Здравей Гост

Слънчево затъмнение 14 ноември 2012 г

• 133 Отговора
  • 21692 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re: Слънчево затъмнение 14 ноември 2012 г
« Отговор #100 -: Ноември 28, 2012, 11:01:53 pm »
Тюх, тюх-тука само от сой сме се събрали, как пък някой не каза: "много бавно работя, по цял ден цъкам по форумите, колежката ми се натовари и ми вдигна скандал"
Щеше да е бяла врана
Като съм в работата не цъкам по форумите Папи ;D
Ретро меркурия си отиде......имаш ли отношение по това което написах?

*

abroad

• 2187
« Отговор #101 -: Ноември 28, 2012, 11:17:13 pm »

колко жалко, че за някои цял един живот не стига, за да си отиде, а може би не трябва - така животът се запазва по-шарен
отговорих, именно защото имам отношение по написаното, ама ми трябва и отсрещно такова, пък все се оказва обречено
такива ми ти работи по ретро Меркурий, цял един живот :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Ноември 28, 2012, 11:35:57 pm »
Тюх, тюх-тука само от сой сме се събрали, как пък някой не каза: "много бавно работя, по цял ден цъкам по форумите, колежката ми се натовари и ми вдигна скандал"
Щеше да е бяла врана

Признавам, че тихомълком си цъкам, но засега това не пречи на работата - имам си ориентировъчен норматив, спазвам го. Всеки си има трески за дялане  ;D - на мен ми е слабост форумът, докато колежките си чешат езиците, едната си пуска и радио, да свири по цял ден в нашата стая... Форумът никому не пречи, а аз ще вземам тапи за уши.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #103 -: Ноември 28, 2012, 11:54:22 pm »
При изтощително натоварване, трябва да се правят регулярни почивки. В повечето it фирми шефовете купуват джаги, тенис маси, дават карти за близкия фитнес

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Ноември 29, 2012, 12:16:17 am »
При изтощително натоварване, трябва да се правят регулярни почивки. В повечето it фирми шефовете купуват джаги, тенис маси, дават карти за близкия фитнес

Тук във Варна все още доста работодатели пестят от минерала вода и климатици през лятото, а ти говориш за фитнес.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #105 -: Ноември 29, 2012, 07:18:58 am »

колко жалко, че за някои цял един живот не стига, за да си отиде, а може би не трябва - така животът се запазва по-шарен
отговорих, именно защото имам отношение по написаното, ама ми трябва и отсрещно такова, пък все се оказва обречено
такива ми ти работи по ретро Меркурий, цял един живот :blink:
:wub:

*

Uran

• 6041
« Отговор #106 -: Ноември 29, 2012, 08:06:48 pm »

Папи, излез от София, отвори сетивата си и виж в каква кочина живеем. Какви фитнеси, джаги , спа- та бълнуваш? Не може всички да са програмисти ( с всички условности, че вече куцо и сакато научило някакъв продукт се бара за програмист).

*

Stella

• 7765
« Отговор #107 -: Ноември 29, 2012, 08:30:23 pm »

В службата ни отдават помещение на една дама да провежда каланетика на персонала на преферинциални цени, а друга пък провежда народни танци във фоайето след работно време 2 пъти седмично. По европейските програми, социалното министерство отпуска на работодатели средства точно за такива социални придобивки, в това число и за оборудване на детски кътове и занимални за децата на персонала.Но трябва да се пишат проекти за усвояването на тези средства.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #108 -: Ноември 29, 2012, 08:55:45 pm »

Папи, излез от София, отвори сетивата си и виж в каква кочина живеем. Какви фитнеси, джаги , спа- та бълнуваш? Не може всички да са програмисти ( с всички условности, че вече куцо и сакато научило някакъв продукт се бара за програмист).

Програмистите не се занимават с продукти, а с езици и среди
Кочина е, да
Идеята беше друга-шефът може да те остави без парно зимата, но без джаги-не, защото не може да те експлоатира максимално, ако си уморен и не можеш да мислиш.
Виж, ако ти е студено, пак можеш да мислиш :)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #109 -: Ноември 29, 2012, 09:10:42 pm »
Момичета, ако слънчевото затъмнение отключи здравословен проблем, според вас колко би могъл да се задълбочи или продължи ?
В случая говорим за схващане на дясно рамо и вратни жилки, и състоянието се влоши след Лунното затъмнение. За протокола, Слънчевото беше в съвпад управителя на АЦ, а Лунното върху самия АЦ ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Ноември 29, 2012, 10:20:24 pm »

Папи, излез от София, отвори сетивата си и виж в каква кочина живеем. Какви фитнеси, джаги , спа- та бълнуваш?

Във Варна дори наличието на кафе, минерална вода и тоалетна хартия в офиса се счита за социална придобивка.  ;D

Не говоря за държавни институции и работа по европейски проекти, а за частници.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #111 -: Ноември 29, 2012, 10:55:05 pm »
Сметката е проста:
Ако 200 човека тръгнат да си купуват вода, кафе-особено кафе-това значи едновременно в офиса да има 20 човека, които работят

*

abroad

• 2187
« Отговор #112 -: Ноември 29, 2012, 11:06:54 pm »

не съм Папи и съм излизала от София, дори съм родена извън нея, и поддържам същото мнение, което разбира се, не обхваща как беше "куцото и съкатото" (извинявам се за принципната буквалност на определението)
дори малки фирми (под 2 000 х.лв. НПП) са принудени да внасят кадри от Виетнам (напиример), освен задължителните условия, които осигуряват, споменати от Папи и привличането на учащи от студентската скамейка
друг въпрос е концентрацията в София, но на това вече му викат държавна политика

п.п. замислих се - кое ли е общото между дискусията и затъмнението

*

abroad

• 2187
« Отговор #113 -: Ноември 29, 2012, 11:11:06 pm »

Във Варна дори наличието на кафе, минерална вода и тоалетна хартия в офиса се счита за социална придобивка.  ;D

Не говоря за държавни институции и работа по европейски проекти, а за частници.

