Здравей Гост

Цветовете и кристалите във ведическата астрология

• 71 Отговора
  • 10681 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re: Цветовете и кристалите във ведическата астрология
« Отговор #40 -: Септември 07, 2012, 12:38:46 pm »
Високата чистота и цената на кристалите определя главно
тяхната ювелирна стойност (и задоволява желанието на Луна и Венера
за скъпи притежания), но не и магическата енергия,
която притежават камъните.

Не съм видяла Литотерапевт да използва за лечебни цели,
шлифовани малки кристали с висока чистота, а напротив,
използват се необработени по възможност големи камъни,
независимо, че не са кристално чисти.
( т.е енергийното въздействие е по-голямо, колкото е по-голям камъка )
Особено полезни са енергийно заредените течности, в които е престоял
кристала за една нощ - енергийни напитки използвани от древни времена
има рецепти на Абу Машар и други )
Естествени минерали и амулети

« Отговор #41 -: Септември 07, 2012, 05:45:08 pm »
Диамантът бил опасен камък-вчера прочетох-9 години трябвало да свиква с теб

И аз съм го чела някъде. Нося едни обечки, които ми останаха от майка, но към останалите й бижута не посягам. Не че съм суеверна много, но някак не изпитам необходимост.

Да, и аз го четох тук във форума. Всъщност пишеше, че камъка не е благосклонен към всеки, т.е опасен е за тези който имат нечисти намерения.

Иначе не нося камъни, не знам дори кое ще е най-подходящия за мен, въпреки, че съм изчела десетки страници за камъните. Харесвам розовият кварц и кехлибара.
Харесвам жълто, оранжево и червено, може би защото се свързват със Слънцето, Марс и Юпитер, а на мен много ми липсват енергийте на тези планети :( .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Септември 07, 2012, 07:43:22 pm »
За опала съм чела, че не е особено препоръчителен. А иначе е с много интересно преливане на оттенъци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #43 -: Септември 07, 2012, 07:57:14 pm »
Опала носи несполуки и затваря щастието ,носи сълзи.Моя състудентка преди години имаше два еднакви пръстена-КОЕТО НЕ Е ХУБАВО ДА НОСИШ-които бяха с опал ,нейните родители ги бяха купили от Русия.Знаеше ,че не е хубаво да ги носи и ги носеше въпреки това.Задоми се на 20 години и след 10 годишен брак нямаше деца и се разведе.После се беше запознала с друг и си има сега едно момченце на 8 годинки.

ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #44 -: Септември 07, 2012, 08:09:26 pm »
Ето тук един сайт с много информация за Опала,
а и за другите минерали , както геологична, така и езотерична
придружена с много красиви снимки - от специалист:

http://www.ivenchev.com/meta/index.php?option=com_content&view=article&id=216:gemstone-card-opal&catid=18:category-ivenchev

Опалите са толкова много разновидности, че трудно може да им се
припишат еднакви свойства и въздействие.
Естествени минерали и амулети

« Отговор #45 -: Септември 11, 2012, 12:23:03 pm »
От скъпоценните камъни имам само пръстен с голям тюркоаз (не съм го носила), малка друза аметист (държа си я над леглото), лунен камък на верижка (също не я нося), шлифовано тигрово око (стои затворено от една година в шкаф в хола) и някакви пръстени с цирконий.
В последно време нося само часовник и сребърни обеци.
Много ми допадат изумруда и авантюрина. Но май е време да потърся розов кварц ;D

PS. Тигровото око влияе ли по някакъв начин на нашите сънища?
« Последна редакция: Септември 11, 2012, 05:57:00 pm от romantica »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Септември 11, 2012, 07:41:11 pm »
Но май е време да потърся розов кварц ;D

За розов кварц и аз вече се замислям, но не се връзва много със стила и дрехите, които нося.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #47 -: Септември 11, 2012, 08:39:54 pm »
Не е нужно да се носи постоянно. Даже, ако сте по-емоционални, не е препоръчително. И само за молитви или медитации да се ползва, пак върши същата работа, но дори и с тях ако се прекали, дава много засилена емоционалност. Аз затова съм ограничила прекия допир.

« Отговор #48 -: Септември 11, 2012, 09:34:02 pm »
Един въпрос - какъв кристал би било добре да носи човек, когато заминава в чужбина и е далеч от близки и приятели? Предполагам нещо по Юпитер или по Луна ?  :-\
:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Септември 11, 2012, 09:39:00 pm »
Това си е строго индивидуално, зависи какви планетни влияния искаш да подчертаеш в наталната си карта.

Ако например в сидералната карта имаш неблагоприятни фактори, имащи отношение към "живота навън", би могъл да ги хармонизираш с подходящи remedies.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #50 -: Септември 11, 2012, 10:49:39 pm »

Много ми харесват,но така ,върху поставките .Сложа ли,ги ,веднага чуствам,че на са за мен.

това е важното - да го усещаш, че е за теб.  ;)

Аз имам много красив наниз от бразилски ахати - невероятни са и като цвят, текстура, но сложа ли ги, моментално ме "хващат", много силни като енергия - пият буквално от мен. Тях ги ползвам да привличат богатство и за защита, но не ги нося, защото ми пречат да мисля и ме боли главата.

