Здравей Гост

Венера в Лъв

• 59 Отговора
  • 10009 Прегледи
*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
Венера в Лъв
« -: Септември 07, 2012, 11:22:36 pm »
В кой дом ви попада и какво отключва при вас?
При мен е в първи дом и започнах, малко преди да влезе даже в Лъв, при мен си беше пак в първи дом, да отстоявам по-сериозно мнението си и да си търся правата.

*

ini

• **
  • 597
Re: Венера в Лъв
« Отговор #1 -: Септември 07, 2012, 11:51:59 pm »
При мен все още е в 11 дом, но ще премине в 12ти, У3,10 и съуп. на 2 и 9. Чесно казано незнам какво да очаквам, аз тепърва разглеждам кога какво се случва и как се усеща. Така или иначе, имам 'тайна' връзка, какво следва...преосмисляне на ценностната система ( имам СЛВ в Телец точно на MC и реверс на възлите сега) . По някое време транзитната венера ще тригонира наталните уран, венера (към 4ти дом) и луна (към 8ми дом) ...накрая нептун....уча си астрология..от помощ ще е...Венера също ще направи и квадрат със слънцето ми и сатурн (в 3ти)  , после с меркурий, дано това да не означава любовните несгоди да попречат на ученето, защото така става при мен....това ми хрумва на първо време...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2 -: Септември 08, 2012, 07:00:05 am »
При мен в момента е на 3 гр от съвпад с АС,и в съвпад с южен възел.
На 11ти пресича АСто и ще стои в първи дом 20 дни.
Ще направи квадрат със нат венера,тригон с нептун в 5ти .
 :blink:

« Отговор #3 -: Септември 08, 2012, 07:44:45 am »
Ще транзитира през 12 дом и една малка част от 1дом. :blink:
През 11дом ми се отрази прекрасно-безбройни срещи и купони с приятели. ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4 -: Септември 08, 2012, 08:10:03 am »
Лъв е интерсептиран в 7ми. Венерата влизайки в 7ми през Рак съвпадна с Луната - влюбих се. Но това беше и заради пр Венера квадрта Луна и обратното, според мен. А и по дирекции Венера е аспектирана от Плутон и Нептун. Сега е върху Сатурн и отключва натален квадрат Сатурн в 7ми/Слънце и Уран в 9ти и тригон към Нептун в 11ти. Но тя минава оттам всяка година... Ако даде събитийност, то ще е може би по дирекционния тригон Нептун/Венера (от Асц към 8ми) или по дир квадрат дир Сатурн ( 8 ) натален Нептун (11), който е точен. Дир Марс също е в точен тригон към натален Нептун от 7 към 11. Всичко води към Нептун.   :-[ Което ми е безкрайно сложно за прогнозиране. А може да даде събитийност и на 10 градуса Лъв, когато едновременно ще аспектира по секстил Плутон и по тригон Нептун - точно повторение на дирекционните аспекти на двете планети към натална Венера.
« Последна редакция: Септември 08, 2012, 01:41:29 pm от Ronia »

« Отговор #5 -: Септември 08, 2012, 08:53:07 am »
И при мен Венера прави съвпад с 12дом, а през 11 дом се запознах с много хора и имах много краткотрайни флиртове. Сега ми прави полусекстил с нат. Венера в 1д и У3 и 10, секстил със Слънце в 3 У1 и 12 и 150* с Луна в 7д.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #6 -: Септември 08, 2012, 09:28:10 am »
9 дом, и днес ще ми се наложи да давам съвети как се взимат интервюта за виза за САЩ.  ;)

Приятелят ми ще е в чужбина 2 месеца (Венера - любовта - 9 дом), обещала съм на дипл. ръководител да му помагам с едни преводи по английски за междунар. науч. конференция.

9 дом дава и доста пророчески сънища, ако тр. Венера Ви аспектира Меркурий, много добри попадения в астрологията.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Септември 08, 2012, 09:49:35 am »
Транзита ще е през 9-ти след 8*. Венера ще тригонира Слънцето - управител на 9-ти дом , Меркурий - управител на 7-ми и 10-ти , ще направи квадратура с Луната и последния аспект по време на транзита в Лъв ще бъде квадратура към Нептун и АСЦ.
В тази връзка аз разглеждам и производните домове , чиито управители ще бъдат аспектирани...,както и транзитните решетки.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
« Отговор #8 -: Септември 08, 2012, 09:51:33 am »
В тази връзка аз разглеждам и производните домове , чиито управители ще бъдат аспектирани...,както и транзитните решетки.

без това няма да се мине за един точен анализ, все пак Венера не е Луната, дава по-сериозни и дълготрайни събития (Луната само отключва потенциала на личните планети).

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Септември 08, 2012, 09:55:55 am »

без това няма да се мине за един точен анализ, все пак Венера не е Луната, дава по-сериозни и дълготрайни събития (Луната само отключва потенциала на личните планети).

Мисля, че голяма част от събитията не се отключват от Луната..., а от прогресиите.
Но , аз лично нямам очаквания от Венера , макар и анаретна и важна в наталната ми карта. Наб.чденията ми показват , че дома през който транзитира Венера е някак по-лежерен през периода , понякога дори ленив. :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #10 -: Септември 08, 2012, 10:10:05 am »
Чесно казано незнам какво да очаквам, аз тепърва разглеждам кога какво се случва и как се усеща.

Това прочетох в Астростудио:

"Венера в Лъв

Целуни ме, докосни ме, прегърни ме…..колко малко ни е необходимо за да бъдем щастливи, пълноценни и хармонизирани. Колкото повече се вглеждаме в себе си, толкова повече усещаме и д
окосваме истинската си красота, значимост и стойност. Венера в Лъв – красива, нежна, грациозна – ни нашепва тихо да обърнем поглед от света и да го концентрираме върху нас, за да открием онази красота, която колкото и да търсим навън няма да открием. Венера е символ на самочувствието ни и на желанието да бъдем красиви, ценени, обожавани и уважавани.

Когато Венера преминава през знака Лъв ще събуди богинята у всеки нас, за да ни дари с най-прекрасните си плодове на любовта, страстта и копнежа. Ще усетим колко важно и необходимо е да се научим да обичаме и ценим себе си с всички слабости, с всички недостатъци, но и с огромния си потенциал. Съчетанието на Венера и Лъв ще отключи онази страна от природата ни, която е естествена, спонтанна и по детски наивна. Колко пъти са ни повтаряли, че трябва да пораснем, да узреем и помъдреем, да се съобразим с изискванията и правилата на света. Но какво ни носи това, ако прекъснем връзката с детето в нас, ако изгубим спонтанността и радостта си и от най-малките неща.

Венера в Лъв отново ще ни напомни, ако сме забравили за стойността и важността на креативността и уникалността ни. И колко е важно да бъдем поне за малко егоцентрични, капризни и даже своенравни. Мисията на Венера в Лъва е да ни научи да разпознаваме и ценим собствената си и уникална ценностната система. И ако на някой не му харесва, значи този някой има проблем. Още от ранна възраст сме се научили да проявяваме онези черти от природата си, които допадат на майка ни или на близките хора около нас, за да можем да спечелим тяхното внимание, любов и одобрение. Още в тази възраст скриваме част от истинската си природа за да бъдем харесвани и обгрижени, но така неусетно започваме да се преструваме и да влизаме във фалшиви роли и игри.

Когато Венера минава през Лъв, потиснатото в нас надига глас и търси изява навън. Колкото повече го задушаваме, толкова повече рискуваме да загубим радостта, и самоувереността си. Сега, повече от всякога имаме възможността да се разкрием и да бъдем това, което сме, а не такива, каквито са ни наложили да бъдем. Венера в Лъв ще възстанови връзката с вътрешната ни красота, ще повдигне духа ни, ще отключи спонтанността ни. През този период ще се почувстваме освободени и заредени с много енергия и творчески заряд. Ако досега сме били плахи и тихи ще усетим силен порив да излезем напред и да се покажем на света.

Периодът е изключително подходящ за всякакви творчески и артистични занимания. Можем да поиграем, да флиртуваме или просто да се закачаме и да провокираме света. Колкото повече се забавляваме, толкова повече ще вкусим от сладките плодове на любовта и радостта."

Рониа, с каква дата и час си задаваш прогресиите? Астроком-а ги изчислява към съответната дата, съотв. се сменя часът, в някои случаи датата и, разбира се, положението на планетите.
Каръл Ръшман в книгата си "Изкуство на предсказателната астрология" използва основно наталът и прогресиите. Аз, до колкото знам, дирекциите отразяват събития, наталът и прогресиите - предпоставки. Означава ли това, че, за да дадем предсказание, трябва да разгледаме всички карти с конкретен транзит?
Как мога да си изчисля дирекциите?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #11 -: Септември 08, 2012, 10:11:03 am »
И на мен ми бяха такива наблюденията за Венера, но този път така ме халоса с влизането си в 7ми, точно на съвпада с Дсц, че си взимам думите назад. Но е аспектирана и по дирекции, има и прогресивни аспекти Венера/Луна (У7).

*

Anabell

• 2022
« Отговор #12 -: Септември 08, 2012, 10:25:28 am »

Мисля, че голяма част от събитията не се отключват от Луната..., а от прогресиите.
Но , аз лично нямам очаквания от Венера , макар и анаретна и важна в наталната ми карта. Наб.чденията ми показват , че дома през който транзитира Венера е някак по-лежерен през периода , понякога дори ленив. :-\

Прогресиите наистина показват какво ще се случи - темите в живота на този човек - най-важната карта за мен, ако по прогресии ги няма нещата, няма да се случат при какъвто и да е транзит (ще се случи нещо друго, енергията не се губи). Транзитите са отенъците, по точен тайминг, но Луната - сизигиите е началната точка, нещо като фокусна лупа, която да събере всичките енергии.  ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #13 -: Септември 08, 2012, 10:32:36 am »

Рониа, с каква дата и час си задаваш прогресиите? Астроком-а ги изчислява към съответната дата, съотв. се сменя часът, в някои случаи датата и, разбира се, положението на планетите.
Каръл Ръшман в книгата си "Изкуство на предсказателната астрология" използва основно наталът и прогресиите. Аз, до колкото знам, дирекциите отразяват събития, наталът и прогресиите - предпоставки. Означава ли това, че, за да дадем предсказание, трябва да разгледаме всички карти с конкретен транзит?
Как мога да си изчисля дирекциите?

Планетите по прогресии трудно си сменят местата с месеци, камо ли с часове или дни. Ако видя наближаващ точен аспект, прогресирам да видя кога ще е съвсем точен, но иначе те са много бавни. И да - гледам и солар, и прогресии, и дирекции, търся повтаряща се тематика, която даден транзит може да отключи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Септември 08, 2012, 10:46:56 am »
Ако Венера има акцент в прогресивната карта и транзита и отключва прогресивния аспект , то тогава следва да обърнем внимание...Иначе тя минава и отминава...точно както Грейс каза..- стъпки в пясъка. Красива и точна метафора! :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #15 -: Септември 08, 2012, 11:00:15 am »
Моята има аспекти и по прогресии, и по дирекции. Засега се проявява в кибер пространството.  :( Ще я видя какво ще произведе по 7ми дом, освен дистанционни влюбвания.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #16 -: Септември 08, 2012, 11:14:10 am »
При мен в момента е на 3 гр от съвпад с АС,и в съвпад с южен възел.
На 11ти пресича АСто и ще стои в първи дом 20 дни.
Ще направи квадрат със нат венера,тригон с нептун в 5ти .
 :blink:

Ето,влезе венера в лъв и си купих сутиен за 70 лв ;D
Не, че е нещо необичайно за мен,защото аз си купувам от 20 години само на Триумф,но трябшаше да влезе в лъв,за да го избера най-накрая ;D От три месеца се канех ;D

Като беше в рак по "се стисках",ама ей на, днес се отпушиха нещата :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Септември 08, 2012, 11:16:19 am »
Честито  ;D, сигурно имаш и с какво да го напълниш - с Луна и Венера в Телец.  :P

Те на Триумф не са с гелове и подплънки, има и само дантелени, но не стоят особено добре върху малък бюст.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Септември 08, 2012, 11:16:33 am »
Моята има аспекти и по прогресии, и по дирекции. Засега се проявява в кибер пространството.  :( Ще я видя какво ще произведе по 7ми дом, освен дистанционни влюбвания.

Нали знаеш я 'е съм по изследванията... ;D

Прикачи ми карта с прогресии и дирекции...моля те.

« Отговор #19 -: Септември 08, 2012, 11:21:13 am »
Рония, това дистанционното е по Нептун, според мен. Нептун в 11-ти дава мечтателност и склонност към идеализация, търсене на недостижимото. Не съм в позиция да ти давам съвети, но по-добре провери дали възлюбеният ти свободен/зает, има ли чувства към теб, ако няма, има ли потенциал да се породят такива у него и т.н. Защото рискуваш цялата работа да остане на нептуново ниво - красив, далечен мираж. Което не е нещо лошо, тъй като имам чувството, че ти обичаш такива миражи и те са част от задвижващата те сила, но човек има нужда и от нещо по-близко и истинско.

Милки, сега и подходящи обувки ще ти трябват. ;)

При мен транзитна Венера е в края на 6-ти дом. Онзи ден бях на шопинг - нищо, само кич. ;D Ще почакам да мине DC и отново ще проверя магазините.