Здравей Гост

Натална Луна в аспект към Уран

• 23 Отговора
  • 4231 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Натална Луна в аспект към Уран
« -: Август 29, 2012, 09:29:34 pm »
Скоро попаднах на астро материал за Луната в аспект с Уран, твърдящ, че хората, които са родени с този аспект, освен че имат интереси към астрологията, в сегашния си живот, ще изживеят разширение на съзнанието, и са духовни.

Това бил един от аспектите, които показва, че в още минал живот си започнал да се готвиш за новото ниво на съзнателност и в този живот това ти е даденост - да синтезираш лесно информация, да я подреждаш на космическо ниво, общочовешко ниво, без да изпадаш в крайния субективизъм присъщ за Луната.

Интересно ми е колко човека в този форум имат този аспект, или натална Луна във Водолей. И могат ли да споделят странни събития, които потвърждават горепосочените твърдения.

Аз имам тригон на Луна и Уран съответно в знаците Лъв и Стрелец и започнах да чета натални карти без никаква подготовка, сякаш го бях правила години наред, а с астрология сериозно се занимавам от 12 годишна. Никой от семейството ми не се занимава с астрология. Иначе си спомнях части от миналия си живот. И да вярно е, че се срещам със странни хора и ми се случват странни неща свързани с астрологията. Освен това хората много лесно ми се доверяват да им правя хороскопи и да споделят лична информация с мен.

Лично на мен астрологията ми е дала много отговори, и е едно от малкото неща, които подреждат и обясняват света около мен, "логиката" и до сега не ме е предала, не ме е подвеждала.

Много пъти съм споделяла във форума, че ми е трудно да общувам с водни и земни Луни (на връстниците си) - прекалено са ми субективни и се замислих, че в моето поколение, това са Луните, които не правят аспект с Уран. Всички огнени и въздушни Лунни знаци са аспектирани от него и има една дистанцираност от собствената личност и обективност, която наистина дава свобода на мисълта.

Та интересно ми е в този форум за астрология, има ли сериозно застъпено количество хора с този аспект (Луна оцветена по някакъв начин от Уран).  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

elodiq

• **
  • 903
Re: Натална Луна в аспект към Уран
« Отговор #1 -: Август 29, 2012, 09:37:49 pm »
Не знам моят уран си има само един секстил към венера  :blink: :blink:.

« Отговор #2 -: Август 29, 2012, 10:04:34 pm »
Язе имам Луна във Водолей  :blink:, тригон с Уран (7 градуса), но Уран е в Скорпион ( като стихии са в квадрат).
Силно се надявам, че съзнанието ми се разширява  :blink:, иначе май ще трябва да се лекувам  :lol: ;D
С астрология започнах преди около 15-на  години. Тогава разбрах, че има повече от зодията - научих за луната, планетите, основни аспекти. Даже си купих няколко книги - на Линда Гудман, на Люмиер и още една (подобна на Гудман). Изчетох ги, но всичко свърши до там.
Астрологията наистина може много да помогне на човек. Особено ако човек е объркан ;D. Сега като гледам какво се пише - този човек е такъв, онакъв... но НИКОГА не може да ти каже какво може да постигне. Защо? Ами зависи от човека. Е, но нали всичко е записано в небесата. Явно не.
За мен астрологията е патерица.

*

anili

• *
  • 77
« Отговор #3 -: Август 29, 2012, 10:16:31 pm »
Аз имам Луна(Рак) тригон Уран(Скорпион). Като малка винаги съм се интересувала от зодии, а едва от няколко години научих що е туй  Астрология и се надявам все повече да научавам занапред. А разширение на съзнанието незная, но винаги ме е влякло по-духовното, по-мистичното, нещо отвъд видимото и разбираемото за всички и от пръв поглед.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4 -: Август 29, 2012, 10:23:30 pm »
За мен астрологията е патерица.

:haha: :rolf: добре, това много ми хареса, търсим абсолютната свобода.  ;) За повечето хора наистина е.

Аз имам Луна(Рак) тригон Уран(Скорпион). Като малка винаги съм се интересувала от зодии, а едва от няколко години научих що е туй  Астрология и се надявам все повече да научавам занапред. А разширение на съзнанието незная, но винаги ме е влякло по-духовното, по-мистичното, нещо отвъд видимото и разбираемото за всички и от пръв поглед.

