Някой може ли да ми даде литература линк къде да чета за предсказателна астрология планети в знаци
Не ти е правилен подхода. Не се тълкува планета в знак (знакът играе спомагателни функции и се ползва основно при тълкуването на слънчевите и лунните затъмнения). Пробвай следния подход : "управител на дом 6 (работа, помощници) транзитира през дом 2 (пари, лични ценности) и прави съвпад с натален Меркурий (събитие по втори дом). Меркурий управлява 7-ми дом, следователно можем да очакваме и свързано събитие по отношение на 7-ми дом (партньорството, брака). възможно е и парите да дойдат чрез партньор, което в случая, който визирах е дадено по натал. (управителят на 7-ми във втори ще дава възможност на родения винаги да получава материална подкрепа от партньор). Нищо не може да се случи, ако не е записано предварително в натала. Транзитите само задвижват хороскопа, като правят аспекти с рождените планети. Има йерархия на транзитите - на първо място са тези на бавните планети, защото те се случват по веднъж, най-много два пъти в живота. след това се отчитат транзитите на бързите планети. Много силна прогностична стойност имат слънчевите и лунните затъмнения. Ако се разтърсиш във форума можеш да прочетеш за йерархията на птранзитите и за затъмненията.