Здравей Гост

Меркурий преди или след

• 223 Отговора
  • 29150 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Меркурий преди или след
« Отговор #20 -: Септември 02, 2012, 01:47:04 pm »
Не става дума за планета Скаут , а за МЕРКУРИЙ.... :blink:

някои астролози твърдят , че когато той е преди Слънцето ...ичността е по-интуитивна с повече възможности в духовен план.
Когато е след Слънцето говори за ум позоваващ се на факти , логика , доказателства.
Силния Меркурий показва подвижен ум , младежко настроение, умение да говорим , интересни идеи , остроумие....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #21 -: Септември 02, 2012, 01:53:41 pm »
показва подвижен ум

да, сега като прегледах картите на близки познати - хората със Западен Меркурий са "по - тежки", някак по-трудно стават нещата при тях.  ;) И често загубват посоката (и метафорично и реално). Можем дори да поспорим стават ли за шофьори.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Септември 02, 2012, 01:55:15 pm »
Моят Меркурий е западен, директен, в градуса на екзалтация на Слънцето.

По принцип много разчитам на интуиция и интуитивни прозрения, имам си и съответните аспекти и домови позиции.

Но що се отнася до меркуриеви дейности и сфери, предпочитам аналитичния подход и търся логика и в ирационалните хрумвания. Най-малко вяра имам на онези, дето ми излизат с твърдения със следната обосновка: "Защото аз така мисля/казвам". И колкото по-убедени в правотата си изглеждат, толкова съм по-скептична аз.  :mellow:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Септември 02, 2012, 02:04:09 pm »
Силния Меркурий показва подвижен ум , младежко настроение, умение да говорим , интересни идеи , остроумие....

Наблюдавам изявата на Меркурий при двете колежки в офиса.

При едната е във Водолей, Слънце в Риби/Луна в Близнаци - изключително приказлива, но често говори без цел и посока, от време на време се стига до логорея.

При другата е в Дева, Слънце в Лъв/Луна в Стрелец - говори само, когато има да каже нещо, да се включи в дискусията с мнение по същество, борави с факти и аргументация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #24 -: Септември 02, 2012, 02:11:31 pm »
хахах Лили този ти пост е типична проява на Луна в Рак - нещата да бъдат на нейното. Няма значение какво казват правилата.  :rolf: :haha:

Просто не мога да се въздържа.  ;D :P После ме убеждавайте, че водните Луни не са най-субективни.

Или пробвайте да имате шофьор със Западен Меркурий.  :P

Айде по темата - две съученички, заразали висшето си образование (стоматология и биология, обаче завършена с огромни усилия в САЩ) след 6-7 години мъчения, си избраха други професии (сбъркан път - Западен Меркурий в Лъв, Слънце в Рак).

Мерк във Водолей, Слънце Риби - Източен, най-умният ми доцент (3 висши, математиката е сред тях и любител музикант). За мен най-умният човек, който познавам. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Септември 02, 2012, 02:20:15 pm »
хахах Лили този ти пост е типична проява на Луна в Рак - нещата да бъдат на нейното. Няма значение какво казват правилата.  :rolf: :haha:

Съжалявам, но аз боравя с наблюдения и факти.  ;D

Всички без изключение приказливци, кото познавам, имат източен Меркурий. Естествено в тази група попадат и хора, които имат какво да кажат и е цяло удоволствие да ги слушаш, но също така и някои по-елементарни лаладжии, бълващи като папагали заучени фрази.

Изгореният Меркурий е друг случай, при съвпад със Слънцето се изявява доста специфично и често непредсказуемо.

Доколкото виждам, и ти все с примери боравиш - на познати, близки, приятели, съученички и техните гаджета, тук-там преподаватели и други люде от обкръжението ти. И при това си така непоклатимо убедена в своята 100%-ва обективност в оценката, която им даваш.  ;)

Та какво казват "правилата"? Какви правила, първо да се уточним?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #26 -: Септември 02, 2012, 02:21:52 pm »
и аз. и тази дискусия е хубав факт.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Септември 02, 2012, 02:26:37 pm »
и аз. и тази дискусия е хубав факт.  :P

Разбира се, особено за това как всеки намира подходящо огледало за личните си проекции.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #28 -: Септември 02, 2012, 02:48:39 pm »

Шумахер има Мерк след Слънцето. Явно не му се е отразил толкова зле на шофирането ;D .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Септември 02, 2012, 03:00:14 pm »

Шумахер има Мерк след Слънцето. Явно не му се е отразил толкова зле на шофирането ;D .

Туй е защото Анабел не го познава.  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #30 -: Септември 02, 2012, 03:16:36 pm »
моя Меркурий е след Слънцето ми, в 0.27* в телец/ в края на 8дом...в натала ми е силен Меркурий/ Ац -дева ; МЦ- блзн /...професията ми е  по Меркурий ...като чета сега -източен/западен Меркурий се сещам за мъжки/женски Меркурий- единия е интуитивен  и сензитивен,другия е по-логичен и  основаващ се на факти......
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Септември 02, 2012, 03:29:37 pm »
-източен/западен Меркурий се сещам за мъжки/женски Меркурий- единия е интуитивен  и сензитивен,другия е по-логичен и  основаващ се на факти......

Изключение съм виждала при западен Меркурий във воден знак, разположен след Слънцето - някои от тях повече разчитат на интуиция и лични впечатления, отколкото на факти. Но зависи също така от аспектацията му и от много други фактори, които трябва да се вземат под внимание. Трудно е да се правят достоверни заключения само според позицията преди/след.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #32 -: Септември 02, 2012, 03:45:27 pm »
-източен/западен Меркурий се сещам за мъжки/женски Меркурий- единия е интуитивен  и сензитивен,другия е по-логичен и  основаващ се на факти......

Изключение съм виждала при западен Меркурий във воден знак, разположен след Слънцето - някои от тях повече разчитат на интуиция и лични впечатления, отколкото на факти. Но зависи също така от аспектацията му и от много други фактори, които трябва да се вземат под внимание. Трудно е да се правят достоверни заключения само според позицията преди/след.

западен...ама във воден знак-...водата е интуитивна,а стихията е с доста силно влияние...."интуитивна логика"- що не  :P...
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #33 -: Септември 02, 2012, 03:47:22 pm »

в случая грешиш (но нали имаш западен Мерк, простено ти е).  ;)

грешните предположения по коя планета са?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Септември 02, 2012, 03:48:40 pm »
западен...ама във воден знак-...водата е интуитивна,а стихията е с доста силно влияние...."интуитивна логика"- що не  :P...

Най-вече ако е в Скорпион /марсова диспозиция/ - тук наистина логическите връзки са по-развити, било то и на интуитивна основа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Септември 02, 2012, 03:49:12 pm »

Факт. Но е щрих , който прави по-ясна и светла картината.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Септември 02, 2012, 03:49:25 pm »

в случая грешиш (но нали имаш западен Мерк, простено ти е).  ;)

грешните предположения по коя планета са?

В случая просто се шегувам бе, душа.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Септември 02, 2012, 03:51:13 pm »
Но е щрих , който прави по-ясна и светла картината.

Стига да могат накрая да се наредят всички щрихове в права линия.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Септември 02, 2012, 03:55:59 pm »
Но е щрих , който прави по-ясна и светла картината.

Стига да могат накрая да се наредят всички щрихове в права линия.  :blink:

Вместо да философстваме...да събечем един меркурий... :blink:
Моя е достоен за анализ. Нямям нищо против.
6:45 стрелец по тропикал. ;) Преди слънцето в 1-ви дом в стрелец.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Септември 02, 2012, 03:58:52 pm »
Твоят е фазов, ретрограден и изгорен - специфичен случай.

А защо да го подлагаме на анализ, каква теза ще доказваме? :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.