Здравей Гост

Вечният безработен

• 179 Отговора
  • 22844 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Вечният безработен
« Отговор #160 -: Март 22, 2013, 12:46:34 pm »
Ако на хората паниците са им пълни, няма да гледат в тази на депутатските обезщетения от борсата. Понеже се получава фрапираща разлика и то на фона на кризата, а и все пак става дума за обезщетение в случаи на безработица, затова има и по-голям обществен отклик. Едва ли някой би отказал да ходи да се подписва в борсата за 1000 лв. на месец. Депутатите би трябвало да имат по-значима социална роля примерно от един редови трудещ се в една автомивка. Обезщетенията все пак всеки ги получава въз основа на заплатата, върху която се е осигурявал. Някои върху 400 лв., а други върху 2000.

В този ред на мисли би трябвало ако им предложат работа там и те откажат, да им спрат обезщетението.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #161 -: Март 22, 2013, 12:50:40 pm »
В този ред на мисли би трябвало ако им предложат работа там и те откажат, да им спрат обезщетението.

Споко, те в Бюрото по труда не реагират толкова бързо да ти предложат подходяща работа. Тъй че ще успеят да се облажат с полагащите се им социални придобивки, а междувременно ще се готвят за изборите, които скоро предстоят.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #162 -: Март 22, 2013, 02:03:16 pm »
Цитат
"Не може да се допусне народните представители да останат без заплата в продължение на два месеца."

А други хора как по 6, 8 и повече месеца стоят без заплата?
При все това, че техните заплати не стигат и до хиляда лева.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #163 -: Март 22, 2013, 02:20:28 pm »
Винаги е по-добре да си от страната на облагодетелстваните, отколкото на тези, които се чувстват ощетени. Кой ще роптае в такъв случай, който бърка в кацата с мед ли ? То затова и има и социално напрежение, заради натрупано недоволство от различните аршини. Кой доволен човек ще протестира ? На чужд гръб и сто тояги винаги са малко, на собствен и една е много. Позицията е в зависимост от това какво касае личния комфорт.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Март 22, 2013, 02:37:56 pm »
Да видим сега дали ще има самозапалили се депутати, останали два месеца без заплата.  :mellow:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #165 -: Март 22, 2013, 02:40:24 pm »
Дразнеща история-уж специалисти, всички имат странични доходи, ма иначе регистрирани на борстата
Чиста проба хрантутници

*

Нова

• 3491
« Отговор #166 -: Март 22, 2013, 02:43:07 pm »
А, и ходи после казвай, че нямало сива икономика и те се борили с/у нея. Всички са лапачи и настрани, ама няма кой да им разнищи парцалите. Уффф, просто няма управия. Ма и те "от Бога" срама нямат, хората масово са на ръба на отчаянието, такава безизходица се шири повсеместно... те..

« Отговор #167 -: Март 22, 2013, 02:45:07 pm »
То затова и има и социално напрежение, заради натрупано недоволство
натрупано недоволство срещу натрупано доволство
 виновна  са всички три буквени  сигнатури
 виновни са  ВИК, нереализара инвестиционна програма "да спрем всички течове "
 виновни са ЕРП,зелена енергия,че ние да сме извънземни тревопасни та на зелено да ни избива
 винавна е НЕК, тук е едно блато-зловонно като го раздвижиш с пръчката
 виновни са ТЕЦ,ВЕЦ,АЕЦ- да живее комунизма на всеки по равно,нищо,че не потребяват,в потребителско общество живеем,няма не искаш
 БНБ,от тук надолу- за мъртвите или добро или нищо
 ВСС
 ЗОК
 БСП
 СДС
 ДСБ
НДСВ е ГМО -внесено отвън
Герб -като продължение на ГМО захранката

това е списъка Господи,казват,че бавиш,но не забравяш,цял един народ-български,  тебе гледа :25:
« Последна редакция: Март 22, 2013, 02:52:00 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #168 -: Март 22, 2013, 02:50:55 pm »
Дразнеща история-уж специалисти, всички имат странични доходи, ма иначе регистрирани на борстата

Точно това е дразнещото - повечето уж са добри професионалисти, имат и странични доходи/бизнеси... И що изведнъж всички са се втурнали да стават депутати, за да работят за благото на народа ли? Не вярвам! Просто политиката и бизнесът вървят ръка за ръка, влезеш ли в политиката - отварят се доста вратички... Почти никой не влиза там заради едната "гола" кауза, всеки си има някакви странични съображения.

И като са били управители на банки, директори, имали престижна работа или собствен бизнес, за кой чеп тогава се бутат в политиката? По-скоро важи обратният вариант - буташ се в някоя популярна партия и така се издигаш в кариерата, сдобиваш се с полезни връзки, протекции и получаваш достъп до повече възможности и респ. пари.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #169 -: Март 22, 2013, 02:57:55 pm »
натрупано недоволство срещу натрупано доволство
 виновна  са всички три буквени  сигнатури

Всичко, що е с три букви, е мръсна дума вече.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #170 -: Март 22, 2013, 02:59:26 pm »
Не знам как е по норматив, но при обезщетенията за безработица има някакво вратичка - хем всеки по закон има право на обезщетение за безработица, когато е работил някъде и е плащал съответните вноски, защото се предполага, че когато не е на работа ще е финансово затруднен, пък същевременно ако има по същото време някакви други допълнително доходи, това няма как да отмени това му право.

*

Нова

• 3491
« Отговор #171 -: Март 22, 2013, 03:02:11 pm »
Не знам как е по норматив, но при обезщетенията за безработица има някакво вратичка - хем всеки по закон има право на обезщетение за безработица, когато е работил някъде и е плащал съответните вноски, защото се предполага, че когато не е на работа ще е финансово затруднен, пък същевременно ако има по същото време някакви други допълнително доходи, това няма как да отмени това му право.

Моля, моля, отменя го и още как! Пробвай се да се регистрираш при доказани твои странични доходи и ше те питам как ще стане. Обикновения човек го гонят до дупка! Гарантирано!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #172 -: Март 22, 2013, 03:10:27 pm »
Моля, моля, отменя го и още как! Пробвай се да се регистрираш при доказани твои странични доходи и ше те питам как ще стане. Обикновения човек го гонят до дупка! Гарантирано!

Предполагам, че ако имаш доказани доходи по граждански договори или други подобни, нямаш право на обезщетение по безработица. То и за да получиш такова обезщетение, трябва да си съкратен от работа и подаваш/подписваш куп документи, чакаш на безкрайни опашки...

Такива като нас /бачкаторите/ ни гонят до дупка. При мен има двойно осигуряване и двоен данък - веднъж по ТД и още веднъж по ГД, с тия пари се хрантути някой държавник или някой от бледоликите ни братя, а още имам неизплатени здравни осигуровки за предните 2-3 години и със сегашните здравни вноски се погасяват стари задължения за минали периоди, когато не съм ползвала услугите на здравната каса нито веднъж и сега не ползвам!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #173 -: Март 22, 2013, 03:12:42 pm »
А, и ходи после казвай, че нямало сива икономика и те се борили с/у нея. Всички са лапачи и настрани, ама няма кой да им разнищи парцалите. Уффф, просто няма управия.

Естествено, че има сива, те се борят срещу сивата, която не е тяхна, не по принцип.
Искам да копаят един месец на полето-всички, без изключения. Или още по-добре-да копаят до изкарване на продукция и после да им се плати по цената на изкупвачите

*

Нова

• 3491
« Отговор #174 -: Март 22, 2013, 03:24:05 pm »
с тия пари се хрантути някой държавник

С тия пари ще им платят социалните помощи, бе скъпа, ахахахаххаха срамота

« Отговор #175 -: Март 22, 2013, 03:26:29 pm »

Искам да копаят един месец на полето-всички, без изключения. Или още по-добре-да копаят до изкарване на продукция и после да им се плати по цената на изкупвачите
ще си изкопаят дупка,заменка на първа линия и ще легнат в нея,чакай ти продукция,е по-някое време може и да произведат нещо,дето и за тор не става,канцероген,но само ако ги нахраниш... :mellow:
а папата ходел пеша на работа...ма много ни личи днешният съвпад марс-уран в овен
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Март 22, 2013, 03:29:26 pm »
По 200 лв. са само удръжките от месечната ми заплата (всички данъци и осигуровки), плюс по 15% удръжки от всеки получен хонорар. А за да ида /ако се наложи/ на лекар, трябва да плащам на частно, смехория!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #177 -: Март 22, 2013, 03:52:31 pm »
Значи в такъв случай депутатите, които са се регистрирали в бюрото по труда нямат други доходи, поне не и регламентирани.
Едва ли ако са добри специалисти в своите си области не могат ако решат да си намерят работа, но така и така по закон им се полага обезщетение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Март 22, 2013, 04:07:15 pm »
Легални доходи не би трябвало да имат, за да се възползват от правото на обезщетение.
Ако се вземат хонорари, да речем, за консултантски/експертни услуги, това също би трябвало да е регламенитрано с договор, освен ако не отворят вратичка към сивата икономика.

Ако същевременно имат собствен бизнес, вратичката е /предполагам/ да регистрират като собственик на капитала друго лице и друг човек да бъде назначен за управител - може и някоя баба на 99 години (щом има такива и в избирателните списъци)... Защо пък не, в тази държава всичко е възможно.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #179 -: Март 23, 2013, 09:50:38 pm »
Много обича да пие,затова се чудя ,да ни би АСто да и е риби :unsure:Или нептун на АС.....няма да се разбере...
има квадрат на Нептун с Венера, затова си посръбва
e то по тази логика :unsure:
 и аз трябва отдавна да сам станала пропита пияница след като имам съвпад на АЦ в Стрелец с Нептун в 12 дом пак в стрелец,които са в квадрат с Венера ми в 3 дом риби
само дето аз в живота си незнам дали имам изпита и 1 пълна 4аша шампанско за наздравици понеже дори не близвам алкохол....
макар 4е в семейството ми винаги се е правел домашен от рода на вино и ракия, пелини и какви ли не като се сетя 4е и баба ми на село работеше на селския казан където се вари ракията...сигурно трябва да сам потомствена пияница ама уви в семейството ми не се пие...