Здравей Гост

Новолуние и пълнолуние в солара

• 69 Отговора
  • 12449 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Новолуние и пълнолуние в солара
« -: Януари 01, 2013, 01:39:54 pm »
Има и други теми за солари, но пускам отделна, за да разгледаме специфичен въпрос.

Случвало ли ви се е в рамките на няколко години да имате новолуние и пълнолуние в соларната карта, което да попада в един и същи знак (двойка знаци)? Забелязвали ли сте такава повторяемост?

Основният ми въпрос е дали може да се разглежда като един свързан цикъл, продължаващ в рамките на периода (от новолуние до пълнолуние или от пълнолуние до новолуние)? И да се каже, че двете години по някакъв начин (събитийно) ще са свързани?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
Re: Новолуние и пълнолуние в солара
« Отговор #1 -: Януари 01, 2013, 05:48:43 pm »

Случвало ли ви се е в рамките на няколко години да имате новолуние и пълнолуние в соларната карта, което да попада в един и същи знак (двойка знаци)? Забелязвали ли сте такава повторяемост?

случвало ми се е, ма то винаги е по линията Козирог/Рак, няма как да е в други знаци :thinking:

трудно ми е, обаче да ги свържа по този начин - може би само един период от едно пълнолуние до новолуние
този от последното новолуние до последното пълнолуние (2012) никак не се връзват, предвид застоя, освен ако не изчакаме плюс една година да се прояви

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Януари 01, 2013, 06:05:36 pm »
Признавам, че пуснах тази тема от егоистични съображения и се надявах някой да сподели практически опит и наблюдения. :) Гледах си предстоящия солар и се оказа, че не само се повтаря домификацията от солара за 2009 г. (която беше ключова във всички отношения), а има и още два повтарящи се момента - съвпад Слънце/Венера и лунна фаза. През 2009 в солара имах новолуние в Овен, през 2013 предстои пълнолуние по оста Везни/Овен. И в двата солара Венера изгаря, само че през 2009 е била ретроградна, сега ще е директна. Та, в тази връзка се питах да не би през 2013 да предстои окончателно да приключи всичко, което е започнало през 2009... В доста отношения 2012 беше година на приключване /равносметка/ и се надявам всичко, което си отиде в рамките на изтеклата година, да не се връща повече в живота ми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #3 -: Януари 01, 2013, 06:35:12 pm »
разбрах повода, само дато не намерих нещо лошо в него
единствената връзка, която мога да направя измежду всичките (около 5 до сега, без да броим наталното ;D) бележат важни години в рамките на -1;0;+1 от солара

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 01, 2013, 06:43:21 pm »
Не съм проследявала всички новолуния и пълнолуния в соларите си, но теоретично се твърди, че това трябва да са важни години. За последния новолунен солар мога да потвърдя, че е така. Или може би в някакъв смисъл повратни, защото важни години съм имала и без да има такава фаза в годишния солар.

Същото потвърждавам и за 1998-ма - новолуние в съвпад със соларно Имум Цели. Завърших първия си Вуз и бях доста брутално изритана да оцелявам в реалния живот, тогава започнах и първата си сериозна работа, разбрах какво е да се справяш като "възрастен". :)
« Последна редакция: Януари 01, 2013, 06:50:54 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #5 -: Януари 01, 2013, 07:14:18 pm »
аз от практиката изходих ;D
новолуние и при мен бележи първата работа, но не само - преместване (дългосрочно), прекъсване на дълга връзка (съвместно съжителство), започване на нова такава
предходното пълнолуние също се свързва с местене на два пъти, но за кратко (година)

само 2012 прави изключение засега - останах си само с големите очаквания ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 01, 2013, 07:30:36 pm »
само 2012 прави изключение засега - останах си само с големите очаквания ;D

Общо взето, 2012 за всички се оказа година на несбъднати очаквания  ;D - светът не свърши.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #7 -: Февруари 10, 2013, 11:45:47 am »
А вярно ли е, че новолунието в солар означава лоша година? Има ли хора, които са имали такива година и събития от какъв характер са имали? Интересувам се, понеже в солара ми след 2 години ще имам новолуние в съвпад със Сатурн, Венера и Мерк.
Помня, във форума на Марая,тя беше писала,че на нея новолунието не и е донесло нищо добро, но пък въобще ли не е имала добри случки и събития?  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Февруари 10, 2013, 11:57:02 am »
А вярно ли е, че новолунието в солар означава лоша година? Има ли хора, които са имали такива година и събития от какъв характер са имали?

Не задължително лоша, но с нещо може да е значима, запомняща се.
Зависи от текущите към тоя момент дирекции, прогресии и транзити.

