Здравей Гост

Салари, и други прогнозни техники при х.п на ...

• 10 Отговора
  • 2534 Прегледи
*

Блудница

първата среща правили се изобщо прогностика по картата на първата среща, на принципа на наталната карта
та имам и конкректен въпрос , връткайки си така тази карта забелязах един повтарящ се аспект . Соларна Венера съвпад с дсц на основната карта и натална Венера съпад със соларен дсц.
и още нещо при солара на композита ни в/у композитния съвпад Марс слънце
на дсц. съвпад на соларна Венера и Слънце  говоря за съвпади около 1* и нещо и под 1*
та ако просто не се работи с тези техники ще приема че съм си подредила красиво пъзелче

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2006, 08:15:32 pm »
Досега солар на композит или комбин не съм правила... не знаех, че е възможно - в смисъл, че може да се експериментира по този начин де  :P  :rolleyes:  
По принцип следя транзитите какво засягат в комбина, като за ключови тук се приемат тр. аспекти, минаващи през ъглите на картата или аспектиращи важна конфигурация в комбина/композита...  :huh:

Но нещо, което се повтаря или получава двоен, троен и т.н. акцент,  мисля, че е важно. Така е и в прогностиката, ако да речем някоя соларна конфигурация допълва натална такава, а прогресивен аспект - соларен такъв...  :blink:
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Блудница

« Отговор #2 -: Февруари 27, 2006, 08:22:27 pm »
Цитат
Досега солар на композит или комбин не съм правила... не знаех, че е възможно - в смисъл, че може да се експериментира по този начин де  :P  :rolleyes:  
По принцип следя транзитите какво засягат в комбина, като за ключови тук се приемат тр. аспекти, минаващи през ъглите на картата или аспектиращи важна конфигурация в комбина/композита...  :huh:

Но нещо, което се повтаря или получава двоен, троен и т.н. акцент,  мисля, че е важно. Така е и в прогностиката, ако да речем някоя соларна конфигурация допълва натална такава, а прогресивен аспект - соларен такъв...  :blink:
 :)
не знам доколко е достоверно обаче
за комбини и композити сигурно е логично
но какво е хороскопа на първата среща, това не е ли така наречената елективна астрология, при нея има ли изобщо прогностика, нещо се е случило или ще се случи и толкова, има ли това нещо бъдеще

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2006, 08:40:31 pm »
Елективната астрология, доколкото знам, е прогностично-ориентирана, тоест предвижда подходящия момент за еди какво си, ако правилно съм разбрала...

Картата на първата среща  /а също и при сключване на брак/ е един вид "допълваща" комбина /и композита?/. Тя отключва някоя конфигурация в комбина, полага началото... Асцендентът, вкл. и планети  *ако има* в 1-7 дом  /а и предполагам не само това/ вероятно ще ни покажат при какви обстоятелства се срещат двамата, а дори може би кой с какви намерения е в началото... *с уговорката, че съумеем да "разчетем" правилно картата и да определим кой от двамата партньори е представен посредством 1ви дом, а кой чрез 7ми  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Блудница

« Отговор #4 -: Февруари 27, 2006, 08:48:45 pm »
Цитат
Елективната астрология, доколкото знам, е прогностично-ориентирана, тоест предвижда подходящия момент за еди какво си, ако правилно съм разбрала...

Картата на първата среща  /а също и при сключване на брак/ е един вид "допълваща" комбина /и композита?/. Тя отключва някоя конфигурация в комбина, полага началото... Асцендентът, вкл. и планети  *ако има* в 1-7 дом  /а и предполагам не само това/ вероятно ще ни покажат при какви обстоятелства се срещат двамата, а дори може би кой с какви намерения е в началото... *с уговорката, че съумеем да "разчетем" правилно картата и да определим кой от двамата партньори е представен посредством 1ви дом, а кой чрез 7ми  :blink:
хммм а аз си мислех, че не може да има грешка при определяне на това кой  от двамата е по първи и кой по 7 дом
нали по-стария от двамата е представен от 1 дом и планетите в него а по.младия чрез планетите и куспидата на 7
но пък може и да не толкова просто

