Здравей Гост

Сякаш живея в два свята

• 11 Отговора
  • 3475 Прегледи
Сякаш живея в два свята
« -: Март 01, 2006, 01:46:49 pm »
Радвам се че открих този форум. Тук се чувствам много уютно и съм сигурна, че ще намеря разбиране. Виждам, че не само аз се стремя да разгадая мистерията, наречена сънища. А при мен те са огромна част от живота ми. Сънувам много, а образите са ясни, светли и цветни, като на филм. Усещам аромати, топлина, студ, болка, дори допир. Всичко е толкова реално, че сякаш заспивайки, просто се пренасям на друго място и животът ми продължава там. Често се чудя дали съм сънувала нещо или наистина се е случило. Сънищата ми никога не са били пророчески, но в тях има нещо по- различно. Сънувала съм какво ли не -  тайни, древни ритуали на някой остров, кръстоносни походи, хора, които не познавам в реалният живот , но знам, че са ми близки, ритуални убийства, църкви, абе лудница. В повечето случаи на сън осъзнавам , че сънувам. Често продължавам съня си от предна нощ.
 За мен сънищата не са просто огледало на подсъзнанието, което пречупено през призмата на въображението ражда небивалици. Вярвам , че сънят е ,може би, единствената ни останала връзка с Вселената, с предишни прераждания и с душите, които по някакъв начин са свързани с нас.
Може би ще си кажете" Е и? Какво от това? Много хора сънуват.". Но аз усещам, че в моите сънища има нещо странно, нещо повече. Сякаш нещо искат да ми кажат или покажат, не знам. Знам само, че трябва да сънувам, че по една или друга причина това ми е дадено и не мога да го отхвърля с лека ръка. А коментари от сорта на " Спала си - сънувала си." за мен са си чисто нехайство и несериозно отношение към нещо наистина значимо ( поне за мен).
Казват, че всеки човек си има звезда. Угасне ли той - угасва и тя...

*

lin

• *
  • 96
Сякаш живея в два свята
« Отговор #1 -: Март 01, 2006, 04:08:52 pm »
Звездичке, твоите сънища ми приличат на регресия на пръв поглед.
Страхотно!
Насърчавай ги!
Някой ден със сигурност ще разбереш защо са толкова сетивни и с какво могат да са ти полезни в сегашния ти живот.
Нищо не ни се случва случайно. Нали знаеш?! :)

Има много литература по въпроса, като можеш да четеш и в нет-а.
Тук също има, макар и по-стари теми, които могат да са ти полезни, ако търсиш опита на други хора.

Добре дошла!  :)  

*

АН

Сякаш живея в два свята
« Отговор #2 -: Март 01, 2006, 07:12:07 pm »
Цитат
" Спала си - сънувала си." за мен са си чисто нехайство и несериозно отношение към нещо наистина значимо ( поне за мен).[/color]
Ти експериментираш ли със сънищата?

Или смяташ, че не бива да се манипулират?

Сякаш живея в два свята
« Отговор #3 -: Март 02, 2006, 10:53:19 am »
Ан,  не знам какво точно разбираш под експериментиране със сънищата . Това , което аз съм правила е да продължа умишлено прекъснат сън от предна вечер или преди лягане да поискам да сънувам нещо определено ,или да получа отговор на въпрос от ежедневието, който ме вълнува. Естествено, не винаги се получава.
Снощи пак сънувах. И пак беше ужасно реално. Не осъзнавах, че сънувам. Бях на някаква поляна, по -скоро парк, но запустял. Имаше празен фонтан, пълен със сухи листа, а беше лято. Бях с някакво момиче,за което знаех, че ми е близка, но не познавах от реалния свят. Съня се развиваше в продължение на 2 дни, но и двата в този парк. Първият - седяхме на една пейка, имаше хора наоколо, видях на няколко метра нещо като видеорент, но не в сграда , а във футгон. Отидох и взех едно ДВД, видях ясно заглавието на филма , но не го помня. Усетих страх и безпокойство. Обърнах се и видях едно момче, което в съня ми ми беше бившо гадже. Страхувах се от него и затова побързах да се махна. Вторият ден - пак там, но беше пусто. Само аз и приятелката ми. Беше много топло, направо задушно. Пак стояхме на пейката. Появи се това момче. Между другото , странното беше, че този човек постоянно сменяше лицата си, ту с хора които познавам лично, ту с някакви други. С него имаше две големи кучета. Той им каза някаква команда, но те не я изпълниха. Той извади пушка и започна да стреля по тях, после да ги бие с някакво дърво и накрая ( все още бяха живи ) ги запали. Кучетата през цялото време скимтяха много жално , а аз не смеех да помрърна от страх. А много исках да им помогна. Скрихме се с приятелката ми в някаква постройка, която приличаше на градска баня или тоалетна. Но аз знаех, че той ме вижда и знае къде съм. След малко влезе с още 2 момчета и седнаха до нас. Аз започнах да обяснявам на един от приятелите му , че това което прави е ужасно, той се съгласи с мен, но ми направи знак да мълча. Последва диалог с "бившето ми гадже", който разбра , че говорим за него: аз:"И какво да направя като съм толкова чувствителна? Защо това трябва да е недостатък? И защо трябва да го крия? Това, което направи беше гадно!" . той:"Какво толкова, това са просто кучета! Ти не се меси!", аз:" И какво, ако искаш да застана и аз вън до кучетата, та да застреляш и мен?", той : "Това ли искаш?!" извади пушката и ме застреля в гърлото. Почувствах адска болка, ясна и истинска. В този миг хиляди мисли минаха през главата миза няколко мига, но най ясните бяха:" Този път не сънувам, това е края", " Защо живях, какво постигнах, какъв е смисъла?", " А къде е тунела със светлината?", " Ами ако няма живот след смъртта и това е края?" Посегнах към врата си, напипах огромна дупка, опитах се да си поема въздух, но не можах. Помислих си " Умирам, няма да се събудя" и се събудих съа силна болка в гърлото.