това съвсем не важи само за Варна, лелеяната София - също

имате ли представа какво и колко струва да живееш в София
сещам се за неколцина (при това популярни муцуни), които напуснаха Лондон, да речем, защото като се нетират приходи и разходи, резултатът остава същият като тука, защо ли?

вярно, въпрос на проста бакалска сметка

и не, няма се предвид кое колко на кой пазар струвало - е, тук ще трябва да излезем от рамките на "елементарната математика" :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Ноември 29, 2012, 11:58:52 pm »
това съвсем не важи само за Варна, лелеяната София - също

имате ли представа какво и колко струва да живееш в София

О, за мен София въобще не е лелеян и мечтан град.  :blink:
Не искам да обидя никой софиянец, но е далеч от представата ми за столица.

Въобще не се заблуждавам, че животът е по-лек и евтин в София, макар че горе-долу е сравним с варненския стандрат (като ценово равнище), но разбира се зависи какво с какво сравняваме.

Тия дни търсехме офис/жилище за едни наши клиенти в София... Доколкото виждам, доста са паднали наемите, при това на изцяло обзаведени апартаменти в градския център. Всъщност нямам поглед как е било преди и дали наистина са паднали, мога да ги сравнявам единствено със стойностите в нашата морска пишман столица.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #115 -: Ноември 30, 2012, 11:21:31 pm »
Момичета, ако слънчевото затъмнение отключи здравословен проблем, според вас колко би могъл да се задълбочи или продължи ?
В случая говорим за схващане на дясно рамо и вратни жилки, и състоянието се влоши след Лунното затъмнение. За протокола, Слънчевото беше в съвпад управителя на АЦ, а Лунното върху самия АЦ ?
Това предполагам не се отнася за теб, що не дадеш карта на човека? С Асц близнаци и Меркурий в скорпион ли е? В този случай СЗ може да е в 6д на здравето

Не става дума за мен Аркус, но ще сложа картата, Ац е Стрелец и Юпито е в Скорпион
« Последна редакция: Ноември 30, 2012, 11:40:13 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #116 -: Декември 02, 2012, 09:50:57 pm »
Това предполагам не се отнася за теб, що не дадеш карта на човека? С Асц близнаци и Меркурий в скорпион ли е? В този случай СЗ може да е в 6д на здравето
Не става дума за мен, но ще сложа картата, Ац е Стрелец и Юпито е в Скорпион
За протокола, в този случай СЗ не е в съвпад с управителя на Ац, защото Юпитер У1 е 26гр 38',  съвпад е до 2гр, а ЛЗ не е на самия Ац, защото се гледа Луната къде попада- в случая в 6д в съвпад със Сатурн, който е по костите и сухожилията. Сатурн е У3- движението, в знак на Меркурий, естествен управител на 3д и свързан с раменната става. Вероятно Луната във везни, непосредствено преди СЗ, като е квадратирала Венера У6 в 8д да е отключила проблема, а после при ЛЗ да се е задълбочил. Тогава тр. Марс У12 и Плутон У12 са в квадрат с неговия Уран У3, тр. Нептун в квадрат с негов Нептун-вмъкнат в 3д, Юпитер освен У1 е вмъкнат в 3д и е ретрограден, Юпитер и Нептун са му в 12д, тр. Меркурий в квадрат с Марс У12- проблемът има и психосоматичен характер, не е свързан изцяло с двигателната система. През септември тр Сатурн е бил в съвпад с неговата Луна У8 и в квадрат с Венера У6 в 8д, тогава може да не е имал явни здравословни неразположения, но те са се трупали вътре в него и сега са излезли на повърхността. Има нужда от почивка, да си презареди батериите.  :blink:
Благодаря ти много :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #117 -: Декември 03, 2012, 03:00:04 pm »
Затъмнението нали ми беше върху СЛВто - е, ден по-късно срещнах първото си гадже, с когото не съм се виждала от 15 години. Много смешно проявление, естествено с никакъв реален ефект върху каквото и да било. Ще видим до следващото новолуние какво ще изникне. Междувременно обаче се върнах към нещо, което в миналото съм се чудила дали да опитам или не, не е работа, по-скоро е Плутоново (СЛВто е в Скорпион), квадратът Плутон-Плутон също има роля тук, транзит. Ефектът ще го видим в бъдеще, но начинът по който ми се даде отново е много показателен за мен, все така "случайно" ми се дават на мен разни неща. После се обръщах назад и разбирах каква е била тънката идея, но сега, на тези години вече, знам, че щом идва, промените не са далеч.

*

Grace

• 2257
« Отговор #118 -: Декември 03, 2012, 06:41:22 pm »
Знаете ли древното астрологично правило, че ако в натала имате планета, чийто градус съвпада с градуса на Слънчевото затъмнение през НОЕМВРИ, то делата и сигнификациите на тази планета ще се проявят до края на годината т.е. тя става фокус на действие ?

Някакви наблюдения вече ?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #119 -: Декември 03, 2012, 08:45:02 pm »
Нямам планета,но имам мидпойнт на 21гр слънце-венера :-[ ...в овен.