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2006, 09:23:55 pm »
Амиии... както казват, "според зависи" най-вероятно  ;)  B)
По принцип е така, да - в комбина. В картата на първата среща, доколкото знам, чрез 1ви дом е представен "този, който идва".
С други думи, например, седиш си в някое кафе и... Той влиза и... *което е още по-невероятно* се запознава с теб  :blink:  :lol:  Тогава той ще е представен чрез Асц в картата  ;) Ако те е поканил пък той на среща и те чака някъде, тогава ти ще си Асцендентът... същото важи и за интернет запознанствата и кореспонденция. Звучи може би на пръв поглед примитивно, ама има все пак някаква логика, нали?  :blink:
Докато интерпретацията на композита е малко по-различна или поне оставам с такива впечатления от всичко писано по този въпрос из руските форуми  :huh:
В композита Асц/1ви дом представя, ако не греша, същността на връзката, тоест "двамата като едно цяло", Дсц/7ми дом е начинът, по който ги виждат другите; ИЦ/4ти дом е началото /и краят?/, МЦ/10ти дом е това, към което се стремят може би, общата цел...?  :o
« Последна редакция: Февруари 27, 2006, 09:24:47 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Блудница

« Отговор #6 -: Февруари 27, 2006, 09:58:45 pm »
Цитат
Амиии... както казват, "според зависи" най-вероятно  ;)  B)
По принцип е така, да - в комбина. В картата на първата среща, доколкото знам, чрез 1ви дом е представен "този, който идва".
С други думи, например, седиш си в някое кафе и... Той влиза и... *което е още по-невероятно* се запознава с теб  :blink:  :lol:  Тогава той ще е представен чрез Асц в картата  ;) Ако те е поканил пък той на среща и те чака някъде, тогава ти ще си Асцендентът... същото важи и за интернет запознанствата и кореспонденция. Звучи може би на пръв поглед примитивно, ама има все пак някаква логика, нали?  :blink:
Докато интерпретацията на композита е малко по-различна или поне оставам с такива впечатления от всичко писано по този въпрос из руските форуми  :huh:
В композита Асц/1ви дом представя, ако не греша, същността на връзката, тоест "двамата като едно цяло", Дсц/7ми дом е начинът, по който ги виждат другите; ИЦ/4ти дом е началото /и краят?/, МЦ/10ти дом е това, към което се стремят може би, общата цел...?  :o
понеже пиинах 50гр вино и понеже за мен това е адски много,
да се похваля с нашия композит асц. везни Слънце и Марс съвпад там,
и съвпад на Нептун- Луна- Венера във втори дом във скорпи
не коментирам , че ще стане много розовко, е малко липсва  7дом, ама като на тази хубост и спретнем някаква прогностика всичко си идва по местата

*

АН

« Отговор #7 -: Февруари 28, 2006, 05:35:19 pm »
до тук добре :D

сега остава красивите хороскопи и прогностики да ги претворяваш във физически план :)  

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2006, 11:53:59 pm »
Цитат

понеже пиинах 50гр вино и понеже за мен това е адски много,
да се похваля с нашия композит
Аз след първия литър почвам да се замайвам)))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Март 01, 2006, 12:00:14 am »
Е, това прозвуча доста грандомански... Лъв + Венера в тригон с Юпитер  :P

Честита Баба Марта между впрочем, понеже си първият, когото сварвам във форума в първия ден на първия пролетен месец  :rolleyes:  :)

И на останалите също - здраве, щастие, късмет. И любов, разбира се, - как ще забравим за най-важното?!?  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
« Отговор #10 -: Март 01, 2006, 01:58:01 am »
Цитат
Е, това прозвуча доста грандомански... Лъв + Венера в тригон с Юпитер  :P

Честита Баба Марта между впрочем, понеже си първият, когото сварвам във форума в първия ден на първия пролетен месец  :rolleyes:  :)

И на останалите също - здраве, щастие, късмет. И любов, разбира се, - как ще забравим за най-важното?!?  :D
Това с данните ми удар под кръста ли трябваше да бъде? :D  :P

Забравяш че нептун попива много ...и алкохол ;)

Честита Бабаичка,вече си имам и мартеничка)
« Последна редакция: Март 01, 2006, 01:58:46 am от DDD »