Здравей Гост

Край на мутрите

• 266 Отговора
  • 42356 Прегледи
Re: Край на мутрите
« Отговор #100 -: Февруари 22, 2013, 12:33:33 pm »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Февруари 22, 2013, 12:34:42 pm »
Пенсинерите са повече от работещите

Ако се добавят и всички безработни в трудоспособна възраст... ние, останалите, за какво работим?

Това го казвам като човек, на който му се удържат по два пъти данъци и осигуровки - веднъж като наемен работник и още веднъж като работещ на свободна практика, при това върху реален доход. През целия си живот една социална помощ не съм взела, дори когато наистина съм имала нужда.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #102 -: Февруари 22, 2013, 12:51:55 pm »
Гледах преди малко прогнозите на ясновидците  при Гала. Пак Бойко ще ни управлява според тях. А едни астролог преди дни прогнозира много силна година за него от юни нататък, базирано на соларния му хороскоп.

Моята прогноза за него е ...по-различна.
ПРЕДСТОИ МУ ТЕЖКА ГОДИНА , ЕДНА ОТ НАЙ-ТРУДНИТЕ В ЖИВОТА МУ!
Нито една звезда няма да му даде подкрепата си. Ще плаща с лихвите и ДДС-то.
И това не е защото имам лично отношение..., а защото в годината на Змията прошка няма!
Той НИКОГА НЯМА ДА ИМА ТАЗИ ВЛАСТ,КОЯТО ИМАШЕ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #103 -: Февруари 22, 2013, 12:53:49 pm »
През целия си живот една социална помощ не съм взела, дори когато наистина съм имала нужда.

;D Не си ромка... Да не се изразявам по-цинично.  ;D
Не съм расистка, но как да вземеш ти помощ, че то остава ли такава възможност... като има толкова помощи и подкрепа за малцинствата?

В последните години имах пряк досег с такива. Работата ми го изискваше. Нагледах се и се наслушах на простотии.
Аз съм ги именувала бандата "ДАЙ".  ;D Дай пари, дай работа, дай помощ, дай цигара, дай 20 стотинки - ДАЙ.
Не стига, че ги издържаме, плащаме им тока, отглеждаме им децата, които са захвърлени по домове, получават детски за челядта си, а и са нагли. Не им стига това, трябва и психически тормоз да налагат с постоянното крещене "ДАЙ".
Е, нямам. Как да стане?
Още един наболял въпрос. Те станаха много нерешимите проблеми в държавата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Февруари 22, 2013, 01:00:18 pm »
Де да бяха само ромите.

А колко хора от по-младото поколение споделят същата нагласа?

Дай работа, дай пари, дай по-добър стандарт, дай по-добри управляващи... Без да искат да направят каквото и да било, за да подобрят поне малко положението, в което се намират. Няма да се учудя, ако такива като тях са се опитали да опорочат мирния протест.

Ма то само със смучене наготово не става, трябва да се действа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #105 -: Февруари 22, 2013, 01:05:39 pm »
Де да бяха само ромите.

А колко хора от по-младото поколение споделят същата нагласа?

Дай работа, дай пари, дай по-добър стандарт, дай по-добри управляващи... Без да искат да направят каквото и да било, за да подобрят поне малко положението, в което се намират. Няма да се учудя, ако такива като тях са се опитали да опорочат мирния протест.

Ма то само със смучене наготово не става, трябва да се действа.

Даването е инвестиция в бъдещето. Дори ...когато търсим любов и съпричасност трябва да знаем, че само даването се връща .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #106 -: Февруари 22, 2013, 01:07:08 pm »
Сега ако даващите са по-малко от вземащите, какво ще правим по-нататък, след като изчезнат и малкото даващи? :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #107 -: Февруари 22, 2013, 01:10:16 pm »
Сега ако даващите са по-малко от вземащите, какво ще правим по-нататък, след като изчезнат и малкото даващи? :)

Даващи винаги е имало! И ще има.
Въпроса е , че насила можеш да вземеш...,но не можеш да дадеш! :blink:

