Здравей Гост

Уран-Плутон мунданна квадратура

• 32 Отговора
  • 5696 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Уран-Плутон мунданна квадратура
« -: Февруари 21, 2013, 08:29:08 pm »
Какво очаквате от този аспект?
Има ли аспект на Уран/Плутон в картата Ви?
Кои домове управлява? :blink:
Кои транзитира ?
Какви са очакванията Ви? :rolleyes:
« Последна редакция: Февруари 21, 2013, 08:36:30 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Уран-Плутон мунданна квадратура
« Отговор #1 -: Юни 02, 2013, 05:15:47 pm »
Това е доста интересен аспект с оглед на това,че отразява част от динамичен планетарен цикъл.
За голяма част от астролозите близки до античната астрология той няма значение. Но за останалата част близка до западноевропейския стил това е изключително важен аспект.
Последния цикъл на Уран-Плутон  е в далечната 1966г. 30.06. при съвпад в знака на Девата на 16*06'. Управител на този цикъл е Меркурий символ на непрекъснато движение, търсене..,сътрудничество , комуникации , пътувания. Също така планетата е символ на младежта,  знанието, образованието.
Енергията на двата гиганта Уран-Плутон е изключително мощна. Тя се характеризира с воля, решителност и сила.
Този цикъл бележи началото на новите технологии..,бунтовете, хипитата. Цикъл , който  заявява повече от категорично , че желае нов начин на живот..,нови пътища на развитие.
Към настоящия момент точния аспект ще се прояви през лятото на 2013-та и в по-късната есен през октомври.
На личностно ниво и в персоналната карта на натива...когато  цикъла попада в близост до кардиналните оси или в Гокленова зона ... показва реформатори , хора лидери и водачи.
Всеки аспект на планетите участващи в цикъла към важна точка в картата ..планета, куспида носи важна информация.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #2 -: Юни 02, 2013, 05:37:20 pm »
При мен в натала са в съвпад в 10 дом, а сега транзитен Уран ми е върху натален Юпитер в 5-и дом, управител на 2-и дом, а Плутон, управител на Асц и Слънцето ми, транзитира през 2-и дом. Уран активира Йод в натала, засега не мога да се оплача - радост от дете, неочаквани пари, забавления не ми липсват, но съм по-сдържана, че Сатурн транзитира през 12-и дом сега. Точната квадратура между тежкарите през есента се пада на рождения ми ден,а  пълното слънчево затъмнение малко след него.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3 -: Юни 02, 2013, 08:30:45 pm »
При мен уран и плутон в натала са в 3ти дом.
Уран У7 и 8 ,а плутон У5.

Тр уран минава през 9ти дом,премина над слънцето преди време, сега очаквам да направи съвпад с хирон ,а после с меркурий и дългоочакваната опозиция със себе си ;D
Тр плутон мина над юпитера ми в 6ти дом и си мисля,че той "ме отрезви" и показа неща ,които не виждах.
Очаквам разбира се и тригона на тр плутон с венера,който ще стане точен другата година.
« Последна редакция: Юни 02, 2013, 09:35:55 pm от Milkyway »

« Отговор #4 -: Юни 03, 2013, 10:14:52 am »
Чак сега видях ,че Уран е почти на асцендента ми в 12 дом, Плутон е в десети, отминава Венера и ще тръгне да прави съвпад с Сатурн. Не ми се мисли.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #5 -: Юни 03, 2013, 02:14:47 pm »
Ропотамо и при мен са така.Как ти се отрази Плутона на МС и 10 дом? :blink: Ако искаш на ЛС да обменяме "опит".
Уран е на 2гр.от АС.Мрачните и подтискащи времена на плутоновата квадратура сякаш отминаха, макар, че ще има един последен напън , но надявам се няма да е толкова силен и тежък този път.

Изключително важи за мен това, че искам промяна, нов живот, ново развитие, крачка напред.

« Отговор #6 -: Юни 03, 2013, 08:09:27 pm »
При мен Плутон на МС даде възможност за социална и професионална реализация. Получих работа, която има значим соц. статус. Впоследствие обаче установих, че прекалено много ми взема от личния живот и съм се превърнала в роб на службата затова в един момент казах "стига толкова". Но иначе шансът го имаше и от мен зависеше да го направя кариера. Не съжалявам за избора си да напусна.

Аз имам Венера и Юпитер на МС. Уран обаче ми е в натала в квадрат със Слънцето затова не чакам много радости от неговото гостуване на АСЦ.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #7 -: Юни 04, 2013, 06:56:38 am »
Работата, която аз получих не беше съвсем каквото исках, обстановката - подтискаща.Сега Уран ме подстрекава да вървя напред и ще го направя, каквото и да става.Надявам се, че като приключи последната Плутонова квадратура за мен  и Плутон тръгне през 10 дом ще дойдат и възможности за израстване.Папата, който подаде оставка по спомен имаше Плутон в 10 дом и не можа да издържи на натиска.

От Уран и аз не знам какво да очаквам.Засега ме зарежда с ентусиазъм и смелост.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Юни 04, 2013, 11:48:08 am »
При мен Плутон на МС даде възможност за социална и професионална реализация. Получих работа, която има значим соц. статус. Впоследствие обаче установих, че прекалено много ми взема от личния живот и съм се превърнала в роб на службата затова в един момент казах "стига толкова". Но иначе шансът го имаше и от мен зависеше да го направя кариера. Не съжалявам за избора си да напусна.

Аз имам Венера и Юпитер на МС. Уран обаче ми е в натала в квадрат със Слънцето затова не чакам много радости от неговото гостуване на АСЦ.

Хммм, нещо ми намирисва на ново партньорство... :rolleyes:

« Отговор #9 -: Юни 04, 2013, 12:04:35 pm »

Хммм, нещо ми намирисва на ново партньорство... :rolleyes:

:08: :29: :leos:

« Отговор #10 -: Юни 04, 2013, 02:31:34 pm »
На коя дата ще е точния квадрат?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #11 -: Октомври 31, 2013, 07:19:56 am »
 :blink:

« Отговор #12 -: Октомври 31, 2013, 09:18:51 am »
Утре на 1 ноември е най-точната квадратура.
Тези дни четох, че във Фукушима щели да започнат да изваждат някакви rods, предполагам някакви пръти в реактора. Доста сложна операция. При грешка сиутацията ще загрубее сериозно. Между другото в някои сайтове пишат, че радиацията сериозно е плъзнала в океана (всеки ден се изливали около 300 тона радиоактивна вода в океана) и отива към западното крайбрежие на САЩ.

Като гледам са избрали много хубав период - квадратурата на Уран и Плутон.
Операцията ще продължи няколко месеца, така и Марс ще може да се включи  :o

« Отговор #13 -: Октомври 31, 2013, 11:17:40 am »
Мен този транзит ме "такова" вече един път, искам да попитам влиянието му след октомври ли отминава напълно?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #14 -: Октомври 31, 2013, 11:27:09 am »
Мен този транзит ме "такова" вече един път, искам да попитам влиянието му след октомври ли отминава напълно?

Не мисля, че отминава. Квадратурата е точна утре, но януари следващата година се активира пак от транзитен марс, а април 2014 и от транзитен юпитер.

« Отговор #15 -: Октомври 31, 2013, 11:31:35 am »

Не мисля, че отминава. Квадратурата е точна утре, но януари следващата година се активира пак от транзитен марс, а април 2014 и от транзитен юпитер.

Екстра  :lol:.

« Отговор #16 -: Октомври 31, 2013, 01:05:53 pm »
Леле Плутон е върху Венерата ми.

*

Uran

• 6041
« Отговор #17 -: Октомври 31, 2013, 06:04:44 pm »
На пари и секс е Ропотамо. :)

« Отговор #18 -: Януари 02, 2014, 08:41:07 am »

Сега видях,че е декември месец пак ще е валиден този мунданен аспект.

Цитат
Dec 15   12:14 AM   Uranus Square Pluto     12°  36'Rx. 12°  36'
http://www.cafeastrology.com/astrologyof2014horoscopes.html

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #19 -: Януари 06, 2014, 07:39:34 pm »
   Април месец Юпитер (у5)и Плутон (у4)  ми активират точния съвпад на  тр.Уран(у7) с н. Меркурий(У2,11)- в 9 дом    , (по натал Уран и  Плутон са във 2), като го квадратират. Съвпадът пък прави тригон към Ац и секстил към Дц.- точен.  Сатурн транзит през 4 е активирал всичките ми планети в момента, Юпитер -също  а Дир.Марс, Плутон И Уран са на к4, тр.СЛВ-също.  Очаквам пътуване в чужбина май или юни. Но надали ще е само това .Имам чувството ,че е затишие пред буря...