Здравей Гост

Безпардонност

• 66 Отговора
  • 8051 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Безпардонност
« -: Февруари 01, 2013, 01:52:54 pm »
Познавате ли такива хора? Какво ви е правило впечатление в наталните им карти?

Има една категория хора, които не са свикнали да се съобразяват с никой освен със самия себе си, дори когато се намират в екип.

Според вас умението човек освен своите лични потребности да зачита и тези на другите вродено ли е или може по някакъв начин да бъде култивирано?

Срещали ли сте интелигентен и образован на пръв поглед човек, който в работна среда се държи като лелка на битака, а когато стане въпрос за водене на преговори с контрагенти и провеждане на интервюта, се преобразява до неузнаваемост и започва да си придава тежест? :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Re: Безпардонност
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2013, 06:33:37 pm »
И финансовият не е с нищо по-различен, нищо че е учил все на престижни места.
Съдя по материалите от провеждани с него интервюта, които редовно се налага да превеждам.
Всъщност дали "културата" е от Дянков или от журналистките, които сглобяват статийки по тия интервюта, не се знае... Но неграмотността добива все по-мащабни проявления.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Февруари 01, 2013, 06:39:18 pm »
Познавате ли такива хора? Какво ви е правило впечатление в наталните им карти?

Има една категория хора, които не са свикнали да се съобразяват с никой освен със самия себе си, дори когато се намират в екип.

Според вас умението човек освен своите лични потребности да зачита и тези на другите вродено ли е или може по някакъв начин да бъде култивирано?

Срещали ли сте интелигентен и образован на пръв поглед човек, който в работна среда се държи като лелка на битака, а когато стане въпрос за водене на преговори с контрагенти и провеждане на интервюта, се преобразява до неузнаваемост и започва да си придава тежест? :)

да ,асц.овен, слънце/венера  рак, луна телец,меркурий съвпад юпитер в лъв в 5 дом
взаимна рецепция луна-венера
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2013, 06:49:09 pm »
По мои наблюдения върху три екземпляра дотук установих една повтаряща се доминанта - конфигурация Слънце/Марс/Сатурн (твърди аспекти) с аспект към Луна - може и плавен, може и твърд. Дори Венера във Везни и Риби не допринася за повече финес и мекота - цялата деликатност се изпарява, когато се затвори вратата зад някой полезен или важен за тях човек.

Друг пример, малко по-soft - Марс в Козирог в първи дом в т-квадрат с Луна и Сатурн, АС Стрелец.
« Последна редакция: Февруари 01, 2013, 06:56:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2013, 08:55:01 pm »
не разбрах въпроса, защото не намерих връзка между:

и

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2013, 09:05:42 pm »
Е, нямам ли право и аз веднъж да се възмутя от тъпи селянки, случва се и на мен.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Февруари 01, 2013, 09:08:47 pm »
По мои наблюдения върху три екземпляра дотук установих една повтаряща се доминанта - конфигурация Слънце/Марс/Сатурн (твърди аспекти) с аспект към Луна - може и плавен, може и твърд. Дори Венера във Везни и Риби не допринася за повече финес и мекота - цялата деликатност се изпарява, когато се затвори вратата зад някой полезен или важен за тях човек.

Друг пример, малко по-soft - Марс в Козирог в първи дом в т-квадрат с Луна и Сатурн, АС Стрелец.
в моя случай човека е с тау- марс-нептун с връх -сатурн дева
и второ такова луна-уран с връх юпитер/меркурий
а слънцето/венера е каре с плутон и карето марс-сатурн става кофти обкръжение  :mellow:

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2013, 09:13:56 pm »
Е, нямам ли право и аз веднъж да се възмутя от тъпи селянки, случва се и на мен.  ;D

всеки има право
но да се повторя - не разбрах връзката
гледам стреличка и конфигурации описва, значи е разбрала

какво значи като лелка на битака? - кое е общото с безпардонността
дай конкретен пример

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2013, 09:14:49 pm »
Теоретично, Юпитер в първи дом в аспект с Марс и Меркурий би могъл да допринесе за такъв тип поведение, но не точно самогъзие - тук трябва да участват и светилата, повече джаста-праста на приказки. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2013, 09:18:59 pm »
какво значи като лелка на битака? - кое е общото с безпардонността
дай конкретен пример

Примери по-горе вече съм дала - с конфигурации, които по-често се случва да срещам при такъв тип "пациенти".

