Чесно казано незнам какво да очаквам, аз тепърва разглеждам кога какво се случва и как се усеща.
Това прочетох в Астростудио:
"Венера в Лъв
Целуни ме, докосни ме, прегърни ме…..колко малко ни е необходимо за да бъдем щастливи, пълноценни и хармонизирани. Колкото повече се вглеждаме в себе си, толкова повече усещаме и д
окосваме истинската си красота, значимост и стойност. Венера в Лъв – красива, нежна, грациозна – ни нашепва тихо да обърнем поглед от света и да го концентрираме върху нас, за да открием онази красота, която колкото и да търсим навън няма да открием. Венера е символ на самочувствието ни и на желанието да бъдем красиви, ценени, обожавани и уважавани.
Когато Венера преминава през знака Лъв ще събуди богинята у всеки нас, за да ни дари с най-прекрасните си плодове на любовта, страстта и копнежа. Ще усетим колко важно и необходимо е да се научим да обичаме и ценим себе си с всички слабости, с всички недостатъци, но и с огромния си потенциал. Съчетанието на Венера и Лъв ще отключи онази страна от природата ни, която е естествена, спонтанна и по детски наивна. Колко пъти са ни повтаряли, че трябва да пораснем, да узреем и помъдреем, да се съобразим с изискванията и правилата на света. Но какво ни носи това, ако прекъснем връзката с детето в нас, ако изгубим спонтанността и радостта си и от най-малките неща.
Венера в Лъв отново ще ни напомни, ако сме забравили за стойността и важността на креативността и уникалността ни. И колко е важно да бъдем поне за малко егоцентрични, капризни и даже своенравни. Мисията на Венера в Лъва е да ни научи да разпознаваме и ценим собствената си и уникална ценностната система. И ако на някой не му харесва, значи този някой има проблем. Още от ранна възраст сме се научили да проявяваме онези черти от природата си, които допадат на майка ни или на близките хора около нас, за да можем да спечелим тяхното внимание, любов и одобрение. Още в тази възраст скриваме част от истинската си природа за да бъдем харесвани и обгрижени, но така неусетно започваме да се преструваме и да влизаме във фалшиви роли и игри.
Когато Венера минава през Лъв, потиснатото в нас надига глас и търси изява навън. Колкото повече го задушаваме, толкова повече рискуваме да загубим радостта, и самоувереността си. Сега, повече от всякога имаме възможността да се разкрием и да бъдем това, което сме, а не такива, каквито са ни наложили да бъдем. Венера в Лъв ще възстанови връзката с вътрешната ни красота, ще повдигне духа ни, ще отключи спонтанността ни. През този период ще се почувстваме освободени и заредени с много енергия и творчески заряд. Ако досега сме били плахи и тихи ще усетим силен порив да излезем напред и да се покажем на света.
Периодът е изключително подходящ за всякакви творчески и артистични занимания. Можем да поиграем, да флиртуваме или просто да се закачаме и да провокираме света. Колкото повече се забавляваме, толкова повече ще вкусим от сладките плодове на любовта и радостта."
Рониа, с каква дата и час си задаваш прогресиите? Астроком-а ги изчислява към съответната дата, съотв. се сменя часът, в някои случаи датата и, разбира се, положението на планетите.
Каръл Ръшман в книгата си "Изкуство на предсказателната астрология" използва основно наталът и прогресиите. Аз, до колкото знам, дирекциите отразяват събития, наталът и прогресиите - предпоставки. Означава ли това, че, за да дадем предсказание, трябва да разгледаме всички карти с конкретен транзит?
Как мога да си изчисля дирекциите?