Здравей Гост

Цветовете и кристалите във ведическата астрология

• 71 Отговора
  • 10695 Прегледи

*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Цветовете и кристалите във ведическата астрология
« Отговор #1 -: Септември 05, 2012, 02:02:34 pm »
Благодаря!  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Септември 05, 2012, 02:43:42 pm »

Ако не ти е проблем, да ми подшушнеш и на мен какво да си сложа.  :-[ Много ще ми е нужен късмет през следващата година... Между другото, тотално наобратно от вкуса ми, който винаги ме е карал да нося бели метали, тази година изпитвам някаква любов към жълтото злато... Досега съм се сдобила само с една гривна и чифт обеци, но е факт, че нещо се сбърках.  :-[

Довечера ще ти разгледам картата и ще пиша.

Уфф, да свършва тоя ден, вече съм в лежерно настроение, с нагласа да си почивам 4 дни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3 -: Септември 05, 2012, 03:48:07 pm »
Довечера ще ти разгледам картата и ще пиша.

Уфф, да свършва тоя ден, вече съм в лежерно настроение, с нагласа да си почивам 4 дни.

Много ще съм благодарна! Изчетох статиите, не съм сигурна дали правилно съм избрала сега злато да нося, че има и черен диамант едното...  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Септември 05, 2012, 03:53:41 pm »
Това се гледа индивидуално според ведическата карта, т.е. натални предпоставки плюс евентуално да се подсили влиянието на някой текущ фактор /ако е благоприятен/.

По принцип обичам да нося сребро, а ако е със скъпоценни камъни - бяло злато. Жълто злато не харесвам, много ми простее.
В моя случай се препоръчват камъни на Венера и Меркурий - диамант и изумруд. Влиянието на Сатурн не искам да подсилвам, нищо че ми е Раджа йога карака, достатъчно дискомфорт ми носи в живота "дъртият скъперник", пък и в навамша не е особено благоприятно поставен, за разлика от Венера и Меркурий.

В ежедневието нося малки обечки с диамантчета, а от време на време за по-специални случаи слагам комплект обеци и пръстен с изумруд и малки диамантчета - те ми останаха от майка. Но принципно златни бижута със скъпоценни камъни не обичам, макар че наследих доста такива, стоят си в кутийката. Предпочитам сребро с черен оникс или аметист, харесвам много и зелен нефрит.

« Последна редакция: Септември 05, 2012, 04:01:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5 -: Септември 05, 2012, 04:36:14 pm »
Аз бят с басолютно същия вкус до тази година. какво е станало тази година, не знам, но изведнъж взех буквално да се влюбвам в бижута от жълто злато и то винаги с черни камъни... Не знам как да си го обясня. Всичките са жълто злато с черен камък.  :o

Да, разбрах, че статиите са ориентир и зависи от картата. Много ти благодаря за предложението да погледнеш!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Септември 05, 2012, 06:07:57 pm »
Аз бят с басолютно същия вкус до тази година. какво е станало тази година, не знам, но изведнъж взех буквално да се влюбвам в бижута от жълто злато и то винаги с черни камъни... Не знам как да си го обясня. Всичките са жълто злато с черен камък.  :o

Черните камъни са по Сатурн, но не мисля, че трябва допълнително да го подсилваш.

Ще ти носят успех камъни на Юпитер и на Меркурий - в Раши са ти много силни и се аспектират взаимно, но мисля, че все пак не е добра идея да се смесват. Така че според мен в твоя случай би било по-подходящо да ги редуваш и да ги носиш поотделно - камъни на Юпитер в златен обков и камъни на Меркурий в сребърен.

Можеш да носиш и камъни на Венера в съчетание с камъни на Меркурий, за тях обковът да е сребърен.

В подпериод на Слънце си понастоящем, може би с това се свързва афинитетът към златото.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #7 -: Септември 05, 2012, 06:20:16 pm »
Lillie, благодаря! Тюх, много си ги харесах, но ще стоят в шкафа тогава. Ще прочета сега за другите камъни.  :blink:

