Здравей Гост

Влизането на Сатурн в Скорпион

• 190 Отговора
  • 46578 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #60 -: Октомври 06, 2012, 12:01:17 pm »
Благодаря ти Грейс,единствения МП,който засяга Новолунието е Слънце/Уран,който е в съвпад с нат.Дсц.Гледам ги само в тесен орбис и на 0,90 и 180* ,но още ми е трудно да ги тълкувам,а и като че ли няма много инфо за влиянието на лунациите в/у тях.

да, разглеждат се само твърдите аспекти - 0, 45, 90, 135, 180 и с орбис до 1*. В случая значи, че Новолунието ще активира Слънце и Уран и аналогиите по тях. Ако двете планети имат връзка в натала ще е по-изразено влиянието, но зависи и от съвкупност от фактори. Дай обратна връзка, ако донесе нещо изненадващо или неочаквано, свързано с партнъор, мъжка фигура, или пр. неща по 7 дом.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #61 -: Октомври 06, 2012, 01:51:33 pm »
Спря ми захранването Дедо, както се и очакваше. Аз се бях подготвила и дори карта за тренировки не си взех за този месец. Само си почивам и го давам по-лежерно, че не ми се разправя с болести, пък и това ще мине.

« Отговор #62 -: Октомври 09, 2012, 06:00:57 pm »
Лелее, човек като чете за този тр. Сатурн тотално може да се подлуди :lol:

Днес отделих време и изчетох всичко за него, което намерих на български и английски. Е, как не открих нещо позитивно :-\?!

Независимо от дома, най-често срещнах следното: болници, болести, смърт, загуби, разочарования, липси, страхове, депресии, грижи, интриги, кавги, изневери, колебания, апатии, отчаяния, изгубени надежди, изолации, страдания, болки и т.н... 

Малко поста може да ви прилича на "село, селооо... форум не видело" ;D, но реших да споделя и да питам - имате ли изобщо някакво позитивно очакване от тр. Сатурн?

*

Grace

• 2257
« Отговор #63 -: Октомври 09, 2012, 06:42:22 pm »
Лелее, човек като чете за този тр. Сатурн тотално може да се подлуди :lol:

Днес отделих време и изчетох всичко за него, което намерих на български и английски. Е, как не открих нещо позитивно :-\?!

Независимо от дома, най-често срещнах следното: болници, болести, смърт, загуби, разочарования, липси, страхове, депресии, грижи, интриги, кавги, изневери, колебания, апатии, отчаяния, изгубени надежди, изолации, страдания, болки и т.н... 

Малко поста може да ви прилича на "село, селооо... форум не видело" ;D, но реших да споделя и да питам - имате ли изобщо някакво позитивно очакване от тр. Сатурн?

Да, аз не свързвам Сатурн само със загуби и страдания. Виждала съм да носи и много истински и позитивни неща - нова любов, раждане на дете, успешна професионална реализация, придобивка на недвижим имот, ..
Учи на смирение, постоянство, отговорност, търпение и колкото повече липсват у човека, толкова по-болезнен е транзита т.е. урока :)
а в зависимост от натала, и всяка друга планета от Сатурн нагоре, може да има тежко и съдбоносно проявление :)
Изобщо, към Сатурн се отнасям повече с респект, отколкото страх.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #64 -: Октомври 09, 2012, 08:04:55 pm »
Изобщо, към Сатурн се отнасям повече с респект, отколкото страх.

Да.
Вече е почти на градус от Асцендента ми в Скорпион и ...малко е странно, но усещам, че се диша по-леко.
Буквално.
Последните 2 години и половина - докато шевстваше в 12-тия ми дом, са най-жертвените ми години, във всякакъв смисъл.

Въпреки, че транзитирайки през Асцендента в Скорпион - ще направи последователен съвпад, първо с Уран и после с Раху; усещам, че нещо се променя.
Иначе /като проявление/ задълженията ми стават все повече...  :rolleyes:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #65 -: Октомври 09, 2012, 08:15:48 pm »
Изобщо не свързвам Сатурн с реални! негативни събития. Чети Susan Miller. Има и много други астролози, които не гледат на Сатурн с подобно око. Но не уебсайтове, а астролози. На мен Сатурн ми е носил чистки (на ментално ниво), но в реала ми е носил сбъднати мечти и то на едро.

« Отговор #66 -: Октомври 11, 2012, 08:19:19 am »
Благодаря, момичета :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #67 -: Октомври 11, 2012, 11:09:23 am »
Мислех си, че Сатурн във Везни е ужас, но като си помисля, че след няколко месеца ще ми направи квадрат със Слънцето и опозиция с Луната, ми иде да се скрия някъде, докато отмине. Лошото е, че няколко пъти ще ми се случи този аспект. :(

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #68 -: Октомври 11, 2012, 01:15:47 pm »
Зависи какви аспекти има по натал. Аз като имам квадрата със Слънцето по натал, не е ужасен. Всъщност, не разбирам цялата паника покрай Сатурн (вихри се из нета много). Да, учим уроци, но има далеч по-тревожни неприятни в реала транзити с далеч по-малко полза от тях.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #69 -: Октомври 11, 2012, 03:52:28 pm »
Мислех си, че Сатурн във Везни е ужас, но като си помисля, че след няколко месеца ще ми направи квадрат със Слънцето и опозиция с Луната, ми иде да се скрия някъде, докато отмине. Лошото е, че няколко пъти ще ми се случи този аспект. :(

