Здравей Гост

Сатурнов подем

• 43 Отговора
  • 7991 Прегледи
Сатурнов подем
« -: Ноември 06, 2012, 08:39:54 am »
"САТУРНОВ ПОДЕМ
Можем ли да говорим за подем, за положителни влияния, подтикнати от Сатурн, за когото наговорихме толкова негативни неща досега.
Сатурн изминава целия Зодиак за малко над 29 години. Така той преминава през един зодиакален знак за около две години и половина.
Както вече стана ясно Сатурновите кризи имат равномерен ритъм през около 7 години.
При Сатурновия подем обаче имаме неравномерен ритъм.
Например за човек със слънце в Овен, когато Сатурн се движи през знака Овен, той е в Сатурнова криза на Съвпада. След около 9 години и 8 месеца Сатурн вече е в знака Лъв и тогава той попада в период на  Сатурнов подем. След около още 9 години и 8 месеца, роденият под знака на Овен ще преживее още един Сатурнов подем, защото тогава планетата се движи през знака Стрелец. До следващия Сатурнов подем ще трябва да минат обаче 19 години и половина.
Сатурн е твърде пестелив на похвали и в периода на Подем не можем да очакваме изсипване на рога на изобилието. Дава ни се само това, което сме си заработили. Като продължителност влиянието е по-краткотрайно от сатурновата криза. Може да продължи седмици или ако в този участък на Зодиака планетата се движи ретроградно, да продължи до  половин година.
За 1 месец Сатурн изминава около 1 градус от Зодиака.
Общото влияние на Сатурн в период на Сатурнов подем може да се охарактеризира като:
добър жизнен тонус, самоувереност, по-голяма стабилност в материален план, по-голям себеконтрол в емоционалните дела и по-добро здраве.
Позитивното, макар и понякога твърде оскъдно, влияние на тежкия Сатурн не е еднакво в годините, когато той се придвижва в зоната  на Сходящия и в тази на Разходящия тригон. Разликата е в това, че преди да навлезе в зоната на  Сходящия  тригон Сатурн е преминал през знак, който е в квадрат на рожденния и е предизвикал  Сатурнова криза.
Така влиянието на Сходящия тригон на Сатурновия подем може да се охарактеризира не само като подемно, но и в голяма степен компенсиращо нанесените щети през изминалите две-три години. Това е период на възобновяване на потенциала, на тръгване по нов път, съобразявайки се с уроците, които сме получили, тъй като споменът за трудностите е все още пресен.  Сходящият тригон е време на бързо протичане на събитията и поемане с пълна скорост напред, възползвайки се от новите възможности.
В зоната на  Разходящия тригон Сатурн навлиза няколко години след като е отшумяла последната сатурнова криза, предизвикана от преминаването на планетата през зоната на Опозиция на рожденото слънце. Времето е излекувало голяма част от раните и е заличило много от белезите на последната сатурнова криза. Много неща са забравени и отново сме готови да преповторим старите грешки.
Разходящият тригон на Сатурновия подем е период на разширение, на еуфория от усещането за много възможности и големи перспективи. Гледаме света през светлосини очила и вперваме възторжен поглед в бъдещето. Пилеем идеи, физическа и емоционална енергия и естествено материални ресурси. На младостта е позволено да греши, защото има още много път пред себе си. Зрелият човек обаче, който преживява втори сатурнов цикъл би трябвало да е научил някои сатурнови уроци. Затова по време на Разходящия си тригон, от позицията на натрупания опит и мъдрост трябва да взима най-уместните решения и да прави най-правилният избор. "

http://www.bulastro.com/index.php?option=com_content&task=view&id=115&Itemid=105

сатурновите кризи са ни до болка познати,но като,че ли до сега не сме говорили за хармоничните асп. на транзитен Сатурн към нат.Слънце- споменато като подем

споделете,така ли е в реалността при вас и в какво се е материализирал - този период на подем, изхождайки от наталните предпоставености
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
Re: Сатурнов подем
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2012, 08:56:39 am »
Някой беше споменал, че е забременявал при квадрат на тр сатурн към венера

При тригон на сатурн към слънцето не ми беше хубав период, сатурн минаваше през 1-ви-нито здравословно, нито професионално
От времето, когато е бил в квадрат със слънцето помня, че ме приеха в една школа по рисуване-имаше приемен изпит. Ходех и на тренировки по гимнастика.
При завръщане на сатурн в наталната си позиция ми беше много добре.
В натала сатурн е в 10-ти, рак, няма нито един положителен аспект

« Отговор #2 -: Ноември 06, 2012, 09:00:31 am »
а при  тригон тр.Сатурн към нат.Слънце - какво се случи

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2012, 09:03:24 am »
Аз и преди съм писала и за други планети - не може да се игнорира управлението по натал. Сатурн ми е У на Асц и още как е изсипвал рога на изобилието, и то при Сатурнов възврат, който на свой ред е квадрат към натално Слънце и Уран! Кариера, пари, издигане, мечтани пътувания и премествания, брак, забременях при Сатурново влизане в 8ми, желаният от мен развод при сатурн на венера в 8ми, осъществени финансови параметри по развода в интерес на сина ми на онзи етап и т.н. Асц носи ново начало и в този смисъл на мен Сатурн ми е давал много при аспекти към лични планети. Тригоните към Юпитер и Нептун също имат своята роля, разбира се, както и домовете които управляват. Предпочитам да чета астролози като Сюзън Милър, които не преповтарят едно и също, дъвкано години наред и виждат малко по-адекватно нещата.

