Здравей Гост

Вечният безработен

• 179 Отговора
  • 22872 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Вечният безработен
« -: Октомври 21, 2012, 09:55:16 pm »
Докато Луната е в Козирог, да пусна една бачкаторска тема и да я разнищим.  ;D

Чудех се какви трябва да са указанията в радикса за това, че човек през целия си живот почти няма да работи (и не иска).

Тук не говорим за рентиери, мутреси и богати наследници, те са ясни. Няма да говорим и за малцинствените групи. :))

В страните от Западна Европа с по-развита социална политика доста хора водят такъв начин на живот - за какво е да работят, като могат да преживяват и със социални помощи?

Познавате ли хора, които през целия си живот почти не са работили и трудно могат да съберат дори няколко години трудов стаж? Ако познавате такива, какво ви е направило впечатление в техните натални карти?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
Re: Вечният безработен
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2012, 10:00:42 pm »
Аз не познавам, или поне в момента не се сещам. Но теоретично-хора със свободни професии и такива без работа как ще ги различим?
Иначе за безработният-имаше формула на шестопалов

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2012, 10:04:38 pm »
Това е картата на моя дългогодишна приятелка.
Не виждам при нея изгледи да работи :'(
Израсла е без баща-разведени.Майката я отглежда.Но в  ранен пубертет,майката се влошава и от горе долу 18 годишна,моята приятелка я гледа.От средно семейство са,нито богати нито бедни.
Но с годините майката все по-зле става,докато тази година почина :'(
Значи моята приятелка е гледала майка си,в най-хубавите си години.....около 20 години я гледа.
Има дългогодишна връзка с мъж,на семейни начала.Той живее при нея.Нямат деца.
Тя казва,че не желае да започне работа.
Това е най-накратко.И друго да подчертая,много са зле финансово.
Час на раждане,така и не се разбра,майката имаше и психични проблеми :'(
Много обича да пие,затова се чудя ,да ни би АСто да и е риби :unsure:Или нептун на АС.....няма да се разбере...

« Отговор #3 -: Октомври 21, 2012, 10:06:49 pm »
Не познавам такива, но си мисля, че може би е подчертан 7дом-разчитат на партньор..Все някак трябва да живеят.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2012, 10:07:24 pm »
Милки, този случай е доста специфичен, тя малко ли е работила като болногледачка вкъщи?  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2012, 10:09:46 pm »
Милки, този случай е доста специфичен, тя малко ли е работила като болногледачка вкъщи?  :(
Не...това не го визирам изобщо.
Живота и е много тежък.Просто това е пример.Тя няма да работи според мен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2012, 10:14:17 pm »
Не познавам такива, но си мисля, че може би е подчертан 7дом-разчитат на партньор..Все някак трябва да живеят.

Познавам една, но определено не преживява със социални помощи.
Нейният случай е dolce vita - "защо ми е да работя, като заслужавам нещо по-добро?" (умишлено не казам "по лесния начин", защото е спорен въпросът  ;D).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Октомври 21, 2012, 10:49:45 pm »
Лесно си е намирала "златни" рибки. У7 у8 екз. Венера в Риби и Меркурий,под диспозицията на Юпитер, като Меркурий и Юпитер са във взаимна рецепция. Луна в знака на Асц, жената има талант да "надушва" хора с пари.

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2012, 11:11:17 pm »
Според мен жената толкова много се забавлява, че не й остава време да работи. Виж ако беше станала някоя художничка, щеше да е супер :)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2012, 07:14:15 am »
Много обича да пие,затова се чудя ,да ни би АСто да и е риби :unsure:Или нептун на АС.....няма да се разбере...
има квадрат на Нептун с Венера, затова си посръбва
Дааа,и аз наскоро четох за този аспект,че дава влечение към алкохола.
Съжалявам за спама,но и моята нова любов е с такъв аспект и казва,че навремето доста си е пийвал :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2012, 07:26:00 am »
Познавате ли хора, които през целия си живот почти не са работили и трудно могат да съберат дори няколко години трудов стаж? Ако познавате такива, какво ви е направило впечатление в техните натални карти?
Познавам- майка ми, има 8мес в трудовата книжка, но не знам часът ѝ на раждане, за да построя натална карта. Сега получава на починалия ми баща половината пенсия. Най-добрата ми приятелка от детинство също никога не е работила, нейният съпруг я осигурява към неговата частна фирма веднага след като тя приключи с майчинството за двете им деца, но и нейният час на раждане не знам, на комшийката, която също не е работила също не знам часа, тю да му се не види  :blink:

А като аспекти и акцентирани знаци какво е положението?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2012, 07:27:32 am »
Според мен жената толкова много се забавлява, че не й остава време да работи. Виж ако беше станала някоя художничка, щеше да е супер :)

По горепосочената карта ли?

Ами то и аз с моя петодомен стелиум много се "забавлявам", чак свят ми се вие понякога след по-голяма поръчка. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Октомври 22, 2012, 07:37:19 am »

Ако говорим за доживотни държанки, било то с брачен партньор или без, по мои наблюдения не 7 дом е водещ.
Акцентиран 7 дом поставя фокус върху партньорствата, но индийците го свързват и с предприемачеството, и с чужбина, и с публичните изяви...

Ако говорим за издръжка от партньори, често съм срещала акцентиран 11 дом в комбинация с фактори на 7ми и 2ри.

Имам позната, която се омъжи за богаташ, но не стои вкъщи. Завърши право, работи като юрисконсулт в неговата фирма, но самият факт е показателен, можеше и нищо да не прави, само да ходи на шопинг и по козметични салони.

При тези, които цял живот разчитат на социални служби, не знам какъв е акцентът в хороскопа. Някои от тях може дори да попадат в една група с онези, които предпочитат да просят, но не и да работят.

Ще взема да си припомня формулите на Шестопалов - каква беше формулата за безработен?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2012, 09:02:14 am »
има квадрат на Нептун с Венера, затова си посръбва
Дааа,и аз наскоро четох за този аспект,че дава влечение към алкохола.
Съжалявам за спама,но и моята нова любов е с такъв аспект и казва,че навремето доста си е пийвал :unsure:

аз пък знам, че квадрат на Нептун с Марс дава този аспект - дядо ми го има и, за съжаление, синът ми  ;D А при дядо ми - баба ми крие шишетата из къщата
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #14 -: Октомври 22, 2012, 09:18:49 am »
Че то в тази тема списъка може да е безкраен - както е тръгнало, половин България се вписва ...

« Отговор #15 -: Октомври 22, 2012, 11:10:48 am »
Може да проверите дали работят формулите на Шестопалов - http://forum.oculus.ru/?m=sr&it=28806&p=4. Цитирам:

Безработица - при липса на връзки или само напрегнати връзки между 2-ри, 6-ти и 10-ти дом.

В работите му имаше примерчета с карти на безработни за цял живот, но не съм вкъщи, нямам достъп до файловете си в момента.
Може би бихме могли да включим и 11-тия дом към схемата му.
Аз мисля, че липсата на връзки е по-негативна от присъствието само на напрегнати връзки. Липса на връзки го възприемам като липса на интерес към дадените сфери.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Октомври 22, 2012, 11:16:14 am »
Аз мисля, че липсата на връзки е по-негативна от присъствието само на напрегнати връзки. Липса на връзки го възприемам като липса на интерес към дадените сфери.

Или пък само тригони, но такива хора винаги намират кой да им пълни кесийката.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #17 -: Октомври 22, 2012, 11:20:04 am »
Да, правилно. Липсата на връзки може и да е липса на възможности, не само на интерес. В случая, липса на спонсори.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Октомври 22, 2012, 11:33:34 am »
Чудя се дали всички неработещи и преживявящи със социални помощи роми имат в хороскопа си въпросната формула на Шестопалов?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #19 -: Октомври 22, 2012, 11:41:33 am »
Успях да намеря някоя и друга карта на безработни, сравнително младички са, та не е 100%, но липсват връзки 2-6-10
Иначе в карти на милионери има напрегнати аспекти, та гласувам с 2 ръце за липсата на аспекти
Лили, да си крадец не е като да си безработен :)
То меркурий дава не само интелект, ами и сръчни ръце
Пък и в нашето село по едно време най-богат беше един циганин-свинар
Караше мерцедес, когато другите 3 коли в селото бяха жигули, москвич и лада