По мунданния тригон между Меркурий и Юпитер пускам една тема - колкото неастрологична, толкова и астрологична...
Нека направим опит за самоанализа :blink: - имали ли сте периоди в живота си, в които да ви се е случвало да се възгордеете, да се чувствате с нещо по-значими, да ви се ще да учите и поучавате?
И ако да, то с какви транзити са съвпадали?
Възгордяването е етап, през който минават повечето хора, стъпили на духовната пътека... Целта на това изживяване е да ни направи по-осъзнати, по-толерантни и по-мъдри в крайна сметка. Преминаването през този етап има изключително важно значение от гледна точка на постигане на хармонично единство между духа и егото. При някои периодът отминава и краят му носи със себе си неизбежна преоценка, а след нея - смирение и приемане, че ние също сме смъртни и не сме съвършени, никой не е... Понякога периодът на това осъзнаване отнема повече време, превръщайки маската на безпогрешност и самодоволство в наше второ лице...
Поддавали ли сте се на това изкушение - да съдите някого и да третирате неговите постъпки и поведение, изхождайки от позицията на по-извисения дух? Допускали ли сте, че може да дойде ден, в който животът ви ще обърне в посока, поемайки която изведнъж да осъзнаете колко смешно и нелепо е било някога поведението ви?
Имали ли сте такива периоди? С какви транзити и прогресии ги свързвате?
Като всеки човек, навлизащ в света на езотериката, съм имала такъв период. При мен бе свързан със сатурново завръщане. Наталният ми Сатурн е разположен в знака Лъв в 9 дом, не ранява лични планети, има тригон със Слънцето и по-широк с Меркурий. Всъщност, ако трябва да сме по-точни, тогава имаше мунданна опозиция между Сатурн и Нептун, която удряше с квадрат оста АС/ДС в моята карта. Юпитер минаваше през знака Скорпион и после през Стрелец.
Много отрезвяващ бе транзитът на Сатурн през Дева, а по-нататък и през Везни. Това бе периодът, в който фокусът сериозно се измести - разбрах, че времето в материята тече бързо и неумолимо и, влагайки твърде много енергия в демонстрации на ниво, човек рискува да пропусне нещо много съществено...
Желая ви приятно писане. :blink: