Здравей Гост

Въпрос за дирекционен аспект

• 24 Отговора
  • 4777 Прегледи
*

АН

« Отговор #20 -: Февруари 28, 2006, 05:40:33 pm »
Цитат

Towa s опозиционните домове ми звучи като сякаш някой от родителите да не е искал детето(като при пети дом) а детето да се  е появило неочаквано
Така много ще свием значенията на един от най-силните аспекти.

В известен смисъл можем да разглеждаме квадратурите и секстилите като вътрешни сили, а опозициите и тригоните - като външни.

Определено трябва да се пазим да свързваме "добрите" и "лошите" аспекти само с добри или лоши значения. Така ще подменим истинското съдържание и смисъл на астрологията :)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #21 -: Март 02, 2006, 12:31:24 pm »
Mnogo chesto pri rajdane na dete se nabludava edin faktor - progresivnata Luna ili smenia znaka si ili e smenila znaka si mnogo skoro ili doma...i v majki i v jenski karti..Za domovete nai-silno indikriat Asc - IC- MC  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Март 02, 2006, 12:44:33 pm »
Да. При някои пък се случва около завръщането на прогресивната Луна, което пък корелира в обрата на Лунните възли и предхожда първата сатурнова революция... е, при мен лично нито един от трите изброени алтернативни фактора не е подействал  :rolleyes:  ;)  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Iris

• 31
    • http://
« Отговор #23 -: Март 04, 2006, 06:48:15 pm »
Цитат
Mnogo chesto pri rajdane na dete se nabludava edin faktor - progresivnata Luna ili smenia znaka si ili e smenila znaka si mnogo skoro ili doma...i v majki i v jenski karti..Za domovete nai-silno indikriat Asc - IC- MC
Привет маце :)
Да, имаш право.. и това ще погледна. Обаче веднага ми идва друг въпрос - защото днес точно наблюдавах какво е ставало по прогресии назад в живота ми и ми прави впечатление, че дефакто в доста ситуации по 10-ти дом - е бил активиран прогресирания MC, а не наталния... и се загледах и по дирекциите в този смисъл.. и стана много интересно :) чак се пооплетох де...
Та - мисълта ми беше - тогава може би трябва да обръщаме внимание и не само на наталните IC-MC ами и на прогресираните и съответно и на ингресиите.. и то стана наистина доста ... :blink:  мхм..
Все пак много благодаря на всички които се включиха с мнения по въпроса  :D

Поздрави!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Март 04, 2006, 08:23:00 pm »
Цитат
Та - мисълта ми беше - тогава може би трябва да обръщаме внимание и не само на наталните IC-MC ами и на прогресираните и съответно и на ингресиите.. и то стана наистина доста ... :blink:  мхм..

Ми че така е, да...  :rolleyes:
Директираните МЦ-ИЦ са един от основните фактори в прогностиката по метода на дирекциите и не само във връзка със зачевания/раждания. Отчитат се и редица други фактори и пускови механизми съобразно това какво "търсим" в картата като събитие  ;)
Е, всички аспекти на прогресирания чрез вторична прогресия МЦ не можеш да предвидиш и най-вече какво ще "отключат" в радикса - за разлика от дирекциите  тук МЦ-то и цялата домификация се движи и променя доста бързо. А пък и вторичната прогресия, смея да търдя, не е толкова "събитийно" ориентирана, макар и да има немалко "съвпадения", ама те не се базират, естествено, на един-единствен фактор, а на сбор от фактори и влияния...

« Последна редакция: Март 04, 2006, 08:25:27 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.