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #8 -: Септември 06, 2012, 04:05:07 pm »
Лили, синът ми е с АСЦ и Луна в Скорпион, накшатра Джейтха. Луната управлява 9-ти дом и би трябвало да е благоприятна планета, но е слабо поставена и още от сега виждам проявленията - нервен е, избухлив, има неспокоен сън. Дали е добре да носи лунен камък или перли, или това ще засили негативните качества на Луната?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #9 -: Септември 06, 2012, 04:54:27 pm »
Аз също не харесвам жълто злато , а и не нося.
Имам само сребро, без обеци не излизам навън.В ежедневието  нося малки сребърни с циркончета, или перлички.Нося и дълги обеци, които много често са с оникс.Имам особен афинитет към черния цвят, а знам че не е добре за мен да прекалявам с него.
Бих носила и бяло злато, но за момента нямам бижута от него.
Лили, може ли да кажеш какво би било добре да нося съобразно ведическата астрология?Кое качество би било добре да се подсили ? :blink:
« Последна редакция: Септември 06, 2012, 04:59:16 pm от Londa »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Септември 06, 2012, 05:08:22 pm »
Лили, синът ми е с АСЦ и Луна в Скорпион, накшатра Джейтха. Луната управлява 9-ти дом и би трябвало да е благоприятна планета, но е слабо поставена и още от сега виждам проявленията - нервен е, избухлив, има неспокоен сън. Дали е добре да носи лунен камък или перли, или това ще засили негативните качества на Луната?

О, аз не съм специалист в тая област.
Сега погледнах картата му - той е роден но пълнолуние, нали? Пълната Луна се счита за много по-благоприятна, особено когато не участва в неблагоприятна конфигурация с малефици.

Не винаги дебилитираните планети се прояват негативно, същото важи и за екзалтираните - една екзалтирана, но трудно поставена планета може да бъде много по-голям "враг".

За Лагна в Скорпион Юпитер също е благоприятна планета, би могла да го подсилиш и него.

Марс е силно поставен в Раши и управлява изгряващия знак, но мисля, че засега е излишно допълнително да се подсилва, в по-нататъшна възраст той ще си работи по предназначението в 6 дом, няма нужда още от малък да привлича ситуации, предполагащи марсови прояви.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Септември 06, 2012, 05:10:33 pm »
Лили, може ли да кажеш какво би било добре да нося съобразно ведическата астрология?Кое качество би било добре да се подсили ? :blink:

Това според сидералната карта се определя, твоята я нямам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #12 -: Септември 06, 2012, 05:24:28 pm »

Това според сидералната карта се определя, твоята я нямам.

« Последна редакция: Септември 06, 2012, 06:20:12 pm от Londa »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Септември 06, 2012, 05:37:57 pm »
За Лагна в Скорпион Юпитер също е благоприятна планета, би могла да го подсилиш и него.

Таня, понеже и ти постепенно навлизаш във ведическата, сигурно ще ти е интересно да чуеш каква е обосновката.

Първо и извън контекста на астрологията - синът ти в момента пребивава в "ужасните две", така че имай търпение. Стремежът към себеутвърждаване като "самостоятелна личност" /първи опит за "отделяне" от майката/ се изгража и се проявява най-силно в тази възраст - между 2 и 3 годинки (като майка по-добре от мен го знаеш  :blink:).

Второ и астрологично - за Лагна в Скорпион, както казах, Юпитер също е много благоприятна планета. В картата на сина ти по сидерал Юпитер не е силен есенциално, но е една от планетите, оказващи най-благотворно влияние. Намира се в кендра от Лагна и Луната.

Така че ако "поощряваме" Юпитер, можем да подсилим благоприятното влияние на накшатра Дхаништха, в която същият е разположен.

Освен това, имайки предвид споменатото от теб (че сега е по-избухлив и неуправляем), с помощта на Юпитер можем да привлечем по-умиротворяващо и облагородяващо влияние. Не на последно място 4 дом, в който той е разположен, се нарича "сукха", т.е. усещане за вътрешен комфорт, хармония, пълнота.

Юпитер управлява 2 и 5 дом в Раши, така че в хороскопа на детето той си "грижи" за неговата най-ранна социализация (2 дом) и за развитието на мисълта, интелекта (в по-висшите му прояви - 5 дом).

Ако "подхранваме" Юпитер, можем да подсилим и благоприятното влияние на Гаджакесари йога - по този начин ще се "кротне" Луната.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Септември 06, 2012, 06:08:29 pm »

Слънчеви цветове и камъни + злато - за подсилване на личностно въздейстие, силата, виталността, харизмата.
В Раши имаш рецепция между Слънцето и Марс, между домове трикона - първи и пети. В силни накшатри са - Ашвини (екзалтация на Слънцето) и Магха, която се свързва с кралската звезда Регул.

