Здравей Гост

Градуса на Вашия АСЦ

• 26 Отговора
  • 3851 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Градуса на Вашия АСЦ
« -: Септември 04, 2012, 02:10:55 am »
В кой градус и знак се намира АСЦ-то Ви? Има ли аспект м/у управителя и АСЦ?

Как се изявява управителя и има ли аспекти  със светилата?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Градуса на Вашия АСЦ
« Отговор #1 -: Септември 04, 2012, 05:06:58 am »
19 Козирог. Няма аспект със Сатурн, който има аспекти със светилата - съвпад с Луна и квадрат със Слънце. Изявява се мощно. Физиологически съм ъгловата, коза, доста издръжлива. Емоционално по-скоро сдържана на първо виждане. После Сатурна заминава в коша. Транзитите му са традиционно най-ярко изявените и най-усещаните от мен. Другите трябва да ги разгадавам и да ги търся, неговите хич нищо да не разбирах, пак щяха да са ми ясни.

« Отговор #2 -: Септември 04, 2012, 10:35:59 am »
Асцендента ми е на 18гр. Дева.Меркурий е на 24гр. Близнаци съвпада със Слънце на 18гр. в Близнаци.Квадратура.
 Близнашката ми същност копнее за бърборене,събиране на информация каквато ще да е без да може да вникне на дълбоко в нещата.Буквално иска да прелети ниско с бясна скорост :blink:  Обаче  на Девата не и се дрънкат празни приказки,предпочита да си замълчи ако няма нещо важно за казване.Иска да дълбае на дълбоко и да стигне до същноста на нещата.Да разбере детайлите и ако може всичко да е систематизирано и подредено.Постоянно противоборство между различните потребности.
 Смятам ,че и Сатурн има голяма роля в цялата тази работа,защото съвпада със Слънцето  и квадратира асцендента. На 13 гр. е от Мерка ,но  е в същия знак.Усещам се по-скоро като Дева/Козирог от колкото като Близнаци.

Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Септември 04, 2012, 10:55:15 am »
АС в 19 гр. с минутки Скорпион /ако не съм родена няколко минути по-рано/, съвпад съз Зубен Елшемали - дясната щипка на Скорпиона. Фас на Слънце, терма на Юпитер /при малко по-ранно раждане - терма на Меркурий/.

Класическият управител е в знаков тригон с АС, в долна кулминация, фас на Сатурн и терма на Венера /рецепция с Венера по терма/. Има точен тригон с Луната, която е разположена във фас на Венера и терма на Марс. Полусекстил със Слънце, което е във фас на Марс и терма на Венера. Венера е в собствен фас и терма на Марс /рецепция/, Меркурий е във фас на Слънце и собствена терма, в градуса на екзалтация на Слънцето. Доколкото разбрах от Марая, видим и фазов, директен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #4 -: Септември 04, 2012, 10:55:58 am »

Асцендент във 2` на Скорпион. Разглеждам като управител Марс /в Рак/; Асцендентът е в съвпад с Уран /в 4`на Скорпион/ и Раху.

Асцендентът сключва квадрат с Марс, който е близо до МС, откъм 9-тия дом. Квадратът е източник на напрежение и енергия, в случая обаче стихията е една и съща - вода /на Асцендента Скорпион и Управителя Марс в Рак и това донякъде прави нещата малко по-приемливи като изява/.

Управителят Марс сключва секстил със Слънцето.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #5 -: Септември 04, 2012, 11:23:51 am »

Асцендент във 2` на Скорпион. Разглеждам като управител Марс /в Рак/; Асцендентът е в съвпад с Уран /в 4`на Скорпион/ и Раху.

Асцендентът сключва квадрат с Марс, който е близо до МС, откъм 9-тия дом. Квадратът е източник на напрежение и енергия, в случая обаче стихията е една и съща - вода /на Асцендента Скорпион и Управителя Марс в Рак и това донякъде прави нещата малко по-приемливи като изява/.

Управителят Марс сключва секстил със Слънцето.
Би ли обяснила малко по-подробно.(АЦ в Дева се обажда).Как върху Скорпионския асцендент ти влияе планета като Уран и съответно самата квадратура с Марс. То е ясно за всички ,че квадратурата създава напрежение,но в какво се проявява и с какво помагат приятелските знаци.Един пример би бил много полезен.

*

911

• *
  • 137
« Отговор #6 -: Септември 04, 2012, 11:59:08 am »
АЦ на 3гр.  в Телец. Венера в 7ми,(13 гр) Скорпион - опозиция АЦ, в съвпад с Плутон,секстил МЦ ,секстил Сев.възел, секстил Нептун,секстил Уран,квадрат Сатурн,секстил Юпитер , полу-секстил Марс.

Луна в 12ти ми е кацнала на АЦ..

Всички ми казват ,че съм творческа ( леко смахната  ;D ) личност :))

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #7 -: Септември 04, 2012, 01:18:48 pm »
Би ли обяснила малко по-подробно.(АЦ в Дева се обажда).Как върху Скорпионския асцендент ти влияе планета като Уран и съответно самата квадратура с Марс. То е ясно за всички ,че квадратурата създава напрежение,но в какво се проявява и с какво помагат приятелските знаци.Един пример би бил много полезен.

Уран в наталната карта е ретрограден; съвпадът на Асцендента с Раху също оказва влияние - малко ми е трудно сама да си дам "оценка"  :rolleyes: или "описание"...

Асцендент Скорпион не славят като много общителни; общо взето можем да привлечем вниманието на този, който ни интересува, другите са някак "извън" полезрението на вниманието.

