Здравей Гост

Прогресивните Лунации

• 60 Отговора
  • 9984 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Прогресивните Лунации
« Отговор #40 -: Октомври 05, 2013, 07:10:16 pm »
При мен остават 4 градуса до прогресивното новолуние, и го усещам вътрешно като пълен баланс между съзнавано и несъзнавано, мъжки и женски аспект на личността.

*

ivola

• 41
« Отговор #41 -: Октомври 05, 2013, 08:39:32 pm »
Следващия месец ми предстои прогресивно новолуние в Стрелец - 9 дом , в квадрат с нат. Венера в 6 дом. А,и соларната Венера е в точен съвпад с прогресивното новолуние.Очаквам работа в чужбина или с чужденци :rolleyes:

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #42 -: Октомври 06, 2013, 06:39:56 pm »
Здравейте :blink:
Скоро ми предстои прогресивно пълнолуние по оста 1-7 дом ,някой ако е преживявал такова ,ще се радвам да сподели :blink: :blink:

« Отговор #43 -: Октомври 07, 2013, 02:26:12 am »
   Миналата година в началото на ноември съм имала прогресивно пълнолуние - искам да отбележа, че освен това прогресивното Слънце прави съвпад с наталната ми Луна, а прогресивната Луна е в опозиция към нея - много интересна комбинация - прогр.Слънце в 9-ти дом, сътоветно прогр.Луна в 3 дом. Към настоящия момент, прогресивното Слънце все още е в съвпад с наталната ми Луна, а прогресивната Луна джътка из 4-ти дом...Доста неща се промениха от тогава - старата връзка, продължава като приятелска - няма огорчени и обидени. Започнах нова връзка с по-голям господин от мен чужденец, пътувах на 2 пъти за да се видя с него, ежедневно си общуваме все още...и вече съм безработна, напуснах работа. Има желаещи за запознанства с мен, с цел по-сериозно обвързване - амаааа - не знам...Сериозно съм се замислила да напускам страната - в посока Запад ....

Дааам, тогава съм имала намерения, сега вече е факт, повече от половин година съм зад граница, животът ми тече в друга посока, нова среда, нова работа като професия, от документалист станах сервитьорка  :blink:...Връзката с въпросния господин продължава - все така на разстояния...но почнах и друга паралелна връзка...Да видим накъде ще ме отвее вятъра....
Като заключение - вярно е че в рамките на 1-2 години се случват значителни събития след прогресивна лунация...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #44 -: Ноември 10, 2013, 06:09:09 pm »
Дейзи, прогресивната лунация, според мен, е от огромно значение.
Последното ми прогресивно новолуние - ден след раждането на детето ми. Пада ми се на 3гр под К7 в натала и на 2гр преди К6 в прогресивната карта.
Догодина, пак на същата дата, ми се пада първата четвърт /квадрат/, като Луната е в 9 дом на прогресивната карта и върху МЦ на наталната. Дали пък няма да емигрирам? Никога не съм мислила, че мога да го направя.
В картата на детето пр. Луна влиза в 7 натален, но в прогресивната карта е откъм шести в съвпад с Нептун и опозиция на Сатурн.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #45 -: Ноември 10, 2013, 06:39:40 pm »
И за мен прогресивните лунации са с огромно значение,поне в моята карта.Както вече съм писала при съвпад на прогресивна Луна с натално Слънце се запознах с бившия ми мъж,а при прогресивно новолуние в 7 дом се омъжих.След 2 месеца ми предстои прогресивно Пълнолуние в 1 дом,като точно както и при Дейзи прогресивното ми Слънце прави съвпад с наталните ми Луна и Плутон,а прогресивната ми Луна е опозиция на тях.Всичко това е по оста 1-7 дом.Yaya според теб как мога да го тълкувам .Луната ми е упр.на 5 дом,Слънцето на 6 ,а Плутон на 9 дом

*

Yaya

• 2265
« Отговор #46 -: Ноември 10, 2013, 06:51:00 pm »
Това е силно емоционален период, Карита. Може би ще бъдеш изправена пред обстоятелства, които ще те накарат да си спомняш с носталгия за отминали събития и спокойствие. Разбирам, че Луната е в 1 дом. Не гледай управляваните домове, при прогресивните лунации гледай дома и знака, в които прогресира Луната и след това аспектите. Пълнолунията показват плодовете, които си посяла през новолунието. Един вид, сега ще разбереш дали си е струвал целия този труд последните 14г и дали те устройват резултатите от него.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #47 -: Ноември 10, 2013, 07:01:10 pm »
Moje li nqkoi da mi obqsni kak deistvat progresivnite lunacii, dokolkoto znam ot Mirabella , sam imal progresivno palnolunie kogato Progresivnata mi luna e napravila opoziciq na natalnoto slance , t.e. Progresivno novolunie idva kogato Pr. Luna savpadne s natalnoto slance vqrno li e ili gresha?

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #48 -: Ноември 10, 2013, 07:10:12 pm »
Това е силно емоционален период, Карита. Може би ще бъдеш изправена пред обстоятелства, които ще те накарат да си спомняш с носталгия за отминали събития и спокойствие. Разбирам, че Луната е в 1 дом. Не гледай управляваните домове, при прогресивните лунации гледай дома и знака, в които прогресира Луната и след това аспектите. Пълнолунията показват плодовете, които си посяла през новолунието. Един вид, сега ще разбереш дали си е струвал целия този труд последните 14г и дали те устройват резултатите от него.
Да и аз това съм чела от Ръшман,че ще бера плодовете от новолунието.Реално събитие да не очаквам :-\
А колкото до резултатите изобщо не ме устройват :'(

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #49 -: Ноември 10, 2013, 07:15:37 pm »
Moje li nqkoi da mi obqsni kak deistvat progresivnite lunacii, dokolkoto znam ot Mirabella , sam imal progresivno palnolunie kogato Progresivnata mi luna e napravila opoziciq na natalnoto slance , t.e. Progresivno novolunie idva kogato Pr. Luna savpadne s natalnoto slance vqrno li e ili gresha?
Да,правилно си разбрал,както Yaya вече е споменала много е важен домът в който се случва

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #50 -: Ноември 10, 2013, 07:22:47 pm »
da no progresivniq dom li vajen ili natalniq dom ....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #51 -: Ноември 10, 2013, 07:27:06 pm »
Ми не е съвсем така. Прогресивното новолуние/пълнолуние е, когато прогресивните Слънце и Луна съвпаднат. Поради движението на светилата на принципа ден-година, домовете, в които това се случва, са различни и фокусът зависи от наталната позиция на Слънце/Луна.
Другата възможност е пр Луна да аспектира нат. Слънце, като това се брои за аспект на пр. Луна, съответно на пр. Слънце. При тях по-съществена е позицията по дом/знак, както и смяната им при движението през еклиптиката.
Честно, нямам спомен какво съм обяснила по-рано  :rolleyes:
При мен лично, новолунието беше по 6/12, а пълнолунието го очаквам след 9г по 1/7. Кофти домове, ама кво да се прави.

Гого, докато пишех и ти постна. Важни са и двата дома. Все пак наталът е латентен, а прогресивната карта се променя заедно с купсидите. Гледай аспектите между тях двете също.

А Шопенхауер

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #52 -: Ноември 10, 2013, 07:41:18 pm »
Da pri men progesivnoto palnolunie e podeistvalo , zagubih si rabotata togava , bilo e po osta 4-10 ( natalni domove), smqna na socialniq status ......  Mirabella  togava mi kaza 4e nai loshoto ve4e e otminalo .... ujasno beshe , Dobre a Pr. Palnulunie shte ima li oshte diestvie za izvestne period , moje li otnovo da dade neshto?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #53 -: Ноември 10, 2013, 07:58:46 pm »
Представи си цикъла на Луната през месеца след твоето раждане - новолуние, млада луна, първа четвърт, нарастваща, пълнолуние, намаляваща, последна четвърт, стара луна. Това е. Сега си представи, че при новолуние засаждаш, после отглеждаш, при пълнолуние береш и накрая консумираш.

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Ноември 11, 2013, 07:09:27 am »
След месец ми предстои прогресивно пълнолуние, т.е. тогава аспектът между пр. Слънце и пр. Луна става точен.
Приключва важен астрологичен цикъл, в моя случай не бих го нарекла апогей, експанзия не се наблюдава. По-скоро се чувствам сякаш се намирам пред края на нещо важно, усещам и недостиг на енергия. По същото време и тр. Сатурн ще прави точен съвпад с АС.

Интересно е да се види какви аспекти сключва прогресивното новолуние или пълнолуние.

И ако няма сходящи, може би последният разходящ показва как и с какво човек излиза от ситуацията.
При мен последните аспекти на пр. Луна бяха квадрат със Сатурн и съвпад с Уран (в радикса имам квадратура Сатурн/Уран). Скоро други мажорни аспекти не предстоят, след 8-9 месеца пр. Луна ще направи съвпад с АС.

По време на пр. новолуние започнах първата си сериозна работа, на трудов договор. Може да се каже, че тогава е започнал професоналният ми път.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #55 -: Ноември 11, 2013, 07:43:46 am »
Лили, колко градуса отчиташ за разходящ и сходящ аспект на прогресивна лунация?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Ноември 11, 2013, 07:47:53 am »
Не им отпускам широки орбиси, мисля че от 1 до 3 гр. е достатъчно.

Става въпрос за аспекти с други планети?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #57 -: Ноември 11, 2013, 07:58:22 am »
Да, нали ти това имаше предвид - аспекти на пр. слънце и луна с натални планети преди точния аспект между тях. При мен разходящият аспект е съвпад с натална венера и юлв - самото прогресивно новолуние е на 3.5 градуса от нея.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Ноември 11, 2013, 08:00:49 am »
Да ти кажа, аспектите на пр. Луна най-силно ги усещам на 30 мин. преди и след точния аспект. Дирекциите също така работят при мен. Как е при другите, не знам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #59 -: Ноември 11, 2013, 08:26:27 am »
Сега съвпада на пр. луна с натална венера започнах да го усещам когато стана разходящ. Придойде ми само едно желание да харча пари ;D е имаше и желание за любов ама го пресякох в началото още, няма как да се изпълни, простих се с всички илюзии вече