Аметистът е моят камък - много добре го усещат и ме успокоява, бижута с него не нося, но в къщи съм обградена от аметисти.

Кехлибар - също ми е много силен, слагам го през деня на слънчевия сплит (на верижка с точната дължина) и не мога да се оплача.

Опал нося почти постоянно, имам пръстен с опал, не съм забелязала да ми носи нещастие, но е много фин и малък пръстен с цирконий и опал. 

When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
« Отговор #51 -: Септември 12, 2012, 10:33:45 am »
Лили, при моята пръсната карта, кой камък ми е подходящ според теб?

Сапфирът и малките диаманчета ги нося вече години, но мисля, че е време за промяна

« Отговор #52 -: Септември 12, 2012, 10:36:57 am »
Имам някаква старинна гривна с тюркоаз - май само този камък е естествен...не я нося. Сапфира - имам го на пръстенче - не го усещам въобще. Имам рубин, едното връхче му е разбито - когато имам нужда от енергизиране, слагам този пръстен, но не прекалявам...Обичам едно пръстенче с фианит /изкуствен диамант, който си сменя цветовете при различно изк.осветление/ - много си го обичам - вярвам че ми носи късмет и прозрения. Пази духа ми чист - ИЗКУСТВЕН.....И наскоро, купих една ефтинийка, продавачката се опитваше да ме убеди, че някакъв ги е правил на ръка имитация на злато с истински камъни - ама аз имам набито око, веднага прецених, че това са Тайландски, перфектна имитация на Смарагд и диаманти, а метала е 4 каратово злато...
   Много малко са истинските камъни, и по ювелирните магазини и по сергиите....Та сте прави, че по-добре необработени, истински камъни или камънаци да има около вас... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Септември 12, 2012, 05:59:56 pm »
Лили, при моята пръсната карта, кой камък ми е подходящ според теб?

Ти си се уредила с доста добре поставени планети в сидералната карта, така че в твоя случай можем да говорим по-скоро за подсилване на благоприятното влияние, отколкото за корективни мерки.

Можеш да носиш юпитерови цветове и камъни за подсилване на благоприятната Хамса йога с участието на Юпитер, която имаш (Юпитер ти е атмакарака при това - много важна планета). Янтра с образ на индийската богиня Махалакшли също ще ти носи късмет. :)

Камъни на Венера и Меркурий също са подходящи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #54 -: Септември 12, 2012, 06:12:23 pm »
Мерси, лили :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #55 -: Септември 13, 2012, 12:01:18 am »

Не бих искала да те разочаровам още повече, но много от камъните, които се продават
не са истински, а имитации- Аавантюрин със златисти точици е имитация внос от Китай,
Лунен камък -дръвче, също е синтетичен, а да намериш брошка с истински Кехлибар
е голяма рядкост.
Камъни се избират, след като се прочете информация в нета, ако камъка е в обков,
трябва да е отворен отдолу обкова.
Няма проблем да се носят красиви имитации, но не са камъни.
Оказа се права за авантюрина- парченца пластмаса,лакирани с подходящ лак.
Дръвчето,най- вероятно,също е фалшименто,но кехлибарът е поне на 40 г.,тогава китайската индустрия не е била толкова напреднала. ;DСъс сигурност е естествен,донесен е от Прибалтика.
От розов кварц са препоръчителни сърцата,обмислям да си взема едно за ключодържател,че с гривната има опасност от травми, както ръкомахам. ;D

« Отговор #56 -: Септември 13, 2012, 02:14:27 pm »
  Значи за истинските камъни се оглеждайте за старинни бижута /български, руски, арменски и еврейски - поне на наша територия/ - гаранция за естествени камъни са руските от едно време, понеже са много богати на залежи, не се е налагало да използват изкуствени, сега повечето са създадени в лабораторни условия - за ювелирната индустрия. Ми освен да се успокояваме, че понеже притежават същите кристални решетки и пак ще влияят...

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #57 -: Септември 13, 2012, 05:00:59 pm »
или просто отивате в специализираните магазини и магазините към природонаучните музеи.  ;)

И най-голямата оферта - изложенията в "Земята и хората".
When One Door Closes Another Door Opens

*

Uran

• 6041
« Отговор #58 -: Септември 13, 2012, 05:35:14 pm »
Какво ще кажете за аквамарина? Имах комплект обици и пръстен- сребро и аквамарин. Изгубих едната обица преди няколко години и реших, че е лош знак. В момента нося само пръстена- на средния пръст- на лявата ръка.

*

Uran

• 6041
« Отговор #59 -: Септември 13, 2012, 05:38:47 pm »
  Значи за истинските камъни се оглеждайте за старинни бижута /български, руски, арменски и еврейски - поне на наша територия/ - гаранция за естествени камъни са руските от едно време, понеже са много богати на залежи, не се е налагало да използват изкуствени, сега повечето са създадени в лабораторни условия - за ювелирната индустрия. Ми освен да се успокояваме, че понеже притежават същите кристални решетки и пак ще влияят...

Имах аз такъв- с александрит. Много си го харесвах, но все лоши прокоби ми вещаеха и го харизах.