Здравей Гост

Работоспособност и време

• 27 Отговора
  • 3757 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Работоспособност и време
« -: Септември 05, 2012, 02:34:35 pm »
В кои часове сте най-работоспособни?
Моля посочете знака в които попадат Луна и Меркурий?

Приятно писане.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: Работоспособност и време
« Отговор #1 -: Септември 05, 2012, 02:40:09 pm »
Абсолютен труп преди обяд и най-работоспособна в следобедните часове.
Ако имам голям обем работа, предпочитам да работя до по-късно, понякога цяла нощ и да посрещна изгрева, но после да се отспя до обяд. Сутрирн, дори ако стана по-рано, само се мотам и си губя времето - по рано от 11-12 ч трудно се организирам да свърша някоя полезна работа. Обичам да съчетавам полезното с приятното  :blink: - например да работя по някоя поръчка и да надничам във форума, така се разтоварвам за кратко и после пак продължавам със служебните задачки. :)

Обичам да се излежавам като се събудя - половин/един час (особено когато котките са при мен - да мачкам някоя от тях, да ми мърка  :blink:), стига работното време да ми го позволява. Но и трудно заспивам - поне час трябва да лежа, докато заспя, а понякога отиват и два часа.

Луна Рак, Меркурий Овен (в един знак със Слънцето).

« Последна редакция: Септември 05, 2012, 03:05:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #2 -: Септември 05, 2012, 02:42:19 pm »
Ранно пиле съм... :-[
Ставам рано, не ме свърта много да лежа.И през почивните дни съм така.
Луната е в Рак, в 3 дом, Мерка в 12 дом в Овен.
Най-ефективна съм сутрин до към обяд.

п.с-Марая, дали съм права в предположението си, че Луна съвпад Нептун са поспаланковци?

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #3 -: Септември 05, 2012, 02:46:55 pm »
Най-работоспособна съм до обяд ,през цялата година това е моята смяна,но през средата на годината ми се наложи да замествам колежка и оставах и следобяд и тогава разбрах,че следобяда ми е много сънливо спи ми се ,не че като съм в нас спя,на все пак си почивам.

Луна в Скорпион ,Меркурий в Лъв-в един знак със Слънце в Лъв
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #4 -: Септември 05, 2012, 02:48:21 pm »
Обикновено ставам рано,не обичам много да се излежавам ,но когато имам да правя нещо предпочитам следобед да го правя до късно вечер особено ако е нещо за писане или нещо свързано с ученето .Луна в скорпион ,Меркурий във Водолей. Извинете знам че мястото на този въпрос не е тук, но ще хвърлите ли едно око на синастрията ми ще ми се да чуя мнението ви по този въпрос .
« Последна редакция: Септември 05, 2012, 02:52:44 pm от elodiq »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Септември 05, 2012, 03:28:09 pm »
Сова съм със сигурност, но пък и нощни смени не мога да карам. Работила съм на рецепция в хотел (беше отдавна) - само 2 седмици издържах и напуснах. Мога да работя нощем само вкъщи, откакто минах на свободна практика, не вече и работното време не ми позволява да не спя цяла нощ, откакто работя и на друго място.

Майка ми също беше поспалана, но тя не можеше въобще да не спи нощем и да ляга твърде късно. Не лягаше и много рано, но не обичаше и да става рано.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Септември 05, 2012, 03:51:22 pm »
Е, чак аристократично не бих казала. :)

Преподавателски състав - дядо ми лягаше в 8 вечерта и ставаше в 5 сутринта  ;D, баба ми също беше много работлива жена. Майка ми не знам на кого се беше метнала, но имаше нужда от повече сън. Тя имаше специфично аспектирана и слаба/злотворна Луна (по индийската), може и на това да се е дължало - изпадаше в много дълбок сън, сънуваше странни/предимно злокобни неща, сякаш отиваше в други измерения, не можеше да се събуди дълго. Аспект Луна/Нептун няма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #7 -: Септември 05, 2012, 04:39:24 pm »
Започва деня за мен ей по това време някъде, късният следобяд. Любимото ми време - здрач. Мога да работя най-продуктивно докъм 3-4 сутринта. Луна в Рак, Меркурий във Везни.

П.С. Но онези горе явно решиха, че много съм се измързеливила и ми пратиха детенце, което става в 6:30, а преди почти не спеше. И това при лягане не преди 22:00.  ;D

« Отговор #8 -: Септември 05, 2012, 06:06:04 pm »
Работоспособна съм по всяко време с еднаква ефективност - ако има нещо за вършене се стягам и го правя, няма значение колко е часът и колко съм изморена.  Но идеите и вдъхновението ми идват повече вечер.
Меркурий е ретро във Водолей, Луната е в Овен.

Какъв е извода, до който се опитваме да достигнем с тази информация? Може би хората с лични планети в женски знаци са по-активни вечер, макар че при мен явно това не важи.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #9 -: Септември 05, 2012, 06:09:29 pm »
Ранно пиле съм... :-[
Ставам рано, не ме свърта много да лежа.И през почивните дни съм така.
Луната е в Рак, в 3 дом, Мерка в 12 дом в Овен.
Най-ефективна съм сутрин до към обяд.

п.с-Марая, дали съм права в предположението си, че Луна съвпад Нептун са поспаланковци?

Не съм изследвала ..,но и двете планети са свързани със съня. Мисля, по-скоро , че съвпада дава интензивни сънища...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #10 -: Септември 05, 2012, 07:34:40 pm »
Описанието на Лили важи и за мен,работоспособна ставам към 5 следобед докъм 9 вечерта- това е най- продуктивното ми време,с максимум физическа енергия,домашните ми викат " бухла" ;Dслед това следва спад и може и да не спя,но трябва да съм полегнала. ;D
Работа следобедна смяна беше перфектна за мен.
Сутрин съм сърдита на целия свят,ако ще и да съм изкарала 8 часа сън.
По- малко от 7 часа сън не ми стигат,впоследствие наваксвам изпуснатите часове.
Луна Рак,Мерк Козирог

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Септември 05, 2012, 07:46:16 pm »
Сутрин съм сърдита на целия свят,ако ще и да съм изкарала 8 часа сън.
По- малко от 7 часа сън не ми стигат,впоследствие наваксвам изпуснатите часове.

И аз съм така - сутрин мразя целия свят, докато не изпия първото си кафе. :)
Пиенето на кафе за мен е ритуал, пия го половин час пред лаптопа, през което време не правя нищо.
Оптималната продължителност на съня за мен е 8-9 часа. Мога да спя и много повече, но се събуждам подпухнала и през целия ден съм като размазана. Минимумът сън, от който се нуждая, за да съм работоспособна - 6 часа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #12 -: Септември 05, 2012, 08:03:17 pm »
В кои часове сте най-работоспособни?
Моля посочете знака в които попадат Луна и Меркурий?

Приятно писане.... :blink:

Има изследвания, според които човек е най-работоспособен по времето, когато е роден. Т.е. ако си роден сутрин - това е времето, през което ще се чувстваш най-деен и енергичен. За мен това правило важи.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #13 -: Септември 05, 2012, 08:19:05 pm »
За мен -не, иначе и аз съм ги чела тези. Подранила съм с раждането.

« Отговор #14 -: Септември 05, 2012, 08:34:58 pm »
Изобщо не съм продуктивна до към 10 ч. най-често след 13 часа съм на линия.

Луна в трети дом, Овен
Меркурий втори дом, Риби

Родена съм рано-рано сутрин, 4.20 и не можеш да ме вдигнеш сутрин, ноооо пък мога да стоя до 4-5 часа без да окапя ;D

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #15 -: Септември 05, 2012, 08:45:31 pm »
 Аз съм нощна птица, и винаги съм била такава, но от както имам деца ми се налага да ставам сутрин рано. Заради тях открих красотата на ранното ставане /около 6 сутринта/, когато още всички спят и е тихо, и мога спокойно да пия кафе и да се настройвам за предстоящият ден. Най-ефективна откъм работа съм следобед и след полунощ.
 Луна в Телец, Меркурий- Близнаци.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #16 -: Септември 05, 2012, 09:41:38 pm »
Луна в Стрелец - 3 дом, Меркурий в Рак - 10 дом:
ефективна съм след 18 часа, затова и не се кося вече, че цял ден не работя, а спокойно си хайманосвам и общувам:)
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Септември 05, 2012, 09:42:42 pm »
ефективна съм след 18 часа, затова и не се кося вече, че цял ден не работя, а спокойно си хайманосвам и общувам:)

Ха, колежке  :P, още една нощна птица.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #18 -: Септември 05, 2012, 09:44:26 pm »
Добре де разбрахме че много от нас тук са нощни птици ,но каква точно е целта на изследванто или аз съм пропуснала нещо от началото на темата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Септември 05, 2012, 09:53:39 pm »
Ами не знам, Марая си прави някакви статистики и анкети, но нека обяви резултатите накрая. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.