*

АН

Сякаш живея в два свята
« Отговор #4 -: Март 02, 2006, 05:25:21 pm »
Такива неща имах предвид под експерименти.
И още - аромати, кристали, спане в различните посоки/на запад като ми е обърната главата, май много рядко сънувам/, четене на някаква литература преди съв и всичко друго, което прочета или се сетя.

И в последно време реших, че имам два типа сънища. В единия тип имам емоции и цветове, а в другия - само съм наблюдател, дори когато сънувам себе си...

При теб има ли нещо подобно?

Сякаш живея в два свята
« Отговор #5 -: Март 03, 2006, 04:36:41 pm »
AH не съм забелязала някакво зависимост между позата ми на спане и сънищата. И мястото е без значение. Дори в автобуса съм сънувала  :rolleyes:  .
А какво мислиш конкретно за този сън?
Знам, че паркът е неотрално място, клонящ по скоро към периферията, а не към центъра. Кучетата в моите сънища често са пазители на доброто или духовни учители. Но най- много ме уплаших, не от това, че умирам, а от мисълта, че може и да няма живот след смъртта. А изащо точно в гърлото ме застреля? Да не би да ме предупреждават, за нещо което съм казала или ще кажа ? :unsure:
« Последна редакция: Март 03, 2006, 04:40:22 pm от Звездичка »

*

Poli

Сякаш живея в два свята
« Отговор #6 -: Март 17, 2006, 08:38:06 am »
:blink: Ujasno,sy4uvstvam ti iskreno,zashtoto napylno te razbiram-i az synuvam taka "realno" i cvetno/4etoh nqkyde,4e ludite synuvali cvetni cyni6ta/ i use6tam osezaemo vsi4ko:ot dopir , do vkus i miris i daje moga spokoino da si "prodyljavam" syni6tata bez osobeni zatrudnenia v 90% ot slu4aite?!
Mai trqbva da prou4im vyprosa-naistina niama ni6to slu4aino i az se ubejdavam v tova,zashtoto moite syni6ta ne sa "proro4eski"n - ne vijdam kakvo 6te se slu4i,no vijdam razni , kak da gi nareka, preduprejdenia:naprimer predi 2 dni synuvah kak maika mi mi reje kosata i tq bez da iska me zlepostavi...Stranna rabota, no obiknoveno synuvam dosta po-otka4eni ne6ta...
Pi6i ako imash vreme i si pomisli dali ne si synuvala ne6to, koeto namira obiasnenie po-kysno.
Poli

*

АН

Сякаш живея в два свята
« Отговор #7 -: Март 18, 2006, 04:56:39 pm »
Цитат
AH не съм забелязала някакво зависимост между позата ми на спане и сънищата. И мястото е без значение. Дори в автобуса съм сънувала  :rolleyes:  .
А какво мислиш конкретно за този сън?
Знам, че паркът е неотрално място, клонящ по скоро към периферията, а не към центъра. Кучетата в моите сънища често са пазители на доброто или духовни учители. Но най- много ме уплаших, не от това, че умирам, а от мисълта, че може и да няма живот след смъртта. А изащо точно в гърлото ме застреля? Да не би да ме предупреждават, за нещо което съм казала или ще кажа ? :unsure:
Мисля, че това е сън, който те разтоварва емоционално от някакви твои мисли и чувства, които някак те шокират в будно състояние и ти ги ращаш в подсъзнанието без сама да знаеш....

Възможно е да е свързан и с някакви твои думи, от миналото или пък като предупреждение да внимаваш какво ще кажеш в някаква бъдеща ситуация....