Anili твоят тригон е във водни знаци, това обяснява, защо търсиш ДЪЛБОКОТО и невидимото (Скорпионът е спец тук, а Ракът все пак отговаря за най-ниската точка в хороскопа - ИЦ).  При мен определено огнения тригон дава желание всичко да се разтръби на целия свят (всеки важен аспект на небето го обявявам във Фейсбук... и колкото по-голяма дискусия се предизвика, толкова по-доволна съм. :P)

*

Grace

• 2257
« Отговор #5 -: Август 29, 2012, 10:37:33 pm »
Цитат
Освен това хората много лесно ми се доверяват да им правя хороскопи и да споделят лична информация с мен.

... и на мен, и на много други, когато разберат, че се занимават с астрология. хората обичат някой да им говори за тях, надяват се да надникне в бъдещето им, да даде отговор на проблемите им ... :blink: 
иначе, относно горния ти пост - Уран в аспект към Луната е аспекта на добрите астролози. не знам другите как го чувстват, надали само той е достатъчен, за да обясни влечението към астрологията, но според мен дава усет, интуиция, нюх.
Имам точен тригон Уран/Луна, открих рано астрологията  :blink: и оттогава не сме се разделяли  ;D   

« Отговор #6 -: Август 30, 2012, 07:37:57 am »
Луна ,У11/уранов/ секстил Уран на Асц.- привличам уранови приятели,нестандартни,консервите не ме кефат,сатурн и той водолейски

този асп. верно дава възможност да прогледнеш за невидимите неща,настройвате да вибрираш на високи честоти,улавяш неща ,който не можеш да си обясниш логически
уран е висша октава на меркурий,не те остава цял живот на спокойствие,краде от съня ти,когато ти е интересно и задълбаеш в материята да научиш и още и още,луд умора няма
в същото време редовно форматира миналото,като остава в паметта само стойностни фрагменти,интересните,оргиналните,останалото - "delete",за да има памет за бъдещето- сега,получаваш факсове за бъдещи събития,неясно осъзнати като идея,които в последствие се материализират,но за момента,ако ги споделиш ще те обвинят в налудност
отношенията с околните са на ниво съмишленици, тим, група от равноправни участници,мрази рутина, йерархия и спазване на правила,планиране,стратегии,действа на мига- мисъл- форма, ако не стане, губи интерес,
уран помага много на скорпи луната да не се фиксира за дълго в даден обект,идея,сменя декора често,спасява я и от пристрастност,когато премине в някоя крайност или обсебеност ,бързо сменя фокуса с нов интерес, безпристрастност за скорпи луна звучи като анатема, но уран е  съвпад с диспозиторите марс и плуто,така,че тримата на асц. ми помагат да се спася от някой негативни нюанси на тази отрова,малки дози от нея действат лечебно, грижовно към приятели,но не натрапчиво,уважавам личното им пространство,както и те моето. :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sugar

• 17
« Отговор #7 -: Август 30, 2012, 08:46:03 am »
Аз имам Луна в риби(У4) секстил Уран в козирог(У3).От 14 годишна започнах да се интересувам от астрология най-вече четенето на такъв тип литература.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #8 -: Август 30, 2012, 09:18:07 am »
Луна ,У11/уранов/ секстил Уран на Асц.- привличам уранови приятели,нестандартни,консервите не ме кефат,сатурн и той водолейски

този асп. верно дава възможност да прогледнеш за невидимите неща,настройвате да вибрираш на високи честоти,улавяш неща ,който не можеш да си обясниш логически
уран е висша октава на меркурий,не те остава цял живот на спокойствие,краде от съня ти,когато ти е интересно и задълбаеш в материята да научиш и още и още,луд умора няма
в същото време редовно форматира миналото,като остава в паметта само стойностни фрагменти,интересните,оргиналните,останалото - "delete",за да има памет за бъдещето- сега,получаваш факсове за бъдещи събития,неясно осъзнати като идея,които в последствие се материализират,но за момента,ако ги споделиш ще те обвинят в налудност
отношенията с околните са на ниво съмишленици, тим, група от равноправни участници,мрази рутина, йерархия и спазване на правила,планиране,стратегии,действа на мига- мисъл- форма, ако не стане, губи интерес,
уран помага много на скорпи луната да не се фиксира за дълго в даден обект,идея,сменя декора често,спасява я и от пристрастност,когато премине в някоя крайност или обсебеност ,бързо сменя фокуса с нов интерес, безпристрастност за скорпи луна звучи като анатема, но уран е  съвпад с диспозиторите марс и плуто,така,че тримата на асц. ми помагат да се спася от някой негативни нюанси на тази отрова,малки дози от нея действат лечебно, грижовно към приятели,но не натрапчиво,уважавам личното им пространство,както и те моето. :mellow:

