Здравей Гост

фиксираните звезди

• 10 Отговора
  • 3193 Прегледи
*

Гостetoall

фиксираните звезди
« -: Февруари 22, 2006, 03:36:38 pm »
Здравей Lillie и на всички във форума ;) не че съм изучила другите планети и съм опряла до тези звезди,но имам въпрос и мисля,че само вие може да ми отговорите.Кои звезди се разглеждат в хороскопа по своята степен на важност?дано да съм се изразила добре. :) Все пак те са много и искам да настроя в зета тези които се вземат под внимание,мерси

*

Lillie

• 30532
фиксираните звезди
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2006, 04:15:55 pm »
Ми по принцип не обръщам голямо внимание на неподвижните звезди, а и те се разглеждат предимно  /и придават допълнително, а не основно значение/, ако съвпадат с Асцендента или Медиум Цели... а също може би с Лунните възли, светилата или важна лична планета  :huh:
Не се сещам кои са по-важните - може би са тези, които са с по-голяма величина и яркост от астрономическа гледна точка... ама малко ми куца астрономията  :unsure:  ;) За класически се приемат, доколкото се сещам, Сириус, Регулус, Алгол, Арктур, Акрукс и прочие... разделят се на "добри/благородни" и "зли/разрушителни", както е и при градусите  :rolleyes: в тази връзка се свъзват с определени планети и тяхната природа, тоест например има звезди с влияние на Марс и Сатурн, Венера и Уран, Слънце и Юпитер и т.н.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

фиксираните звезди
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2006, 05:54:00 pm »
LILLIE а тези като селена ,прозерпина,веста ,дори и юнона и др.де тях трябва ли да ги активирам при зета ?аз имам becrux в съвпад с мерка гледах в руските сайтове но нищо не намерих :ph34r: ако има някой линк за тях ще го прочета.И ако имаш представа при зета големият тригон ако е от неподвижни звезди отбелязва и се , при мен не а е на лице. :unsure:  

фиксираните звезди
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2006, 05:56:51 pm »
;) а и това ако има някой линк да прочета кои с какво влияние са ще е супер,ако разполагаш с данни. ;)  

*

Lillie

• 30532
фиксираните звезди
« Отговор #4 -: Февруари 22, 2006, 07:23:44 pm »
Нямам линк, но пък може да се потърси в нета... в гугъла да речем  ;)
А интерпретация на неподвижните звезди трябва да има и в руската програма Зет. Веста и Юнона са астероиди; Селена /Арта/ е фиктивна точка, наречена още Бяла Луна - така, както Лилит е Черна Луна  :)
По принцип е добре да се борави с класическите планети + Лунни възли и Лилит. Селена, Прозерпина и прочие са все още с доста неизяснено влияние в хороскопа... Астероидите дават допълнителна информация наред със "стандартните" планети в картата: например, Юнона /Хера/ отговаря за брачната институция, за склонността на индивида към брак и обвързване, за типа предпочитан партньор - наред с Венера, която е сигнификатор на любовта и връзките; Церера се свързва с образа на Великата Майка /=Луна/; Веста, Вулкан, Атина Палада... Има и т.нар. транснептунови планети, използвани от последователите на Хамбургската школа /ураническа астрология/ - ако не греша, това са Купидон, Посейдон, Хадес, Адмет, Зевс и т.н.; в тази връзка се борави с мидпойнтове... но това е тъмна Индия, мен ако питаш  :blink:  :ph34r:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
фиксираните звезди
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2006, 08:30:12 pm »
Цитат
LILLIE а тези като селена ,прозерпина,веста ,дори и юнона и др.де тях трябва ли да ги активирам при зета ?аз имам becrux в съвпад с мерка гледах в руските сайтове но нищо не намерих :ph34r: ако има някой линк за тях ще го прочета.И ако имаш представа при зета големият тригон ако е от неподвижни звезди отбелязва и се , при мен не а е на лице. :unsure:
активират се от настройките на зет-влизаш в таблици и си активираш каквото си искаш-планети,звезди,астероиди ,мъглявини,жребии :D  

фиксираните звезди
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2006, 10:04:19 pm »
даа благодаря ,че ме светна малко съм ги пообъркала астероидите и непод
вижните звезди ама ще ги оправя ;
DDD зная,откъде да ги настроя ,но незнаех ,кои да активирам :P                                                                          

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
фиксираните звезди
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2006, 10:57:00 pm »
Цитат
даа благодаря ,че ме светна малко съм ги пообъркала астероидите и непод
вижните звезди ама ще ги оправя ;
DDD зная,откъде да ги настроя ,но незнаех ,кои да активирам :P
лилит,селена ,точка фортуна, и точка на съдбата са при мен....и 20 арабски точки дето почти не гледам :lol:  

фиксираните звезди
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2006, 11:15:47 am »
Ах DDD  :rolleyes: фортуната не е ли това точката на съдбата?

фиксираните звезди
« Отговор #9 -: Февруари 27, 2006, 11:31:04 am »
Ой май написах някаква глупост :blink: сега видях ,че в зета има и фортуна,която е легнала осмичка ,която естествено няма нищо общо с парс фортуна а сега къде е разликата? :rolleyes: лилит ,който е в каталога на астероидите трябва ли да го свалям? :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
фиксираните звезди
« Отговор #10 -: Август 16, 2006, 03:11:19 pm »
Ето тук

http://www.winshop.com.au/annew/

и тук

http://ye-stars.com/

има информация за значението на по-важните неподвижни звезди и тяхната проекция върху еклиптиката...

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.