Уран дава егоцентрични и ексцентрични хора - това е  :blink:, подчертавам първото  :blink:
Животът обаче ме е свързал с мъж със Слънце в Скорпион и слънцето е в съвпад отново с Уран /в наталната му карта/ и този човек ме учи да се променям...

Квадратурата на Уран на Асцендента и самият Асцендент с Марс дава едно точно определено качество - Знаеш какво искаш и го искаш веднага! :blink: Дори ти стига и куража да го направиш...  :mellow:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #8 -: Септември 04, 2012, 01:24:51 pm »
Квадратурата на Уран на Асцендента и самият Асцендент с Марс дава едно точно определено качество - Знаеш какво искаш и го искаш веднага! :blink: Дори ти стига и куража да го направиш...  :mellow:

А, това си е чисто скорпионско и без квадратури.  ;D Фокусира ли се на нещо, не пуска докато не го получи, ако ще света да обърне (освен ако просто загуби интерес сам). Ползва всички налични методи, връзки, хора, всичко се вкарва в плана, няма не искам, няма недей.  ;D

« Отговор #9 -: Септември 04, 2012, 02:06:33 pm »

А, това си е чисто скорпионско и без квадратури.  ;D Фокусира ли се на нещо, не пуска докато не го получи, ако ще света да обърне (освен ако просто загуби интерес сам). Ползва всички налични методи, връзки, хора, всичко се вкарва в плана, няма не искам, няма недей.  ;D
  Нали знаеш кой знак е с най-добрата защита и кой с най-доброто нападение. Рак и Скорпион.Рака е предпазлив. Скорпионът обича да получава това ,което иска ,но е способен да планира и да чака с години докато дойде най-подходящия момент. Уран е този който казва "ВЕДНАГА"

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #10 -: Септември 04, 2012, 02:26:50 pm »
Асц. Дева на 18 градуса -Управител-Меркурий -10 в Лъв
Секстил с Луна в Скорпион на 14 ...
АСЦ Квадрат със Сатурн на 18 в Близнаци
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #11 -: Септември 04, 2012, 02:30:59 pm »
  Нали знаеш кой знак е с най-добрата защита и кой с най-доброто нападение. Рак и Скорпион.Рака е предпазлив. Скорпионът обича да получава това ,което иска ,но е способен да планира и да чака с години докато дойде най-подходящия момент. Уран е този който казва "ВЕДНАГА"

Мммм.... зависи. Аз имам съвпад на Уран със скорпионското Слънце, но мога да чакам, стига да си заслужава. Естествено, предпочитам да е всичко и веднага, но една стойностна цел мога да я планирам години наред и да я преследвам.

« Отговор #12 -: Септември 04, 2012, 03:07:20 pm »
Хубаво де,сподели нещо. Как усещаш нещата :blink:  Идеята е(поне така я разбирам) не само да се напишат аспектите,но и да споделиш как усещаш връзката между асцендент,управител и т.н.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #13 -: Септември 04, 2012, 03:18:26 pm »
AS на 3*25' в Дева - Меркурий е неаспектиран 29*11' в Скорпион в съвпад с ЮЛВ и с IC, опозиция на МC, значи прави квадрати с AS i DS, което може би е добре в моя случай, да не хапя много много ...:))) Много говоря някой път, обяснявам докато не ме разберат, трябва да усвоя такт и дипломатичност, да слушам другите, да ги оставям и те да се изкажат, да уважавам мнението им, без да го приемам лично, незнам....много е трудно като е неаспектиран...
« Последна редакция: Септември 04, 2012, 03:26:54 pm от ini »

« Отговор #14 -: Септември 04, 2012, 04:49:28 pm »
Привет
АС в дева -16.05 , меркурий в близнаци-3.32.
Меркурий тригонясва  юпитер , уран , и  плутон , които  са  на  АС.
Та  това  чудо  съм  аз ;)
Сама   се  плаша  от  себе  си  - много  говорене,  обаче  много ...
а  по  АС ,  чистя  и  подреждам  всичко  до  полуда  / само  дето  не  меря  с  линия  в  гардероба ,  където  дрехите  трябва  освен  всичко  да  са  подредени преливайки се цвят в цвят  като  многоцветна  дъга ,     ...   :yahoo:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Септември 04, 2012, 05:35:27 pm »
После ще има ли кратко разяснение/обобщение или всеки си изброява позициите за нуждите на статистиката? :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #16 -: Септември 04, 2012, 05:40:28 pm »
После ще има ли кратко разяснение/обобщение или всеки си изброява позициите за нуждите на статистиката? :)

;D Мисля, че винаги е имало...и този път ще има. ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #17 -: Септември 04, 2012, 06:17:25 pm »
Хубаво де,сподели нещо. Как усещаш нещата :blink:  Идеята е(поне така я разбирам) не само да се напишат аспектите,но и да споделиш как усещаш връзката между асцендент,управител и т.н.
Доста наблягам на чистенето ,подредбата на дома а също и доста говоря....-типична Дева-така го чувствам
Иначе Меркурий не образува аспект с АСЦ
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #18 -: Септември 04, 2012, 08:42:03 pm »
26,53 в Рак, Луна в Овен на МЦ в секстил със Слънцето. До сега съм си открила рачешкото от тук, от там, ама ша го докопам, любов към готвенето. Овенското е ясно, все с главата в стената. Много съм противоречива с тези вода и огън, ту ми харесва нещо, ту не ми харесва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Септември 04, 2012, 09:13:32 pm »

;D Мисля, че винаги е имало...и този път ще има. ;D ;)

Чудя се дали ми е в терма на Юпитер или на Меркурий, че тия индийски варги съвсем ме объркАха.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.