Здравей Гост

Вечният безработен

• 179 Отговора
  • 22923 Прегледи
*

ini

• **
  • 597
Re: Вечният безработен
« Отговор #20 -: Октомври 22, 2012, 11:48:15 am »
Мога да ви кача една карта, но незнам дали ще Ви свърши работа, защото момичето е само на 28-29 год., но пък е работила само няколко месеца на една работа, а на друга още на първия ден е напуснала :)

« Отговор #21 -: Октомври 22, 2012, 12:10:33 pm »
Прикачвам карта на две приятелки близначки ,коренно различни по характер и съдби ,тази която е родена първа още преди да завърши средното си образование започна работа има си сериозен и заможен приятел с когото живее ,но това не и пречи да работи ,така се чувства добре и това и дава сигурност ,сестра и близначката с която имат 5мин разлика е пълна противоположност на нея,обича купоните не може да се задържи с един мъж и е скарана с работата,не обича да работи и все нещо е недоволна,лятото работи за около 10 дни като промоутърка по дискотеките и се отказа.Прикачвам картата им ,понеже имат 5мин разлика и това не променя  нищо в картата ,не знам как стои въпросът при разглеждане на карти на близнаци ,но ще се радвам картата да ви е от полза :wub: 
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #22 -: Октомври 22, 2012, 12:25:31 pm »
...имат 5мин разлика и това не променя  нищо в картата ,не знам как стои въпросът при разглеждане на карти на близнаци

Аз имам брат-близнак; разликата ни е 15 минути с точност; като аз съм "кака" :blink:

Разликата, между картите ни е, че Уран, който при мен е на Асцендента и съвсем в началото на І-ви дом, при него е в 12-ти /защото Уран е ретро към момента на раждане/.
И също Меркурий, който при мен е в 8-ми дом, при него е в 7-ми, защото също е ретро...

Различия също има в житейския ни път и то доста.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Октомври 22, 2012, 12:44:03 pm »
Пък и в нашето село по едно време най-богат беше един циганин-свинар
Караше мерцедес, когато другите 3 коли в селото бяха жигули, москвич и лада

:rolf: :rolf: :rolf:

Да беше му взела данните навремето, да разнищим как работят формулите и при него.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Октомври 22, 2012, 12:45:46 pm »
Мога да ви кача една карта, но незнам дали ще Ви свърши работа, защото момичето е само на 28-29 год., но пък е работила само няколко месеца на една работа, а на друга още на първия ден е напуснала :)

По официални данни безработицата сред младежта се увеличава, но на възраст до 25 години.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Октомври 22, 2012, 12:49:39 pm »
Прикачвам картата им ,понеже имат 5мин разлика и това не променя  нищо в картата ,не знам как стои въпросът при разглеждане на карти на близнаци ,но ще се радвам картата да ви е от полза :wub:

Сигурно ще има разлика в производните карти (индийските варги), а при близначката, родена по-късно, може да се окаже, че Асц. в сидералната карта минава в Рак, докато при първата е в Близнаци - тогава се сменят управителите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #26 -: Октомври 22, 2012, 12:57:45 pm »
Може да проверите дали работят формулите на Шестопалов - http://forum.oculus.ru/?m=sr&it=28806&p=4. Цитирам:

Безработица - при липса на връзки или само напрегнати връзки между 2-ри, 6-ти и 10-ти дом.

Пък на мен точно в домове 2-6-10 са ми огнените тригони в съвпад. Е, единия е на К7, но пък има теории, че е в 6ти  ;D
С планетите аспектите са - първи У2 в опозиция на съУ9 в 6ти, втори У2, който е и У6 в опозиция на съу9, и У10 в опозиция на Сатурн. Досега общо 9г съм работила само по специалността, противно на аспектите и все по трудов договор.
« Последна редакция: Октомври 22, 2012, 01:30:29 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Октомври 22, 2012, 01:06:27 pm »
Имала съм периоди на трайна безработица или по-скоро трудно намиране на работа, но във Варна по принцип трудно се намира нещо, което да е извън сезона и да си струва. Но това беше на възраст преди сатурново завръщане, имах период на голяма нестабилност и несполуки в професията, през който се наложи да премина преди да стана това, което съм в момента.

В натала нямам ранени управители на 2, 6 и 10 дом, преобладават тригони. Но У2 е мажорно неаспектиран (Юпитер в Телец), Нептун е близо до К2 - винаги съм имала проблеми с оценяването на моя труд и услуги, все бягат без да плащат.

Вътрешно не се чувствам удовлетворена, ако с нищо не се занимавам и не разполагам с лично изкарани пари.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #28 -: Октомври 22, 2012, 01:10:44 pm »

По официални данни безработицата сред младежта се увеличава, но на възраст до 25 години.
Така е, но пак е малка за темата "вечния безработен" всъщност....не е да кажеш на 40 и да няма и 1 год стаж примерно, не познавам такъв ;) 

« Отговор #29 -: Октомври 22, 2012, 01:25:19 pm »
То и аз май трябва да се разпиша в тази тема ;D
Никога не съм работила с трудов договор, с нормиран работен ден и т.н. Просто не мога да си се представя някой да ме следи и да ми поставя задължения какво да правя...
Но винаги се е намирало работа - помагала съм в кетъринг фирма на роднина (незаплатена); грижила съм се за децата на 2-те ми братовчедки - водене до детска градина и забиране, готвене, чистене, четене на приказки, къпане и др.(незаплатена); творческа работа - дистанционна (заплатена); работила съм и селскостопанска работа - то си е всяка година в наш имот- с всичките там процедури - окопаване, засаждане и т.н. (заплатена).
Не се оплаквам, благодаря на Бог, че не ме забравя :blink:

У6 в 1 дом съвпад У10 в 1 дом полуквадрат У2

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Октомври 22, 2012, 01:26:05 pm »
Да, определено не се вмества в рамките на представителната извадка. :))

Но можем да анализираме картата на стелиумната Риба от първата страница в темата.
Това е жена на повече от 50 години, която през целия си живот почти няма трудов стаж.

То и аз май трябва да се разпиша в тази тема ;D

И ти си твърде млада още за тази категория.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #31 -: Октомври 22, 2012, 01:47:14 pm »
Имам У 10 в 6 дом,откакто съм завършила ,това лято за сефте бях безработна за 3 месеца.
Няма да крия,че ми хареса- помощта ми от БТ надвишава сегашната ми заплата и направих така,че след като ми изтече временният тр. договор,да си получа и оставащите за няколко месеца обезщетения.Що пък не,полагат ми се..а и не съм фен на оная приказка,че " работата краси човека"
Имам възможност да не работя с У 7,8 на К 2,от " кумова срама" го правех до сега.
Или ще се влея в сем. бизнес,или ще чистя къщи в Англия,но тая пародия на редова БГ заплата не мисля повече да я получавам.
Определено ми хареса трудовият стаж на Романтика ;D

« Отговор #32 -: Октомври 22, 2012, 05:29:35 pm »
Аз преди доста време разглеждах наталната карта на моя роднина, която знам, че не обча да работи изобщо, ако мове някой друг вместо нея да го прави... Не мога да намеря картата обаче.. Единственото, което помня е, че имаше луна и меркурий във Везни на кусп на 2 дом, слънце в Скорпион и асц в последните градуси на Лъв..
:)

« Отговор #33 -: Октомври 22, 2012, 05:39:37 pm »
Намерих за Шестопалов - първият пример тук http://astro-future.narod.ru/profi/index.html.

Рассмотрим конкретный пример. Мужчина, поступал в несколько разных ВУЗов, бросал, один кое-как закончил. За всю жизнь проработал всего несколько месяцев. Итак, родился 6 апреля 1950 г., 02 ч 57 мин. (время местное) Ленинград. Карта отректифицирована, и подтвердила свою работоспособность на всех основных событиях жизни. (см. Рис. 1)

В данном гороскопе есть указания на хорошие умственные способности и высшее образование. Но нет работы. Элементами Х дома здесь являются Марс и Плутон (ретроградный Плутон также управляет Скорпионом). Элементами II дома являются: Сатурн (управитель), Уран (соуправитель), Юпитер (стоит в доме), Венера (стоит в доме). Плутон не имеет аспектов с элементами II дома (анализируя натальную карту, я рассматриваю только мажорные аспекты). Марс имеет только квадратуру с Ураном. Формула II-X в одном указании. Единственная связь II и Х дома, и та негативная.
Вот это и есть формула безработного - напряженное взаимодействие элементов II и X домов при отсутствии гармоничных связей между этими же II и Х домами.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Октомври 22, 2012, 06:15:26 pm »
майка ми

Хм, интересно, при майка ти има същата конфигурация като при моята - съвпад Луна/Раху/Сатурн, с тази разлика, че участва и Венера. Освен това получават тригон от Юпитер.

Според индийците Луна/Раху/Сатурн дава "непопулярни" професии (каквито се сетиш). При майка ми също е дала нестабилност в професията, през целия си живот е работила само няколко години (когато е оставала без мъж), през останалото време е била домакиня.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Октомври 22, 2012, 06:43:07 pm »
Или ще се влея в сем. бизнес,или ще чистя къщи в Англия,но тая пародия на редова БГ заплата не мисля повече да я получавам.

Като им чета и превеждам всеки ден статистиките как са се "вдигнали" заплатите в БГ, чудя се дали наистина не е по-добре да си беден безработен, отколкото работещ беден.  :-X

Цитат

Работната заплата през второто тримесечие на годината е нарастнала с 6,6 на сто спрямо същия период на миналата година.
Нетният й размер е 622 лв., или около 60 лв. над издръжката на живота.

Двайсет и седем на сто от работещите българи (около 650 хил. души) продължават да са ниско платени и са т.нар. работещи бедни.

Къде в провинцията дават заплати по 600-700 лв., извинете!? На държавните служители и то от по-високо ниво в йерархията?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #36 -: Октомври 22, 2012, 07:14:00 pm »
Като безработна получавах по 470-80 лв. месечно.
Сега,късайки нерви с 23 таласъмчета,са 450..със стаж,старши титли и всичките там бонуси.
Сетете се как ми се ще да се раздавам в работата.
За чест и слава- не,мерси..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Октомври 22, 2012, 07:16:48 pm »
За съжаление 400 лв. е масовата "средна заплата" във Варна и останалите градове, изключая София.
Тия статистики не знам кой ги смята, може и там да вземат повече, затова надписват. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #38 -: Октомври 22, 2012, 07:23:28 pm »
Нямам точен час. Тази жена никога през живота си НЕ Е работила.

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Октомври 22, 2012, 07:25:08 pm »
Лили, средната заплата в държавната администрация е 1100лв. В частния сектор е 400лв. Осреднени- дават числото от НСИ.