работи по негови си теми. Или пък не съм забелязала ретрогадието на Уран, та затова не е проработил. Никак не понасям и иронични забележки.

За пореден път, НЕ СЪМ ИСКАЛА КОМЕНТАРИТЕ ВИ, не съм пускала и тема защо не работи картата ми. Все пак, благодаря за вниманието и отделеното време, зная че все пак някои съфорумци искрено искаха да помогнат.

Абре що не си тадарашиш тадарайката.
Нескопосано, иронични забележки и кой си позволявал да спори с кралицата? -:))))

Бегай се тепай някъде, че днес ми е ден за махмурлук и искам тишина -:))))

« Отговор #39 -: Август 21, 2012, 01:18:50 pm »
А иначе с изявлението си, че картата ти не работи въпреки едно или друго и собствените ти коментари в тази тема самооборващи крайната ти позиция, самата ти провокира подобна дискусия.

Да не се повтаряме само ще се цитираме -:))))
Госпожата е искрено учудена що за празнословие се изсипа в темата.