Здравей Гост

Новолуние и пълнолуние в солара

• 69 Отговора
  • 12432 Прегледи
Re: Новолуние и пълнолуние в солара
« Отговор #20 -: Февруари 10, 2013, 02:05:33 pm »
samoella, усещаш ли вече влиянието на Сатурн върху Луната ти ?
Усещам го и още как -не откъм събития,защото Сатурн се приближава до 11 и после ще е ретрограден ,но доста труден период ,явно този аспект се отразява на вътрешно равнище

:72: И при мен в момента е така!!!

« Отговор #21 -: Февруари 10, 2013, 02:31:12 pm »
При мен 2009 беше такава - новолуние в Овен...

Същото и при мен, само че в соларен 9 и натален 1.
*Много противоречива година като цяло. Внезапно реших и в 3-ти курс, втория семестър, редовно обучение, прекъснах това, което учих за ужас на всички вкъщи ;D Усещах как всичко ме задушава там, не можех да търпя този стрес. А и това, което тогава избрах да уча не ми допадаше и тези непрекъснати практики из горите и полетата, и това висене по цял ден на опитните полета целите омазани в кал... Та, така реших и казах край на тази специалност, но продължих да си уча специализацията, щото оставаха само няколко изпита. Държавният изпит беше с.г., месец след РД, но ме тръшна грип, та не отидох да се явя, за ад на всички отново (взех го следващата година).
*Баба беше болна, почти на легло и поех грижите свързани с нея - обслужване, готвене, тоалет. Почина внезапно през лятото. Често съм си мислила дали не случайно взех решение да прекъсна, за да прекарвам повече време с нея, това бяха последните ни дни заедно в този живот, а имахме силна връзка помежду си...
*Малко след това поех грижите за дете на братовчедка, тъй като просто нямаше кой да я гледа. Детето е специално, от аутистичната спекър.
*Един мъж ме покани на среща, но аз не отидох.
*Към края на лятото за първи път си купих астро книги и се започна поглъщането на инфо и великото търсене ;D
*Върнах се към голяма своя мечта, свързана с образованието. Но през следващата година приземяването ми от нея беше страшничко...
*През цялата година активно мечтаех, гледах към звездите, пишех си, повтарях си, визуализирах си, вярвах си до пълна самозаблуда...

Не съжалявам за нищо, защото всички ми е било необходимо. Но вече знам, че не се ли облекат тежки доспехи, не се ли яхне коня и не се ли размахне меча - нищо не става :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Февруари 10, 2013, 02:40:11 pm »
*Баба беше болна, почти на легло и поех грижите свързани с нея - обслужване, готвене, тоалет. Почина внезапно през лятото. Често съм си мислила дали не случайно взех решение да прекъсна, за да прекарвам повече време с нея, това бяха последните ни дни заедно в този живот, а имахме силна връзка помежду си...

И при мен обстоятелствата се стекоха по същия начин. От началото на 2009 обмислях дали да напусна постоянната си работа, когато вече беше почнала кризата и всеки се вкопчваше със зъби и нокти в работното си място. В края на април напуснах по собствено желание, минах изцяло на свободна практика. Работех у дома и се наложи да поема обслужването и обгрижването на цялото домакинство. Към края на годината майка ми почина, това бяха последните ни месеци заедно, макар че "заедно" е трудно да се каже - тя все беше или по болници, или спеше почти непробудно вкъщи, през останалото време беше нервна и истерична, а аз се въртях като хамстер в колело - работа предимно през нощта, през деня - чистене, готвене и пране, гледане на 8 котки и 7 кучета след внезапно увеличаване на популацията. Оттогава животът тръгна по наклонена плоскост - сякаш не бях аз, а гледах някакъв филм, за личен живот да не говорим - беше захвърлен в коша с мръсното пране...

Цитат
*През цялата година активно мечтаех, гледах към звездите, пишех си, повтарях си, визуализирах си, вярвах си до пълна самозаблуда...

Вече не смея и да мечтая, просто живея ден за ден.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #23 -: Февруари 10, 2013, 03:07:45 pm »
А има ли някой, който е имал новолуние в 5 соларен дом?

Интересно също какво мислите за съвпад Слънце/Венера/Марс на соларен ДСЦ. ?

« Отговор #24 -: Февруари 10, 2013, 03:52:40 pm »
Този съвпад е върху нат.Слънце в новия ми солар на сол.К8  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #25 -: Февруари 10, 2013, 04:00:18 pm »

значи много секс през годината :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Февруари 10, 2013, 04:13:37 pm »
Сега погледнах - в солара за 2005/2006 г. имах соларно пълнолуние в Овен/Везни, а в края на сол. 7 дом имаше Слънце, Венера и Меркурий (и в натала са в един знак), Марс в 5ти соларен дом - годината беше изключително емоционална и раздвижена в интимен план, имаше много секс.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #27 -: Февруари 10, 2013, 04:25:57 pm »
Ей-сега ще си сложа солара с пълнолунието да ми погадаете :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #28 -: Февруари 10, 2013, 04:29:33 pm »
Аз не проверих всичките си солари,но погледнах тези на по - специалните за мен години .
Открих само едно новолуние ,в 5 соларен,заедно с Уран и Венера там.
Наистина това беше годината ,в която се влюбих силно и безпаметно.
Наличието на сол. Луна в 5 също е показател за любовни трепети през годината.
« Последна редакция: Февруари 10, 2013, 04:34:43 pm от Mims »

*

Grace

• 2257
« Отговор #29 -: Февруари 10, 2013, 05:12:11 pm »
Така си мислех и аз, Mims, но исках да прочета споделено от личен опит. Благодаря за потвърждението.