В същото време, не мога да се сетя при тригон към натално Слънце нещо особено да се е случило. Единият е бил при сатурн в Рак, преди възврата му, но по-скоро бяха времена на нищослучване. Другият е бил при Сатурн в Риби, там пък съвсем нищо не мога да отлича. Затова пък минаването му през 1ви пак беше много силен период, много.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2012, 09:58:14 am »
  Искам да Ви попитам имате ли впечатление как може да се прояви тригон транзитен Сатурн към натален? Като цяло добър период ли е?

« Отговор #5 -: Ноември 06, 2012, 02:00:24 pm »
  Искам да Ви попитам имате ли впечатление как може да се прояви тригон транзитен Сатурн към натален? Като цяло добър период ли е?

имам нат.Сатурн в последен градус на Водолей/ 6 дом  и съвсем скоро премина тригона на тр.Сатурн във Везни през 2 дом,кратък период на стабилизация в доходи-работа и след разпадане на аспекта спад  :'(

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2012, 02:55:14 pm »
         Благодаря , Strelicka,че се отзова.Транзитира ИЦ, (у6) в 8 натален .След Сатурновата опозиция  и опозето със Слънцето ми и Венерата ,все си мисля,че е крайно време да отпусне възела поне за малко.               

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Ноември 06, 2012, 03:12:37 pm »
Хубавото на сатурн е, че няма отведнъж да те резне със секирата. Първо намеква, после натвърдва, и после секирата. Аз даже го предпочитам май в сравнение с другите.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Ноември 07, 2012, 09:40:15 am »
Някой беше споменал, че е забременявал при квадрат на тр сатурн към венера

Аз имах разходящ квадрат, но и Плутон беше в точен тригон към венерата ми по същото време (но тя поначало управлява 5-ти дом при мен). Принципно Сатурн дава задълбочаване на ангажименти във всякакъв аспект, в зависимост от засегнатите домове и техните управители. Дали е за добро или за лошо, няма значение, ангажимента си е ангажимент. Плодовете се берат по-късно под формата на уроци или трайни придобивки.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2012, 01:15:14 pm »
Хубавото на сатурн е, че няма отведнъж да те резне със секирата. Първо намеква, после натвърдва, и после секирата. Аз даже го предпочитам май в сравнение с другите.

Сигналите на Сатурн са ясни. той поставя ясни граници, без намеци! Плутон е гадняр, защото докато не премине транзита, не осъзнаваш какво точно се случва и защо точно се случва цялата тази чистка.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2012, 01:32:00 pm »
Те са ясни намеци
След плутон си като феникс
След уран знаеш 2 и 200
След нептун нищо не знаеш :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Ноември 07, 2012, 02:51:01 pm »
Може би разликата между Сатурн и Плутон е в това, че Сатурн премахва ненужното от гледна точка на липсваща по-нататъшна перспектива, докато Плутон изчиства ненужния боклук (всичко, което трови и потиска душата), но го изтръгва с голяма болка. Когато двата транзита съвпаднат, чистилището, през което преминаваш, оставя следа за цял живот.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2012, 04:12:10 pm »
Не бе, според мен сатурн така прави: "ако искаш това и това трябва така и така"
"това" и "така" са различни

*

Grace

• 2257
« Отговор #13 -: Ноември 07, 2012, 04:59:07 pm »
На теория звучи по един начин, ама дайте нещо конкретно като пример. За разликата - Сатурн така ..., а Плутон, ....

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #14 -: Ноември 07, 2012, 05:37:56 pm »
Стела сякаш най-добре го каза, относно разликата. Със Сатурн знаеш, че ако работиш усърдно, ако си търпелив и т.н. ще получиш плодовете му. Може да ти е трудно, понякога да искаш да бягаш, да се скатаваш, но много скоро те шамаросва и ставаш отново усърден.
С Плутон въобще не знаеш къде си, на прав път ли си, грешиш ли, какво да направиш, как е най-подходящо да реагираш и защо се случва всичко това. Неговите транзити те променят из основи, създават нови мисловни и поведенчески модели, затова казват, че след транзит на Плутон се чувстваш различен, като жар птицата, която умира и се възражда от пепелта.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #15 -: Ноември 07, 2012, 09:22:08 pm »

След нептун нищо не знаеш :)

Не бих казала. Ако искаш, знаеш. По-скоро разбираш. Може и да не ти харесва, поради което много хора предпочитат да се правят, че нищо не разбират, ама не е Нептун виновния.

*

Papy

• 4343
« Отговор #16 -: Ноември 07, 2012, 09:25:13 pm »
Тези, които си говорят с нептун, си говорят с боговете. Никого не ангажирам с това мнение

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #17 -: Ноември 07, 2012, 09:36:04 pm »
Чак пък.  ;D Аз не че си говоря с него, ама знам какво има да ми казва в общи линии. Малкото Рибе е още по-напред с материала, понякога имам чувството, че си говоря с Буда.

*

Papy

• 4343
« Отговор #18 -: Ноември 07, 2012, 09:39:55 pm »
Чак пък.  ;D Аз не че си говоря с него, ама знам какво има да ми казва в общи линии. Малкото Рибе е още по-напред с материала, понякога имам чувството, че си говоря с Буда.

Значи разбираш за какво говоря
Не знам как уран е застанал начело на гениите, но спокойно можем да сложим и нептун там

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #19 -: Ноември 07, 2012, 09:46:22 pm »
Да, разбирам.