Здравей Гост

Домът в натала

• 46 Отговора
  • 6587 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Домът в натала
« -: Октомври 10, 2012, 03:27:33 pm »
Отварям тема за домът в натала, но този дом, който се явява лична собственост. Аспекти за придобиването му - покупката или построяването му.
Интересно ми е да споделите вашите наблюдения, за транзити, прогресий и дирекций, които са отключили събитието.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
Re: Домът в натала
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2012, 03:36:26 pm »
Плутон за покупка, често уран за смяна на място на живеене, понякога сатурн, ако строиш
Това транзити
Аспект на строителя-марс/сатурн

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2012, 03:39:03 pm »
Плутон за покупка, често уран за смяна на място на живеене, понякога сатурн, ако строиш
Това транзити
Аспект на строителя-марс/сатурн

Ето това е много интересно....  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Всъщност аз имам планове да строя, но преди това ми предстои продажба.
Транзит на Сатурн в 4 ли да се търси ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2012, 03:41:09 pm »
То с тия покупки на апартаменти на зелено не е много ясно в наши дни какво значи "строя" :)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2012, 03:42:58 pm »
То с тия покупки на апартаменти на зелено не е много ясно в наши дни какво значи "строя"
При мен ще е в буквалния смисъл, с първа копка и т.н.....
Та за това общо взето отварям и темата за да си направя сверка :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2012, 09:12:20 pm »
Елфидке,а ти имаш ли транзит на сатурн през 4ти?

Защото аз в момента го имам и се чудя,кое от всичките предсказания за транзита на сатурн през 4ти ще ми се случи?
Е, има и доста време докато стигне на 25 гр в скорпион и направи опозиция с луна-марс - сатурн :-\

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2012, 09:17:05 pm »
Елфидке,а ти имаш ли транзит на сатурн през 4ти?

Защото аз в момента го имам и се чудя,кое от всичките предсказания за транзита на сатурн през 4ти ще ми се случи?
Е, има и доста време докато стигне на 25 гр в скорпион и направи опозиция с луна-марс - сатурн :-\
На мен ми такъв предстои транзит след 2-3 години, но н мен ми се иска да стане по-рано ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2012, 09:27:10 pm »
Самото строене едва ли е по някой транзит, щото тогава в картата на баща ми например би трябвало по меркурий и луна да го отчитаме :)
По-скоро преместването, разходите могат косвено да са показател

« Отговор #8 -: Октомври 10, 2012, 09:31:22 pm »
Връзка между управителите на 1,2 и 4, това е най-общо. Дирекции, прогресии и солар.
При това зависи какви са управителите, как са поставени..сила и слабост...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #9 -: Октомври 10, 2012, 09:42:01 pm »
Ми да ви кажа, аз не съм наясно много .
Но специално за придобиване на недвижим имот е аспект на У2 и У4 ако се купува със собствени ресури, и ако е по наследство или дарение аспект между У8 и У4 - обикновено СД на единия У в съвпад с наталната  позиция на другия У.
Но за строене на собствен дом не съм наясно....
По-горе Папи споменава за аспекта на строителя Сатурн и Марс, при мен са в каре, като Марса е в съвпад с У4. Възможно ли е това да е показател, който трябва да се отключи като действие от подходящ транзит или дирекция....но коя ????
Ей туй ми беше основната мисъл ....
Та някой от вас ако е строил, да свирка ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Papy

• 4343
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2012, 10:22:38 pm »
Не мога да кажа със сигурност, докато живеех вкъщи сме се местили и строили много пъти, но никога аз с ръцете си и парите си
Откакто съм самостоятелен индивид е имало ремонти, покупки, местения, но пак най-вече е било с парите ми, не с ръцете. Та...какво имаш предвид-ти наистина ли ще участваш в строежа, или?

По принцип ми се струва аспекти към у4, к4 и луна
« Последна редакция: Октомври 10, 2012, 10:40:08 pm от Papy »

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2012, 10:59:31 pm »
Цитат
обикновено СД на единия У в съвпад с наталната позиция на другия У
Какво значи СД? :blink:

« Отговор #12 -: Октомври 11, 2012, 01:01:35 pm »
Цитат
обикновено СД на единия У в съвпад с наталната позиция на другия У
Какво значи СД? :blink:
символични дирекции
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #13 -: Октомври 11, 2012, 01:32:45 pm »
Елфи,
Сатурн е по градежите,виж го как стой спрямо 4 дом,планети том ,У4- по прогностика, какви асп.сключва,
както и към Луна като традиционен У4

също при напр.асп тр.юпитер- опозе,каре към плутон и обратното не тегли заем,ипотека
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Divna

• 2478
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2012, 02:49:36 pm »
Елфи, за покупко продажба на недвижима собственост се гледа Меркурий /договори, споразумения ...). За дом /къща, апартамент/, било продажба на такъв, покупка, наемане, строеж и т.н. се гледа транзити, които докосват ИЦ (4ти дом, неговия управител, Луна, а така също и управителят на 6ти дом /всекидневния живот/). Транзитите на Сатурн показват инвестиция, продажба. Транзитите на Юпитер /особено позитивните/ показват подобряване на ситуацията /добра покупка, печалба, удоволетворение .../. Транзитите на Плутон и Уран за евентуална промяна и т.н. Разбираш навярно, че нещата са комплексни.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #15 -: Октомври 11, 2012, 04:02:44 pm »
Елфи, за покупко продажба на недвижима собственост се гледа Меркурий /договори, споразумения ...). За дом /къща, апартамент/, било продажба на такъв, покупка, наемане, строеж и т.н. се гледа транзити, които докосват ИЦ (4ти дом, неговия управител, Луна, а така също и управителят на 6ти дом /всекидневния живот/). Транзитите на Сатурн показват инвестиция, продажба. Транзитите на Юпитер /особено позитивните/ показват подобряване на ситуацията /добра покупка, печалба, удоволетворение .../. Транзитите на Плутон и Уран за евентуална промяна и т.н. Разбираш навярно, че нещата са комплексни.
Благодаря ти Дивна за включването, верно е че всиеко е комплексно, но аз силно се надявам нещата да се случат. Само че искам да видя кога .... Винаги съм мечтала за свой дом, но в истинския смисъл на думата, не на майка ми или на баща ми или под наем, не на съпруг или приятел, не просто място на което да живея , а къщичка, която да мога да нарека своя. Все пак У4 ми е Плутони се намира в 2 дом, та от там може би идва стремежа ми към притежание . Аз да си знам че е моя - като форма на удовлетворение.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #16 -: Октомври 11, 2012, 04:05:21 pm »
Не мога да кажа със сигурност, докато живеех вкъщи сме се местили и строили много пъти, но никога аз с ръцете си и парите си
Откакто съм самостоятелен индивид е имало ремонти, покупки, местения, но пак най-вече е било с парите ми, не с ръцете. Та...какво имаш предвид-ти наистина ли ще участваш в строежа, или?

По принцип ми се струва аспекти към у4, к4 и луна

Е, Папи, разбира се , че с парите ми ще се строи, а с ръцете мога само да правя кафе на майсторите и да чистя след тях ХА ХА
Къде ме виждаш да мъкна тухли и да се катеря по покриви :)
 :tongue2:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Октомври 11, 2012, 04:10:58 pm »
Елфи,
Сатурн е по градежите,виж го как стой спрямо 4 дом,планети том ,У4- по прогностика, какви асп.сключва,
както и към Луна като традиционен У4

също при напр.асп тр.юпитер- опозе,каре към плутон и обратното не тегли заем,ипотека

Стреличке, Сатурн когато застане на 20 в Скорпи, ще е на К4 и после прав му път в 4 дом....
Естествено, проявите му могат да бздат и от друго естество ама ънам ли  ???
Луната в натала е на 26 в Близнаци, А нат. Сатурн е на 20 в Близнаци, дали пък, аспект на тр. сатурн към тяк може да направи нещо ???
Ама е много далече, аз се надявам на по-ранна реализация .....
Предстои каре на тр. Плутон към Мерка...на 13 в Козирог.....
Плутон е У4 а Мерка е У2....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Papy

• 4343
« Отговор #18 -: Октомври 11, 2012, 04:40:48 pm »

Е, Папи, разбира се , че с парите ми ще се строи, а с ръцете мога само да правя кафе на майсторите и да чистя след тях ХА ХА
Къде ме виждаш да мъкна тухли и да се катеря по покриви :)
 :tongue2:

Аз лично с удоволствие участвам в подобни дейности, бях на 10 като лепих тапети за 1-ви път :)
Иначе предполагам, че ти се изясни ситуацията за дома-успех :)

*

Divna

• 2478
« Отговор #19 -: Октомври 11, 2012, 06:07:28 pm »
Елфи, сложи си картата с транзитите, за по-добра визоализация.