Така или иначе трябва да се самонаблюдаваш :)

Какви са дните след подобни напрегнати сънища?

*

АН

Сякаш живея в два свята
« Отговор #8 -: Март 18, 2006, 04:59:18 pm »
Цитат
:blink: Ujasno,sy4uvstvam ti iskreno,zashtoto napylno te razbiram-i az synuvam taka "realno" i cvetno/4etoh nqkyde,4e ludite synuvali cvetni cyni6ta/ i use6tam osezaemo vsi4ko:ot dopir , do vkus i miris i daje moga spokoino da si "prodyljavam" syni6tata bez osobeni zatrudnenia v 90% ot slu4aite?!
Mai trqbva da prou4im vyprosa-naistina niama ni6to slu4aino i az se ubejdavam v tova,zashtoto moite syni6ta ne sa "proro4eski"n - ne vijdam kakvo 6te se slu4i,no vijdam razni , kak da gi nareka, preduprejdenia:naprimer predi 2 dni synuvah kak maika mi mi reje kosata i tq bez da iska me zlepostavi...Stranna rabota, no obiknoveno synuvam dosta po-otka4eni ne6ta...
Pi6i ako imash vreme i si pomisli dali ne si synuvala ne6to, koeto namira obiasnenie po-kysno.
Poli
Значи ти би трябвало много сериозно да се съобразяваш със сънищата си, след като виждаме в случая така точно покриване на сън и тълкувание :)  

Сякаш живея в два свята
« Отговор #9 -: Март 20, 2006, 12:06:11 pm »
АН, не знам дали сънят ми е имал разтоварващо предназначение, не се чувствам никак разтоварена, а напротив. Явно трябва да търся отговорите в друга насока, не знам. Няколко дни след този сън, имах друг, също доста особен. Образите бяха мрачни и мътни, а самият сън се развиваше по тъмно. Сънувах, че прибирайки се от работа (, а аз в момента не работя, защото съм в майчинство), заварвам вкъщи етърва ми ( жената на брата на мъжа ми). Беше ужасно притеснена, плачеше, разказа ми, че синът й паднал от високо и се е разминал буквално на косъм от много жестока травма. После срещнала някаква баба, която й обяснила, че за толкова малко дете ( 2 год. и половина) не се прави курбан, а трябва да отиде да запали свещ за негово здраве в някаква специална църква извън България. В съня си през цялото време виждах едно манастирче, в нашия град, в което съм ходила много пъти. Казах й, че тази църква е в града, а не извън страната и че аз съм ходила там и знам къде е.И се събудих.
След още няколко дни сънувах, че пак съм бременна. Идва момента на раждането, като всичко отново беше много реално. И друг път съм сънувала, че раждам, но различното този път беше, че помня точната дата ( 21 .02, а терминът ми беше определен за 04.03), точния час ( 12:10) и ясно видях бебчето - момченце. Само името не помня. Беше топъл слънчев ден, а сънят беше изпълнен с някаква приказност и спокойствие (, което не ми е присъщо).
« Последна редакция: Март 25, 2006, 08:24:13 pm от Звездичка »

*

АН

Сякаш живея в два свята
« Отговор #10 -: Март 20, 2006, 06:55:40 pm »
А имаш ли сънища, след които се чувстваш разтоварена?

А в будния живот имаш ли поводи да се усещаш напрегната?

Колкото до сънищата с бебета - и аз преди две-три нощи сънувах, че раждам едно хубаво бебче. Даже и името му помня - даде му го лекарят - Секула :D

Предстои пролетното равноденствие. Приема се, че мъжките енергии в нас вземат връх и чрез сънищата можем да открием някакво ново начало за себе си.
Време за нов ред в живота ни. Даже импулс за възкресяване :)  

Сякаш живея в два свята
« Отговор #11 -: Март 25, 2006, 08:20:36 pm »
По принцип , сънищата ми нито ме натоварват, нито ме разтоварват. По скоро ме озадачават, стряскат и развълнуват.
Преди време имах доста дълга серия от брутални и жестоки сънища, които много ме тормозеха. Тогава си пожелах да спра да сънувам. И сънувах следното - на пуста есенна поляна под огромно зелено дърво съм сама. И знам, че сънувам и понмя , че съм пожелала да спра да сънувам. Виждам силует в далечината, който бавно ме приближава - висок, едър мъж с гола глава и огромни очи с огромни ириси ( почти нямаше бяла част). Виждах очите му от далече. стоях вцепенена и не можех да помръдна. Тогава изпитах най- големият страх в живота си. Знаех, че трябва да се събудя, защото ако стигне до мен ще се случи нещо страшно. Започнах да се щипя и удрям за да се събудя и миг преди да ме стигне отворих очи. Повече не можах да заспя тази вечер. Разбрах, че искам или не ще сънувам и трябва да го приема.