Здравей Гост

Предложение за политическа кариера

• 123 Отговора
  • 17147 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Предложение за политическа кариера
« Отговор #80 -: Февруари 27, 2013, 09:22:12 am »
Затова в здравната ни система работят доста некадърници и масово се иска плащане "под масата", извън задължителното здравно осигуряване. Тоест плащаш си осигуровките, за да плащаш после допълнително.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #81 -: Февруари 27, 2013, 10:12:56 am »

И какво се получава - повечето живеем в собствени жилища, имаме коли, но цялата заплата заминава за сметки, покриване на разходи от първа необходимост, пестим от храна...

Ако говоря за моите познати, въпросната недвижима собственост е придобита в повечето случаи преди 20тина години или в периоди на по-добро икономическо състояние на народа.
Изключвам колите, защото има кола за 1000-10 000-100 000лв.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #82 -: Февруари 27, 2013, 10:20:25 am »
Грейс, статията която си  постнала е супер...По някакъв начин отразява точно нещата, които се случват в БГ, нашата нация гине...И аз казвам - да загине, и аз барабар с всички. Но след като сме прогнили, изтерзани, изтормозени и уморени, след не знам колкогодишна криза и робство, защото в момента пак робуваме, по-добре цялата ни нация да изчезне....казвам го защото натам вървят нещата, колкото и да не искаме да прогледнем, бавно и системно изчезваме. Националистка съм, но към никоя нация не мога да се причисля, но обичам страната, в която съм имала прекрасно детство и където съм израстнала. Сега кораба потъва и не само аз, а всички  /дребни работници - на чийто гръб се крепи държавата/ ако някой им  предложи мъничко алтернатива в чужбина, ще го напуснат на момента...
   Та, за политиката - гади ми се от нея. За това избягвам да говоря. Ще трябва да се сменят още две-три поколения, да дойдат израстнат младите, които нищо не ги свързва с комунисти, фашисти и партизани - вероятно тогава може да има шанс...Но аз съм загубила ВЯРА.
   Марая, душко - в политиката може да имаш успех, с този глас, който пробива в тълпата, ще бъдеш чута. Но с Плутон на МС - това значи съдена на превратности - падения, възходи и то само и само, за да изкристализира душата ти. Ако си готова, да бъдеш на върха, а след това да се сгромолясаш - не се чуди, може пък политиката да ти е призвание...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #83 -: Февруари 27, 2013, 10:23:16 am »
А, и още един пост.
Забелязвам, че като стане въпрос за политика, се откриват нови хоризонти на любезна комуникация. В офис отношенията има една максима - за религия, политика или сексуалност, не се говори. Та, толкова по отношение на Бон тона.

Имам възможността да работя(все още) в една голяма компания, която е понабъркана в темите, актуални напоследък. Знам и виждам доста неща и сама си вадя изводите кой крив и кой прав. Представям си, ако знаех и по-нависоко какви ветрове веят.... В тази връзка ви пускам едно интересно филмче, което под сурдинка ще ви кажа, че е истина.

http://worldtodaybg.com/2013/02/24/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B0/

Всеки да си преценя за себе си. Политиката не е за всеки, а и мноооого зависи от къда идва офертата. Понякога се търсят бушони, за да изгърмят  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #84 -: Февруари 27, 2013, 10:25:35 am »
Докато хленчите, ще ви е трудно
Мария Петрова* 04.02.2013,

Всички се оплакват и всички очакват някакви прекрасни неща просто така да им се случат...

Публикуваме още една гледна точка по темата българи, Великобритания или, както я наричаме в Webcafe.bg, "Ние и Светът". Авторът на това писмо е доктор по история на изкуствата и по лингвистика и културология.

Казвам се Мария Петрова, на почти 37 години съм (без осем месеца), православна, неосъждана, непушач, омъжена, ментално стабилна, родена в София. Не знам дали въобще някой ще обърне внимание на това писмо. Реших все пак да го напиша, защото действително писанията на госпожица Бехар, публикувани на сайта ви, са много, меко казано, далече от реалността.

Прочетох и това, което са написали и Кирил Станков и Ина Михайлова. Мислих много. И си дадох сметка, че от позицията на човек, който е напуснал България на 16, все пак имам какво да кажа.

Не само защото днес британците се правят на интересни, а в България никой не им казва да си затварят лъжливите усти. Понеже по улиците на Лондон забрадките и фереджетата са повече, отколкото по улиците на Доха и Истанбул. Българите са проблем - а пакистанците и индийците не са, така ли? Както и да е.

Няма да се впускам в лични подробности - те не интересуват никого. На мен като емигрант ми провървя - на 16 се оказах в Рим, в семейството на близки приятели на отдавна покойния ми баща. Решили да ми подарят едно италианско лято заради златния медал и абсолютно отличната диплома от реномирана столична гимназия. Завърших я две години по-рано по причини, които са без значение.

И когато лятото свърши, изведнъж се оказа, че мога да вляза в университет. И аз реших да използвам шанса си. Защото втори можеше да няма.

Да, онази Италия не е тази от днес. Да, живеех при хора, които ме имах за свое дете и нямах доста от обичайните проблеми на един емигрант. Да.

Но също така тогава не сме и подозирали, че един ден ще бъдем в ЕС. В момента, в който навърших пълнолетие и беше законно да работя - започнах да го правя. Въпреки че вече получавах стипендия за отличен успех. Напуснах дома на татковите приятели. Исках да се оправям сама.

Работех в патоанатомия нощем. Сутрин се прибирах, взимах душ, спях един час и отивах в университета. В 16 часа го напусках, прибирах се, почивах си два часа, четях до осем и в девет отивах на работа. Събота и неделя прекарвах в библиотеки и читални. И така - четири години.

Било е да имам по пакет бисквити за три дни. Било е и да нямам. Да ходя пеша до университета и до работа, защото искам да си купя билет за опера. Всичко е било и всякак е било. Не съжалявам.

Грижите, проблемите, трудностите ме научиха какво мога да очаквам от себе си. И какво не. Докъде стига търпението ми. И нещо особено съществено - грижите ми дадоха време да помисля какво ще правя, ако успея.

Успях. В баналния материален смисъл. Да, успях. Защото работих дълго и много. Защото се стараех да не се отчайвам. Не че нямаше от какво. Днес най- голямото ми постижение са моите деца и баща им. Не съм се родила с поршето, домашната помощница и къщата. Парите идват и си отиват - да сме живи и здрави да си ги печелим.

Това, което е страшно и което лично мен ме тревожи най-вече е фактът, че и в момента всички се оплакват и всички очакват някакви прекрасни неща просто да им се случат. Както го очакваха и преди 20 години.

Госпожица Бехар може да вижда цветя и рози, аз виждам други неща, като сляза на летището веднъж годишно. Виждам чалга, простотия, бездушие, безкултурие, простащина, неистов провинциализъм в мисленето и манталитета, завист, злоба, мързел.
Виждам хора, на които все някой друг им е виновен и доста често - "гадните емигранти", "предателите на родината". Да де, ама дори не искам да се сещам колко от трудно спечелените ми пари поемат към България всеки месец. Не, нямам близки там. Вече. Само неколцина приятели.

От разни и разнообразни места съм разбрала за две талантливи деца, едно невероятно семейство и още един истински човек. Имам си своите причини да им помагам да живеят достойно. Искам други да нямат моите грижи, ако това е в моя власт.

Защото знам какво е да няма кой да ти даде чаша вода. Знам. Не е проблем това, че емигрантите крепят икономиката.  Не е проблем дори това, че страна ни възприема като нещо, удобно за ругаене.