Стреличка, не знаех че Луната ти е в Скорпион.... това наистина ме учуди. :-\ Определено си обективна, рационална, конструктивна и не задълбаваш в емоции и мании. Винаги пишеш по темата, не изгубваш нишката и не ги свеждаш нещата до личните разбирания на Луната...винаги има извеждане на принципи. И като се замисля никога не съм те виждала обидена или засегната /нещо, което една водна Луна прави доста често..../.

Мога да споделя и още нещо по темата - аспектът Луна - Уран е по-лесен от аспектът Луна - Сатурн. Сатурн също дава осъзнаване, осмисляне, но "култивирането" на Луната става, чрез много тежки събития - загуба на работата, недостиг на материални средства, загуба на родител (Сатурн управлява материята, Луната аспектирана от Сатурн, трябва да "ВИДИ" материално събитие, за да "РАЗБЕРЕ"). При Уран стига и едно малко събитие - прочитането на една притча, книга, за да се повдигне нивото на интелекта и менталните способности (Луна). Уран е фин, той "РАЗБИРА" много по-нематериални проявления. Дори само от написан текст (без цветове, форми, без миризми, без емоции, без плътността на материята), може да си изведе информацията, която му е нужна. А на базата на изведени принципи се правят и "предсказанията" - от там и добрите астролози "владеещи" бъдещето (Уран), често имат този аспект.

До някаква степен ми напомня на аспекта между светилата (Слънце-Луна), защото подсъзнателните влечения (Луна), лесно се рационализират, осъзнават и лесно се приемат от другите. Уран помага желанията на Луната да се изпълнят така, че да са коректни към другите хора или по-точно другите хора да намерят полза и за себе си, в тези желания  ;). Лично желание, например, на една Уранясала Луна е да има социална справедливост, нещо, което касае всеки. 

« Отговор #9 -: Август 30, 2012, 09:52:14 am »
 При мен аспекта между Луната и Уран е биквинтил.Луната е в 9дом. Започнах да се интересувам от астрология още на 12-13 г. По това време Урана ми е тръгнал директен по прогресии( ретро е в натала).За съжаление в онези години се намираше информация само за слънчевите знаци и  вечно преписвах в разни тефтери къде каквото ми попадне.Едва след навлизането на интернет в България разбрах,че това е само " върха на айсберга" .
 Мисля,че този аспект влияе върху интуицията ,въпреки че нещата при мен се случват като че на тласъци,на импулси.На моменти просто ми "светва лампата" а друг път ми е трудно.Не мога да кажа дали съзнанието ми се разширява или не и до колко съм духовна,но истината е ,че не съм престанала да търся отговори.
  Сега зацепвам че Диспозитора на Урана ми е в рецепция с Луната. Можем ли да го броим като някаква връзка?
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Asol

• 4140
« Отговор #10 -: Август 30, 2012, 10:12:17 am »
Винаги ми е било интересно защо се акцентира на аспектите на Луна с Уран като фактор за това някой човек да бъде наречен добър астролог - това по-скоро би било предпоставка за добра интуиция, припряност, променливост в настроенията,  а за астрологията е важна и аналитичната мисъл и умението за синтез на голям обем информация. Подобно взаимодействие вероятно би било коз и ще спомага в този процес като допълнителен фактор, но не е задължително да е свързано с астрологията какъвто е случая с посочения по-долу пример.

