Здравей Гост

Венера - оцветена едновременно от Сатурн и Юпитер

• 3 Отговора
  • 1068 Прегледи
Здравейте!

И Юпитер, и Сатурн имат силно влияние в моя хороскоп. Първият управлява Слънцето, вторият - АСЦ. Юпитер се намира в Д9 в тригон с диспозитора си (Венера) и У1 (Сатурн). Сатурн се намира в Д1, където е управител, в съвпад с Венера (У4, У9) и тригон към Юпитер (У12).

И така, вследствие на хармоничните аспекти, аз усещам благоприятното взаимодействие на тези планети, но и тънкия им конфликт, много плавно и меко. В момента и Сатурн/Венера, и Юпитер/Венера обаче са подсилени от транзити и вече мога да облека някои мои чувства и мисли, свързани с тях, в думи.

Венера: водолейска, първодомна, оцветена от Юпитер. Удоволствие от леки, необвързващи, неангажиращи контакти с различни по пол и "класа" хора. Всички са равни. Търсене на интелектуално общуване на високо ниво. Проявата на емоционалност от отсрещната страна се усеща като тежест и следва мигновено бягсвто към друг, по-лек и приятен обект на общуване. Разнообразието е от жизненоважно значение, както и умственото развитие и разширяване. Зацикляне = Ад. Нужда от непрекъсната промяна на среда, хора, вярвания, за да може умът да се шлайфа от всички възможни страни. Ученето се превръща в удоволствие, съществува непреодолима жажда за нови знания. Контактите с чужденци, както и изучаването на чужди култури и езици са приоритет. Усещане за липса на задръжки, за изключително отворен ум, възприемащ и попиващ всичко и всички на този свят. Безинтерес към конвенционалното, обикновеното, общоприетото и респективно силно влечение към новото, различното, нестандартното, уникалното. Често сменяни прически, ярки дрехи, бунтарско излъчване, свобода в психическо и физическо изразяване на вярвания. Влечение към най-новите технологии, бъдещето винаги е на дневен ред. Миналото се преглъща и забравя мигновено. В последствие носталгия и тъга по старото почти няма. Оптимизъм, грандомания. Всичко трябва да е малко повече от максимума -> широки пръсти и "широк стомах", хаха. Любовта се възприема като общуване извън рутината и материалната действителност, съпровождащо една вечна авантюра и нестихващ купон.

Венера в съвпад със Сатурн в собствения му дом и знак (Д1; водолей). Удоволствие от сериозни, материално-обвързващи и ангажиращи контакти с хора или институции (държавата, работодателите, висшето образование) на моята или по-висока класа. Всички са възприемани през йерархична призма. Търсене на прагматично, студено общуване, обвързано с правила, норми и авторитет. Проявата на емоционалност от отсрещната страна причинява чувство на неадекватност и "стената" мигновено се вдига. Разнообразието в много случаи се приема като разпиляване на енергия, важи принципът "Вземи всичко и се изкачи възможно най-високо в една единствена сфера, а не пилей потенциала си навсякъде по малко". Силна моногамност, свързана с "държавата, работодателите, висшето образование", тоест всяка моя крачка задължително е свързана с предишната и целта се гони, докато не се постигне. Тогава летвата се вдига, нова цел идва на дневен ред (разбира се, свързана с предишната - тук хем има разнообразие, хем всичко е в една сфера).

Тук ще дам пример, за да стане максимално ясно. Моногамност в държавата: искам да извлека възможно най-много от една и съща държава. Обичам да пътувам, но не и в държави, които нямат връзка със сегашните ми цели (например ще отида в държава, в която се говори един от езиците, които съм учила, или където по някакъв начин интересите ми са подчертани). Преди три месеца имигрирах в Холандия и вече съм обвързана с нея по всички легални начини (без гражданство разбира се, но има време), за разлика от заобикалящите ме интернационални студенти, за които това е просто транзит и не се чувстват длъжни да научат езика, да имат правата на тукашни и тн. Смяната на държава на пребиваване е вид разнобразие, но всъщност в Холандия аз практикувам същите интереси, само че на по-високо ниво. И за да не е България "загуба на време", колкто и материално и сухо да звучи, ще обвържа бъдещия си бизнес по някакъв начин и с нея. Моногамност в работата и образованието: по същия начин - искам да взема всичко от една и съща институция, след това я сменям, но винаги с връзка с предишната. Това всичко следва да ви разкрие дълбоко вглъбеното ми чувство за материалност, за изкачване, за прагматична целенасоченост.

Усещане за твърде много задръжки, свързани с авторитет, "класа". Новото и различното предизвикват силна паника, заради първоначална липса на компетентност (която е много силно желана навсякъде). Старото и опознатото е за предпочитане, заради вече постигнатото високо ниво в него и потенциала за развитие. Нотка консервативност в обличането, въпреки ярките дрехи и стремежа към отличаване, дрескод винаги има и се спазва неотлъчно. Бъдещето е пряко свързано с миналото, то Е продължение на миналото. Песимизъм (релизъм), консервативизъм. Всичко свързано с външния вид трябва да е с определен етикет, марка, да символизира качество и положение в обществото (У2 почти на АСЦ). Любовта се възприема като общуване на практично ниво, общи цели, общ път, едновременно издигане в общството (чувствата пречат на реалния поглед и респективно са потискани).

Е, и в крайна сметка се получава търсач на нови тръпки и изживявания с/у робот. Машина с/у нестандартен и необикновен човек. Разнообразие и полигамност с/у постоянство и моногамност. Излишно е да Ви казвам как обърквам хората при свързването си с тях, а и самата себе си. ЗНам, че всяко едно качество ми е донесло уникални преживявания и постижения,за които много хора търсят рецептата цял живот, но не разбирам коя съм...

*

abroad

• 2187
Re: Венера - оцветена едновременно от Сатурн и Юпитер
« Отговор #1 -: Декември 27, 2012, 05:05:05 pm »
уж се отъждествяваш с Юпитер/Сатурн, а гледам, че Венера е в заглавието...
Луната и СЛВ къде се намират?

« Отговор #2 -: Декември 27, 2012, 05:16:28 pm »
Изтъквам Венера, защото тежките планети по мое мнение имат по-силно влияние, когато аспектират лична планета. Така, те се изразяват пряко чрез нея в характера и личността на натива, а не като влияние на външни сили.

Луната е в дева, Д8, У7, тигони към Уран/Нептун близо до АСЦ; СЛВ в стрелец, Д12, в съвпад със Слънце.

*

abroad

• 2187
« Отговор #3 -: Декември 27, 2012, 07:09:36 pm »
само Луната в 8ми стига, за да търсиш себе си още дълго време, и още повече - да объркваш другите :blink:
добрата новина е, че СЛВ и Слънце гледат в една посока, еднакви са им целите и търсенията

щом изтъкваш Венера - явно ти е много важна тя, по после може и скритата Луна :blink: