Здравей Гост

Транссатурновите планети

• 6 Отговора
  • 1783 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Транссатурновите планети
« -: Септември 16, 2012, 03:28:36 pm »
Последно време много си мисля за транссатурновите планети и все още се чудя до каква степен влияят. Искате ли да пробваме нещо като игра, всеки да напише по 2-3 ключови думи за Уран, Нептун и Плутон или пък някаква история, нещо интересно, което свързва с тези планети. Не мисля, че са толкова отрицателни колкото ги описват (може би трудни за овладяване, но не и отрицателни)

Аз ще почна с Уран и Нептун. Няма да пиша засега за Плутон  ;)

Уран - чист интелект, не му се налага да изживее нещо, за да знае какво ще се случи. Може да взима много добри решения, само наблюдавайки какво се случва около него.

Нептун - не мисли, но знае,  ;D ;), сякаш попива информация, енергия, мисли и ги натрупва в себе си (и за добро и за лошо). Хората със силен Нептун нямат проблеми да си разговаря с животните и растенията и наистина ги разбират.

Ще се радвам, ако споделите каквито и да е преживявания по Транссатурновите.  ;) А може и да кажете вие коя планета считате за най-близка от тях и защо (при мен е Плутон).
When One Door Closes Another Door Opens

*

Milkyway

• 3770
Re: Транссатурновите планети
« Отговор #1 -: Септември 16, 2012, 04:25:05 pm »
Аз свързвам уран с непредсказуемост
Мисля,че доста ми влияе, защото в картата ми е в опозиция с меркурий.Имам неочаквани хрумвания,които привеждам в действие.Където разума не играе роля  :-[Също така мога да го нарека импулс

Нептун - илюзия,лъжа,творчество,изкуство като канал но Божествените сили
При мен нептун е в 5ти ретро,много се лъжа в любовта,но пък е истинска и дълбока.

Плутон е естествено прераждането,както символично,така и реално.Както и сила.

Това е моето усещане,накратко :blink:

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #2 -: Септември 16, 2012, 04:45:27 pm »
Интересно,ще опитам и аз..
Уран-внезапен,непредсказуем,неподвластен на планове
Плутон- нищо не е такова,кавото изглежда,възходи и падения
Нептун- дълбок,измамен,но примамлив
Ако трябва да ги сравня със заглавие на книга,то Нептун ще е " В омаята на преображението",Уран е " Дон Кихот" ,а Плутон - " Мъртви души" :57:

« Отговор #3 -: Септември 16, 2012, 05:50:26 pm »
трансатурновите ако нямат аспекти с личните,трудно можем да усетим,изживеем силата им - чрез диспозитора им или транзити

Уран,като висша октава на Мерка е прогреса, свободата да осмисляш реалността извън времево-пространствените граници чрез прозрения, който даряват със способността да изпитваме едно рядко срещано усещане за свобода,когато надскачаш вече маркирани параметри като даденост и имаш куража и смелостта да го направиш
уран е стрес,шок, ужас първоначално поради своята непредсказуемост, импулса на лудостта,която превръща обикновеният човек в гениален, правейки го проводник на нещо иновационно,неповторимо и уникално, което оставя личността  в историята.
той е промяната,руши лъжливата ни сигурност,рутина, вкарва ни в приключение,когато от страх да не загубим комфортността си, губим способността да се забавляваме и да се радваме на живота,отнема ни планирането на бъдещето за да живеем за мига,неповторим, вълнението на неизвестността, защото човек се променя само притиснат от обстоятелствата или от нетърпимост,непримиримост към неща,който спират раждането на нещо ново ,вълнуващо ,когато вместо спирачка ,натискаш газта ,без да ти пука или да се съобразяваш с данък обществено мнение и това е революция във всичките й аспекти,пробуждане,събуждане,напрежение,високоволтово, което ражда светлина и видимостта на светкавица в нощта,озарява,нови неизследвани територии, които не сме и подозирали,че съществуват.....той е освобождение от ограничеността ,скок в нищото,когато противно на гравитацията,вместо да падаме, политаме със силата на мисълта  и на една идея
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #4 -: Септември 16, 2012, 06:44:42 pm »
Напълно съгласна със Стреличка. Ако са силно поставени, Вие си знаете какво означава това - в ъглов дом (съвпад с кардинална ос), управител на ъглов дом, точен аспект (съвпад) с т. нар. лични планети, си действат безотказно.

Моята най-изпъкваща транссатурнова планета си личи, нали? Уран.
« Последна редакция: Септември 16, 2012, 06:55:53 pm от Mirabella »

« Отговор #5 -: Септември 17, 2012, 02:05:49 am »
Уран - Уникален, непредвидим, внезапен, дързък, ярък, гениален.. Любима планета..
Нептун - Духовен, объркан, омагьосващ, заблуждаващ, верен, краен..
Плутон - Потаен, скрит, ловък, трансформиращ, енергичен, фатален, необясним, обсебващ.. Диспозитор
И трите планети са ми много важни, Уран и Нептун са в съвпад със Слънцето, а Плутон е краен планетен диспозитор :) :rolleyes:
:)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #6 -: Септември 21, 2012, 07:50:20 am »
Уран добре сте го описали, имам няколко приятелки Уранианки, всичко това важи за тях. Уран на асц съм го наблюдавала с години - множество пътувания, търсения във физическо и интелектуално ниво, неспокойствие, смелост, експерименти, смелост да се експериментира.

Но при мен определено Плутон е водещата планета. Раждането ми е странно, цялата история около зачеването ми е свързана с насилие, много желания, болка и безпокойство и дори лъжа и манипулация, интриги, но всъщност всичко се свежда до истинските желания на хората и желанието за живот.

Целият ми живот протича така - нещо типично за цялото ми поколение, но определено забелязвам, че аз ги изживявам по - дълбоко нещата и някак на мен не ми се дава шанс да се объркам, веднага ме наказват, ужасяващо. Родени в държава в пълна разруха, родители - соц. поколение, инфантилни, неосъзнати (не всички, но масово явление), емоционални драми - млади двойки, на които държавата дава възможност да са изкуствено самостоятелни, без да са вътрешно узрели за това, израснали сме в семейна среда, под изключително напрежение, никаква реална подкрепа от родителите ни, за това как да бъдем щастливи и пълноценни хора.

Обаче има нещо, което съм забелязала много сериозно - Плутон може да дава живот и може да взима живот. Знам как звучи това, но съвсем сериозно го заявявам. Ситуация от преди 2 дни за пореден път ми доказа, че появя ли се някъде уж случайно, има нужда от моята енергия и откажа ли да се намеся, се стига до смърт. В случая бе намесен домашен любимец, но на 3 пъти ми се е случвало и с хора, като 1 път развръзката бе фатална, 2 пъти слава богу нещата се оправиха.   

Освен това толкова лесно разбирам истинските желания на хората, по - лесно от самите тях, и често дори ми се налага да се боря с тях, за да им припомня какво искат наистина. Обаче не взема ли на сериозно това, което усещам, последствията са ужасяващи - отнемат ми тези, които обичам най-много.  ;) 
When One Door Closes Another Door Opens