Опозицията с Луната я минах току-що. Всичко ти е черно, стискаш зъби и правиш каквото трябва.... Не знам дали я изкарах така, защото имам натална опозиция Луна-Плутон, но си беше/е крив период...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #70 -: Октомври 12, 2012, 07:59:50 pm »
смесени са ми чувствата, надеждите и представите за влизането на Сатурн в Скорпион
искам да попитам и аз за някаква яснота

на 27 години съм
зодия Козирог
Плутон и Сатурн в Скорпион

преди месец смених местоживеене, преди 3 дни ми изгърмя мъдрец и трябваше да се вади

в момента Сатурн съвпада с Плутон в натала ми, прави квадрат със слънце в Козирог
а след известно време идва и първото Сатурново завръщане

имам доста вода в натала си, стелиум в Козирог
и не е като да не ми е ясна, ако мога така да се изразя - болезнеността на трансформацията не веднъж съм го усещал, регистрирал, дори и когато хал - хабер си нямах от астрология

но сега лекинко изтръпвам от шубе, а от друга страна това време го усещам като ... моето време
не знам
ще съм благодарен на всякакво инфо по темата

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #71 -: Октомври 12, 2012, 08:39:17 pm »

Опозицията с Луната я минах току-що. Всичко ти е черно, стискаш зъби и правиш каквото трябва.... Не знам дали я изкарах така, защото имам натална опозиция Луна-Плутон, но си беше/е крив период...
Можеш ли по-конкретно да ни дадеш разяснение как се прояви при теб? :unsure:
Или е неудобно да питам :-[
Защото и на мен след време ми предстои.Луната ми е в точен съвпад марс,както и по-широк съвпад със сатурн.
Луна е У12ти,намира се в 10ти.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #72 -: Октомври 13, 2012, 12:28:15 am »
Да, учим уроци, но има далеч по-тревожни неприятни в реала транзити с далеч по-малко полза от тях.
Като например? :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #73 -: Октомври 13, 2012, 08:28:38 am »
Като например Уран и ПЛутон. Примерно.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #74 -: Октомври 22, 2012, 02:24:22 am »
Сатурн съвпада със Слънцето на баща ми в момента (на няколко минути до точния съвпад) и...вчера получи инфаркт :'(. Като проследих назад във времето при опозицията на Сатурн със Слънцето пак получи инфаркт. При баща ми Слънцето е в съвпад с Марс, но нямам точен час на раждане... Тъпото е, че преди половин година го гледах това и му казах да внимава и да си почива, да не се затормозява, но не бях настоятелна, а може би и убедителна...
« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 12:51:41 am от Shreya »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #75 -: Октомври 22, 2012, 08:53:18 am »

Можеш ли по-конкретно да ни дадеш разяснение как се прояви при теб? :unsure:
Или е неудобно да питам :-[
Защото и на мен след време ми предстои.Луната ми е в точен съвпад марс,както и по-широк съвпад със сатурн.
Луна е У12ти,намира се в 10ти.

Милки, при мен не беше само тя, но беше предимно тя. Сатурн в 12 ми беше добър период, сега влезе в 1 и съм като припикано мушкато. ЍПреди това ми се наложи точно тази опозиция да изтърпя, но последиците още си ги влача. Може би трябваше да стискам повече зъби и да наведа глава докато отмине. Но точно тогава и Марс ми мина през АЦто и ела да видиш стискат ли се зъби - скачаш с главата надолу. Сатурн ми е съуправител на 3ти дом, но по 3ти не се прояви, освен че смених обкръжението на работата.
Иначе ми е черно пред очите, само кофти неща ми се въртят из главата, настроението е на нула и се чудя аз ли потъвам в дупка или така ми се струва само.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #76 -: Октомври 22, 2012, 09:26:21 am »
Сатурн в аспект със Слънцето винаги иска грижа за здравето, Слънцето като фактор "виталност, енергия, живот". И човек трябва да внимава и да се грижи добре за себе си.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #77 -: Октомври 22, 2012, 01:50:59 pm »
Откак влезе в Скорпион ,ми просветна пред очите.
Нищо не разбрах от тригонирани Слънце и Марс,сега е ред на Луна и Венера.

« Отговор #78 -: Октомври 22, 2012, 11:06:39 pm »
Някой може ли да сподели впечатления от квадратура на тр.Сатурн с нат.Луна?Моята е на 6* Водолей в 7-ми,У1,добре аспектирана,единствения лош аспект е квадрат с Уран(Сатурн е все още в/у него)   :unsure:

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #79 -: Октомври 23, 2012, 04:31:14 am »
Сатурн в аспект със Слънцето винаги иска грижа за здравето, Слънцето като фактор "виталност, енергия, живот". И човек трябва да внимава и да се грижи добре за себе си.
Да, така е, знам го. Просто съм се шашнала, а трябва да се стегна.
« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 12:34:45 am от Shreya »