Здравей Гост

Управителя на 7-ми

• 40 Отговора
  • 5796 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Управителя на 7-ми
« Отговор #20 -: Февруари 13, 2013, 09:18:12 am »
Аз съм преживяла квадрат на плутон със слънце и едновременно с това съвпад с луна. Слънцето е управител на асцедента, по това време се омъжих като имах страхотни сътресения с майка ми по този въпрос (съвпада с луна) и като цяло този брак беше отказ от всичко което съм си представяла, че ще бъде животът ми. Интересното е, че това става като едновременно с това тр. сатурн е правил квадрат със слънцето и опозиция с луната (по линията 5-11 дом) - като, че ли плутон използва сатурн за да реализира това, което той иска тук в реала.
Сега от дистанцията на времето, която все още не е толкова голяма наистина е смазване, премахване и освобождаване от неща, които не са нужни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Февруари 13, 2013, 09:22:29 am »
- като, че ли плутон използва сатурн за да реализира това, което той иска тук в реала.

Много точно определение.

И при мен, и при моя близка плутоновите транзити проработиха, след като Сатурн ги отключи.

Все пак е нужен фактор, който да накара влиянието на транзита да се материализира във външния свят, след като процесът е назрявал на вътрешно ниво и към тоя момент обстоятелствата се наредят по начина, който да позволи на транзита да се разгърне с пълна сила.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #22 -: Февруари 13, 2013, 09:24:59 am »
В тази връзка ако доживея до 45 ще има съвпад на тр. плутон и сатурн в козирог в точен квадрат с венерата ми. Интересно пък тогава какво ще се материализира ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #23 -: Февруари 13, 2013, 09:56:20 am »
И какво твърди този астролог за въпросния квадрат плутон/слънце?
Че трябва да сметна кога е било-не помня

Този астролог, Papy, чието име не мога да си спомня, за жалост, е написал статия въз основа на дълги години практика и наблюдения. Статията беше на английски, мисля, че в интернет я четох. Та, там особено ме впечатли написаното за транзита на Плутон към Слънце. Твърди, че ако трябва да посочи един транзит, от най-съдбоносно значение в живота на човек, то това е този. Дава за пример собственото си семейство. Когато е бил дете, баща му загива в автомобилна катастрофа. По това време в картата на майка му, на него самия и сестра му Плутон е правел значими аспекти - съвпад, квадрат. Не си спомням подробности, но статията беше много добра. Съжалявам, че не я запазих. Ако на някой му попадне, моля да сподели.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #24 -: Февруари 13, 2013, 10:01:01 am »
Т.е. аспекта на плутон със слънцето се свързва със смъртта (трансформацията) на мъжкия архетип.

*

Papy

• 4343
« Отговор #25 -: Февруари 13, 2013, 10:04:19 am »
Мерси, грейс, и аз ще потърся
Сметнах кога беше и си спомних
Майка влезе в болницата и трябваше да се грижа за сестра ми-беше на година, заедно с татко
Не беше много лесно и като се върна майка, защото й правиха операция и после трябваше да се пази
Та на сравнително ранна възраст се научих как се гледат деца :)
По това време тр сатурн е правил секстил със слънцето

*

Grace

• 2257
« Отговор #26 -: Февруари 13, 2013, 10:05:55 am »
Т.е. аспекта на плутон със слънцето се свързва със смъртта (трансформацията) на мъжкия архетип.

Слънцето определено символизира мъжка фигура, да. И в повечето случаи, когато получава транзити, събитията са свързани с мъж, баща, съпруг, авторитетна фигура и пр.
Разбира се, всяка карта е индивидуална. Това не изключва и другите му значения като същността на нашия АЗ, егото, самосъзнанието. Но в материалното му проявление, най-често е горното.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Февруари 13, 2013, 10:08:38 am »
Мога да дам пример с моя близка - Слънце в Риби, Луна в Стрелец, в ъглови домове.
Когато транзитният Плутон застана върху МС, където има Сатурн в началото на Стрелец, внезапно почина баща й.
Преди това, когато транзитният Плутон направи квадратура към наталния Плутон, разположен в 7 дом, имаше загуба на материален статус, след това развод, доброзорно се наложи да се завърне към трудови навици, за да оцелява.

Транзитът на Плутон към светилата беляза един от повратните моменти в живота й. Основният момент бе крах на статуквото и загуба на статус. Оттам нататък животът й тръгна в друга посока.

При последния точен квадрат на тр. Плутон към нат. Слънце (у7), вече разходящ, сключи втори брак, в който се повтори почти същият модел като в предишния. Бракът се оказа неуспешен, но и мотивите, обуславящи решението да се сключи такъв, го предполагаха.

Между двата брака имаше няколко години самостоятелен живот, понякога почти на ръба. Това беше основното при преминаване на транз. Плутон в съвпад с нат. Луна и квадрат с нат. Слънце - лутане в несполучливи/безперспективни връзки и борба.

« Последна редакция: Февруари 13, 2013, 10:20:00 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Февруари 13, 2013, 11:22:33 am »
Като ви чета,и почвам да се плаша,но много благодаря,че споделяте.И аз имам подобно тао като на Лили,с връх Сатурн У7(12*Рак)Слънце и Плутон в опозиция по оста 4/10.Тр.Плутон вече направи квадрат с нат.си позиция,но явно това е само началото.Тр.Сатурн ще пусне едно тригонче към върха на тао-то,но дали това ще е за хубаво,не знам.Интересно е,че и тр.Уран ще се включи в схемата по някое време.Не мога да си представя как ще действат заедно с тр.Плутон,но за Плутон начина няма значение.От Сатурн във Везни кардиналните ревахме,но от Плутон май ще си страдаме и подсмърчаме мълчаливо.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #29 -: Февруари 13, 2013, 01:32:40 pm »
Сега се загледах в една стара прогресия и транзитите към нея в началото на тегавата връзка. Нептун е много намесен в цялата работа и съвсем точно се описва характера на връзката. Плутон прави точен секстил към пр. Слънце, а пр. Плутон е в тригон с тр. Слънце. У7 - Уран пък е в точен тригон с тр. Луна, тр. Юнона и тр. Уран.

На мен нещо не ми се отразяват добре положителните аспекти. По-добре ми от отрицателните. А Слънцето в моята карта обикновено засяга мен, не баща ми.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #30 -: Февруари 13, 2013, 01:40:03 pm »
Сега се загледах в една стара прогресия и транзитите към нея в началото на тегавата връзка. Нептун е много намесен в цялата работа и съвсем точно се описва характера на връзката. Плутон прави точен секстил към пр. Слънце, а пр. Плутон е в тригон с тр. Слънце. У7 - Уран пък е в точен тригон с тр. Луна, тр. Юнона и тр. Уран.

На мен нещо не ми се отразяват добре положителните аспекти. По-добре ми от отрицателните. А Слънцето в моята карта обикновено засяга мен, не баща ми.

Те гарантират действието. :blink:
Другите са мързеливи.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #31 -: Февруари 13, 2013, 01:46:21 pm »
При точен съвпад на Плутон (У2) със Слънце (У11), влязох в казармата  :blink:
Както и СЛВ на градус и половина от нат Марс (У7) в 9 дом

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #32 -: Февруари 13, 2013, 01:48:06 pm »
Марая ,ще споделиш ли как ти се отрази тригона на транзитния Уран към Меркурий.Питам,защото на  мен ми предстои лятото.В натала Меркурий е управител на 7 и 4 дом.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #33 -: Февруари 13, 2013, 04:48:40 pm »
При тр Плутон в квадрат със Слънце се ожених, родих и разведох.  ;D за да не пропусна нещо.... оползотворих аспекта в цялост.
Предстои ми квадратура с Плутон и малко след това квадратура с Луна. Като знам как изжинявам наталната опозиция на Луна с Плутон, не искам да си мисля за квадратурите. Надявам се поне малко опозицията да ми помогне да ги преживея  :P Пък и Нептун ще е върху Слънцето ми тогава, може да е по-безболезнено
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #34 -: Февруари 13, 2013, 05:02:45 pm »
Пък и Нептун ще е върху Слънцето ми тогава, може да е по-безболезнено

с упойка а?  :-[
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #35 -: Февруари 13, 2013, 05:09:24 pm »
да се надяваме....  :rolleyes:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Февруари 13, 2013, 06:01:15 pm »
Марая ,ще споделиш ли как ти се отрази тригона на транзитния Уран към Меркурий.Питам,защото на  мен ми предстои лятото.В натала Меркурий е управител на 7 и 4 дом.

Tригона на  Уран към Меркурий носи реални събития. При мен изявата му е свързана с аналогиите на домовете , които управлява  Меркурий 7-ми и 10-ти. Изявата на Уран в натала на МЦ упр. на 3-ти е  повече от буквална....Аспекта е от 4-ти дом..... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #37 -: Февруари 13, 2013, 06:19:02 pm »

Tригона на  Уран към Меркурий носи реални събития. При мен изявата му е свързана с аналогиите на домовете , които управлява  Меркурий 7-ми и 10-ти. Изявата на Уран в натала на МЦ упр. на 3-ти е  повече от буквална....Аспекта е от 4-ти дом..... ;D
И аз се надявам на някаква промяна по 7 дом,по същото време и прогресивният Меркурий ще съвпадне с наталната Луна (У на 5 дом) в 7 дом

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Февруари 13, 2013, 06:23:06 pm »

И аз се надявам на някаква промяна по 7 дом,по същото време и прогресивният Меркурий ще съвпадне с наталната Луна (У на 5 дом) в 7 дом

Новолуние или пълнолуние , което да отключи прогресията  :rolleyes: има ли?

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #39 -: Февруари 13, 2013, 06:27:41 pm »

Новолуние или пълнолуние , което да отключи прогресията  :rolleyes: има ли?
Не съм ги проследявала предстоящите новолуния и пълнолуния ,ще ги проследя ,но имам прогресивно пълнолуние по оста 1-7 дом няколко месеца след съвпада