За мен един човек се държи безпардонно и просташки, ако не се съобразява с някои елементарни правила, с личното пространство на другите. В личния си и семеен живот всеки може да бъде какъвто ще, но в работна среда има неписани правила на взаимодействие, които би било желателно да се спазват.

Не може да се правиш на висока топка по интервюта и преговори, а в служебния делник да демонстрираш възпитание почти на кота нула. Или може би не е въпрос на възпитание, а на умение и способност да работиш в екип, да се съобразяваш с отговорностите на колегите освен със своите собствени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Февруари 02, 2013, 08:48:35 am »
Теоретично, Юпитер в първи дом в аспект с Марс и Меркурий би могъл да допринесе за такъв тип поведение, но не точно самогъзие - тук трябва да участват и светилата, повече джаста-праста на приказки. :)

или марс -мерка в лъв в 7 ,бие пак 1 дом,а юпитер раздува до гротесност

*

Asol

• 4140
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2013, 09:38:19 am »
Лили, всеки може да бъде в позицията на невъзпитан, безпардонен, груб, арогантен според нечие друго мнение и камбанария и да бъде охарактеризиран като човек, който поставя личните си потребности над тези на другите. Някои по се съобразяват с другите и могат да работят в колектив, други не чак толкова. Нормално е между колеги обстановката да бъде по-неофициална и да не си говорите за ... квантова физика при всеки един ваш разговор.  ;D

Можеш да си направиш ако искаш една синастрия с този човек, за да видиш защо толкова те дразни поведението му.

*

Papy

• 4343
« Отговор #12 -: Февруари 02, 2013, 09:54:11 am »
Лили, всеки може да бъде в позицията на невъзпитан, безпардонен, груб, арогантен според нечие друго мнение и камбанария

Можеш да си направиш ако искаш една синастрия с този човек, за да видиш защо толкова те дразни поведението му.

Съгласна. По принцип рядко се случва няколко човека да се сработят от раз, особено жени. Но и за мъжете важи, трябва да се маркират териториите и нивата на търпимост

П.п. Ти помоли ли въпросния човек да се съобразява малко, може да не усеща въобще, че минава граници

« Отговор #13 -: Февруари 02, 2013, 11:00:24 am »
Има страхотна карта, нали? В пъти по-хармонична от моята. Но е безпардонен. Държи се властно, арогантно, лъже, използва "екипа" само за своя лична изгода. Единствената му цел е професионално издигане с цената на всичко. Алчен е (слагала съм картата му преди поради този повод). И него са го мачкали в живота, но той мачка като за 200. И то невинни хора, които нямат нищо общо с неговата болка.

Картата е с неизвестен час на раждане.

*

Papy

• 4343
« Отговор #14 -: Февруари 02, 2013, 11:18:55 am »
мирабела, нещо си се объркла - виж какъв хубав емпатичен воден тригон  :blink:

« Отговор #15 -: Февруари 02, 2013, 11:23:51 am »
Този воден тригон го имат много хора, родени около неговата дата. Това са две "тежки" планети плюс Юпитер. Не може всички хора, родени в рамките на месец-два (че и повече, не ми се гледат ефемеридите сега), да са емпатични.

Пробвах да го "разгадая" по ведическата карта, но без час на раждане, тази работа не става. Само лунната карта (карта с Луната на АС) не дава достатъчно информация.
Забелязах, че в лунната карта има Луна и Юпитер в ъглови домове, което положение във ведическата астрология е известно като гая-кесари йога - богаство, почести, уважение. Той има силно изявен материален стремеж и печели добре, но не всичко спечелено е по честен начин. И тук лъже. Също има и частична калсарпа йога. Това е, когато всички планети без една са "заключени" между лунните възли. За "чистата" калсапра йога казват, че е способна да дава доста трудности в живота (но и материални блага, зависи от положението на възлите по домове и други фактори), а когато е частична - че негативното й влияние е доста смекчено в сравнение с "чистата". Факт е, че той е преживял труден период, доста трънливо професионално начало (затова писах, че е бил мачкан), но това не е оправдание да си отмъщава на хора, които дори не е познавал тогава.
« Последна редакция: Февруари 02, 2013, 11:40:10 am от Mirabella »

*

Papy

• 4343
« Отговор #16 -: Февруари 02, 2013, 11:35:20 am »

Този воден тригон го имат много хора, родени около неговата дата. Това са две "тежки" планети плюс Юпитер. Не може всички хора, родени в рамките на месец-два, да са емпатични.

естествено  :blink:
само два кофти аспекта- и двата към светилата

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #17 -: Февруари 02, 2013, 12:21:25 pm »
Лили, всеки може да бъде в позицията на невъзпитан, безпардонен, груб, арогантен според нечие друго мнение и камбанария и да бъде охарактеризиран като човек, който поставя личните си потребности над тези на другите. Някои по се съобразяват с другите и могат да работят в колектив, други не чак толкова. Нормално е между колеги обстановката да бъде по-неофициална и да не си говорите за ... квантова физика при всеки един ваш разговор.  ;D

мдам всичко е синастрия и конкретни обстоятелства.

и друго относно излагации тип - лелки а пазара - към такива изяви доста по-склони са хора съвсем не тип и стил "корпоративна кучка". защото последните поради склонности, таланти и отработвания им идва по-отръки и плавно да преминават през налагания професиоални. автоматизирано някак. след определен етап и възраст, макар и природни таланти да са възможни - предполагам.

иначе - както е казано май - всеки може да изпадне в ситуация и контекст да се докара до излагане, спрямо чий праг на допустимост обаче - мой-твой-неин?

и друго - с прискърбие - вибрациите а текущия живот пропагандират, че с мускули, нахалство, борба, кръв, зъби, подлагане на банани и бананки - единствено ще просперираш. мдам...

точно за дянков пък - важи същото - стадната зараза от нахалство към прогрес - довела до самозабравяне. уверена съм, че в друга среда поведение на подобен тип личност би било в съвсем друга светлина.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Февруари 02, 2013, 12:58:33 pm »
П.п. Ти помоли ли въпросния човек да се съобразява малко, може да не усеща въобще, че минава граници

Ако помолиш някого учтиво веднъж, два, три и повече пъти, и той изпълнява молбата ти еднократно, не си взема бележка за това и след час започва да прави същото, но създавайки още повече шум, това как ще го наречем - несъобразителност?

Ако си програмист или преводач и насреща си имаш секретарка, която би трябвало да се съобразява с твоята производителност на работното място, но на нея по цял ден й се слуша музика, обсъждат й се всички клюки, сърби я езикът да говори за себе си или за някакви непознати за мен бивши колеги, как ще се чувстваш? Докато нейната работа се измерва с брой часове, било то и само в седене и чесане на езика, моята работа се измерва конкретно - в брой и обем страници преведени и излезли всеки петък материали.

Колко трябва да си несъобразителна, за да надуваш онлайн радио по цял ден пред човек, чиято работа изисква повишена концентрация за разлика от твоята, и след някой го намали в твое отсъствие, после да се върнеш и да го пуснеш още по-високо? И това не се случва един, два пъти, това е перманентно състояние.

На нея просто й се слуша музичка на работа и я бОли фара за останалите в стаята.

Ако на някой са му интересни астрологичните конфигурации: съвпад Слънце/Марс в Лъв в края на 3 дом, Слънце/Марс в квадрат със Сатурн, Меркурий в Дева, Венера във Везни, Луна в Стрелец (секстил Луна/Венера), АС Близнаци.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #19 -: Февруари 02, 2013, 01:28:12 pm »
в аптеките продават тапи за уши. доста програмисти ги ползват ;)
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!