*

abroad

• 2187
« Отговор #30 -: Февруари 10, 2013, 05:39:17 pm »
соларно новолуние в 5ти, заедно с Венера и Меркурий - пропукване на връзка, раздяла за няколко месеца, заради пребиваване в чужбина и окончателен край на отношенията - следващата соларна година

миналата година - соларно пълнолуние, Луна на К5 в Рак/Слънце на К11 - нищо общо с любовта  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #31 -: Февруари 10, 2013, 06:05:36 pm »
В тази карта, която гледам, с оглед на транзити и прогресии, ми се струва, че ще има и двете - прекратяване на стара и започване на нова връзка.   :blink:

« Отговор #32 -: Февруари 10, 2013, 06:35:41 pm »

значи много секс през годината :)
Дай Боже,всекиму!Като гледам сол.К5 съвпад Дсц.и сол.Луна в 5-ти,съвпад с нат.Луна,и емоции няма да липсват.Обаче в моите солари почти няма Пълнолуния и Новолуния,поне през последните години.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #33 -: Февруари 10, 2013, 06:56:37 pm »
Моят солар през 2003/2004 имаше новолуние в 11 соларен/9 натален дом (тогава Луната беше в Скорпион, Слънцето в Стрелец, но понеже орбисът беше малко по-малък от 10 градуса, считам това за новолуние). През тази соларна година се наложи да се разделя с двама близки приятели, които се преместиха да учат другаде (макар и пак в Пловдив). Помня, че тази промяна ми беше много трудна в началото, после някак свикнах, а и имах да правя проекти в университета. Но общо взето си беше трудна за мен година и ново начало едновременно (от моя си гледна точка, понеже пък за хора, които не държат на приятелите, това едва ли би им повлияло някак).

« Отговор #34 -: Февруари 10, 2013, 07:20:46 pm »
А взима ли се предвид фазата на Луната в натала или няма значение за соларното новолуние/пълнолуние?

Например:
Аз съм родена по време на нарастваща Луна, последна четвърт. Едно соларно пълнолуние ми се струва, че ще ми се отрази по-добре от едно новолуние или съм в грешка ;D?
Просто си търся причини, за да се убедя със сигурност, че тази година ще е повече от прекрасна

*

Veselin

• 2737
« Отговор #35 -: Февруари 11, 2013, 06:49:59 am »
Purple, а какво имаш предвид под "вътрешен ад"? Някакви събития ли го предизвикват? Като  чета повечето какво пишат, започвам наистина да се плаша. След 2 години имам такъв солар и не ми се иска да очаквам нищо лошо. И въпреки че akruks беше писала по него, че може да се оженя  тогава и да си имам дете (което го изключвам, все пак всеки ден дом има много значения и може да показва съвсем  друго), то като се замисля, брак и дете са си ад за човек, който въобще не е подготвен за това.
Като си направих анализ на минали солари, имал съм къде по-лоши и по-превратни години от новолунните, като например настоящия и миналогодишния...

« Отговор #36 -: Февруари 11, 2013, 01:04:09 pm »

Случвало ли ви се е в рамките на няколко години да имате новолуние и пълнолуние в соларната карта, което да попада в един и същи знак (двойка знаци)? Забелязвали ли сте такава повторяемост?

Основният ми въпрос е дали може да се разглежда като един свързан цикъл, продължаващ в рамките на периода (от новолуние до пълнолуние или от пълнолуние до новолуние)? И да се каже, че двете години по някакъв начин (събитийно) ще са свързани?
Върнах се много назад във времето и си открих новолуние в солара за 2001/2002.
Вярно, че орбисът не е малък - 11 гр, но все пак слънцето и луната попадат в един знак.
Новолунието е в 10 натален, 7 соларен, Луната всъщност е на К7 и в натала е управител на 9 дом.
Наистина заминах (около един месец преди края на соларната година) и останах да живея 4 години в друга страна.
Единственото, което си откривам и може да бъде определено като пълнолуние е в солара за 2005/2006. Лятото на 2006 година се завърнах отново България  :blink:.
Не съм съвсем сигурна обаче, че това е точно пълнолуние - Луна на 3 гр Риби, Слънце - 23 Дева?
Слънцето е отново в 7-ми соларен дом/Луната в 1-ви.
Интересно :blink:

« Отговор #37 -: Февруари 11, 2013, 01:12:42 pm »
В солара си за 2012/2013 имам точно новолуние :blink: - 10 натален, 11 соларен, само 3 гр орбис.
Не ми се е случило нищо особено, но пък има време до септември :blink:
Ако се случи нещо специално - ще разкажа :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Февруари 11, 2013, 01:13:41 pm »
По-горе споменах за 2005/2006 година, светилата бяха в опозиторни знаци, но с доста широка орбиса - Слънце в 7 гр. Овен и Луна в 27 гр. Везни. Но въпреки това през цялата година на фокус бяха междуличностните отношения - не само в интимен план, а и колективни. Доста емоционална и същевременно заредена с конфликтен заряд година беше. Но тогава просто си поставих за цел да преподам урок в колектива, в който временно работех, и я изпълних.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #39 -: Февруари 11, 2013, 01:42:50 pm »
Търсейки повече инфо из чуждестранните сайтове попаднах на това ;D:

Ако бременна жена има пълнолуние в солара това ще даде раждане на последно дете.
Но като цяло новолуние, пълнолуние или Слънце :kva: Луна показват критична година за взаимоотношенията...

ПП. Обама е имал пълнолуние в солара си за 2009г. Ако някой му следи биографията... ;D