При мен 2009 беше такава - новолуние в Овен, в наталния 5 дом и соларния 8ми. Майка ми внезапно почина тогава, родиха ми се шест котенца вкъщи, срещнах един човек, но отношенията добиха горчиво-кисел привкус.

Сега за 2013 до голяма степен се повтаря соларът от 2009 - със същата домификация, пълен 5 натален/8 соларен дом, но този път ще е с пълнолуние по оста Овен/Везни.

С течение на времето и разглеждайки соларите за по-важните години в ретроспекция установих, че ключово значение за годината имат планетите, попадащи по оста АС/ДС (1-7 дом) в солара. През 2009 това беше опозиция Марс/Сатурн, а сега имам солар със съвпад Меркурий/Нептун в 7 дом - чакам някой да ме излъже  ;D (към същия момент тече и дирекция с подобен оттенък - дир. Нептун в квадрат към нат. Венера).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Февруари 10, 2013, 12:12:18 pm »
Мисля, че съм го споделяла вече, така че извинявам, ако става досадно. Имах точно новолуние в 11-ти соларен дом през годината, в която започнах следването си. Припокриване на 11-ти соларен и 1-ви натален дом (което значи 5-ти и 7-ми също), като управителят им Уран също беше в тези два дома. Последствията са ясни - нова среда, нови приятели. И нова любовна връзка започнах тогава, с колега от следването - соларен У1 Марс в 7-ми соларен и 9-ти натален дом.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #10 -: Февруари 10, 2013, 12:30:21 pm »
Е и аз да споделя-в тазгодишния солар имам Луна на 3 в Лъв а Слънцето е на 23 в Лъв, как мислите дали мога да го считам за новолуние или орбисът е много голям
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Февруари 10, 2013, 12:41:49 pm »
Щом светилата попадат в един знак, можем да го броим за соларно новолуние.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #12 -: Февруари 10, 2013, 12:46:25 pm »
Благодаря ти Лили,в един знак са ,но в различни домове-Слънцето е в 4 дом а Луната е в 3 дом
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Февруари 10, 2013, 12:48:04 pm »
Ако не са в един дом, може би наистина действието ще се развива в двата съседни дома, но има някаква свързаност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #14 -: Февруари 10, 2013, 12:52:10 pm »
Аз имам тази година новолуние в 12-ти соларен, 8ми натален. Все се надявам, че няма да е нещо лошо, ама то ще се види. При мен се комбинира с новолуние в лунара от декември в съвпад с лунарно МЦ, новолуние във венериния възврат и прогресивно новолуние.

Цъках назад и 1994 г. съм имала соларно новолуние в 7-ми соларен, стршно тъпа година беше. Не се чувствах добре в кожата си, местих се в ново жилище, имам я за една от кофти годините в живота си. Една такава - никаква.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #15 -: Февруари 10, 2013, 12:58:07 pm »
Ако не са в един дом, може би наистина действието ще се развива в двата съседни дома, но има някаква свързаност.
И аз така си го обяснявам,3 и 4 дом, но това предстои и ще докладвам по-нататък :rolleyes:А и аз връщах назад и установих,че пълнолунията и новолунията присъстват  във много важните ни и значими години от живота
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Февруари 10, 2013, 01:08:30 pm »
На мен и прогресивно пълнолуние ми предстои след около година, прогресивната Луна наскоро смени знак - от Везни мина в Скорпион. Но за 2013/2014 имам особено усещане, според мен това ще са ключови години, за добро или зло, край или начало. Транзитът на Сатурн през Везни в съчетание с прогресивна Луна в същия знак беше изключително неприятен период, но ми помогна да погледна и прозра отвъд маските... И за голямо съжаление установих, че през цялото време от маски съм била заобиколена, отвъд които има пустота и страх - страх да не видят истинското им лице.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #17 -: Февруари 10, 2013, 01:25:12 pm »
Важното е да прогледнем рано или късно,и добре че си видяла това под маските..
А в момента прогресивната Луна е на 8 в Телец а рожденната е на 14 в Скорпион -това май е Прогресивно Пълнолуние
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Grace

• 2257
« Отговор #18 -: Февруари 10, 2013, 01:43:22 pm »
samoella, усещаш ли вече влиянието на Сатурн върху Луната ти ?

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #19 -: Февруари 10, 2013, 01:47:54 pm »
samoella, усещаш ли вече влиянието на Сатурн върху Луната ти ?
Усещам го и още как -не откъм събития,защото Сатурн се приближава до 11 и после ще е ретрограден ,но доста труден период ,явно този аспект се отразява на вътрешно равнище
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК