Здравей Гост

Меркурий преди или след

• 223 Отговора
  • 29077 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Меркурий преди или след
« Отговор #160 -: Септември 03, 2012, 07:23:24 pm »
Лили, именно, филм без режисьор и сценаристи няма, нищо че не ги виждаме и са "зад сцената" (западни) - те осмислят процеса стъпка по стъпка като претеглят много "за" и "против". Докато един източен Меркурий може да е от първите редици в "боя", но стратегията я води някой друг, но пък в негови ръце е самото приложение на идеята, да я наложи - той е "актьора".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #161 -: Септември 03, 2012, 07:28:28 pm »
Лили, именно, филм без режисьор и сценаристи няма, нищо че не ги виждаме и са "зад сцената" (западни) - те осмислят процеса стъпка по стъпка, претеглят много "за" и "против". Докато един източен Меркурий може да е от първите редици в "боя", но стратегията я води някой друг, но пък в негови ръце е самото приложение на идеята, да я наложат - той е "актьора".

Не се изживявам като режисьор и сценарист  :blink:, но наистина тези със западен Меркурий като че ли сме по-склони да претегляме, да се колебаем преди да вземем решение или да изберем дадена алтернатива. Понякога това колебание ми създава големи главоболия, а сцената обича актьори, а не тези, които пишат сценария.  ;D Въпросът при актьорите е дали ще си истински актьор или посредствен статист.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #162 -: Септември 03, 2012, 07:33:24 pm »
Е, аз метафорично се изразих. :blink: За другото - "Всяка жаба да си знае гьола".  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #163 -: Септември 03, 2012, 07:34:18 pm »
Е, аз метафорично се изразих. :blink: За другото  - "всяка жаба да си знае гьола".  ;D

И аз ;D, а за второто също си права.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #164 -: Септември 03, 2012, 07:39:08 pm »
Това е хубаво, че имате баланс в екипа между източни и западни Меркурии.

*

Papy

• 4343
« Отговор #165 -: Септември 03, 2012, 07:43:20 pm »
Леко почвам да се дразня

Поредната тема, в която знаещите тук нищо не казаха съществено
Добре че незнаещите научихме нова думичка-Хеликална

Интересно 2-3-те според море от тук присъстващите, които знаят що е то, на какъв ли процент възлизат? Може би същия процент вероятност да се научи нещо от тук?

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #166 -: Септември 03, 2012, 07:47:00 pm »
Леко почвам да се дразня

Поредната тема, в която знаещите тук нищо не казаха съществено
Добре че незнаещите научихме нова думичка-Хеликална

Интересно 2-3-те според море от тук присъстващите, които знаят що е то, на какъв ли процент възлизат? Може би същия процент вероятност да се научи нещо от тук?

Papy - тук няма да се научиш на астрология, тук се чати..., спамва. Демонстрации, ала - бала. А и най-важното - хороскоп на парче не се гледа.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
« Отговор #167 -: Септември 03, 2012, 07:53:35 pm »
Кой го интересува хороскоп-говорихме за меркурий
Очаквах някой просто и ясно да каже: при рду=>
-източен:
-западен:
И тва от опит и собствено разбиране/логика

Ама не
100 страници глупости

Само лили каза нещо подобно на очакваното (поне от мен)

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #168 -: Септември 03, 2012, 07:54:08 pm »
Цитат

Обаче както в Менделеевата таблица, така и в четиризначната таблица (любимата тригонометрия  :P) има обща логика и тя е "божествена" усещаш, че няма нищо случайно в природата. Навързано е всичко. В един триъгълник, не може 3 ъгъла да са тъпи,  :P, два съседни ъгъла или са по 90 градуса (определят правия ъгъл - най близкото разстояние  ;)) или единият винаги е по-голям - доминиращ, синусоидата винаги има "връх" и "дъно", както и "период", всяка числова редица (линейно множество) си има лимес, дори да клони към безкрайността, защото иначе не можем да оперираме с нея.  и т.н и т.н.

Anabell, математиката е царицата на точните науки и в името на тая нейна точност съм длъжен да отбележа, че болднатото
твърдение е невярно  :mellow: . Има числови редици, които имат граница, и такива които нямат. Първите са наречени сходящи, а вторите разходящи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #169 -: Септември 03, 2012, 07:54:41 pm »
Това е хубаво, че имате баланс в екипа между източни и западни Меркурии.

И статистиката в анкетата засега показва равномерно разпределение, така че и тук сме в относителен баланс. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #170 -: Септември 03, 2012, 07:56:19 pm »
Anabell, математиката е царицата на точните науки и в името на тая нейна точност съм длъжен да отбележа, че болднатото твърдение е невярно  :mellow: .

На кой му пука  ;D, важното е да имаме с какво да репликираме, дори ако с репликата си не казваме нищо смислено.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #171 -: Септември 03, 2012, 07:57:24 pm »
Papy, във форумите никой не е длъжен да учи друг на нещо. В крайна сметка можеш да проявиш самоинициатива и сама да потърсиш нещо по въпроса, ако нещо от писаното дотук не те устройва. Лили и практически пример даде на действие при двата типа Меркурий. Кое не разбра ?

*

Papy

• 4343
« Отговор #172 -: Септември 03, 2012, 08:00:08 pm »
Лили я разбрах

Къде написах, че някой ми е длъжен?
Теорията си е теория, практиката е важна
Тук искам практика аз

*

Lillie

• 30532
« Отговор #173 -: Септември 03, 2012, 08:01:44 pm »
Лили и практически пример даде на действие при двата типа Меркурий. Кое не разбра ?

Ааа, нИдей така ма, како ;D, че вече съм набедена за субективна и примерите ми са все такива - лични и целящи да ми изтъкнат Меркура.

Теорията си е теория, практиката е важна
Тук искам практика аз

Не разбра ли, че тук ще се играе според правилата - сатурновите!  ;D
Ако ще и да е само на теория, не е важно какво казват опитът и практиката!

:rolf: извинете, но още веднъж съм принудена много да се съглася с море.

:72:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #174 -: Септември 03, 2012, 08:04:41 pm »
Цитат
Освен това написах, че само едното положение на Меркурий не означава нищо извън хороскопа. Все едно да ти отрежа главата и да я показвам и да питам някой какво ще ми каже за теб.Има хиляди мъже и жени с разнообразни положения на Меркурий. Нито са женчовци, нито мъжкарани, нито са кофти. Това е как стават връзките в мозъка, как се складира информация и как се обработва.

Извинете дами, но не смятам да си губя времето в женски пазар.

:rolf: извинете, но още веднъж съм принудена много да се съглася с море.

*

Asol

• 4140
« Отговор #175 -: Септември 03, 2012, 08:05:13 pm »
Papy, теорията е написана на база практика. Оттам нататък можеш да надграждаш, разширяваш и допълваш съобразно собствения си опит. Иначе практиката можеш и сама да си я създадеш, като имаш наблюдение на хора от твоето обкръжение с двата типа Меркурий.

*

Papy

• 4343
« Отговор #176 -: Септември 03, 2012, 08:07:06 pm »
Асол, спориш с мен заради спора или?

Аз имам наблюдение над 10, ти над 10
Заедно имаме наблюдение над 20,ок?

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #177 -: Септември 03, 2012, 08:14:42 pm »
Цитат

Обаче както в Менделеевата таблица, така и в четиризначната таблица (любимата тригонометрия  :P) има обща логика и тя е "божествена" усещаш, че няма нищо случайно в природата. Навързано е всичко. В един триъгълник, не може 3 ъгъла да са тъпи,  :P, два съседни ъгъла или са по 90 градуса (определят правия ъгъл - най близкото разстояние  ;)) или единият винаги е по-голям - доминиращ, синусоидата винаги има "връх" и "дъно", както и "период", всяка числова редица (линейно множество) си има лимес, дори да клони към безкрайността, защото иначе не можем да оперираме с нея.  и т.н и т.н.

Anabell, математиката е царицата на точните науки и в името на тая нейна точност съм длъжен да отбележа, че болднатото
твърдение е невярно  :mellow: . Има числови редици, които имат граница, и такива които нямат. Първите са наречени сходящи, а вторите разходящи.

да попрявам се, исках да наблегна на лимеса и изобщо не мислях за разходящите. Мислех за функциите и операциите с тях. Благодаря за намесата, защото си прав, че без разходящи не може.  ;)

Всяка числова сходяща редица си има граница.  ;) :P
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 08:19:16 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Asol

• 4140
« Отговор #178 -: Септември 03, 2012, 08:19:04 pm »
Papy, ми имай повече - кой ти пречи ? Или ти търсиш достатъчно представителна статистическа извадка, за да го приемеш или отхвърлиш?  Ти си тази която се дразни и е в гамата на емоция от типа "спор" и несъгласие спрямо други потребители за нещо.
Опитвам се да обясня  принципа, че дали ти ще го изследваш или ще ти го каже някой друг от собствени наблюдения няма голяма разлика. Пък и зависи кой ти го казва, защото субективност винаги има, поне ако е - твоята субективност да е. Основното обаче е долу горе ясно.

*

Papy

• 4343
« Отговор #179 -: Септември 03, 2012, 08:21:27 pm »
Търся достатъчно представителна извадка, за да го приема или отхвърля

Радвам се, че имаш отношение към мен :)