Колкото повече даваме...толкова повече получаваме!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Февруари 22, 2013, 01:18:13 pm »
В индивидуален аспект е така, но дано да ни чуят и управляващите.  :blink:

Че като ги гледам как са се ояли и всеки гледа да обере каймака ("след мен - потоп!), някак не ми се вярва да им е позната тази максима...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Февруари 22, 2013, 01:21:50 pm »
В индивидуален аспект е така, но дано да ни чуят и управляващите.  :blink:

Че като ги гледам как са се ояли и всеки гледа да обере каймака ("след мен - потоп!), някак не ми се вярва да им е позната тази максима...  ;D

Макар, че индукцията не е способ за убеждение...на цяло едно общество...длъжни сме да се вгледаме първо в себе си..да приемем и да тръгнем към колективния разум....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Февруари 22, 2013, 01:24:57 pm »
Като гледам какви политически водачи избира колективният разум, явно доста хора имат проблем с вглеждането в себе си. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Февруари 22, 2013, 01:34:05 pm »
Като гледам какви политически водачи избира колективният разум, явно доста хора имат проблем с вглеждането в себе си. :)

Трябва и се налага да се научим. 2012-та мина. :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #112 -: Февруари 22, 2013, 03:42:19 pm »
Ако човек е фен на даването-какво му пречи рекета :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #113 -: Февруари 22, 2013, 03:59:03 pm »

Не знаех, че рекета и даването са едно и също нещо.
Защо трябва да дам на мутрата...като мога да дам на старчески дом или дом за сираци? :rolleyes:

*

Papy

• 4343
« Отговор #114 -: Февруари 22, 2013, 04:05:35 pm »

Защо трябва да дам на мутрата...като мога да дам на старчески дом или дом за сираци? :rolleyes:

Ами и аз не знам защо трябва да даваш рекет. Ако те спрат за превишена скорост и предложиш 20лв, че да ти се размине акта-и това после може като рекет да се разказва
Но на мен не са ми искали-даже последния път ме пуснаха ей така-ни пари, ни глоба

*

Yaya

• 2265
« Отговор #115 -: Февруари 22, 2013, 04:08:54 pm »

Обещах си както на себе си...така и на близките си , (ПРОСТЕТЕ МИ, МОЛЯ ВИ) че всичките онези години в които съм била близо дори в неприлична близост до определени политически партии , политици...мръсници са в миналото. Но болката явно е доста силна...
Тя започва от Раковска 134 и синята торбичка на покойния ми баща пригодена за знаменце....през парите дарени на фондация Демокрация (управителя обичаше много пържоли ;D) , през кабинета на Филип Димитров и съдебните битки години наред...с откровените интервюта пред вестници (какви ли не)...през политически партии като столетницата , като РЗС...,като ДПС...и други....като разни смешни депутатчета и министърчета.

Извинявам се за бунтарския си дух днес (по принцип съм търпелива и незаядлива), но аз не обичам некоординираната информация. Марая, възхищавам ти се, че си дарявала на старчески домове... и на болни деца.
Аз също го правя, може по малко, но постоянно, като има обявена сметка или смс го правя... Наистина....

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Февруари 22, 2013, 04:09:03 pm »

Ами и аз не знам защо трябва да даваш рекет. Ако те спрат за превишена скорост и предложиш 20лв, че да ти се размине акта-и това после може като рекет да се разказваНо на мен не са ми искали-даже последния път ме пуснаха ей така-ни пари, ни глоба

Това е по-скоро корупция..,а не рекет.
Няма как да познаваш рекета , ако преди 20г. си бил на 10, 15...

*

Papy

• 4343
« Отговор #117 -: Февруари 22, 2013, 04:11:52 pm »
Преди 20 год не е бил бойко рекетьора :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #118 -: Февруари 22, 2013, 04:14:27 pm »
Преди 20 год не е бил бойко рекетьора :)

Точно той преди 17г.

*

Papy

• 4343
« Отговор #119 -: Февруари 22, 2013, 04:17:55 pm »
Жан виденов