Здравей Гост

Цветовете и кристалите във ведическата астрология

• 71 Отговора
  • 10707 Прегледи
*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
Re: Цветовете и кристалите във ведическата астрология
« Отговор #20 -: Септември 06, 2012, 07:34:16 pm »
Като бях на морето имаше много и най-различни камъни ,аз си избрах една много нежна гривничка с розов кварц-казват ,че ако го носиш помагал да привличаш любовта
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #21 -: Септември 06, 2012, 08:10:50 pm »
Да, така е. Аз понеже доста време чета по руските форуми, розовият кварц има такава сила. Има и много случки, когато гривната се къса и се къса и връзка. Аз имам сърце от розов кварц, което стои на едно определено място, защото съществува и рискът да те направи много по-емоционална. Нещо, от което нямам нужда. Ползвам камъка за медитации, афирмации и подобни занимания.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #22 -: Септември 06, 2012, 08:51:29 pm »
Много ли е лошо, ако се носи камък на естествен и функционален малефик  ;D ? Синият сапфир ми е любим и ако някога реша да си взема мъжки пръстен, задължително ще е с тоя камък. Сатурн е в четвърти дом, управлява пети и шести  ( дева лагна ), и диспозира Раху в шести. Има ли шанс сапфира, да не даде малефични резултати ?

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Септември 06, 2012, 09:10:19 pm »
Сапфирът е на сатурн, така ли? Нося го от години

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #24 -: Септември 06, 2012, 09:16:18 pm »

Само синият е на Сатурн, жълтият е на Юпитер.

*

Papy

• 4343
« Отговор #25 -: Септември 06, 2012, 09:46:00 pm »

Само синият е на Сатурн, жълтият е на Юпитер.

Мерси-сега проверих, те били много цветове
Аз като чуя сапфир и мисля за синьо
"Цветовата гама на сапфирите поразява с разнообразието си – има пурпурносинкави, зелени, жълти, безцветни, оранжеви и розовооранжеви "

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Септември 06, 2012, 10:00:07 pm »
Много ли е лошо, ако се носи камък на естествен и функционален малефик  ;D ? Синият сапфир ми е любим и ако някога реша да си взема мъжки пръстен, задължително ще е с тоя камък. Сатурн е в четвърти дом, управлява пети и шести  ( дева лагна ), и диспозира Раху в шести. Има ли шанс сапфира, да не даде малефични резултати ?

С камъни на Сатурн е препоръчително да се внимава, дори ако е Раджа йога карака в хороскопа. Ако управлява Лагна, 5ти или 9ти дом, при това трябва да е много благоприятно поставен, за да го подсилваме допълнително.

В някои източници се споменава, че с камъни на Сатурн следва да сме предпазливи, ако той се намира в тригонален или ъглов дом. За Лагна в Телец, Везни, Козирог и Водолей той е благоприятен, но и тук зависи как е поставен в хороскопа.

Препоръчва се също така на сатурновия камък да се даде "изпитателен срок", за да видим как ни се отразява на нас, ако го носим известно време. И според това, как се чувстваме, да се прецени дали камъкът е за нас.

На мен черният оникс не ми се отразява никак зле - това е един от любимите ми камъни, в повечето случаи го предпочитам пред всички останали. Но аз не нося постоянно бижута, само за определени случаи и различни - според настроението.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #27 -: Септември 06, 2012, 10:18:07 pm »
Знчи никакъв сапфир :)

От всички камъни, които съм носила, най-добре ми беше с един яспис, но пръстенът ми падна от ръката и го загубих. Тогава бях по-суеверна и го приех за знак :)

Най-лошо ми се отразяваше една гривна от гранати. Накрая просто се пръсна и аз бях много доволна :)

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #28 -: Септември 07, 2012, 12:31:53 am »
Лили, синът ми е с АСЦ и Луна в Скорпион, накшатра Джейтха. Луната управлява 9-ти дом и би трябвало да е благоприятна планета, но е слабо поставена и още от сега виждам проявленията - нервен е, избухлив, има неспокоен сън. Дали е добре да носи лунен камък или перли, или това ще засили негативните качества на Луната?

О, аз не съм специалист в тая област.
Сега погледнах картата му - той е роден но пълнолуние, нали? Пълната Луна се счита за много по-благоприятна, особено когато не участва в неблагоприятна конфигурация с малефици.

Не винаги дебилитираните планети се прояват негативно, същото важи и за екзалтираните - една екзалтирана, но трудно поставена планета може да бъде много по-голям "враг".

За Лагна в Скорпион Юпитер също е благоприятна планета, би могла да го подсилиш и него.

Марс е силно поставен в Раши и управлява изгряващия знак, но мисля, че засега е излишно допълнително да се подсилва, в по-нататъшна възраст той ще си работи по предназначението в 6 дом, няма нужда още от малък да привлича ситуации, предполагащи марсови прояви.
Лили, благодаря ти за отделеното време и подробния анализ  :blink:
Силно поставения Марс си личи още от сега - в смисъл, че синът ми постоянно кипи от енергия, спортна натура е, търпи на болка ( пада, разранява си коленете и не му прави впечатление ).
Проблема е наистина в социализацията - ще му търся кристали по Юпитер и ако има промяна в поведението, ще дам обратна връзка. Между другото, чудя се и как ще го носи съответния кристал, не намирам нищо подходящо за момче  :-\
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #29 -: Септември 07, 2012, 02:55:04 am »
Здравей tania,
Мога да ти предложа подходящ Амулет от Нефрит,
освен, че може да се носи на врата завързан на връзка,
Нефрита има невероятно успокояващо въздействие,
може да спи с него през нощта.
Тук съм пуснала няколко Амулета, но имам и други:

http://aukro.bg/amulet-ot-byalo-zelen-nefrit-buda-s-feniks-45-mm-i2600011351.html
http://aukro.bg/listing/user.php?us_id=15216836

На всички, които се интересуват от минерали, мога да преложа
подходящ минерал.  Най-добре  камъка да е без обков и да се допира
до тялото, за да има въздействие.
Камъни, които са носени от други хора, като наследени бижута,
трябва много добре да се изчистят енергийно, за да се " изтрие" запаметената
енергийна информация.
Няма определен и единствен камък за даден човек или зодия,
всеки камък може да се използва за различни цели, а комбинацията
от определени камъни има силно лечебно въздействие.

Червените са силно стимулиращи - Гранат, Рубин, Карнеол
( повишават работоспособността, ободряват, но и вдигат кръвното налягане )

Зелените и Сините са предимно успокояващи и балансиращи
Виолетовите кристали имат силно влияние за духовното развитие.
Няма забранени камъни ( освен силно отровните ),
но се изискват известни познания как да се използват.

P.S.   Лили, Поздравления за хубавите статии !
« Последна редакция: Септември 07, 2012, 03:06:37 am от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #30 -: Септември 07, 2012, 08:33:57 am »

С камъни на Сатурн е препоръчително да се внимава, дори ако е Раджа йога карака в хороскопа. Ако управлява Лагна, 5ти или 9ти дом, при това трябва да е много благоприятно поставен, за да го подсилваме допълнително.

В някои източници се споменава, че с камъни на Сатурн следва да сме предпазливи, ако той се намира в тригонален или ъглов дом. За Лагна в Телец, Везни, Козирог и Водолей той е благоприятен, но и тук зависи как е поставен в хороскопа.

Препоръчва се също така на сатурновия камък да се даде "изпитателен срок", за да видим как ни се отразява на нас, ако го носим известно време. И според това, как се чувстваме, да се прецени дали камъкът е за нас.

На мен черният оникс не ми се отразява никак зле - това е един от любимите ми камъни, в повечето случаи го предпочитам пред всички останали. Но аз не нося постоянно бижута, само за определени случаи и различни - според настроението.