Шумахер е с подобен аспект.  :blink:
« Последна редакция: Август 30, 2012, 10:23:26 am от Asol »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #11 -: Август 30, 2012, 10:23:22 am »
тъкмо имаме възможност да видим кой във форума има този аспект и от там нататък да следим правилни предсказания и анализи ли прави (случващи се). Иначе това си е основен постулат - Уран отговаря за астрологията, компютрите, високите технологии, които определят бъдещето, чрез които се планира.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #12 -: Август 30, 2012, 10:30:32 am »
  Сега зацепвам че Диспозитора на Урана ми е в рецепция с Луната. Можем ли да го броим като някаква връзка?

да - рецепциите са много силен показател. Винаги давам за пример жената станала един от най-големите секс символи в Европа - Бриджит Бардо - нейната Венера (а Афродита е богинята на сексапила, златната, русата, отговаряща за флирта) е в падение, в Дева, но Меркурий и е във Везни - Дева и Маркурий са във взаимна рецепция.

ББ се изрусява, създава нов образ, и публиката естествено я приема като архетип на Венера. Слънцето и е във Везни, но при една слаба Венера, ББ нямаше да бъде харесвана и идеализирана (Венера в риби дава идеалите, там е в екзалтация).  ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #13 -: Август 30, 2012, 11:06:18 am »
Аз имам Луна в телец в тригон с Уран в дева...Уран е на МЦ. ;D , управлява 3-ти дом..., та в този ред на мисли ще кажа ;D...
Нека говорят останалите за спосоностите и възможностите ми... ;) ;D

http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,1214.0.html
« Последна редакция: Август 30, 2012, 11:11:51 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #14 -: Август 30, 2012, 11:14:41 am »
Винаги ми е било интересно защо се акцентира на аспектите на Луна с Уран като фактор за това някой човек да бъде наречен добър астролог - това по-скоро би било предпоставка за добра интуиция, припряност, променливост в настроенията,  а за астрологията е важна и аналитичната мисъл и умението за синтез на голям обем информация. Подобно взаимодействие вероятно би било коз и ще спомага в този процес като допълнителен фактор, но не е задължително да е свързано с астрологията какъвто е случая с посочения по-долу пример.

Шумахер е с подобен аспект.  :blink:

И аз си мислех за Майкъл. Той има аспекти на Луната и с двете планети, които разисквате тук - Уран и Сатурн. Разучавам му разито и дашамша и разглеждам дашите в надеждата да остане да покара още няколко години.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 30, 2012, 11:29:29 am »
ББ се изрусява, създава нов образ, и публиката естествено я приема като архетип на Венера. Слънцето и е във Везни, но при една слаба Венера, ББ нямаше да бъде харесвана и идеализирана (Венера в риби дава идеалите, там е в екзалтация).  ;)

Още един пример - Мерилин Монро, по същия начин като Бриджит Бардо се изрусява и си създава цялостно нов имидж, дори си сменя имената (от Норма Джийн).

Венера в наталната й карта е "слаба" - в знак на заточение (Овен), но стои най-високо, кулминира около МС. Луна във Водолей и близнашко Слънце.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #16 -: Август 30, 2012, 02:07:11 pm »
Аз имам Луна в Рак в 3 дом тригон с Уран в 7 дом.
От малка се интересувам от зодии, но за пръв път се запознах с хороскопите на 28г.Не съм особено напреднала, може би по натам ще се заема по-задълбочено да я изучавам.
Благодаря на Лили и на другите съфорумници, които доста ми помогнаха.Бях толкова съкрушена,... астрологията ми помогна да  възвърна равновесието си!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 30, 2012, 05:52:13 pm »
При мен Уран е изгряващ или по-скоро вече е изгрял над Асцендента, участва в голям воден тригон с Луна и Марс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #18 -: Август 30, 2012, 06:15:09 pm »
При мен Луна и Уран нямат мажорен аспект (имат 50 градусов), но съм ураново пълнолунна (Слънце водолей, Луна-лъв).  :blink:

п.п.Нямам претенции да съм или бъда някога астролог.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #19 -: Август 30, 2012, 06:51:14 pm »
При мен Уран е в секстил с Меркурий с това си обяснявам интереса към астрологията ,иначе Уран е на 15 във Везни ,а Луната е на 14 във Скорпион-този аспект какъв беше.....
Майка ми е със съвпад Луна със Уран -не се е никога интересувала от астрология за разлика от мен :blink:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК