Здравей Гост

ПЛАНЕТНИ ТИПОВЕ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЛЮБОВТА И БРАКА

• 8 Отговора
  • 2536 Прегледи
Здравейте момичета пуснах същата тема в друг форум ,но почти без интерес надявам се на вас да ви допадне :)
 Бих искала да споделите мнение дали конкретните типове показани в статията се отнасят за вас :))

ПЛАНЕТНИ ТИПОВЕ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЛЮБОВТА И БРАКА
Забележка: Типът се определя от планета, намираща се на +-3° от куспида на дом, особено на 1-ви или ъглов дом.
Слънчев тип - по-скоро студен и надменен. Гордостта и интелигентността му го карат да се отвращава от вулгарната любов, която е малко подходяща за неговото инстинктивно благородство. Неговата експанзивност го влече към всяко същество, отговарящо на неговия идеал. В него няма много нежност и привързаност, защото Слънчевият тип е прекалено себе- любив и личният му успех стои над всичко. Блестящ брак е възможен в средната възраст (от 21 до 42г).
Лунен тип - много променлив в чувствата си, но с много нежност и пасивност. Платонична тенденция, любовно приятелство, въображението играе голяма роля в чувствата. Търси новото, неизвестното. Бракът или любовната връзка са доста ранни.
Меркуриев тип - умен, очарователен, нервен, флиртаджия, измамен. Свързва се окончателно само, когато "е хванат на тясно", принуден да разкрие измамите си. Краткотрайни връзки, бракът се сключва по разум.
Венерин тип - женствен, нежно чувствен, със силно увлечение към другия пол. Въплащение на любовта. Този тип си позволява да живее и обича, обаче в чувствата му няма много дълбочина. Жени се рано.
Марсов тип - воден от половото влечение, но търсещ само чистите чувства, с голяма разпаленост и демонстративност, обичащ борбата и бързата победа. Често ревнува, попада в конфликтни ситуации, може да използва насилие, но притежава искреност в чувствата. Характерни са преждевременните връзки, често сключва брак по принуда.
Юпитеров тип - добър съпруг и баща, който обича семейството си. Рядко се жени от страст. Обича да прави съюзи със заможни лица и от неговия ранг. Той е материалист, търсещ само наслади, но обича съпругата и дома си, поради вкусът му към традицията и общоприетото. Характерни са буржоазната любов, удобният и щастлив брак.
Сатурнов тип - въплащение на сериозността, строгостта и добродетелта. Това е тип на почитта и верността, но отегчителен и скучен. Ако в него се породи омраза, то той си отмъщава. Рядко е весел. Бракът е късен и рядко щастлив. Често има предразположение към ергенство.
Уранов тип - независим, с много романтични връзки. Привърженик е на свободната любов и на незаконните и забранени връзки. Само този тип е в състояние да намери сродната си душа. Бракът не е много щастлив, често завършва с развод.
Нептунов тип - влечение към прелюбодеяние и даже към двуженство, към тайни връзки, изневяра, порочни или странни (первезни) връзки. Често е обект на скандали. В някои случаи съюзът е платоничен или духовен, с високо културно или високо еволюирало лице, осъществяващ едно съвършенно духовно обединение. При този тип чувствата са идеализирани и хаотични. Фатален брак, пороци, несъвместимост.
Плутонов тип - по своите прояви се различават две крайности. От една страна се изявява като жесток, буен, суров, действащ безмилостно, бурно, като атомна бомба. Този тип действат съвсем изненадващо, налагат се, не търпят възражение. Това са суровите и големи диктатори. От друга страна за изненада на околните съвсем неочаквано са склонни да проявят крайно голяма мекота, доброта и топла грижовност. Те са непредсказуеми и в любовта не им върви. Това не са хора за брак.
Хармония и дисхармония между планетните типове:
Слънчевият тип се разбира най-добре с юпитеров и меркуриев тип, а зле с марсов, плутонов и сатурнов тип (от гледна точка на любовта).
Лунният тип се разбира добре с юпитеров и меркуриев тип, и зле с марсов и слънчев тип.
Меркуриевият тип се разбира добре с лунен и юпитеров тип, и доста добре със слънчев. Не се разбира със сатурнов и марсов тип.
Венериният тип се разбира добре с марсов тип, доста добре с меркуриев, лунен, юпитеров и лънчев типове. Не се разбира със сатурнов тип.
Юпитеровият тип се разбира добре със слънчев и меркуриев тип, и зле със сатурнов и марсов.
Сатурновият тип не се разбира с никой. В известна степен си допада с меркуриев, слънчев и венерин тип.
Урановият тип се разбира трудно с другите. Понякога може да се хармонира с меркуриев тип или с друг уранов тип.
Нептуновият тип също се разбира трудно с другите. Възможно е да се приспособи към венерин тип. Не си хармонира с друг нептунов тип.
Плутоновият тип не се разбира с никой. В някаква степен може да се разбере с венерин и марсов тип.

http://www.anesway.info/out/ank_temi.htm
« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 11:51:52 am от qnita91 »
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Lillie

• 30532
Re: ПЛАНЕТНИ ТИПОВЕ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЛЮБОВТА И БРАКА
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2012, 11:20:36 am »
Плутоновият тип не се разбира с никой. В някаква степен може да се разбере с венерин и марсов тип.

Темерути сме, признавам.  :-[

Хубава тема, благодаря!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2012, 12:37:34 pm »
Интересна статия
Трябва да помисля, аз съм поне 2 типа

*

Yaya

• 2265
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2012, 01:29:07 pm »
Аз не влизам в границите на статията. Би трябвало да съм Лунен с Луна на К7.
Нямам ранен брак, не съм платоничен тип (а и не мога с У8 в 7ми  :P ) Не търся неизвестното - имам управител на АЦ в Телец.... При мен не работи е изводът.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #4 -: Октомври 25, 2012, 06:33:41 pm »
Благодаря ви момичета,че се включихте по темата,понеже проверих няколко карти и съответстваха на планетните типове ,а и при мен е показателно ми беше интересно при вас как е :))
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2012, 07:01:30 pm »
Като изключа последното изречение за Лунен тип,другото ми пасва.

« Отговор #6 -: Октомври 25, 2012, 07:23:58 pm »
това за мен се потвърждава -  намирам себе си тук като венерин и сатурнов тип..в натала си имам съвпад на тези планети/Венера ми е на трон в телец  и сатурн е У5/.....отчасти се вписвам в лунния тип,без ад търся новото и неизвестното,обаче.....У7 ми е Нептун -не се вписвам там никак/натално Нептун ми е на ИЦ и е опозиция на Марс-диспозитор на Слънцето и Луната ми/....
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #7 -: Октомври 26, 2012, 05:17:41 pm »
Понеже не си знам наизуст картата, по спомени реших, че съм Меркуриев и Венерин тип и дори напълно се съгласих с тълкуването. Обаче се оказа, че съм Слънчев тип (в действителност), но сякаш не е точно за мен описанието.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2012, 05:31:09 pm »
Ако правилно съм разбрала и определила типа си (меркурий на IC), не мога да разбера за какви измами става въпрос?! Не съм мамила в любовта, по-скоро мен са ме мамили. Една дълга връзка съм имала само, не съм по краткотрайните. Мерк ми е също и в съвпад с ЮЛВ , знам че шега не бива. :)