Мерси за подробния отговор Лили.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #31 -: Септември 07, 2012, 10:45:16 am »
Аз не харесвам особено камъните,но първото нещо,което си купих,беше гривна от авантюрин- керемиденокафяв със златисти точици.Много се чудих между нея и аметистова,но накрая я съобразих с дрехите,които носих тогава ;D
Харесвам и нося единствено цирконии и диамант,защото са безцветни и донякъде перли,задължително в комбинация със сребро или бяло злато.
Тази година получих доста подаръци -гривна от розов кварц,дръвче от лунен камък,кехлибарена брошка,намерих и един пръстен с ахат.
Много ми харесват,но така ,върху поставките .Сложа ли,ги ,веднага чуствам,че на са за мен.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #32 -: Септември 07, 2012, 11:21:41 am »
Аз не харесвам особено камъните,но първото нещо,което си купих,беше гривна от авантюрин- керемиденокафяв със златисти точици.
Много се чудих между нея и аметистова,но накрая я съобразих с дрехите,които носих тогава ;D
Харесвам и нося единствено цирконии и диамант,защото са безцветни и донякъде перли,задължително в комбинация със сребро или бяло злато.

Тази година получих доста подаръци -гривна от розов кварц,дръвче от лунен камък,кехлибарена брошка,намерих и един пръстен с ахат.
Много ми харесват,но така ,върху поставките .Сложа ли,ги ,веднага чуствам,че на са за мен.
Не бих искала да те разочаровам още повече, но много от камъните, които се продават
не са истински, а имитации- Аавантюрин със златисти точици е имитация внос от Китай,
Лунен камък -дръвче, също е синтетичен, а да намериш брошка с истински Кехлибар
е голяма рядкост.
Камъни се избират, след като се прочете информация в нета, ако камъка е в обков,
трябва да е отворен отдолу обкова.
Няма проблем да се носят красиви имитации, но не са камъни.
Естествени минерали и амулети

*

Papy

• 4343
« Отговор #33 -: Септември 07, 2012, 11:30:55 am »
Диамантът бил опасен камък-вчера прочетох-9 години трябвало да свиква с теб

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Септември 07, 2012, 11:57:28 am »

И аз съм го чела някъде. Нося едни обечки, които ми останаха от майка, но към останалите й бижута не посягам. Не че съм суеверна много, но някак не изпитам необходимост.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #35 -: Септември 07, 2012, 12:03:08 pm »
Едно от най-важните правила за носенето на бижута е кристално чист камък.
"Чистите, безупречен камъни има благотворен ефект, чрез които могат да защитят срещу демони, змии, отрови, болести, грешни реакции, и други опасности, а повредените камъни имат обратен ефект." Гаруда Пурана, глава 68, Sloka 17.
 Камъни които имат пукнатини, включвания или примеси, които нямат блясък, с пясъчен или други примеси носят нещастие...
Тук са основните, традиционни камъни за деветте планети, Нава Graha:
Слънце  -  Рубин
Луна  -  Перла
Марс -  Корал
Меркурий - Изумруд/смарагд/
Венера - Диамант
Юпитер - жълт сапфир
Сатурн -  Син сапфир
Раху - Хесонит /вид кафяво жълт гранат/
Кету - котешко око
Тези камъни се считат за най-благоприятно, но поради високата им цена не всеки може да ги използва. Има заместители, "UPA-Ратна", които  се прилагат от всички астролози и аюрведа лечители. Избор на камъни в Ведическата Астрология се основава на доста сложна система, която в момента е частично загубена....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #36 -: Септември 07, 2012, 12:13:13 pm »

Хич. Само като ги видя, моментално си свикваме един с друг. По-големички, ако може.  ;D Обичам ги аз. И ги нося с кеф.

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Септември 07, 2012, 12:17:24 pm »

Хич. Само като ги видя, моментално си свикваме един с друг. По-големички, ако може.  ;D Обичам ги аз. И ги нося с кеф.

;D еднаква слабост...,но колкото по-големи толкова повече дамари... ;D
Цената зависи от чистота,карат,цвят... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #38 -: Септември 07, 2012, 12:18:15 pm »
Да. Експерт съм станала. Ще залагам на втория съпруг.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Септември 07, 2012, 12:28:24 pm »
http://www.astromandir.com/hessonite.html

камъка на Раху....