Проблемът е, че ми писна да слушам колко зле живеят българите. И да не виждам празно кафене в 11 сутринта в делничен ден.
Да слушам хора с едва завършен трети клас да обясвяват как "нема да им работим за нек'ви си 400 лева". Ами ти и толкова не заслужаваш - защото си неграмотен и те мързи да дишаш! Обаче за българите все някой друг е виновен.
Ужасяващо е да виждаш уличници, които са " звезди" и учат другите как да живеят! Нищо, че имат проблем с европейските столици.
Странно, защо мен никой не ме е дискриминирал и унижавал. Първо - защото нищо в поведението ми не го е предполагало. Винаги съм била навреме на работа, винаги съм правела, каквото е казано да направя, винаги съм се държала добре с колегите си - каквото и да ми е струвало. Никога не са ми плащали по-малко, защото съм чужденка.

Сменила съм три държави, преди да се установя в тази, в която сме сега. И за себе си съм убедена абсолютно - дискриминират те, ако позволиш. Да, смачкваха ме от работа като студентка. И какво от това. И аз изисквам много от служителите си в момента. Очаквам да си заслужат заплатите.

Може би наистина е трудно да си българин. Може би е лесно, ако носиш името Бехар. Все пак, дамата е привилегирована по рождение. За което, разбира се, не е виновна. Но е добре да отчита този факт.

Но трудностите за българите ще продължат, докато българите хленчат. Докато очакват друг да защити правата им. Докато стоят в манталитета, който мрази, завижда, мързелува.

Докато си въобразяват, че успехът е нещо, което се полага на всички поравно, а не нещо, което всеки постига с труд и лишения. Случаен успех няма. Случаен траен успех няма. Успехът е работа и отговорност. Всеки ден. Защото пилето не пада печено от небето заедно с картофките.

Всичко останало са оправдания. За които никой не е виновен. Дори лъжливите превзети британци.
Благодаря за вниманието.

С  уважение Мария Петрова

Не я познавам, но по-добре няма как да го кажа...

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #85 -: Февруари 27, 2013, 10:58:43 am »
мда, най-обичам като вземат да обясняват как сме на тоз хал, щото сме мързеливи и прахосници. особено хора, които са от -нанайсе години навън. много интересно как така българите в българия са мързеливи, а като им писне и се изнесат навън - не. да не кажем, че такава експлоатация е на някои места тук, чисто физически, че е направо нелепо да се каже, че хората на подобни позиции ги мързи. да не споменавам, че мързеливите българки ходят да прислужват или да гледат децата или болните родители на работните германки, австрийки и т.н  :angry:

*

Papy

• 4343
« Отговор #86 -: Февруари 27, 2013, 11:14:43 am »
Истината е по средата
Понеже има мързеливи, които получават заплати, без да ги заслужават, затова има и работливи, които не получават, колкото заслужават
А има и 3-ти, които направо крадат
И 4-ти-които са безработни, но и не им се работи

Вижте и във форума как е-масово безработни и учащи, обаче всеки има мнение и знае най-добре
За себе си имам просто правило-акъл вземам от успели и доказали се със способностите си хора

Яя-хубаво и показателно филмче
Но вие не го гледайте, щото нали трябва бойко да е виновен за всичко
(не казвам, че е невинен :) )

*

Papy

• 4343
« Отговор #87 -: Февруари 27, 2013, 11:29:05 am »
И още нещо-докато в политиката се бута куцо и сакато, щото било 2-ри братовчед или любовник/ца на някой, без никакви лични качества, няма да имаме добро управление
Но ние си ги избираме такива, така че явно това заслужаваме.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #88 -: Февруари 27, 2013, 11:34:57 am »
Не е нужно да слезеш един път годишно на Летище София за да видиш...

Докато хленчите, ще ви е трудно
Мария Петрова* 04.02.2013,

Всички се оплакват и всички очакват някакви прекрасни неща просто така да им се случат...