Имаш много силна "дхарма" от минали животи - може и за нещо да си се борила, кауза с обществена значимост, път на лидер, войн, духовен авторитет, но с полъх на фанатизъм. В минала инкарнация това може да ти е попречило да създадеш поколение, съответно в настоящия живот това може да ти една от по-приоритетните задачи - да речем, отново да си срещнала трудности в тази насока (при малко по-ранно раждане - 3-4 мин.) или много да се стремиш към майчинство (ако имаш нещо за казване, пиши на лични  ;)).

За материален успех можеш да носиш цветове и камъни на Венера, тя ти е изключително благоприятно поставена в Раши - в сид. Телец във втори дом и в много хубава накшатра (Рохини).

От време на време можеш да носиш юпитерови цветове и камъни, но без да прекаляваш.

До края на юли 2013 си в антардаша на Венера - можеш да й дадеш приоритет сега, да я подсилиш. По-нататък - Слънцето, за теб то също е благоприятна планета.  :blink:

ПП. Може да си затриеш данните от по-горния пост, вече си ги записах.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #15 -: Септември 06, 2012, 06:31:03 pm »

Слънчеви цветове и камъни + злато - за подсилване на личностно въздейстие, силата, виталността, харизмата.
В Раши имаш рецепция между Слънцето и Марс, между домове трикона - първи и пети. В силни накшатри са - Ашвини (екзалтация на Слънцето) и Магха, която се свързва с кралската звезда Регул.

Имаш много силна "дхарма" от минали животи - може и за нещо да си се борила, кауза с обществена значимост, път на лидер, войн, духовен авторитет, но с полъх на фанатизъм. В минала инкарнация това може да ти е попречило да създадеш поколение, съответно в настоящия живот това може да ти една от по-приоритетните задачи - да речем, отново да си срещнала трудности в тази насока (при малко по-ранно раждане - 3-4 мин.) или много да се стремиш към майчинство (ако имаш нещо за казване, пиши на лични  ;)).

За материален успех можеш да носиш цветове и камъни на Венера, тя ти е изключително благоприятно поставена в Раши - в сид. Телец във втори дом и в много хубава накшатра (Рохини).

От време на време можеш да носиш юпитерови цветове и камъни, но без да прекаляваш.

До края на юли 2013 си в антардаша на Венера - можеш да й дадеш приоритет сега, да я подсилиш. По-нататък - Слънцето, за теб то също е благоприятна планета.  :blink:

ПП. Може да си затриеш данните от по-горния пост, вече си ги записах.

Благодаря ти за отделеното време!
Най-интересно, че не понасям жълто злато, а се оказва,че е добре за мен.За цветовете, които си споменала, нося червено, жълто проблем ми е синьото, почти не го използвам, както и индигово. ;)
Мисля обаче да акцентирам върху тези цветове, след като биха оказали благотворно влияние.
Много си права.., аз винаги съм имала усещане и афинитет към децата и ми се е искало да имам свои. Живот и здраве декември очакваме нашият син. :-[
За последната прогноза ще те уведомя как е минало по-натам... ;)
Навремето ти направи няколко прогнози, които се оказаха верни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Септември 06, 2012, 06:35:08 pm »
Живот и здраве декември очакваме нашият син. :-[

Честито!  ;D Не знаех, че си бременна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #17 -: Септември 06, 2012, 07:06:26 pm »
Аз доста бижута поразгледах с жълт сапфир и топаз, обаче някаква вътрешна съпротива имам към тях. Не знам, изобщо жълтите камъни нещо ме отблъскват... Ще разгледам на Венера и Меркурий. Тоест, аз имам бижута от бяло злато с диаманти, което доколкото разбирам е камък на Венера, та може и да ги поднося тях отново.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Септември 06, 2012, 07:16:16 pm »
И аз юпитеровите инстинктивно не харесвам - не понасям жълтия цвят (но пък обичам оранжево), както и камъни с жълт оттенък, жълто злато. Същото се отнася за чанти и дрехи - ако видя, че са с жълти капси и елементи, не си купувам, дори ако цялостният дизайн много ми допада. Харесвам бели метали - сребро, бяло злато, от масовата бижутерия също, макар и да не нося такава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #19 -: Септември 06, 2012, 07:26:29 pm »
Аз също обичам оранжево, но рядко нося, харесвам го не на мен, на сина ми много купувам и харесвам оранжево. Моите са по-тъмните цветове и много обичам люлякови, гълъбово лилави нюанси, като по здрач. Сега с тая нова мания по жълтото злато... пак обаче не мога да харесам жълт камък. Или бял, или черен, и другите цветни не ги харесвам. Обичам и перли много.