Публикуваме още една гледна точка по темата българи, Великобритания или, както я наричаме в Webcafe.bg, "Ние и Светът". Авторът на това писмо е доктор по история на изкуствата и по лингвистика и културология.

Казвам се Мария Петрова, на почти 37 години съм (без осем месеца), православна, неосъждана, непушач, омъжена, ментално стабилна, родена в София. Не знам дали въобще някой ще обърне внимание на това писмо. Реших все пак да го напиша, защото действително писанията на госпожица Бехар, публикувани на сайта ви, са много, меко казано, далече от реалността.

Прочетох и това, което са написали и Кирил Станков и Ина Михайлова. Мислих много. И си дадох сметка, че от позицията на човек, който е напуснал България на 16, все пак имам какво да кажа.

Не само защото днес британците се правят на интересни, а в България никой не им казва да си затварят лъжливите усти. Понеже по улиците на Лондон забрадките и фереджетата са повече, отколкото по улиците на Доха и Истанбул. Българите са проблем - а пакистанците и индийците не са, така ли? Както и да е.

Няма да се впускам в лични подробности - те не интересуват никого. На мен като емигрант ми провървя - на 16 се оказах в Рим, в семейството на близки приятели на отдавна покойния ми баща. Решили да ми подарят едно италианско лято заради златния медал и абсолютно отличната диплома от реномирана столична гимназия. Завърших я две години по-рано по причини, които са без значение.

И когато лятото свърши, изведнъж се оказа, че мога да вляза в университет. И аз реших да използвам шанса си. Защото втори можеше да няма.

Да, онази Италия не е тази от днес. Да, живеех при хора, които ме имах за свое дете и нямах доста от обичайните проблеми на един емигрант. Да.

Но също така тогава не сме и подозирали, че един ден ще бъдем в ЕС. В момента, в който навърших пълнолетие и беше законно да работя - започнах да го правя. Въпреки че вече получавах стипендия за отличен успех. Напуснах дома на татковите приятели. Исках да се оправям сама.

Работех в патоанатомия нощем. Сутрин се прибирах, взимах душ, спях един час и отивах в университета. В 16 часа го напусках, прибирах се, почивах си два часа, четях до осем и в девет отивах на работа. Събота и неделя прекарвах в библиотеки и читални. И така - четири години.

Било е да имам по пакет бисквити за три дни. Било е и да нямам. Да ходя пеша до университета и до работа, защото искам да си купя билет за опера. Всичко е било и всякак е било. Не съжалявам.

Грижите, проблемите, трудностите ме научиха какво мога да очаквам от себе си. И какво не. Докъде стига търпението ми. И нещо особено съществено - грижите ми дадоха време да помисля какво ще правя, ако успея.

Успях. В баналния материален смисъл. Да, успях. Защото работих дълго и много. Защото се стараех да не се отчайвам. Не че нямаше от какво. Днес най- голямото ми постижение са моите деца и баща им. Не съм се родила с поршето, домашната помощница и къщата. Парите идват и си отиват - да сме живи и здрави да си ги печелим.

Това, което е страшно и което лично мен ме тревожи най-вече е фактът, че и в момента всички се оплакват и всички очакват някакви прекрасни неща просто да им се случат. Както го очакваха и преди 20 години.

Госпожица Бехар може да вижда цветя и рози, аз виждам други неща, като сляза на летището веднъж годишно. Виждам чалга, простотия, бездушие, безкултурие, простащина, неистов провинциализъм в мисленето и манталитета, завист, злоба, мързел.
Виждам хора, на които все някой друг им е виновен и доста често - "гадните емигранти", "предателите на родината". Да де, ама дори не искам да се сещам колко от трудно спечелените ми пари поемат към България всеки месец. Не, нямам близки там. Вече. Само неколцина приятели.

От разни и разнообразни места съм разбрала за две талантливи деца, едно невероятно семейство и още един истински човек. Имам си своите причини да им помагам да живеят достойно. Искам други да нямат моите грижи, ако това е в моя власт.

Защото знам какво е да няма кой да ти даде чаша вода. Знам. Не е проблем това, че емигрантите крепят икономиката.  Не е проблем дори това, че страна ни възприема като нещо, удобно за ругаене.

Проблемът е, че ми писна да слушам колко зле живеят българите. И да не виждам празно кафене в 11 сутринта в делничен ден.
Да слушам хора с едва завършен трети клас да обясвяват как "нема да им работим за нек'ви си 400 лева". Ами ти и толкова не заслужаваш - защото си неграмотен и те мързи да дишаш! Обаче за българите все някой друг е виновен.
Ужасяващо е да виждаш уличници, които са " звезди" и учат другите как да живеят! Нищо, че имат проблем с европейските столици.
Странно, защо мен никой не ме е дискриминирал и унижавал. Първо - защото нищо в поведението ми не го е предполагало. Винаги съм била навреме на работа, винаги съм правела, каквото е казано да направя, винаги съм се държала добре с колегите си - каквото и да ми е струвало. Никога не са ми плащали по-малко, защото съм чужденка.

Сменила съм три държави, преди да се установя в тази, в която сме сега. И за себе си съм убедена абсолютно - дискриминират те, ако позволиш. Да, смачкваха ме от работа като студентка. И какво от това. И аз изисквам много от служителите си в момента. Очаквам да си заслужат заплатите.

Може би наистина е трудно да си българин. Може би е лесно, ако носиш името Бехар. Все пак, дамата е привилегирована по рождение. За което, разбира се, не е виновна. Но е добре да отчита този факт.

Но трудностите за българите ще продължат, докато българите хленчат. Докато очакват друг да защити правата им. Докато стоят в манталитета, който мрази, завижда, мързелува.

Докато си въобразяват, че успехът е нещо, което се полага на всички поравно, а не нещо, което всеки постига с труд и лишения. Случаен успех няма. Случаен траен успех няма. Успехът е работа и отговорност. Всеки ден. Защото пилето не пада печено от небето заедно с картофките.

Всичко останало са оправдания. За които никой не е виновен. Дори лъжливите превзети британци.
Благодаря за вниманието.

С  уважение Мария Петрова

Не я познавам, но по-добре няма как да го кажа...

Всичкото това...Има хора, които ежедневно алармират...говорят...търсят!

Наложително е да започнем от себе си...Иначе няма да се случи нищо ново.

от индукция към дедукция.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #89 -: Февруари 27, 2013, 11:38:40 am »
да, така е. и все пак политиката не е за всеки и не ми се струва добра идея да се вкарват някакви случайни хорица там. не само, че няма да имат представа от политика, ами и много вероятно манталитетът : "сега ми се е паднало да ударя кьоравото", да се прояви с пълна сила. може да е по-добре да си наемем политици - така и така националните интереси се продават, вносните политици поне може да крадат по-малко  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Февруари 27, 2013, 11:56:17 am »
да, така е. и все пак политиката не е за всеки и не ми се струва добра идея да се вкарват някакви случайни хорица там. не само, че няма да имат представа от политика, ами и много вероятно манталитетът : "сега ми се е паднало да ударя кьоравото", да се прояви с пълна сила. може да е по-добре да си наемем политици - така и така националните интереси се продават, вносните политици поне може да крадат по-малко  ;D

До тук се оказа, че всеки може да влезе в политиката.  ;D

Има и такива...,които първото им посещение в София е - Народно Събрание... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Февруари 27, 2013, 12:48:24 pm »
Вижте и във форума как е-масово безработни и учащи, обаче всеки има мнение и знае най-добре
За себе си имам просто правило-акъл вземам от успели и доказали се със способностите си хора

Ами, Рару, такива най-много говорят, защото имат в излишък време и енергия. Да не мислиш, че по протести ходят активно работещи хора? Минавам покрай общината в интервала между 17 и 18 ч и вече мога да преценя каква е представителната извадка с най-активни участници. :) Иначе въобще не съм против протестите, крайно време беше да изгърмят бушоните. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #92 -: Февруари 27, 2013, 12:55:50 pm »

Ами, Рару, такива най-много говорят, защото имат в излишък време и енергия. Да не мислиш, че по протести ходят активно работещи хора? Минавам покрай общината в интервала между 17 и 18 ч и вече мога да преценя каква е представителната извадка с най-активни участници. :) Иначе въобще не съм против протестите, крайно време беше да изгърмят бушоните. :)

Именно :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Февруари 27, 2013, 01:01:09 pm »
Цитат
Виждам чалга, простотия, бездушие, безкултурие, простащина, неистов провинциализъм в мисленето и манталитета, завист, злоба, мързел.

С това съм отчасти съгласна, но не бива така да се обобщава.

Цитат
неистов провинциализъм в мисленето и манталитета

С това напълно, но нямам време да навлизам в обяснения. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #94 -: Февруари 27, 2013, 01:26:26 pm »

Протестите-цяла БЪЛГАРИЯ МУ КАЗА ВЪН...И ГО ИЗПРАТИ.... ;D ;)
Това са глупости! И вече ми писна от политически теми. Искам да чета само астрологични, а и вярвам, че не само аз.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #95 -: Февруари 27, 2013, 01:33:02 pm »

От кога говоря, че има раздел за подобни теми... Но нали в Астрология най-масово се посещава, сякак си "Свободни дискусии" остава на заден.

А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #96 -: Февруари 27, 2013, 01:38:09 pm »

Това са глупости! И вече ми писна от политически теми. Искам да чета само астрологични, а и вярвам, че не само аз.

теми и форуми бол. :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Февруари 27, 2013, 01:41:30 pm »

теми и форуми бол. :P

;D

Ама нещо...и там много битки. ;D ;D
За водачество... ;D :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Февруари 27, 2013, 01:43:42 pm »
Всеки иска да е вожд и да му се кланят, не само в политиката. :)

Политиката е само отражение на манталитета в една държава, там е събрана представителна извадка. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #99 -: Февруари 27, 2013, 01:59:14 pm »
Айде малко астрология.

Картата е с час неизвестен, избрана е на случаен принцип и принадлежи на неизвестен български политик. Поради което съм се ограничила с инициали.
Марс на трон. Съвпад на Уран със Слънце. Може би би му помогнало да се занимава с ресурси, евентуално енергетика. С подходящи транзити би могъл да се дипломира в  Московския институт по енергетика, специалност „Атомни електроцентрали и установки“ като инженер-физик, примерно. Или да работи в АЕЦ. Дава тенденции към политическа кариена при подходящи аспекти.
Квадрат на Сатурн към Слънце и Уран - премереност в нестандартното поведение, контрол върху склонността към нестандартното. Усет към прогрес.
Уран в Рак - мооооже да дава различно тълкувание на патриотизма, казват някои. Но не е задължително. Този човек е патриот, неговата родина е самият Той.
Хармонични аспекти на Луната - той е винаги усмихнат, в мир със себе си (и със силните на деня). Това се подкрепя и от положителния аспект на Сатурн с Луната.
Марс опозиция с Юпитер - характерно за аспекта е, че при някои може да дава склонност към спекулации. Но за този човек ние не можем да предположим нищо друго, освен законен бизнес. Всъщност, той няма бизнес, неправилно го свързват с определени офшорни фирми и кръгове.  :angry:
Да не забравим съвпада на ЮЛВ с Плутон!

BTW, виждате ли колко планети има той в 14 гр? Тук мисля, че Марая може да се включи относно градусите.

Ако някой от вас има точният му час, можем да бъдем по-конкретни.
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:03:39 pm от Yaya »

А Шопенхауер